Sinnemäelle karua arkea

Anni Sinnemäeltä jää savuavia raunioita.

Puoluejohtaja Anni Sinnemäkeä uhkaa ankea kohtalo, vaikka vihreät taitavat ainoina nykyhallituksen puolueista selvitä vaaleista voittajana. Oppositioon joutuminen näyttää ainakin lähes varmalta, kun jättivoittajaksi ennakoidut perussuomalaiset eivät Sinnemäen joukkoja hallitukseen kelpuuta.

Eikä tässä kaikki. Lapissa valmistellaan jo vihreiden jäädyttämien tekoaltaiden rakennushankkeita. Niitä vihreät eivät pysty oppositiosta estämään. Samasta syystä puolueen koko vaalikauden kuin käärmettä pyssyyn ajama pienten puolueiden aseman kohentamiseksi tarkoitettu vaalilakiuudistus uhkaa jäädä vaille sinettiä seuraavassa eduskunnassa.

Lakia eduskunnalle esitellyt perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) ilmoittautui esityksen kannattajaksi niin pitkin hampain, että Esko-Juhani Tennilä (vas) kuvasi sitä jo hautajaispuheeksi. Keskustassakaan kaikki eivät katso esitystä hyvällä silmällä, ja demarit ovat haranneet koko ajan tiukasti vastaan.

Vihreiden hallitustaipaleen tärkeimmäksi saavutukseksi on jäämässä kahden uuden ydinvoimalan hyväksyminen. Seuraavalla hallituskaudella vihreistä huolimatta uusitaan vielä Fortumin Loviisan kaksi yksikköä yhdellä suurvoimalalla.

Uudenmaan vaalipiiriin ehdolle palannut kehitysyhteistyöministeriPaavo Väyrynen (kesk) koki takaiskun tuoreessa Taloustutkimuksen mielipidemittauksessa. Eduskuntapaikka ei olekaan kirkossa kuulutettu.

Vuoden 1991 vaaleissa samasta vaalipiiristä 22 000 ääntä haravoineelle Väyryselle tilanne on muutenkin outo. Edessä on Keminmaan yrityksen vetämiseen keskittyminen, jos eduskuntapaikka jää saamatta. Kahtena viime vuosikymmenenä takataskussa on aina ollut paikka EU-parlamentissa siltä varalta, ettei eduskuntavaaleissa tärppäisi.

Poliitikkojen laittamattomimpien lauseiden sitaattikokoelma, Sami Hantulan Eläköön demokratia (Atena Kustannus), paljastaa, että so what -sanat lanseerasi kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok), joka pari vuotta sitten tiivisti näin kommenttinsa Kehittyvien Maakuntien Suomen osuudesta syntymäpäiväjuhliensa rahoittajana.

Varsinaiseen lentoon sanonta nousi vasta entisen pääministerin Paavo Lipposen (sd) suusta niin, että siitä tuli demarinuorille bisnes. Kolmesataa So What -paitaa on jo myyty ja lisää on tilauksessa.

Myös Lipposen eduskuntaan tekemän tupatarkastuksen julkistaminen tuotti tulosta. Kansanedustajat voivat taas lukea Financial Timesia ja Frankfurter Allgemeinea lukusalissaan, eikä niitä tarvitse mennä etsimään tietopalvelun puolelta.

Kari Valtonen

kari@valtonen.fi

Kommentit (24)

Kommentit

No jos niin käy ettei Sinnemäki pääsekkään eduskuntaan ainahan hän voi palata normaaliin ansiotyöhönsä,,,,,,,,,,,ai niin,,,,,eihän hän olekaan ollut koskaan normaaliduunissa,,,,,

harri

joo kyllä sen elämäntavan ja vapaavuoren kanssa kipattujen viinipullojen tulos on nähtävissä annin silmäpusseissa... vai köyhyys on ihmisen korvien välissä... sinnemäki menköön sit siivoon assan vessoja, jos ees kelpaa.

mää vaan

Sinnemäelle löytyy kyllä jäsenkirjavirka Helsingistä tai Espoosta. Kokoomus palkitsee kyllä uskollisuuden, jolla vihreät ovat kokoomusta tällä vaalikaudella hallituksessa tukeneet. Vihreät ovat ympäristöpuolue, joka on teollisuuden ja hyväpalkkaisten asialla.

Reilu peli

Katsokaa Sinnemäen mimiikkaa! Irvistystä, väkinäistä hymyä kesken kaiken, kasvojen väännehdintää puhutessa kuin parhaallaan valehtelijalla konsanaan. Sanojen luonnotonta painatusta, tonaation yllättävää korotusta, puhuu kuin puhuisi lapsille tai vähä-älyisille. Sellaisiako vihreät ovat?

Oksetuttaa

Voihan se Anni jatkaa siitä mihin jäikin ennen kansanedustajuutta..............nimittäin kiertelemään öisin Suomen turkistarhoja spreipullojensa kanssa.....?

Toki Anninkin on huomioitava hälytysjärjestelmien kehittyminen aimo harppauksin...............

Turkkuri

No mitäs Sinnemäki on saanut aikaiseksi? Jos hän nyt tulee korvatuksi jollain soinilaisella, niin suunta voi olla vain ylöspäin, vaikkei noususta mitään takeita ole.
Niin ja viime aikoina on tullut todistetuksi, että vihreät eivät noin vain ota jäsenkirjavirkoja Espoossa. Ei täällä ole Annille kaupungin töitä jäsenkirjan perusteella. Jäsenkirjavirkoja ei yleensäkään tule antaa ryhmimille, jotka edustavat selvästi valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä. Sehän on aika vaarallista kokonaisvaltaiselle kehitykselle.

Harri Espoosta

Mitä on Vihreät saaneet hallituksessa aikaiseksi, lisää työttömyyttä. Neljän vuoden aikana nuorisotyöttömyys on noussut 50%,työttömyysluvut huitelevat lähemmäs 400000, kuin mitään muuta lukua, että siinä on Sinnemäellä meriittiä. Jos vihreät ovat olleet ympäristöpuolue, nykyään vihreille ei mahdu päähän kuin Seta sekä mamut. Minusta vihreät sekä rkp pitäisi laittaa pois koko eduskunnasta. Säästyisi veromaksajien rahoja, jotka pitäisi jakaa suomalaisille köyhille.

järkevä

Vihreiden vihreys on tosiaan muuttunut sateenkaarilipuksi. Vihreys on ollut kupla, joka ei muuttanut maailmaa yhtään vihreämmäksi.

Vihreiden leiriin on näkyvästi istunut kaikki Suomen julkihomot, ja siinä se taitaa olla Vihreiden seuraavan kauden äänestäjät. Sitä porukkaa yhäkin vähemmän kiinnostaa turvesuot pohjanmaalla.

Sinnemäki sai olla Vihreiden mannekiinina hienon kauden poplaulajauran saattelemana. En epäile, etteikö vihreät arvot olisi Annille oikeasti tärkeitä, koostuuhan koko hänen ystäväpiirinsä Greenpeace-aktivisteista, mutta politiikkaan kuuluu niin paljon muutakin.

Vihreät pysynee yhden aatteen pienpuolueena jatkossakin. Siinä taitaa olla se intressi pienpuoluelain uudistamiselle.

Yhteisöpedagogi j.

Ituhipit,viherpiipertäjät,maailmanparantajat.
Lisäävät työttömyyttä.
Lisäävät energia veroja.
Heillä on ihmeellinen maailmankatsomus.
Omilla teolloinlaan pelastavat muka maailmaa.
Rahastusta maailmanpelastuksen nimissä.
Ihmetekoja energiansäästön nimissä.
Rinnastettavissa johonkin uskonlahkoon,kiihkouskontoon.
Suomalaisten Ituhippien suuret johtajat,lahkosaarnaajat.
Vihreät profeetat.Heidi Hautala.Osmo Soininvaara.Anni Sinnemäki.Satu Hassi.

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8938-viherpiipertaja

http://spamforum.elfcentral.net/fin/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=1424

Ubuntu-10

Luin erittäin huolestuneena Suomalaisesta mediasta että Itämeri on maailman radioaktiivisin meri.

Nyt kysynkin suoraan Anni Sinnemäeltä mitä hän hallituksessa tekee asian eteen.

Onhan se täysin kestämätön tilanne että Suomen "maajussit" ja muut maallaeläjät loiset ovat jo rehevöittäneet koko Itämeren. Ja nyt he ovat saaneet tällaista aikaiseksi, siis laskeneet radioaktiivisetkin jätteensä suoraan itämereen puhdistamattomana..............

Todennäköisesti päästöt johtuvat maajussien vanhoista putkiradioista joista radioaktiivinen jäte on peräisin?

Onko tämä laitaa että yksi ainoa ihmisryhmä saa toimia aivan mielensä mukaan ilman minkäänlaista kontrollia ympäristöministeriön taholta?
Ja sotkea meidän kaikkien itämeren maiden yhteisen "veden".

Kuinka me selitämme tämän katastrofin esimerkiksi Venäjän federaation johtomiehille Medvedeville ja Putinille. Minä vaan kysyn.........................?

q

Huolestunut maalainen Espoosta

Kyllä se on niin, että suuri saastuttaja on ja on ollut Leningrad, Nevaa pitkin laskettiin kaikki paskat Suomenlahteen. Suomen sekä Eu:n avustuksella tänään ovat kyseisen kaupungin jätteet jonkinlaisessa kondiksessa. En syyttäisi suomalaisia maanviljelijöitä kaikesta. Minä ainakin haluan syödä syödä Suomessa tuotettua ruokaa, ovat ehdottomasti sata kertaa vähämpi päästöisiä kuin Tanskan ja Saksan puhumattakaan Itä-Blokin maista.n. Mitä tulee Vihreitten puolueeseen huuhaa porukkaa joutaavat RKP:n kanssa eduskunnan arkistoon laittamaan papereita pinoon. Molemmat ovat saaneet maallemme miljardi tappioita.

Lissu

Voi luoja teidän juttujanne! Ihanko äänenpainojen tai kasvojen rakenteen mukaan valitsette edustajat eduskuntaan??? Miten ihmeessä Soinia sitten niin kovasti kannatetaan? Nätisti lepää kravaatti pömppömasun päällä, kun tämä köyhien asialla oleva mies rynnii poskinahkat tuulessa lepattaen omiaan puolustamaan?
Höpö höpö!
Minä ainakin haluan tallustaa tällä pallolla vielä vastakin. Haluan myös, että lapsilleni jää puhdasta ilmaa, vettä ja ravintoa saataville. Ihan tällee yksinkertaistaen, tästä on kyse Vihreiden politiikassa. Elämä tällä sinisellä pallolla on säilyttämisen arvoista. Soini on populistinen tyhjänjauhaja ja mainonnan voittaja näissä vaaleissa. Siinä kaikki.

Huhumylly

Olen aina kummastellut miksi kaikki parhaat luonnonsuojelijat tulevat Helsingistä..............no tottakai Helsingissä, maan pääkaupungissa toki on selvästi maan fiksuimmat asiantuntijat ja on aivan luonnollista että myös maaseudun asiat tiedetään parhaiten Helsingissä etenkin tietenkin Vihreiden keskuudessa, johon tottakai on valikoituneet maan parhaat luoto asiantuntijat.

Itse juuri lasken nämä "navettavideot" ja kettujen maalaamiset nimenomaan parhaaksi ja kestävimmäksi luonnonsuojelutyöksi. Joita Vihreiden ansioitunut strateginen toimeenpano-osasto tämäntästä suorittaa. Näin säilytämme tämän sinisen pallomme parhaiten jälkikasvullemme......................

Maalainen Espoosta

Herätys!
Ekovihreys oli 80 -lukulaisuutta. Silloin oli Koijärvi -liike ja intoilua metsien suojelemiseksi.
80 -luvulla kannatettiin luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. Haluttiin pysäyttää ihmiskunnan määrän kasvua, jotta koko luontoa ei tarvittaisi uhrata ihmiskunnan tarpeisiin.

2000 -luvun vihreys on uuden vuosituhannen vihreyttä:
Kannatetaan maahanmuuttoa, jotta joka maassa väkiluku kasvaisi. - Seurauksena yhä isompi osa Maapallon maapinta-alasta täytyy käyttää ruokatuotantoon, uusille teille ja yhä kasvaville kaupungeille.
Kannatetaan bioenergiaa ydinvoiman sijaan ja fossiilisten polttoaineitten korvaajaksi. - Näin täytyy valtava määrä metsää muuttaa puupelloiksi energiatuotantoa varten.

Vihreys muuttuu ajan mittaan

Luonnon voi löytää vaikka tomaatintaimesta kerrostaloasunnon ikkunalaudalla! Ei siihen mitään hehtaaripöpelikköjä tarvita. Luonnon, ihmisen ja lapsen puolesta voi harrastaa ajatustoimintaa, vaikkei elämäänsä viettäisikään eristäytyneenä jonkun pellon keskellä muita ihmisiä kyräillen. Jos ihan pikkiriikkisenkään viitsii siirtää katsetta omasta navasta kauemmas, tajuaa että tämänkin (edelleen!) hyvinvointivaltion tulevaisuus ja olemassaolo on riippuvainen myös siitä mitä muualla maailmalla puuhataan. Ei Suomi enää voi eristäytyä takahikiäksi, jolla ei ole mitään sanottavaa siihen millaisia päätöksiä muut valtiot tekevät. Persujen "pussi päähän ja puskaan" -politiikka ei tule puremaan. Soinilainen äijäpolitiikka johtaa Suomen takaperin kuuseen.
Hyvä vihreät, kyllä vihreille ja äänestäkää vihreitä!

Huolestunut kaupunkilainen Vantaalta

Vihreät sekä RKP puolueet pois koko eduskunnasta. Ovat saaneet maallemme neljässä vuodessa miljardeja tappiota.. Meillä ei olisi 700000 köyhää suomalaista, jotka joutuvat kituuttamaan 400 eurolla/kk, jos kyseiset kaksi puoluetta eivät olisi jakaneet rahoja muihin kuin suomalaisiin. Käsittämätöntä porukkaa, jokaiselle kansanedustajalle pitää olla selvä marssijärjestys suomalaisten hyvinvointi on ykkösasia. Me veronmaksajat maksamme heidänkin palkkansa, meillä oikeus vaatia, että verutulojamme käytetään oikein. Pois eduskunnasta puolueet, jotka eivät osaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen.

oikeudenmukaisuutta, pyydän

Niinpä niin mikä luontopuolue vihreät enään on takaisin oikeisiin aatteisiin koijärviliike,on vielä suojeltavaa esim Luoteis Vantaalla kivilouhosko riipilään luonnon suojelualueiden ja asutuksen väliin ihan vakavalla "naamalla"Lemminkäinen Infra oy hakee vuosikymmeniksi ulottuvaa louhos lupaa, tuhoten luonnon uhanalaisineen eläimineen ja ihmiset lähimmät asumukset noin 200 metriä eikä edes ole mitään kiviaineksien otto aluetta.

Säpinää

Anni Sinnemäki ilmeisesti kuuluu ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöasioista, mutta eivät kuitenkaan halua tai viitsi hankkia asiantuntemusta tällä puolella (ks. Wikipedia/Anni Sinnemäki).
Koulutus:
- Humanististen tieteiden kandidaatti.
- Opiskeli Venäjän kirjallisuutta, filosofiaa ja yleistä kielitiedettä. Hän teki kandidaatintyönsä muistelmakirjallisuuden genrestä.
Työ:
- Sinnemäki on laulujen sanoittaja (esim. Ultra Bra).
- Sinnemäki aloitti 25 -vuotiaana eduskuntatyön (1999 - ). Keväällä 2011 hänet valittiin neljänneksi kaudeksi eduskuntaan.

sinnemäen uratietoa

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.