Kykypuolue jyrää yhä

Jutta Urpilaisen demarit hävisivät julkisuuspelin.

Kokoomus ei tarvitse konsulttiapua omien saavutustensa julistamisessa äänestäjille. Porvarihallituksessa päähallituspuolue keskustan harmiksi tiedotusilmatilaa hallinnut kykypuolue jatkaa jyräämistään myös sixpack-kokoonpanossa.

Vaikka Kreikka-vakuudet kirjattiin oikein hallitusohjelmaan, pääministeri Jyrki Katainen väisteli tehokkaasti. Farssi kaatui julkisuudessa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) niskaan.

Katainen noukki pisteet myös tuloratkaisusta. Tulosta markkinoidaan kokoomuksen hallitusneuvotteluissa puolitiehen jääneiden tavoitteiden eteenpäin viemisenä, kun palkka- ja yhteisöverotusta kevennetään lisää.

Demareiden harmiksi tulopoliittisia pisteitä ei olisi herunut edes eduskunnan kyselytunnilta, ellei puhemies Eero Heinäluoma (sd) olisi ottanut varttitunnin jatkoaikaa. Kulisseissa kuitenkin raamiratkaisun kovimman työn tekivät Urpilainen ja SAK:n entinen puheenjohtaja, työministeri Lauri Ihalainen (sd). Urpilainen taivutteli ay-johtajia ja Ihalainen maanitteli vuorineuvoksia kuukausikaupalla.

No, ei se hukkaan mennyt. Ihalainen sai sentään taputukset demariryhmässä suljettujen ovien takana.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok) harmiksi ministeriön alivaltiosihteerin paikalle ei löytynyt kunnon ulkopuolista hakijaa. Toisin kävi maatalousministeri Jari Koskiselle (kok), jolle kansliapäällikön paikan täyttöön olisi riittänyt vähempikin. Paikka vapautuu MTK-taustaiselta Jarmo Vaittiselta.

Talon sisältä ilmoittautui Koskiselle mieluisa ehdokas, kansainvälisiä asioita johtava ylijohtaja Veli-Pekka Talvela, 57, (kok). Oikean jäsenkirjan lisäksi Talvelan etuna on, että hän pääsee markkinoimaan itseään Koskisen mukana ensi viikolla Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Mutta sotkevatko Eviran pääjohtajan Jaana Husu-Kallion, 52, paperit ministerin piirustukset?

Oikeaksi naistenmieheksi pääministerikaudellaan paljastuneen Matti Vanhasen (kesk) menestys ei jättänyt kylmäksi ministeritovereitakaan, vaikka kihlautuminen Sirkka Mertalan kanssa tuli heille yllätyksenä.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) huomasi sormuksen pääministerin sormessa kesken EU -ministerivaliokunnan kokouksen ja supatti tiedon valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) korvaan.

– Tähän sopii hyvin kokoomuksen eduskuntaryhmässä käytetty sanonta. Kännissä ja kihloissa on kiva olla, Katainen onnitteli. Tieto on Eveliina Talvitien tuoreesta kirjasta Matti Vanhanen. Mies joka halusi olla asia (WSOY).

Eduskunnan urheilukerho alkaa kattaa muutama vuosi sitten paljastuneen 142 000 euron kavalluksen seurauksena syntynyttä vajettaan. Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan ylijäämää jäi 53 senttiä.

Kari Valtonen

[email protected]

Kommentit (34)

Kommentit

Huonostihan näillä puolueilla menee löylyttävät muitten maitten johtajien velka hoitamattomuutta ja suomella omat velat maksamattomina joista todisteet espoon käräjä arkistossa ja espoon poliisin arkistossa

työmies

Oikein mukavaa on ollut välillä lukea ihan rehellistäkin Kokoomuspolitiikkaa. Työväen asialla ollaa kun laitetaan laiska sekä valehteleva duunariväki kuriin. Saa Sari Sairaanhoitajakin kuulla minkälaisena Kokoomus häntä pitää: lintsari, valesairas ja vielä laiskuuttaan valehtelee lapsensakin kipeäksi, ettei tartte tulla töihin.

Veijo Vaali

Veijo Vaali: Taidat olla itse lintsari, kun niin kovasti lintsareita puolustelet.
Olen pitkän työurani aikana nähnyt näitä lintsareita he ovat yllättävän usein poissa milloin minkäkin" saisausloman" turvin.
Ja aiheuttavat useinkin kammottavan kaaoksen aikatauluihin.Sitten sairauslomalla ollessaan ovat jääneet kiinni esim. shoppailemassa, kesämökkiä menty syyskuntoon laittamaan, onpa löytynyt kovin sairas ruotsin laivan yökerhostakin bilettämässä jne.
Kerran oli tapaus jonka lapsi oli toistamiseen aina sairas ja yksityisen lääkärin sairausloma aina haettu, (yksityinen vakuutuskin oli lapselle otettu ja tunnettu lääkäri, joka aina kirjoitteli lomia liian heppoisesti, sai muuten huomautuksenkin tästä ollessaan aikaisemmin kunnanlääkäri) toisten työt meni aina sekaisin ja saivat tehdä vielä lintsarinkin työt, niin esimies tokaisikin tälle lintsarille:
että kuules, kun sinulla on noin kovin sairas lapsi, niin eikö kannattaisi jo lapsenkin takia jäädä kokonaan kotiin hoitamaan tätä sairasta lasta.
Se lapsi parani siihen paikkaan, eipä ollut sen jälkeen tämä hyvinvoivan näköinen iloinen lapsi enää kertaakaan sairas.
Kas siinä oli oiva lääke lapsiraukka parani siinä siunaamassa hetkessä.
Ja tämä jos mikä on väärin ja sikamaista toisia kohtaan, jotka todella tekevät työnsä tunnollisesti, niin heidän tulisi antaa lintsarille vapaus tehdä mitä tahansa ja olla pois aina, kun huvittaa ja siitä vielä nostaa täysi palkka.
Ketkuja on kaikkialla ja niistä kärsivät rehelliset ja kunnolliset ihmiset!

Linssiinviilaajat

Miksi ihmeessä tavalliset duunaritkin äänestää Kokoomusta Espoossa niin paljon? Miksi ihmeessä kokoomuslaiset ajattelevat, että vain he tekevät työtä ja muut laiskottelee? Miksi ihmeessä kokoomuslaisten mielestä 8 tunnin työpäivä on vain laiskoille tarkoitettu? Hautausmaat on täynnä korvaamattomia ja ahneita ihmisiä. Miksi ihmeessä kokoomuslaiset kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin muut? Kannattaisi jo herätä ja miettiä ketä ja keiden arvoja tulecissa vaaleissa haluaa kannattaa.

Ahkera ja ajatteleva ihminen

Kokoomus ajattelee olevansa hyvä ja nostaa itseään pitämällä kaikkia muita ongelmien aiheuttajina. Meille hyville aiheutuu ongelmia kun kaikki muut ovat aiheetta pois työstä, käyttävät väärin päivähoito-oikeutta, valehtelevat, ovat rikollisia...

Kokoomuslainen on ihmiskuvaltaan hyvin negatiivinen, siis niiden muiden osalta. Itse Kokoomuslainen on mielestään vastuullinen isänmaallinen ja taitava osaaja - yhteiskunnan tukipilari.

Olisi parempi uskoa, luottaa, kannustaa ja rakentaa.

Raija Reipas

Kokoomus on erinomainen jyrääjä. Sari Sairaanhoitaja ja muut tunnollisesti omaa työtään tekevät jyrätään lintsareiksi ja valehtelijoiksi mollaten. Inhimillisyyttä ja yhteisöllisyyttä tarvittaisiin jyräämisen sijaan. Kokoomus runtelee hyvinvointiyhteiskunnan. Tehokkaasti.

Veijo Vaali

Veijo vaali: Mitä siihen kokoomusta tai muitakaan puolueita sekoittamaan, kun näitä lintsareita on ja on ollut joka työpaikassa aina.
Sehän se ottaakin tunnollista työntekijää päähän, kun lintsarit lintsaa ja tunnolliset saavat tehdä niidenkin työt ja palkan nostaa lintsari.
Ja näitä jotka käyttävät lapsiaan hyväksi on myöskin yllättävän paljon.
Itse olen nähnyt näitä niin paljon, että lintsareiden puolustelussa ei mitään mieltä, vaan palkitaan mieluimmin ne jotka ahkeroivat tunnollisesti.
Oikea sairaus on eri asia, kuin lintsaus!

Linssiinviilaajat

Kokoomuksen imagossa että se on jyrääjä, ei ole mitään odottamatonta. Niinhän se Kokoomuksen eduskuntaryhmäjohtaja Jan Vapaavuorikin antaa toiminnallaan ja käytöksellään vaikutelman, että hän toimii yhä niin kuin koulukiusaaja - kiusaa ja potkii nörttejä ja pienempiään ja muitakin. Nähtävästi sitä on kokoomuslaisten vaikea päästä irti väkivaltaisen ja ahneen geeniperimänsä vaikutuksesta.

Olli

Oikea Kokoomuslainen on saanut omaisuutensa perinnöillä tai omaisuuskaupoilla, eikä hän ole tehnyt oikeaa työtä päivääkään. Tämän takia heillä ei ole mitään käsitystä työelämästä tai oikeaa työtä tekevien arjesta.
Erikseen on sitten työtätekevät Kokoomuspuolueen juoksupojat, jotka luulevat kuuluvansa porvariyhteisöön omaa egoaan vahvistaakseen.

kooäm

Kovin epäoikeudenmukaiselta tuntuu sekin, että jos joku joskus lintsaa niin sillä verukkeella kaikilta tunnollisilta viedään oikeus sairausajan palkkaan ensimmäiseltä sairauspäivältä. Kokoomuksen ajatuksenkulku ei mitenkään sovi heidän väitteeseensä siitä, että Kokoomus olisi työväen puolella - tai sairastavan.

Kokko, Hannu

Kokoo Hannu: Että jos, joku joskus lintsaa jne.
Kehtaatkin vielä puolustella lintsaamista. Toisilla ei ole töitä ja joidenkin pitäisi vielä saada joskus lintsata tunnollisten työntekijöidem kustannuksella!
Ja aiheuttaa oikeasti sairaalle työntekijälle harmia.
Jos työ ei maita, niin kävelemään ja annetaan työpaikka sitä oikeasti tarvitsevalle.

Linssiinviilaajat

Pienyrittäjänä en pidä ajatuksesta, että sairas painostetaan töihin. Meitä on niin vähän konttorilla, että koko työvoiman saama tartunta on todellinen uhkakuva. Arvostan yritykseni osaavaa henkilökuntaa ja sen korkeaa työmoraalia.

Hämmästelen kokoomuslaisten käsitystä suomalaisista työntekijöistä lintsareina ja valehtelijoina. Noita ajatuksia viljelemällä saastutetaan hyväksi aikojen myötä monin tavoin kehittynyt työväki murehtimaan työilmapiiriä. Miten Kokoomus kehtaa?

Kokko, Hannu

Kokko Hannu: Etkö huomaa, että itsekin puhut lintsareista eli sinulla on omakohtaista kokemusta lintsaamisesta ja lintsareista.
Sairas on eri asia, kuin lintsari ja sanot olevasi pienyrittäjä, tuntuu uskomattomalta yrittäjän suusta puolustella lintasaria, että jos joskus vähän lintsaa hm.
Työhön mennään työtä tekemään ja elantoansa antsaitsemaan ja vapaa-aikaa on nyky ihmisellä niin paljon, että silloin rentoudutaan ja levätään kuka mitenkin.
Mutta moraalista selkärankaa tämä maa tarvitsee, joka alalla, laiskuus ja lintsaus on moraalittomuutta kaikkia kohtaan ja vie maan perikatoon.
Tajua nyt ihminen, että oikeasti sairastunuthan näistä laiskoista lintsareista kärsii, mutta jokin keinohan se on oltava lintsaamisen karsimiseksi.

Linssiinviilaajat

Kokoomuksen keino on ottaa jokaiselta työnsä hyvin hoitavalta työläiseltä sairausajan palkka kokonaan pois ensimmäiseltä päivältä ja kutistaa sitä seuraavilta päiviltä. Keino on väärä, aivan väärä ja kuvastaa kokoomuslaista ihmiskäsitystä: minä hyvä - kaikki muut lintsareita ja etuuksien väärinkäyttäjiä. Uskomatonta yhteikuntapolitiikkaa, uskomatonta työpolitiikkaa ja kärsijänä koko Suomi ja suomalaiset.

Kokko, Hannu

Kokko Hannu: Jos ensimäisen päivän joutuisi itse kustantamaan se voisi purra juurikin lintsareihin.
Sanot keinon olevan väärä. Tätä ja paljon kovempaakin keinoa käytetään koko maailmassa ja Europassa jopa pohjoismaissa ja siksi sitä suunniteltu Suomeenkin, koska onhan se lievempi, kuin koko sairauslomansa saisi itse kustantaa, tällaistakin on.
Ja jos sinulla parempi keino, niin kerro se vaikka täällä, tokihan parempaa keinoa on käytettävä, jos sellainen on.
VP. pistää tulemaan odotamme mielenkiinnolla mitä itse tilanteelle tekisit.
Sillä pienyrittäjyytesi loppuu nopeaan, jos kaikki luuserit teille palkkaat.

Linssiinviilaajat

Kettunen: niin oli karenssipäivä ja se toimikin juuri lintsareiden kohdalla, vaikka siihen aikaan ei helposti lintsattukaan.
Taisi "ammattilintsaus " alkaakin silloin, kun tämä karenssipäivä lopetettiin.
Että lintsareiden tähden se oliskin otettava takaisin.

Linssiinviilaajat

Sairaspoissaolojen määrä Suomessa on laskenut pitkään ja on nyt alhaisemmalla tasolla kuin silloin, kun karenssipäivä vielä oli käytössä. Karenssipäivä ei pure lintsareihin vaan nimenomaan tunnollisiin pienipalkkaisiin puurtajiin - heidän palkastaan se on pois jos jäävät kotiin sairastamaan. Todennäköisesti sairaana työpaikalle tuleminen lisääntyy, toipilasaika pitenee kun ei levätä, epidemiat pahenevat kun sairaat liikkuvat työpaikoilla. - Siis jos tämä Kokoomuksen idea nyt toteutuu.

Kokoomus ajattelee kannustavansa pienipalkkaisia ja vähäosaisia tekemään enemmän töitä karsimalla heidän etujaan. Samaan aikaan Kokoomus ajattelee kannustavansa yritysjohtoa ja hyväosaisia tekemään enemmän töitä varovähennyksillä ja bonusjärjestelmillä. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ei ole Kokoomuksen parhaita puolia.

Kokko, Hannu

Onneksi Kokoomus ei päätä tätä asiaa, kuten Demaritkaan eivät päätä rahoitusverosta (tai mistä lie), eivätkä eräät sitten yhtään mistään. Mutta ompahan lehdillä taas mistä kirjoittaa seuraavat kolme viikkoa.

Kettunen

Kykypuolue kokoomus se taas kunnostautuu, kaikki yksityistetään kuten VIINAKAUPPAKIN, kyllä Häkämiehellä on hiukan" häkää päässä", kannattaa samantien myydä valtion sijoitukset
Fortumista, Nesteestä, Veikkauksesta jaomen armeijan kalustot vaikka itänaapurille, kauppa olisi varmasti kansallisesti yhtä hyvä kuin Espoon Sähkön myynti ! ( kannattais vähän kokoomuksessa miettiä mitä suustaan päästetään), onhan muitakin kansallisia arvoja kuin RAHA.

mökinmatti

Jotkut Kokoomuslaisetkin alkavat pikkuhiljaa tajuamaan, ettei ajatuksessa karenssista ja sairaiden kyykyttämisestä ole ajatusta ollenkaan. Esimerkiksi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder (kok.)

Kutsu Kokoomus kotiisi, se tulee tsekkaamaan oleko valesairaana lintsarina siellä kusettamassa ty7önantajaasi.

Raija Reipas

Olipa kerra,
kauan kauan sitten työkaveri joka torstai aamuna soitti sairastuneensa ripuliin, josta ei uskonut tokenevansa töihin vielä perjantaiksikaan.
Ripulin luonne paljastui kuitenkin pian. Ilta oli mennyt hiukan viihteelle ja aamulla oli herätty Tukholmassa jonkun susiruman kottaraisen vierestä. Jutuista päätellen hauskaa oli sentään ollut ja pieni tautikin oli saatu tuliaisiksi.

Kettunen

Olisiko aika vähän urkkia mistä se kykypuolue Kokoomus näitä valtavia vaalimainosrahoja
kahmii. Siirtyykö niitä esim. sosiaali-ja terveyspalveluista , koulutusvaroista , ym. palveluista
niiden ulkoistamisien kautta , ostetaan palveluja kalliilla rahalla ja saadaan sovitusti ala-arvoista vastinetta palvelujen kelvottomilta tuottajilta. Kuinkahan paljon vuokra-asukkaiden
asumiskustannuksissa mahtaa olla kokoomuksen vaalirahoitukseen ujutettua rahaa.
Eli tämmöistä kyvykkyyttä Espoon kokoomuksessa.
Äänestäjät olkaa tarkkana kenelle äänenne annatte , ettei tällainen kokoomuksen ahneus enää
lisäisi Espoolaisten ahdinkoa.

Rehellisyyttä , Rehellisyyttä

Mitä vaalirahoituksella tarkoitetaan?

Vaalirahoituslain mukaan vaalirahoituksella tarkoitetaan rahoitusta, jolla katetaan ehdokkaan vaalikampanjan ne kulut, jotka ovat aiheutuneet aikavälillä kuusi kuukautta ennen vaalipäivää ja kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen, riippumatta siitä, milloin nämä kulut maksetaan.

Ehdokkaan vaalirahoitus voi koostua: 1) ehdokkaan omista varoista ja ehdokkaan ottamista lainoista, 2) ehdokkaan, ehdokkaan tukiryhmän tai muun yksinomaan ehdokkaan tukemiseksi toimivan yhteisön saamasta tuesta ja 3) muusta tuesta.

Espoon Kokoomuksen tukijoilta löytyy rahaa € , tämä näkyy kaikessa Kunnallisvaalityössä.

KJK

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.