Ostosparatiisien luunmurskaajat

Jonkin verran lääketiedettä opiskelleena olen vakuuttunut, että pystymme lähiaikoina virallisesti diagnosoimaan uuden naistentaudin.

Olen jo lähettänyt joitakin asiaa koskevia tieteellisiä artikkeleita alan arvostetuimpiin kansainvälisiin julkaisuihin, mutta jostain syystä niitä ei ole vielä julkaistu.

Yksi amerikkalainen lehti jopa palautti artikkelit takaisin ja väitti, etteivät Honolulun yliopistossa suorittamani naistentautien ja synnytysopin kirjekurssit ole riittävä näyttö tieteellisestä pätevyydestäni.

Ihmettelen palautetta, sillä päätelmissäni ei ole kyse niin sanotusti elimellisestä sairaudesta vaan diagnoosin voi näin joulun alla silmämääräisesti tehdä missä tahansa kauppakeskuksessa kauppojen aukioloaikoina.

Tarkoitan tietysti jouluhulluutta, joka iskee vain naisiin mutta kiertää miehet kaukaa.

Taudinkuva on selkeä. Kun nainen pääsee kauppaan, hänen aineenvaihduntansa pysähtyy ja kehon kaikki toiminnot keskittyvät ostamiseen.

Siksi nainen ei hikoile eikä hänelle tule jano – toisin kuin mies, joka läähättää pelkästä ajatuksesta joutua joulun alla kauppaan.

Kahden tai useamman jouluhullun keskustelu on äänekästä sylkemistä, koska ostamiseen liittyviä ajatuksia vaihdetaan niin nopeasti, ettei suu ehdi mukaan. Tämän vuoksi tautiin sairastuneiden lauseenmuodostus ei muistuta normaalia puhetta.

Tämä lääketieteestä. Käytännössä nämä transsissa olevat naiset ovat vaaraksi ympäristölle.

Esimerkiksi makkaralenkin ja olutkeissin kanssa kaupan käytävällä tupeksiva mies on heille kiusallinen jarru, josta on päästävä joko ohi tai läpi.

Tai yli – kuten hyvä ystäväni sai todeta pari päivää sitten, kun hän jäi lastenrattaiden ja ostoskärryjen kanssa liikkuneen naiskolmikon alle eksyttyään vahingossa kauppakeskukseen.

Ystävä ei ole katkera, vaikka ei pääsekään jouluksi sairaalasta kotiin.

”Kiitos kun jätitte minut henkiin”, hän lähettää näin lehden kautta luunmurskaajarouville terveisiä.

Kommentit (4)

Kommentit

Blaa...blaa... Keksi kuule ns kolumnisti ensi vuodeksi jotain uutta ja raikasta, tai vaikka ajankohtaista. Toisen sukupuolen haukkujaiset ovat niiiiin tympeitä ja loppuun kuluneita. Ei naurata pätkääkään. Ei muuten ole naurattanut enää aikoihin. Hyvän kirjoittajan erottaa huonoista sillä, että joka tekstistä löytyy jotain uutta. Ei sitten Vantaan sanomilla ole varaa palkata ketään ihan oikeasti hauskaa ihmistä kommentoimaan tämän paikallaan sutivan tilalle?

Sovinistista paskaa

Hämmästelen kovasti kirjoittajan tieteilijöiden taholta saamaa nuivaa kohtelua. Kirjoittajan käyttämällä metodilla eli osallistuvalla havainnoinnillahan on saavutettu ainakin Suomessa tohtorin korkeita arvoja ja hattuja. Ehkäpä hänen kannattaa konsultoida viisaustieteen tohtori Lasse Lehtistä joka on kyseisen menetelmän armoton taitaja. Samalla häneltä voi saada lisävalaistusta faktan ja fiktion yhdistämisestä tieteellistä pätevyyttä nostavalla tavalla.

Sovinistista paskaa tarjoileva nimimerkki voisi huomata, ettei kirjoittajan maskuliininen ote menetelmällisesti juurikaan poikkea n.s. naistutkimuksen tavasta itse määrittää oma kontekstinsa ja diskurssinsa. Joten kommentoija vain ilmeisesti reflektoi oman sukupuoli-identiteettinsä vajavaista kommunikaatiota suhteessa kirjoituksen humoristiseen aspektiin sen litteräärissä implementaatiossa.

Myyryläinen

Tervetuloa Helsingin Uutisten blogeihin!

Helsingin Uutiset tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia helsinkiläisiä, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.