Paikalliset

Riita kärjistyi tappeluksi vuokratalossa – taustalla rasistinen motiivi?

Riita kärjistyi tappeluksi kokouksessa, jossa oli määrä sovitella asukkaiden kärhämää.

Kuvakaappaus Espoon Asuntojen verkkosivulta

Poliisia tarvittiin rauhoittamaan asukkaiden välistä tappelua vuokratalossa Espoon Mankkaalla maanantaina. Tilanne kärjistyi kokouksessa, jossa oli tarkoitus sovitella jo pidempään muhinutta riitaa.

Tutkinnanjohtaja ylikonstaapeli Jari Ikävalko Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistaa, että poliisit kävivät rauhoittamassa iltapäivällä puhjennutta riitaa. Ikävalkon tietojen mukaan kyse oli ”käsirysystä”, jossa molemmat riidan osapuolet saivat vammoja.

Jutun tutkinta on vasta alkuvaiheessa eikä osapuolia ole kuulusteltu.

– Tarkempia tietoja saadaan, kun osapuolia kuulustellaan. Paikalla oli myös silminnäkijöitä, joita on tarkoitus kuulla todistajina, Ikävalko kertoo.

Nimettömänä pysyttelevä taloyhtiön asukas sanoo, että tappelu alkoi, kun yhtä talon asukasta herjattiin rasistisesti ja lyötiin pesäpallomailalla pään seudulle. Asukkaan mukaan uhri pyysi ensin apua läsnäolijoilta, mutta kun sitä ei tullut vastasi hän hyökkäämällä vastustajansa kimppuun kahvikuppi aseenaan.

Ikävalkon mukaan poliisilla ei tässä vaiheessa ole tietoa pesäpallomailan käytöstä. Sen sijaan kahvikupin käytön Ikävalko varmistaa.

Ikävalko ei tässä vaiheessa kommentoi myöskään riidan mahdollisia motiiveja.

– Se, onko paikalla käytetty herjaavaa kieltä, selviää kuulusteluissa.

Juttua tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä molempien osapuolten osalta.

Nimettömän asukkaan mukaan yhteenoton taustalla on jo pidempään jatkunut skisma yhden maahanmuuttajaperheen sekä kantaväestöön kuuluvien välillä. Asukas uumoilee riitelyn alkaneen lasten eripurasta ja levinneen sitten aikuisten välille.

– Ennen eilistä mitään väkivallan merkkejä ei kuitenkaan ollut ilmassa, asukas kertoo.

Asukas syyttää talon omistavaa Espoon Asuntoja piittaamattomasta suhtautumisesta riitaan. Hän ihmettelee, miksi vuokrataloyhtiö ei ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin, jotta kokouksen osallistujien turvallisuus olisi ollut taattu.

Asukas kertoo, että halusi tuoda jutun julkisuuteen, jotta vuokrataloyhtiö ei painaisi sitä villasella. Hänen tietojensa mukaan riidan kaikkia taustoja ei myöskään ole kerrottu poliisille.

Talon isännöitsijä vakuuttaa, että yhtiö tekee kaiken voitavansa tilanteen rauhoittamiseksi ja selvittämiseksi.

Isännöitsijän mukaan Espoon Asuntojen edustajan oli määrä osallistua sovittelukokoukseen, mutta hän myöhästyi kokouksen alusta.

– Myöhästyminen johtui meistä riippumattomista syistä, kun pysäköintihallin ovi ei auennut eikä autoa saatu parkkiin, isännöitsijä sanoo.

– Selvitämme tätä nyt yhteistyössä viranomaisten kanssa. Edelleenkin teemme kaikkemme, jotta tämä saadaan ratkaistua.

Käytännössä tilanne on vuokrataloyhtiölle hyvin vaikea.

Voiko tilanne ratketa vain niin, että joku asukas joutuu muuttamaan pois?

– Se riippuu siitä, miten tilanne nyt etenee. En voi sitä kommentoida nyt, isännöitsijä sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (23)

Kommentit

Lisää maahanmuuttajia vaan

Lisää maahanmuuttajia vaan elätettäviksi pääkaupunkiseudulle. Näin saadaan Suomi nousuun!

Tään tapahtunut jossakin

Tään tapahtunut jossakin varmaan taavinharjussa mies on pedofiili joka halaa ihmisen lapsia maahanmuuttaja suomalainen ei tehnyt mitään pahaa henkilö vastasi kahvi kuppilla ei pahalla mutta siitä seuraa osot sanktiot tälle henkilölle.

Onpas tarkoitushakuinen

Onpas tarkoitushakuinen otsikko. Riidan syy on varmasti muussa kuin rasismissa vaikka tappelussa olisikin käytetty alatyylisiä tai herjaavia ilmaisuja. Jos jupakka kerran sai alkunsa maahanmuuttajien lasten ja suomalaisten lasten tappelusta, pitäisi tietää kuka tappelun aloitti. Arvioni riidan aloittajista kohdistuu maahanmuuttajataustaisiin siksi, että jos koko taloyhtiö on kääntynyt maahanmuuttajia vastaan, on vaikea uskoa maahanmuuttajien olevan täysin syyttömiä. Eri vuokrataloissa olen nähnyt useammin remuavia maahanmuuttajalapsia kuin suomalaisia. Kulttuurierojen ollessa liian suuret ongelmia tulee. Suomalaiset kasvatetaan hiljaisuuteen ja rauhaan, muualta tulleet eivät ymmärrä hiljaisuutta ja sopua.

Onhan näitä muitakin

Onhan näitä muitakin taloyhtiöitä missä naapurit ei tule toimeen ja sovittelussa on käyty mutta riidan kylväjä saa jatkaa toimintaansa joten se siitä sovittelusta.Meilläkin oli täällä karakalliossa hyvä ja mukava taloyhtiö asua kunnes muutti päästään pipi tyyppi ja alkoi järjestelmällisesti järjestelemään riitoja naapureiden välille ja muutenkin muuttamaan taloyhtiötämme itselleen mieleiseksi ja sai vielä silloisen puheenjohtajan mukaansa niin siinä oli sitten tämän taloyhtiön mukavuus pois.Mun mielestä kyseiset hemmot jotka valheillaan ja muula käytöksellään pilaa taloyhtiön pitäisi häätää pois ja laittaa mustalle listalle nimi että ei saa jatkaa toimintaansa muualla.Tämäkin tyyppi oli jo edelisessä taloyhtiössä saanut aikaan vaan riitoja ja muita ongelmia aikaiseksi.

Jos uskomme sanakirjoja,

Jos uskomme sanakirjoja, rasismi on yksinkertainen asia. Esimerkiksi Kielitoimiston sanakirja selittää ytimekkäästi, että rasismi tarkoittaa rotusyrjintää, -sortoa, etnistä syrjintää. Riidat kannatta sopia mahdollisimman pian , jos niitä on ? Hyvät tavat ja järjestyssäännöt , ohjeet , on tehty tähän yhteiskunnan jäsenten noudatettavaksi. Voi olla, että Espoon Asunnot ei tätä ongelma - asiaa osaa hoitaa,

Voi hyvä ihme! Täytyykö

Voi hyvä ihme! Täytyykö vuokratalon isännöitsijä tulla paijaamaan pikku vuokralaisia kun on paha mieli? Kyllä aikuiset ihmiset tappelevat ihan omalla vastuulla, eikä se ole kenenkään muu syy. Kyllä näkee, että pullamössöväki asuu vuokrataloissa. Nimettömänä heitetään herjaa ja vaaditaan ihme juttuja, kas kun ei vaatinut YK:n rauhanturvaajia kokoukseen. YK:n vika kun ei ollut paikalla. Nimetön ei varmaan edes itse kutsunut poliisia paikalle.

Mamu pois talosta, niin rauha

Mamu pois talosta, niin rauha palaa. Yhteisasuminen ei sovi näille kuninkaallisille kultamunille

Espoon kaupunki voisi ostaa

Espoon kaupunki voisi ostaa näille maahanmuuttajauhreille talon rauhallisemmalta alueelta.

Maassa maan tavalla – koskee

Maassa maan tavalla – koskee myös suomalaisia maassa pitää elää maan tavalla. Meillä on omat tapamme, historiamme ja perinteemme. Niistä pidetään myös kiinni. t. työmies

Rasismikortti vedetään aina

Rasismikortti vedetään aina esiin jos kiistan toisena osapuolena on ulkomaalainen. Yksisilmäisyys ei ratkaise ongelmia, päinvastoin. Suomessa ei edes esiinny rasismia, ainoastaan veronmaksajien närkästystä siitä että tulokkaiden saamat taloudelliset ym edut ylittävät sen tason mihin kantaväestö on tottunut. Turistimatkoilla kannattaa käydä keskusteluja paikallisten kanssa - saa käsityksen sos turvaverkon silmäkoosta.

mamut ja suomalaiset

mamut ja suomalaiset pidettävä erillään,niin ongelmat vähenee

Sitä saa mitä tilaa....

Sitä saa mitä tilaa.... Nauttikaamme kulttuurimme rikastamisesta!

Espoon Asunnoilla pahasti

Espoon Asunnoilla pahasti asiat sekaisin!! Viimeisen puolen vuoden sisään suurin osa isännöitsijöistä irtisanoutunut, vuokratalojen asioiden hoito täysin rempallaan. Hallitus pyörittelee sormiaan, älkää piiloutuko rasismin taakse, ongelmat vuokrataloyhtiön sisäisiä ja erittäin piinallisia.

Espoon Asuntojen taloissa on

Espoon Asuntojen taloissa on tulipaloja, lutikoita, asukkaat tappelevat, asukasdemokratia ajetaan alas jne. Espoon Asuntojen johdon ja hallituksen organisaatiouudistuksen kädenjälki alkaa näkyä taloissa. Ei ihme, kun kokeneet isännöitsijät on lähteneet tai ajettu muualle. Espoon kaupunkia tilanne ei näytä kiinnostavan lainkaan.

Miten Espoon Asuntoja voi

Miten Espoon Asuntoja voi syyttää siitä, että taloissa on tulipaloja tai lutikoita tai tappeluja. Eiköhän näihin ole syypäitä Espoon Asuntojen onnettomat asukkaat, joiden toilauksia Espoon Asuntojen henkilökunta joutuu kokoajan paikkailemaan. Ei ihme, jos Espoon Asunnoissa on henkilökunnassa vaihtuvuutta. Ei kai kukaan kauaa kestä tuommoista asiakas/asukaskuntaa.

Pesäpallo on hyvä harrastus.

Pesäpallo on hyvä harrastus. Pesäpallomailaa kannattaa kantaa aina mukana kokouksissa ni voi painottaa sanomaansa.

Naapuririidat kuuluvat

Naapuririidat kuuluvat suomalaiskansalliseen perinteeseen, siis kulttuuriimme. Ei ole turha tarina miehestä, joka lähti kirves kädessään joen yläjuoksulle, josta alas oli lainehilla uinut uudisasukkaasta juoruava lastu. Yläkerran kanta-astuja saa alakertalaisen julmaksi, alakerran sauhuttelija yläkertalaisen raivoon. Yhden ruoka haisee mausteille, toinen grillaa öklöttävää sianrasvaa ikkunoiden lähellä. Yötyöläinen rämistelee kotiinsa nukkujista välittämättä, koiratarha ulvoo viereisessä yksiössä, naapurin kakarat ampuu ritsoilla omia kullamuruja. Yksi parkkaa aina vinoon, toinen väärään ruutuun. Espoossa naapurusten välejä on ollut selvittämässä golfmaila, käsiase, nyrkit, potkut ym. Ely-keskukset, rakennusvalvonta, poliisi, sovittelijat, sukulaiset, ystävät yrittävät parhaansa, mutta kun kaksi on eri mieltä ja kumpikin oikeassa niin ei mahda mitään. Erottaa voi kuolema ja virkavalta vain.

Aina vedetään rasisti kortti

Aina vedetään rasisti kortti esiin. tosiasia on että espoonasunnoissa osa asukkaista paskat väittää järjestyssäänöistä, häiritsevät muita asukkaita,jos huomauttaa voi tulla lättyyn. Pahin tilanne syntyy kun muuttavat sellaiseen taloon jossa järjestys on kunnossa,entisessä kiinteistössä on saannut elää kuin Pellossa, meille muutti evakkoon kiintiö pakolais perhe kaakkois Aasiasta, jotka harjoittavat ruokatori kauppaa, parvekkeella asunossa valmistavat myyntiin isoissa rasva padoissa ja fokki pannuilla ruokaa,kaasu pulloilla, jakelu autot pihalla. hirveä rasvan käry tunkeutuu joka asuntoon. Autot pelastautumis tiellä. katsotaan miten vuokranantaja hoitaa homman, ennen kuin syttyy tulipalo.ja huoneiston seinät,viemärit,ilmastointi vaurioituvat. homma muutenkin haisee, ihan pimeätä työtä,ja näköjään tuottoisaa.valvooko kukaan näitä toreilla/markinoilla myytävien ruokien laatua. yhtiöllä on asumisneuvojia jotka päätä paijaa,

Jos tuo ruuanvalmistus

Jos tuo ruuanvalmistus kaasukeittimellä parvekkeella on totta, niin ihmettelen, miksi siitä ei ole ilmoitettu isännöitsijälle tms. asioista vastaavalle? Jos vuokratalon omistajataho ei välitä, voi tehdä palohälytyksen silloin, kun parvekkeelta kumpuaa käryä ja savua. Keittimessä kuumentunut rasva voi leimahtaa milloin tahansa liekkeihin. Väärää hälytystä ei ole olemassa silloin, kun on kiistaton syy pelätä oman ja läheisten hengen puolesta. Esimerkiksi talvipakkasella kaasukeittimen ja kiehuvien rasvapatojen käyttäminen sisäänvedetyllä ja muullakin parvekkeella ei taatusti ole seurauksetonta. Betoni ja tiili haurastuvat vähemmistäkin lämmönvaihteluista. Asuinhuoneiston käyttötarkoituksen muuttaminen esim. einestuotantotilaksi on edellistä sumeampi ja tulkinnanvarainen. Monet ompelevat asiakkaille, myyvät lehtitilauksia, ovat frelanceja, tekevät etätyötä, pitävät kenneliä ym. asuinhuoneistoissaan. Espoossa on ollut huoneistossa jopa lehmä, jollaiseen ao. yhtiön yhtiöjärjestystä laadittaessa ei ollut osattu varautua. Käyttötarkoituksen luvattoman muuttamisen osalta jokainen tapaus tutkittava ja tehtävä päätös. Asian vireille saattamisessa pitäytyisin vain tuossa parvekkeen käyttämisessä palo- ym. turvallisuutta vaarantavalla tavalla. Jos alkaa laajentaa juttua pimeään työhön ja myytävän ruuan laadunvalvontaan, voidaan ilmoitus tulkita kaunasta ja kateudesta syntyneeksi ja tärkein asia, paloturvallisuus jää peittoon.

Kyllä siitä on

Kyllä siitä on isännöitsijälle ilmoitettu, ovat soukasta evakossa,kun peruskorjaus siellä. siellä asukkaat valittaneet vuosia.turhaan kyseinen talo oli täynnä maahanmuuttajia,suomalaiset hakeutuivat pois,kun eivät kestäneet. näiden ulkomaalaisten touhuun ei helposti puututa, ainut joka on puuttunut on kela kun nimellä tekee ilmoituksen väärinkäytöstä,lopettavat vuokrien ja muiden tukien maksamisen. On nähty, muuten ei tapahdu mitään.

Otapa Sakari edellisestä

Otapa Sakari edellisestä neuvosta vaari ja ensi kerralla, kun parvekkeella paistetaan oikein käryää, niin soitapa se palokunta paikalle äläkä isännöitsijälle puhu halaistua sanaa.

Kiitos neuvosta. On tässä

Kiitos neuvosta. On tässä kokemusta 21v niin luonnevikaista,kuin maahanmuuttajien asumisesta,räksyttävistä koirista,pimeästi jälkeenvuokratuista asunoista,pulveri kauppiaista,häiritkö juoppo kämpistä. hulluista raja tapauksista, ylihuolehtivista äideistä,joiden muksut pelaa futista pesistä asunnoissa. Autoilijoista jotka haluaisivat ajaa katiskansa sisälle asti. on tultu pyssyn kanssa ovelle,puukon kansa päälle,tunkeuduttu väkisin sisään ja pahoinpidelty vaimo. Usutettu koira puremaan. Heitetty kananmunat ikkunoihin, särjetty ikkunat, kymmenen kuseskelevaa kissaa rapussa. kuusi kertaa oikeudessa,aina korkeinta oikeutta asti,oikeuden jäsenet tehneet katselmuksen. joka kerta tullut meille myönteinen oikeuden ratkaisu.ja häiritkö porukka lähtenyt. Espoonkruunun aikana ei tullut mitään tukea puheenjohtajalle, ja häiritköt saivat heti uuden asunnon. Nämä asumisneuvojat ovat vihoviimeisiä jotka puolustavat näitä. nykyisin tilanne uuden johtajan jälkeen ja asiakuusjohtajan aikana parantunut, onneksi käyttävät suomen parasta juristia häätöhomissa. osa näistä kymmenistä isännöitsijöistä ollut tehokkaita osa täysin ammattitaidottomia. mitään tukea ei vuokranantajalta ole tullut vuosien saatossa,päin vastoin on syytelty työpaikkakiusaajaksi ja lyöty kapuloita rattaisiin. silti väitän tämän kiinteistön olevan yksi espoonasuntojen viihtyisimmistä ja vaihtuvuus,vuokrataso alhaisempia yhdessä päätetään ja vuosikokouksiin suurella joukolla osallistutaan. Heikoin lenkki koko ketjussa on espoonasunnot ja heidän hidas toimimaton organisaatio. turha sanoa muuta pois,en muuta

Näinhän se on, jos olet eri

Näinhän se on, jos olet eri mieltä maahanmmuttajista tai heidän kanssaan olet rasisti. Jos olet eri linjoilla kokoomuksen Kataisen kanssa olet populisti. Eli lisää vain ymmärrystä kaikille

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu