Paikalliset

Yökerho sai jumputuksesta 15 000 euron sakot – jopa asiakkaiden äänet kuuluivat naapuriasuntoon

Helsingin keskustassa sijaitsevasta yökerhosta on kantautunut parin vuoden ajan ohjearvot ylittävää melua naapuriasuntoon. Kuvituskuva.

Lotta Kvist

Helsinkiläinen yökerho joutuu maksamaan 15 000 euron uhkasakon, koska ei ole korjannut ravintolan naapuriasuntoon aiheuttamaa meluhaittaa.

Osoitteessa Fredrikinkatu 42 on aiemmin sijainnut HOK-Elannon DOM Helsinki Discotheque. Nykyisin paikalla toimii Helsinki Nightclub Tähti Oy:n pyörittämä hiphop-yökerho Saint.

Fredrikinkatu 40:n asukas valitti vanhassa kirkkorakennuksessa toimivan ravintolan äänistä jo vuonna 2012, jolloin hän pyysi ympäristökeskusta tekemään meluhaitan takia asunnontarkastuksen.

DOM Helsinki Discothequeta vaadittiin syksyllä 2012 poistamaan asunnolle aiheutuva meluhaitta 25 000 euron sakon uhalla.

Maaliskuussa 2014 asukas ilmoitti ympäristökeskukselle, että melu samasta ravintolatilasta jatkuu, vaikka ravintolatoiminnan harjoittaja on vaihtunut.

Ympäristökeskus teki asunnossa tarkastuksen 15. maaliskuuta klo 00.05 alkaen, jolloin asunnon makuuhuoneessa voitiin kuulla jatkuvaa matalataajuista musiikkimelua sekä ajoittain ravintolan asiakkaiden ääniä.

Ympäristökeskus arvioi olosuhteiden asunnossa olevan sellaiset, että niistä aiheutuu terveyshaittaa asukkaalle.

Yökerhoa pyörittävän Nightclub Tähti Oy:n selvityksen mukaan ravintola on tietoinen asukkaan valituksista, mutta tarkastuksella ohjearvot ylittyivät todennäköisesti sen vuoksi, että yökerhossa esiintyi tuolloin live-esiintyjä, jolla oli myös omia monitoreja mukanaan.

Ympäristökeskuksen mukaan asuntoon aiheutuvaa meluhaitta on ollut jatkuvaa, eikä sitä ole poistettu, vaikka ravintolatilan uusi vuokralainen on ollut velvoitteesta tietoinen. Myöskään pätevää syytä velvoitteen laiminlyönnille ole esitetty, joten uhkasakko on pantavissa täytäntöön.

Uhkasakon määrää on perusteltua alentaa aiemmasta 25 000 eurosta 15 000 euroon, koska ravintolan uusi yrittäjä on HOK-Elantoa pienempi toimija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Onko yhtään 90-luvun jälkeen

Onko yhtään 90-luvun jälkeen rakennettua kerrostaloa, missä yöllä ei muka kuulisi, miten naapuri vetää vessasta alas tai katsoo televisiota? Itse ainakin kuulen makuhuoneessani joka ikisen sanan, kun joku tulee kello 00:00 rappukäyttävään ja juttelee hissiä odotellessa jonkun kanssa.

jokin disko on vähän eri

jokin disko on vähän eri juttu kun naapurin vessan käynti tai tv:n katselu ellei se telkkari ole täysillä. Nämä asiat voi myös hoitaa taloyhtiön kautta ja huolehtia siitä että hiljaisuus on klo 22 tai 23 - klo 6:een. Tottahan toki, minua häiritsee kun naapurit istuvat Pietarikadun/Neitsytpolun parvekkeilla juttusilla. Eivät mahdollisti tajua että sisäpiha jossa korkeita rakennuksia ympärille jokainen keskustelu kuuluu kaikkialle. Kunnon kaiku on pihanpuolella. Samalla minua häiritsee kun naapurit harrastavat seksiä... miestä ei kuule mutta nainen pitää aivan järkyttäävää aaahh, ohhhh, aaaaahhhh- ääntä. Se vasta on nolottavaa kun on vieraita kotona!

Voi elämän kevät. Mulla on

Voi elämän kevät. Mulla on tapana nukkua öisin eikä käkäillä mitä mistä kuuluu. Tai jos ei nukuta niin siten täytyy valvoa. Kyllähän sitä kuuluu vaikka mitä jos keskittyy kuuntelemaan ja sitten ei varmasti saa nukuttua. Jos häiriintyy rapun äänistä tai jonkun vessan vedosta niin ei se unen laatu muutenkaan ole kummonen.

On tärkeää ja välttämätöntä,

On tärkeää ja välttämätöntä, että ravintoloiden terasseja, musiikillisia olutkuppiloita ja yökerhoja EI avata asuintalojen yhteyteen ja vierelle. Vaikka oltaisiin ydinkeskustassa!

Niin ei ole tervetulleita

Niin ei ole tervetulleita terassit, olutkuppilat, yökerhot ja muut yötämyöden meluavat hauskutuslaitokset. Eikö näitä todellakin voitaisi määrättävän perustaa, vain torien ja aukioiden laidoille, liiketalojen yhteyteen tms. joissa ei ole asuinhuoneistoja talon yhteydessä? Minusta se olisi vähintäänkin kohtuullista. Tuli tuossa mieleeni Suomessa olevan laissa pykälä joka on aika ankara kotirauhanhäirinnästä, niin eikö kaikenaikainen ilta-yömelu ole pahimman luokan kotirauhan häirintää? Ehdotankin tästä kärsiville taloyhtiöiden asukkaille, tehkää ryhmäkantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle, jospa saisivat aikaan lain joka kieltää kippolat taloyhtiöiden alakerrasta siirrettäviksi johonkin aukeaan paikkaan tai liiketaloon missä juhlinta ja ilonpito ei häiritse ihmisten yöunta ja kotirauhaa. Yrittäminen kannattaa aina!

onko pakko muuttaa diskon

onko pakko muuttaa diskon naapuriin.muuta maalle siellä ei musiikki soi,vaan lestadiolaisten joikaukset

Kysyn vaan - postaajalle:

Kysyn vaan - postaajalle: Kyllä nykyäänkin rakennetaan hiljaisia taloja. Paikalla valamalla välipohjat ontelolaattojen sijaan ja väliseinät betonista saumat kunnolla umpeen valamalla. Näitä taloja vaan kun ei rakenneta kuin arvokkaimmissa kohteissa, muissa rakentajat säästävät kustannuksista jättämällä elementtisaumavalut vajaiksi (=lue "urakkatyöntekijät" paklaa pinnat sileiksi) ja tekemällä välipohjat ontelolaatoilla. Lattioitakin voi tehdä monella tapaa, parhaissa on äänieristeet välissä ja vasta sitten pintabetonilaatta. On kyllä kiitollisia asunnonostajia noilla taloilla, harmi että muille joutuu tekemään huonosti.. Lähtökohtaisesti kyllä diskot ja asunnot eivät ole tarkoitettu seinänaapureiksi...

Jos muuttaa helsingin

Jos muuttaa helsingin ydinkeskustaan niin voi olettaa että siellä ei ole koskaan hiljaista, sen enempää kuin rauhallistakaan.

Häätö tälle

Häätö tälle idioottiasukkaalle joka muuttaa baarin naapuriin ja kehtaa kitistä asiasta...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu