Paikalliset

Herttoniemen kirjastosta saa nyt luomuruokaa

Johanna Erjonsalo

Herttoniemen ruokapiirin jakelupiste on aloittanut Herttoniemen kirjastossa kesäkuun alussa. Ruokapiirin jäsenet tilaavat luomu- ja lähiruokaa suoraan tuottajilta ja noutavat sen kirjastossa sijaitsevasta jakelupisteestä. Kirjaston ja ruokapiirin kokeilu on ainutlaatuinen yhteistyömuoto Suomessa.

 – Odotamme innolla mitä tämä uusi yhteistyömalli tuo tullessaan, sanoo Herttoniemen kirjaston johtaja Leeni Hurskainen .

 – Olemme jo suunnitelleet erilaisia tapahtumia ruokapiiriläisten kanssa.  Kokemuksemme mukaan ruokakulttuuria edistävä toiminta sopii hyvin kirjastoon, johtaja kertoo.

 – Kirjasto on ruokapiirille hyvä paikka toimia. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, sinne on helppo tulla ja asiointi sujuu muiden kirjastoasioiden yhteydessä.

Ruokapiiri pyörii tiistaisin ja torstaisin klo 14-19 Herttoniemen kirjastossa osoitteessa Kettutie 8. Herttoniemen ruokapiiri on perustettu vuonna 2010. Siinä on jäseniä tällä hetkellä 475.

Haluaisitko ruokapiiritoimintaa myös omaan lähikirjastoosi?

Kyllä
77% (20 ääntä)
En
23% (6 ääntä)
Ääniä yhteensä: 26

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Herttoniemen osuuskunta kosiskelee vantaalaisia15.4.2014 11.02
Ruokapiirit täyttyvät ennätysvauhdilla15.11.2011 10.52
Helsinkiläiset löysivät pellon Korsosta29.4.2011 10.36
Oman pellon perustajat löysivät puutarhurin25.3.2011 11.49

Kommentit (3)

Kommentit

ei ole ihme että budjetit

ei ole ihme että budjetit paukkuvat ja että Hki menee konkurssiin (ellei pakkoliitoksia) ennen vuotta 2020. Luomuruoka mikroskooppinen mutta symbolisesti loistava esimerkki.

Itsehän tilaajat

Itsehän tilaajat luomuruokansa maksavat. Kirjasto tarjoaa vain muutaman tunnin ajan tilan viikossa tilan, josta sen voi hakea.

Mites kylmiöt ja muut

Mites kylmiöt ja muut elintarvikkeille varatut tilat järjestyy kirjastosta?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu