Paikalliset

Mummotunneli menee remonttiin

Vanha kauppakuja Taiteiden yön jälkeisenä aamuna.

Sakari Nupponen

Rafaellon ja muiden Helsingin Vanhassa kauppakujassa sijaitsevien ravintoloiden terassit menevät remonttiin. Uudistuksesta kertoi Taiteiden yössä HOK Elannon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Matti Niemi.

Remontti alkaa heti terassikauden jälkeen ja valmistuu ensi huhtikuussa. Kiinteistönomistaja uusii samassa yhteydessä kauppakujan pihakannen.

Kauppakujan ravintoloita pyörittävä Center-Inn siirtyi HOK Elannolle vuosi sitten tammikuussa. Gaselli-nimisen keskustakorttelin ravintolaryppääseen kuuluvat Raffaellon lisäksi Gaselli, König ja Barcelona. Myös niiden terasseja uusitaan samalla.

 

Mikä ihmeen mummotunneli?

Vanha kauppakuja rakennettiin 1888-92 mannermaiseksi pasaasiksi, jonka esikuvat löytyvät muun muassa Pariisista.

Se yhdistää talot Pohjoisesplanadin ja Aleksanterinkadun välillä.

Kuja tunnettiin nimellä Wreden pasaasi. Nimensä se sai arkkitehti K.A. Wreden mukaan. Hän oli yksi kokonaisuuden rakennuttajista.

1990-luvun laman symboliksi tulleen SKOP:n pääkonttori toimi korttelin Aleksanterinkadun puoleisessa kulmatalossa.

Mikonkadun puolella sijainneessa ravintola Königissä solmittiin Talvisodan aikaan nk. Tammikuun kihlaus eli työnantajien STK:n ja työntekijöiden SAK:n ensimmäinen työehtosopimus.

Stadissa.fi:n mukaan kauppakuja tunnetaan nykyään paremmin nimellä mummotunneli: "Se on suuri sisäpiha, jossa on useiden kujan ravintoloiden terassit ja tunnelma nousee illan mittaan. Paikka on tunnettu siitä, että siellä teinivuotensa jo ohittaneet naiset ja miehet heittävät viihteelle, kuin taannoin nuoruutensa voimissaan."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Hieno homma, että

Hieno homma, että mummotunnelin remontin vuoksi synnin ja haureuden harjoittaminenkin vähenee Helsingissä ainakin tilapäisesti kun kaikki puumat pysyvät kotosalla.

Karmea paikka. Tosin

Karmea paikka. Tosin Itsetunto kohosi maalaismiehelläkin kun stadin puumat meinasi väkisin mukaan jo ennen puoltayötä..

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu