Paikalliset

”Yhdellä iskulla maahan” – Nuoria hakkaava jengi toi rajun villityksen pk-seudulle

Kuvituskuva.

Armi Suojanen / Arkistokuva

Eri puolilla pääkaupunkiseutua liikkunut nuorisojengi on hyökännyt silmittömästi lasten ja nuorten kimppuun loppukesän ja syksyn aikana. Jengin toimintatapoihin kuuluu ulkomailla levinnyt villitys, jossa väkivallan tekijä saa pisteitä sen mukaan, kuinka nopeasti hän kykenee lyömään uhrin maahan.

Poliisi on selvittänyt jengin toimintaa Itä-Helsingissä, mutta väkivallantekoja on sattunut myös muun muassa Eläintarhan Alppipuistossa ja Hietaniemen uimarannalla, kertoo ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta.

Samat tekijät ovat liikkuneet myös Espoossa ja Vantaalla.

Uhrit ovat olleet sivullisia, lähinnä lapsia ja nuoria. Yhteensä rikoksia vyyhdessä on kirjattu noin 70.

Lotan mukaan epäiltyjä tekijöitä on viitisenkymmentä. Ryhmä koostuu pääasiassa ulkomaalaistaustaisista nuorista, ja joukossa nuoria erilaisista etnisistä taustoista.

Suurin osa rikoksista on Lotan mukaan jo selvitetty ja tapauksia on viety oikeuteen asti. Lotta myöntää, että tapauksia saattaa kuitenkin sattua vielä lisää.

– Tässä puhutaan hyvin moniongelmaisista nuorista, jotka valitettavasti ovat keksineet purkaa pahaa oloaa näin. Poliisi on valjastanut paljon voimavaroja tekojen selvittämiseen ja ennaltaehkäisyyn. Teemme myös tiivistä yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa, Lotta sanoo.

Jengistä ensimmäisenä kertoneen MTV:n uutisten mukaan Helsingin sosiaalitoimi on lähettänyt poliisille viestin, jossa kerrotaan jengin toimintatavoista.

– Pisteitä saa siitä, jos saa ensimmäisellä lyönnillä maahan. Päähän potkimista, pään päällä hyppimistä, käytetään muun muassa pesäpallomailoja, jotka on hankittu tai ostettu tähän tarkoitukseen, nettiin vuotaneessa viestissä kuvataan.

Sosiaalitoimen viestin mukaan pisteitä saa myös siitä, jos uhri on mahdollisimman heikko tai arka.

Nuorten kimppuun on käyty syksyn aikana myös Vantaalla ja Espoossa.  Vantaalla Heurekan puistossa useita nuoria hakattiin pesäpallomailojen avulla syyskuun puolivälissä.  Espoossa taas usean kymmenen nuoren joukkion epäillään hyökänneen viiden nuoren päälle pari viikkoa sitten.

Tuomo Lotan mukaan sekä Espoon että Vantaan teot ovat yhteydessä Helsingin väkivaltaisuuksiin. Epäillyt eivät osaa Lotan mukaan selittää tekojaan järjellisesti.

Helsingin nuorisotoimenjohtajan Tommi Laition mukaan väkivallan ehkäisyyn on olemassa toimivia, joskin vain hitaita keinoja.

Väkivaltavyyhteen ovat ottaneet kantaa myös ex-jenginuori Mikael Gabriel ja kansanedustaja Tom Packalén.

Knock out -peli

Nuorisojengien uudesta väkivaltavillityksestä on uutisoitu aiemmin ulkomailla.

Yhdysvaltalainen verkkolehti The Huffington Post kertoi vuosi sitten nuorten keskuudessa leviävästä "knock out" -pelistä, jossa tarkoituksena on lyödä uhri yhdellä iskulla maahan.

Lehti kertoi New Yorkissa sattuneesta tapauksesta, jossa liki 80-vuotias nainen lyötiin katuun. Lehti nimitti ilmiötä "kaikkein raukkamaisimmaksi väkivallan muodoksi".

Ilmiö on levinnyt sittemmin sosiaalisen median välitysellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ex-jenginuori Mikael Gabriel: Poliitikot ja sossu altistavat nuoret väkivaltaan9.10.2014 09.21
Poliisikansanedustaja: Jengihyökkäykset ovat rasistisia9.10.2014 09.39
Poliisi: ”Väkivallantekijöillä ei ole järjellistä syytä”7.10.2014 14.34
Ryöstöjen yö nyt Helsingissä – 11 epäiltyä kiinni13.9.2014 13.09
Näkökulma: Väkivallan uhka saa tavallisenkin nuoren varovaiseksi9.9.2014 13.19
Heurekan tappelun saldo: Sairaalakäyntejä, pesismailoja ja katkenneita hampaita8.9.2014 15.45
Etninen jengi iski: Heurekassa riehuttiin viime yönä7.9.2014 18.03
Nuorisojengi yritti varastaa lapsen lompakon Kampissa25.1.2013 10.10
”Nuorisojengeillä on jo hallussaan aseita”20.12.2011 14.52
Iso nuorisojengi varasteli Kampissa25.2.2011 09.25
Varkaat kävelevät ulos kaljojen kanssa – ”Sä et voi mulle mitään”18.5.2012 15.13
Katuväkivallan uhrina kuolleen perinnöllä palkattiin nuorisotyöntekijä1.7.2014 15.00

Kommentit (131)

Kommentit

Tässä nähdään taas Helsingin

Tässä nähdään taas Helsingin poiliisin tiedotuksen pidättyväisyys. Ollaan hiljaa, ikäänkuin Helsingissä ei tapahtuisi väkivallantekoja , vaikka tilanne on todella päinvastainen ja paha, Nämä kymmenet nuoret ovat nimenomaan helsinkiläisiä, ja toimineet eniten Helsingissä. Poliisi olisi jo ajat sitten saanut kiinni jengin, kun tiedotus pelaisi. Lisäksi moni nuori , myös Vantaalla ja Espoossa , olisi säästynyt murheelta!!

Uutisessahan lukee että

Uutisessahan lukee että suurin osa tapauksista on jo selvitetty. Mikä tuossa tiedotuksessa niin väärin on.

Siinä on semmoinen asia

Siinä on semmoinen asia väärin, että tuoreimman Länsiväylän jutun mukaan mitään tiedotusta ei olisi edes tapahtunut jos Helsingin sosiaalityöntekijöiden laatima muistio ei olisi Vuotanut julkisuuteen. Jutussa edelleen kerrotaan, että poliisi ei tiedottanut jengin olemassaolosta ja sen tekemistä iskuista vaan tiedotti jutuista yksittäisinä tapauksina. Kuinka poliisin ammattitaidolla ja kokemuksella ei kyetä näin yksinkertaiseen profilointiin? Tulee myös mieleen, että jostain syystä Suomessa kyllä suojellaan konnia ihan viimeiseen asti silläkin hinnalla, että rikokset jäävät pimentoon ja tulee monia turhia uhreja lisää, kun nämä olisi voitu välttää jos asia olisi ollut yleisessä tiedossa niin nopeasti kuin mahdollista.

70 tapausta on edennyt

70 tapausta on edennyt poliisin tutkintaan asti. Mitä olen tutuilta kuullut, näitä tapauksia on oikeasti tuhansia, koska uhri yleensä on heikko ja tuntee tekijät. Jos näistä ihmisroskista tekee rikosilmoituksen, he kostavat tämän takuuvarmasti pahoinpitelemällä uudelleen. Syynä on se, ettei pahoinpitelystä saa mitään oikeaa rangaistusta. Alle 15-vuotiasta silitetään päähään, koska hän on syyntakeeton. Ei ihme, että tapaus on ylittänyt uutiskynnyksen, koska tuosta idioottipelistä on puhuttu jo koko syksy. Poliisi leikkii taas tiedotuksellaan, että kyseessä olisi muutama yksittäistapaus, joita ei saa yleistää.

Entinen poliisi kertoo hieman

Entinen poliisi kertoo hieman kokemuksiaan: http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177481-epaonnistuneen-maahanmuuttopolitiikan-hedelmat-alkavat-kypsya

Leima kannikoihin ja takaisin

Leima kannikoihin ja takaisin kotimaahan leikkimään näitä "pelejä"!!

Monikulttuurisuus rikastuttaa

Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla, kuten kasvatustieteen tohtori Kaarina Ranne Porista on asian osuvasti kiteyttänyt. No, rasismihan tässä on taustalla. Kotouttaminen on epäonnistunut rasistien sabotoidessa kotouttajien ansiokkaan työn. Ja sitä paitsi, harrastavathan kansasuomalaistenkin nuorten jengit samanlaisia kepposteluja.

Kepposteluja? Niin, että

Kepposteluja? Niin, että henki pahimmillaan lähtee tai jää monivammaiseksi loppuelämäkseen. Mitäpä tähän enää lisättävää :-(

No tämähän on heidän

No tämähän on heidän huumoriansa. Tässä on nyt turha selitellä mistään pahoista oloista. Ihmiset ovat naiiveja jos eivät tajua, että näitä tehdään läpällä. Kyse on nyt internetistä, johon monen vanhemmankin ihmisen olisi syytä tutustua, ymmärtääkseen lapsia.

Olisiko samoja osattomia

Olisiko samoja osattomia ressukoita, persupatriootteja, joiden ilmoittelua verkkolehtiensä keskustelupalstoilla Lehtiyhtymä katsoo läpi sormien?

En todellakaan ole rasisti ja

En todellakaan ole rasisti ja itseasiassa teen töitä alaikäisten maahanmuuttajien kanssa. MUTTA.. On käsittämätöntä miten tässä vielä hyssytellään! Ihan sama minkä kansalaisuuden mussukoita siellä purkaa pahaa oloaan.. Suunnaton väkivalta ja vielä kohdistuen heikkoihin ja puolustuskyvyttömiin.. Vanhemmat tenttiin ja tiukkaan syyniin. Lapsi huostaan, jos on alaikäinen. Täysi-ikäiset oikeuteen vastaamaan rikoksistaan! Ei pahaa oloa voi selittää väkivallalla. Se on sairasta käytöstä, vailla minkäänlaista empatiaa!

Ulkomaalaistaustaisilla on

Ulkomaalaistaustaisilla on Suomessa vaikeaa. He kokevat rasismia ja ovat usein pienituloisista perheistä. Ei tämä ole niin paha juttu, sillä nuorethan ovat aina hieman mukiloineet keskenään. Yritetään siis olla ymmärtäväisiä ja suvaitsevaisia myös tekijöitä kohtaan! Ei lisätä ennakkoluuloja, eikä rasismia!

Kommenttiisi kiteytyy kyllä

Kommenttiisi kiteytyy kyllä hyvin Suomen maahanmuuttopolitiikka.

Kaiken tämän toiminnan antaa

Kaiken tämän toiminnan antaa anteeksi se, että nuoret ovat "moniongelmaisia" ja "etnisistä ryhmistä". Heitä pitää siis ymmärtää. Mutta auta armias, jos joku olisi vaikka liimannut "rasistisia viestejä" sisältäviä tarroja. Sitä ei kuule ymmäretä lainkaan. Linnaan sellaiset.

Olen moniongelmainen, tulen

Olen moniongelmainen, tulen tappamaan sinut, pyydän vain anteeksi tekoni.

Kuinka paha pahan täytyy olla

Kuinka paha pahan täytyy olla, että se on suvaitsevaisuuden mielestä paha?? Mielestäni tällainen käyttäytyminen on jo niin pahaa, ettei enää pahemmaksi voi mennä, kunnes se suvaitsevaisuus kyllä tulee tiensä päähän ja loppuu!! Ensimmäinen pesäpallomaila, kun osuu tuntuvasti suvaitsevaisen päähän, niin kysynpä missä on suvaitsevaisuuden suvaitseminen?? Vielä pahempi vaihtoehto, kun osuu suvaitsevaisen lapsen -lapsenlapsen päähän tappaen tai vammauttaen lopuksi elämää pyörätuoliin tai kasvikseksi sänkyyn, niin missä on suvaitsevaisuuden suvaitsevaisuus??? Missä kulkee raja? Jos kaikenaikaa vaan pahuutta suvaitaan saa pahuus senkuin jatkua, kun hyvät ihmiset vaiennetaan hiljaiseksi!!!

Hakkaaminen on sairasta.

Hakkaaminen on sairasta. Totaalisen sairasta! Turha siinä on syyttää maahanmuuttopolitiikkaa. Katsokoon hakkaajat vaan peiliin ja kunnon rangaistukset kehiin. Ei ole mitään syytä hyssytellä ja syytellä muita!

Läsyn lää ,tuollaiselle

Läsyn lää ,tuollaiselle suvaitsevaisuudelle. Lakia ja järjestystä kehiin.

HV

Jee se että on vaikeaa onkin

Jee se että on vaikeaa onkin hyväksyttävä syy ja oikeuttaa vahingoittamaan muita sivullisa ja heikompia?

Tässä on taas hyvä esimerkki

Tässä on taas hyvä esimerkki siitä, kuinka Suomen maahanmuutto on epäonnistunut. Otetaan liian helposti tänne porukkaa, jotka eivät välttämättä ole edes turvapaikan tarpeessa. Monet tulevat tänne siksi, että täällä saa rahaa helposti ja mitään vaatimuksia kotoutumisen suhteen ei ole. Jos ongelmia ilmenee, niin aina vika tuntuu olevan Suomessa ja suomalaissa. Ja rahaa taas lisää näihin ongelmatapauksiin. Suoimen olisi korkea aika tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja valita vähän tarkemmin, että ketä tänne otetaan. Mieluummin mahdollisimman vähän. Suomen kansalaisuutta ei tulisi antaa ennekuin ihminen on todella kotoutunut ja opetellut elämään maan lakien ja sääntöjen mukaan. Tilpäinen oleskelulupa riittää niille, jotka ovat "ahdingosta" päässeet turvaan.

Niin kahinoitu on aina, mutta

Niin kahinoitu on aina, mutta raukkoja ei ole oltu. Koskaan ennen ei potkittu tai hakattu pesäpallomailalla tai hypitty pään päälle. Näitä asioita on ihan turha hyssytellä. Taas ei tehdä mitään ennen kuin joku kuolee, sitten ihmetellään ja etsitään syitä huonoon oloon ettei tappajaa tarvitse tuomita.

Kannattaisiko palauttaa

Kannattaisiko palauttaa heidät takaisin kotimaahan, missä saa tapella sydämen kyllyydestä. Näinkö meidän suomalaisten vieraanvaraisuus palkitaa?

Mihin "kotimaahan" palautat

Mihin "kotimaahan" palautat Suomessa syntyneen parikymppisen nuoren, joka ei ole koskaan asunut missään muualla? Pitäisikö häntä rangaista siitä että hänen vanhempansa ovat syntyneet ulkomailla? Olen syntynyt Suomessa, mutta isäni vanhemmat tulivat Saksasta Suomeen 60-luvulla ja äidinisä on ruotsalainen. Jos tekisin rikoksen, pitäisikö minut "palauttaa" Saksaan tai Ruotsiin?

Suomalaiseksi synnytään,

Suomalaiseksi synnytään, suomalaisista vanhemmista. Eikä tässä ole mitään uutta, näitä tulee aina tasasin väliajoin, itsekkin näissä porukoissa nuorena pyörin, pisteitä ei kyllä jaettu mutta potkittiin päähän ja hakattiin viattomia ohikulkijoita urakalla ympäri helsinkiä. Myös mannepoolo oli suosittu harrastus aikoinaan eli kyllä niitä pesäpallomailojakin on aina käytetty. Silloin ei vaan ollut mitään facebookkia ja muita nykyajan hömpötyksiä niin tieto ei näistä levinnyt näin laajalti. Myöskään mitkään sosiaalityöntekijät ei ollut ensimmäisenä soittamassa ovikelloa kun vähän kännissä kylillä örmysi alaikäisenä. No, jokatapauksessa äärimmäisen hölmöä touhua niin meiltä aikoinaan kuin näiltä nykyisiltä kolleilta.

Terrorismi oikeudenkäyntejä

Terrorismi oikeudenkäyntejä ja (suomalaisten) lasten silmittömiä hakkaamisia, ilman näitä suomi pysähtyy, ummettuu ja muuttuu impivaaraksi.

ISIS, terrorismi,

ISIS, terrorismi, jengiväkivalta= Rikkaus ja voimavara?

Suomen maahanmuuttopolitiikka

Suomen maahanmuuttopolitiikka on täysin epäonnistunut. Suomessa ollaan niin silmät ummessa, että ei ole kuin ajan kysymys, kun Syyriasta palaavat Jihadisti taistelijat alkavat polttamaan pk-seudun lähiöitä maan tasalle, mutta ei eihän tällainen voisi missään nimessä tapahtua Suomessa. Olen satavarma, että jossain vaiheessa tilanne eskaloituu niin pahaksi, että kadullakaan ei pysty enään liikkumaan. Silloin ei ole enään hyvinvointivaltiota olemassakaan. Suomen lähes orjallisesti toteuttama maahanmuuttopolitiikka Ruotsin malliin kostautuu. Jos ei asialle kohta tehdä jotain niin täällä voi olla pahimmassa tapauksessa sisällissota! Vielä on niitäkin ihmisiä joiden mielestä maahanmuutosta ei ole mitään ongelmia ja rasistiset ihmiset ovat maailman pahimpia rikollisia. Tänä päivänä jopa kansallismielisyys mielletään rikokseksi. Täysin käsittämätöntä! Silloin voi minun puolestani lentää vaikka toiseen maahan vaikka Afrikkaan, jos ei isänmaa kiinnosta. Minähän olen paha ihminen, kun ajattelen vain Suomen etua.

Kyllä on törkeää menoa

Kyllä on törkeää menoa Helsingissä. Ghettoutuminen ja mamutus kiteytyvät. Ei ole Ruotsin meno kaukana, siellä kun autot poltetaan myös. Ovat vielä niin saatanan raukkoja, että käyvät LASTEN kimppuun. Jokainen mamu, joka tuosta kiinni jää: Suomesta pois perheineen eikä yhtään yhteiskunnan tukea.

Tää on niin naurettavaa, ei

Tää on niin naurettavaa, ei mun nuoruudessani koskaan kyllästymisen takia tarvinnut mennä hakkaa puolustuskyvyttömiä! Ei näitä henkilöitä saa puolustella ja sanoa että se on meidän verottajien vastuu rakentaa näille parempia leikkejä. Pitäiskö tästä kohta ruveta kyllästymisen tyydyttämiseksi perustamaan moottoripyöräjengiä jotka pelaa samaa peliä mutta pelkästään näitä vastaan, ja sit kun joltain lähtee henki niin voidaan valittaa että kun ei meillekkään ollut kerhotiloja ta icehartseja.

Jos kukaan missä tilanteessa

Jos kukaan missä tilanteessa tahansa harrastaa väkivaltaa heikompia kohtaan joutukoon kovimman kautta vastuuseen raukkamaisista rikoksistaan.

Älkääs nyt taas hysteriaan

Älkääs nyt taas hysteriaan vaipuko. Poliisi tekee mitä poliisin on tehtävä ja kovat rangaistukset nuorisorikollisten päälle. Nuorisokahinoita on ollut aina ja tulee olemaan maailman tappiin. Ennen ei ollut nuorilla mukanaan mitä ryöstää, mutta silloin jengit taistelivat reviirien herruudesta. Voisi miettiä, mistä moinen johtuu. Onko nuorille kokoontumistiloja ja mahdollisuus harrastaa hyviä harrastuksia? Siis muitakin kuin IceHearts, jolle on hattua yhä korkeammalle nostettava.

Heh.. Mahtasko johtua aivan

Heh.. Mahtasko johtua aivan ympäripyöreästä suvaitsemisesta ja hyssyttelystä? Tämäkin saadaan tavalla tai toisella Suomen syyksi. Onko ennen sitten ollut oikein pistetaulukkoja kuinka hakata syytön viaton itseään pienempi. Ja vaikka ennen on taisteltu reviiristä, miksi tätä tulisi hyssytellä sen verukkeella tänä päivänä?Ja ne rangaistukset eivät ole todellakaan kovia nuoriso rikollisille. Niistähän olisi tarkoitus tehdä yhteiskuntakelpoisia mahd.nopeaan. Ja nämä vatipäät saavat pisteitä luultavasti vain mitä kovempia sakkoja saavat.

Opetelkaa uimaan! Tätä

Opetelkaa uimaan! Tätä monikulttuurin rikkautta on tulossa lisää ja helvetin paljon. Ei olla enää impivaara. Kai se on sitten hyvä. Tätähän me olemme halunneet nykypoliitikoja äänestämällä.

Ensin maksat synnytykset,

Ensin maksat synnytykset, neuvolat, terveydenhuollon, koulutuksen ruokineen, kela-tuet lisineen, asumisen jne jne Ja kiitos tästä kaikesta on että saat vielä turpiin. Ei auta kuin orjan raataa enemmän ja raataa pitempään että sama meno voi jatkua.

Yksittäistapauksia.Onko jo

Yksittäistapauksia.Onko jo tietoa kuinka pitkiä tuomioita pahoinpidellyt saavat julmasta rasismistaan rikastuttajia kohtaan?

KRP on juuri tiedottanut

KRP on juuri tiedottanut ottaneensa kiinno kolme terroristiepäiltyä - varmaankin kantaväestöä hekin? Lukeekapas se viikonlopun HS:n artikkeli Espoosta pyhään sotaan: http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1412301611311 siinä se kiteytyy hyvin tämä mamusössötys - käydään täällä koulut ja hoidetaan hampaat - sitten "syrjäydytään" ja lähdetään vähän ISIKsen riveihin leikkaamaan ihmisltä päitä irti (joo ne videot löytyy ihan oikeesti netistä ja sitten kun "suomalaistaistelija" haavoittuu - niin pikkuressukan vanhemmat ryhtyy toimiin jotta saadaan reppana tänne hoitoon! Ja mitä näihin nuoriin rikoksentekijöihin tulee, niin alle 15 v ei saa mitään tuomiota ja 15-18 v saa pienet sakot, joita ne ei maksa. Tuomituilla vahingonkorvauksilla voi lähinnä pyyhkiä takamusta - koska ei niitäkään makseta ja tuomiopaperi on siihenkin liian kovaa.

EROA PÄIVI RÄSÄNEN!

EROA PÄIVI RÄSÄNEN!

Enhän minäkään Etelä

Enhän minäkään Etelä-Euroopassa mene hakkaamaan ihmisiä sen takia että miehet huutelevat CIAO BELLA BELLA!!!! Koska se on mielestäni ahdistavaa ja epämiellyttävää, ei se oikeuta minua käymään kenenkään päälle, vaan nielen kunniani ja elän sen asian kanssa että ehkä se kuuluu maan kulttuuriin. Maahanmuuttajan on sopeuduttava eikä koko maan sen mukaan että täällä nyt sattuu olemaan maahanmuuttajia.

Täytyy muistaa, että Afrikan

Täytyy muistaa, että Afrikan ja Lähi-idän kulttuureista tulevilla siirtolaisilla on usein laajempi käsitys sosiaalisesta kommunikoinnista. Meidän tapamme olla julkisilla paikoilla voi olla heille signaali halusta väkivaltaiseen kanssakäymiseen. Suomalaisten pitäisikin päivittää ummehtunutta sosiaalisten tilanteiden tulkintakykyään jatkuvasti kehittyvässä kansainvälisessä ilmapiirissä. Vastuu pitää ottaa myös omasta käytöksestä - ei pidä noin vaan kulkea uimarannoilla ja puistoissa.

50 yksittäistapausta?

50 yksittäistapausta?

Todella myöhään asiasta

Todella myöhään asiasta uutisoidaan, jos jo 70 tekoa on takana. Eikö olisi ollut aihetta varoittaa lapsia ja nuoria jo paljon aiemmin vaarasta?

Jos henkilöt ovat etnistä

Jos henkilöt ovat etnistä syntyperää, niin menolippua käteen ja parempaa onnea ensi kerralla.

Auta armias jos lyö takaisin

Auta armias jos lyö takaisin niin vähintään linnaa tulee.Kyllä täytyy sanoa että hyvin on Suomen asiat valtio on kunnossa ainakin kokoomuksen mielestä kyllä Stubbilla olisi joku selitys tähänkin ja onneksi ei samat tyypit heittänyt pehmoleluja hänen päälleensä.Syy tähän on löperö maahanmuuttajalinja ja monet muutkin lapsiperheitä kuisaavia säästöpäätöksiä jotka vievät rikollisuutteen ja päihteiden käyttöön.Suomi alkaa olla ilman toivoa ja odottakaa kuin nämä riehujat pääsee metron kyytiin hakkamaan ihmisiä varastamaan ja vaikka mitä tekemään kuin ei valvontaan ole rahaa ja kaikki rahat muista palvelluista kiinni metrossa.

Kannattaa käydä lukemassa

Kannattaa käydä lukemassa Suomen Sisun sivuilla Puheenjohtajan kolumni: Monikulttuurinen painajainen (20.8.2014) tai Islamisaation aave Euroopan yllä (11.6.2014) Vieläkö joku on sitä mieltä, että maahanmuutto ei ole ongelma. Se on nimenomaan turvallisuuskysymys tämä maahanmuutto ja ajan kysymys, kun alkaa autoa palamaan lähiöissä ja helvetti on valloillaan. Eiköhän nämä viime aikojen uutiset ole osoittaneet sen olennaisen. Eli maahanmuutto on todellinen ongelma Suomelle, jos sitä ei rajoiteta. Tiedän jo ketä äänestän ensi vaaleissa ja se ei todellakaan ole Vihreät!

Ja jälleen kerran Helsingin

Ja jälleen kerran Helsingin Sanomissa otsikkoon nostettiin Itä-Helsinki, vaikka tapauksia on ympäri PK-seutua. Kiitokset Helsingin Uutisille tasapuolisemmasta uutisoinnista.

Suomen ISIS. Siinä piestään

Suomen ISIS. Siinä piestään vääräuskoisia vai onko joku kuullut pahoinpideltävän "oikeauskoisiakin". Suomalaisille ollaan rakentamassa maanpäällistä helvettiä nopealla aikataululla.

Kyllä tämä on

Kyllä tämä on suomenruotsalaisten syytä! Ne perhanat on aina lietsonut näihin äpäriin väkivaltaa ja yllyttäneet käymään suomalaisten nuorten päälle! Pikatoimituksena sinne mistä ovat tulleetkin, jos löytyy täällä syntyneitä tästä joukkiosta ni ei muuta ku tiilenpäitä lukemaan ja kaurapuurolle!

Ensi eduskuntavaaleissa

Ensi eduskuntavaaleissa äänestän pahinta "rasistia" mitä ikinä vaalipiiristäni löytyy.

Samoin. Harmi, että paras

Samoin. Harmi, että paras edustaja lähti EU: hun.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu