Stadin parhaat olutkapakat löytyvät täältä – olisitko arvannut voittajan?

Puotilan ostarin Pikkulintu on lukijoiden mielestä Stadin paras olutkapakka.

Johanna Erjonsalo

ÄÄNESTYS Helsingin paras paikka lopettaa tipaton ei sijaitse välttämättä ihan keskustassa. Se voi olla myös ostarin helmi. (Lue listat Helsingin, Espoon ja Vantaan parhaista olutravintoloista artikkelin lopusta.)

1 100 lukijaa äänesti, ja voittaja löytyi Puotilan ostarilta. Moneen kertaan palkittu ja kiitetty Olutravintola Pikkulintu oli myös Helsingin Uutisten lukijoiden makuun, kun etsittiin Stadin parasta olutkapakkaa.

Äänestys osoitti , että helsinkiläiset näkevät omaa kortteliaan pitemmälle. Tosin voittajalle tuli ääniä ulkomailtakin, kuten tämä Hampurista:

– Sehr angenehm und so nahe. (Erittäin miellyttävä ja niin lähellä.)

Hintataso hyvä ja valikoima yleensä todella kattava. Sijainti on ainoa miinus.”

Äänestäjä Nurmijärveltä totesi:

– Aito lähiöbaari. Olen käynyt ”Linnussa” jo 14 vuotta. Hintataso hyvä ja valikoima yleensä todella kattava. Sijainti on ainoa miinus.

Läheltä tulleen äänen perustelut olivat tässä:

– On se vaan mukava paikka. Asiantuntemusta riittää vaativallekin, sekä oluista että viskeistä, joita on hämmästyttävän laaja valikoima. Rento palvelu. Eipä juuri remeltäjäporukkaa näy.

Sitten tuli tällaisiakin huomioita:

– Siellä ei soi ikinä mikään taustamusiikki.

HOK Elannon oluthuoneista parhaiten menestyi Kaisla, joka sijaitseen Helsingin yliopiston metroaseman liepeillä. Sen sijaan tshekkityylisistä skandinaavisiksi muutetut oluhuoneet eivät yltäneet terävimpään kärkeen.

– Hyvän kokoinen paikka. Laaja olutvalikoima. Miellyttävä valaistus. Koristeellinen sisustus. Hyvä snäksivalikoima. Enimmäkseen osaavaa ja oluista kiinnostunutta henkilökuntaa. Iso valikoima lautapelejä. Hyvä sijainti. Kohtuu hintaiset oluet. Yleensä tästä paikasta puuttuu ne humalahakuiset äänekkäät asiakkaat, kuului Kaislasta.

"Kalaravintoloista" eli yksityiseen Delifox-ketjuun kuuluvista ravintoloista ykkönen ja samalla eteläisten kaupunginosien ykkönen oli Ison Roban Black Door.

– Asiantunteva palvelu, useita kausittain vaihtuvia oluita ja mukava miljöö!, todettiin Blac Doorista.

Länsipuolen kärkikaksikon muodostivat Kannelmäen Britannia (perustettu 1973) ja Laakson 5 penniä (perustettu 1956). Ne ovat ehtineet kokea useamman kuin yhden oluttrendin. 

Helsingin vanhimman pubin tittelistä kamppaileva Britannia oli kantisten mielestä jotakuinkin tässä:

– Britanniassa yhdistyy loistava sijainti ja lämminhenkinen tunnelma.

5 penniä oli napakasti tämä:

–Perinteikäs mutta hienosti uudistunut. Hyvä valikoima oluissa ja viskeissä.

Ennakkoon annetun 40:n ravintolan listan (HU 21.1.2015) ulkopuolelta kipusivat korkealle Oulunkylän Jano (10.), Töölön Laiska Karhu (12.) ja Kallion Sivukirjasto (15.).

– Käpylän ja Oulunkylän välimaastossa oleva viihtyisä olohuone jossa tarjolla todella mahtava määrä oluita. Todellinen piristys normaaleihin "lähiö"kuppiloihin. Rento ja lämmin ilmapiiri kruunaa hyvien oluiden maistelun, todettiin Janosta.

– Kunnon kivijalkapubi, jossa perinteet kohtaavat hienon tarjonnan. Teeskentelemätön vanhanajan olutkapakka, joka vetää puoleensa lähiseudun taiteilijoita, muusikoita, kirjailijoita, elämäntaiteilijoita, taksikuskeja... Täällä luodaan kulttuurihistoriaa, sanottiin Laiskasta Karhusta.

– Viihtyisä, mukavien ihmisten tapaamispaikka. Noin sata eri olutta, syötävää, kesällä terassi. Tunnet olevasi tervetullut ystävällisen henkilökunnan ansiosta. Muihin asiakkaisiin tutustuu, koska siellä käy erittäin sosiaalista porukkaa. Lisäksi ulkomaalaiset vieraat ovat löytäneet paikan, joten fiilis on kansainvälinen, kuului arvio Sivukirjastosta.

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen

Kommentit (3)

Kommentit

Uskomatonta, siis muillakin on yhtä hyvä käsitys laadukkaasta olutpaikasta. Pikkulintu, jouduin sinne kerran kaverin painostuksesta ja tykkäsin. Sen jälkeen olen vienyt ulkomaisia EUduunivieraita "yhdelle lasilliselle", siis laatu olutta tai viskiä. Ajan kanssa rauhassa nautittu, niitä näitä puhellen.
Ei ole siellä taustamusiikkia, ei rymyjetkuja eikä mitään ylimääräistä sälää. Helposti pääsee metrolla sinne ja takaisin keskustasta.

tiukat aikataulut, mutta yhdet ehtii ottaa