Puheenaihe

Helsinkiläismiehen uskomattomat tilastot – IL:196 näpistystä, 82 kertaa pummilla

Helsinkiläismies on jäänyt kiinni näpistyksestä 196 kertaa ja 82 kertaa pummilla matkustamisesta, kertoo Iltalehti.

Tomi Ronkainen

Kolmekymppinen helsinkiläismies on jäänyt näpistyksestä kiinni 196 kertaa ja pummilla ajamisesta 82 kertaa viimeisen kahden vuoden aikana, kertoo Iltalehti.

Lehden kertoo, että Helsingin ulosottoviraston mukaan viranomaisia työllistäneellä helsinkiläismiehellä on ulosotossa yhteensä noin 40 000 euron edestä saatavia. Tiedot ovat kahdelta viimeiseltä vuodelta.

32 000 euroa saatavista koostuu maksamattomista rangaistusmääräyssakoista. 58-sivuisen ulosottorekisterin mukaan mies on saanut viimeisen kahden vuoden aikana myös 82 joukkoliikenteen tarkastusmaksua. Tarkastusmaksu on 80 euroa.

Iltalehti kertoo, että eduskunta teki edellä mainitun kaltaisen sakkojen tehtailun mahdolliseksi vuonna 2008, kun se poisti mahdollisuuden muuntaa poliisin määräämiä sakkoja vankeusrangaistukseksi.

Päätös johti siihen, että helsinkiläismiehen kaltaiset varattomat henkilöt ovat selvinneet saamistaan sakoista käytännössä ilman minkäänlaista rangaistusta.

Eduskunnassa on kuitenkin vireillä lakiesitys, jonka mukaan neljäs samanlainen teko vuoden sisään johtaisi tuomioistuinkäsittelyyn.

Lakiesityksen mukaan maksamattomia sakkoja voisi muuttaa vankeusrangaistukseksi niin, että neljä maksamatonta päiväsakkoa vastaisi yhden päivän vankeutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (25)

Kommentit

Hämmästyttävää tässä on se,

Hämmästyttävää tässä on se, että ei ole haettu sakkojen muuntoa vapausrangaistukseksi, kuten on mahdollisuus. Aikaisemmin poistettiin automaattinen muunto. Nyt muuntoa pitäisi erikseen hakea, mutta poliisia ei kai kiinnosta.

Ja kuka sen maksaisi? Yksi

Ja kuka sen maksaisi? Yksi päivä vankilassa maksaa 200€ yhteiskunnalle. Viikko vankilassa tekee 1400€ ja kuukausi jo 6000€. Eli jos olet velkaa valtiolle vaikka 3000€, niin saisi sen anteeksi ja valtio vielä joutuisi maksamaan 6000€ sinun pitämisestä vankilassa? Eli sen sijan, että valtio saisi 3000€ sakkoja (ehkä joskus saat töitä ja ne voi periä sinulta), niin valtio menettäisi 9000€. Ja sinä saisit ilmaisen majoituksen ja velat anteeksi? Onko tässä mitään järkeä? Seuraavaksi varmasti keksit, että jos ei halua maksaa asuntolainaa, niin voisi vuoden istua vankilassa ja saisi velat anteeksi? Niinkö?

Herää jo kysymys että eikö

Herää jo kysymys että eikö tuota tyyppiä voisi lopettaa ruiskeella? Ei hänestä tule koskaan normaalia ihmistä. Turhaan täällä kärsii.

Eikö kaikki köyhät voisi

Eikö kaikki köyhät voisi lopettaa myös?

Tuollaisesta yksilöstä ei ole

Tuollaisesta yksilöstä ei ole eikä tule koskaan olemaankaan minkäänlaista hyötyä yhteiskunnalle. Sietäis saada kunnolla turpaan, niin oppisi olemaan. Säännöt on samat kaikille, tuotteet pitää maksaa ja matkalippu ostaa.

Jep, ja jos työttömysturva ei

Jep, ja jos työttömysturva ei riitä vuokraan, niin turpaan. Jos toimeentulotuki ei riitä ruokaan, niin turpaan, jne.. Ihan kunnon kookomuus meininki!

Kiitos SDPlle ja

Kiitos SDPlle ja Vasemmistoliitolle. Eikös tämä ollut aikoinaan heidän keskeisimpiä hankkeita, siis estää sakkojen muuntaminen vankeudeksi. Se on samaa haihattelua kuin 'ajoneuvon luvaton käyttöönotto', varkaudestahan ei voi puhua, koska sosialistisessa ihannemaailmassa kaikki vastuu on yhteiskunnalla, yksilöllä ei ole mitään vastuuta.

Saatan muistaa väärinkin,

Saatan muistaa väärinkin, mutta tämän hölmöilyn tarjoavat vihreät - no samoja vasureita silti. Oikeusministerinä Brax.

http://www.uusisuomi.fi

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122479-%E2%80%9D499-euron-napistys-on-liki-sallittua-suomessa%E2%80%9D Kiitos kuuluu Vihreille ja Tuija Braxille, jotka ovat halunneet tukea taparikollisten elämäntapaa sadoilla miljoonilla euroilla.

Ja sinun mielestäsi varmasti

Ja sinun mielestäsi varmasti pitäisi leikata vanhustenhoidosta pari miljardia euroa ja lastensairaalan sijan rakentaa vankila, missä voisi pitää suklaapatukan näpistäneet ja liputta metrossa matkustaneet? Vai ehkä ottaa vielä lisää valtiovelkaa tähän tarkoitukseen?

Tällä hetkellä rikoksista

Tällä hetkellä rikoksista aiheutuneet kustannukset maksaa rikoksen uhri. Punavihreän ideologian mukaisesti tämä on varmasti ok, koska heidän pyrkimyksenä on muodostaa tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa vallitsee anarkia. Sinustakin on varmasti ihan hyväksyttävää, että joku varastaa polkupyöräsi työvoimatoimiston edestä, etkä saa siitä koskaan mitään korvausta. Ostat vain hymyillen uuden pyörän.

Siinä mielessä vankilat

Siinä mielessä vankilat olisivat hyötyrakentamista velkarahalla, niitä kaivattuja julkisia projekteja. Nykykäytännössä velkamiljoonat on jaettu porvarinuorten kaljoittelurahoiksi, malliin Arhinmäki.

Ennen vankila ei ollut hyvän

Ennen vankila ei ollut hyvän palvelun hotelli, vaan sinne joutuneet jotuivat etemään työtä. Nyt vankille maksetaan päivärahaa ylläpidon lisäksi, jos tekee jotain saa vielä palkkaa.

Aina on päivärahat maksettu.

Aina on päivärahat maksettu. Ellet sitten muistele kokemuksiasi 1880-luvulta.

Ja kuka pakottaa tekemän

Ja kuka pakottaa tekemän työtä? Ja mitä jos kieltäytyy? Joutuuko vankilaan? Ai niin, henkilöhän on jo vankilassa!

Entä nämä Rööperin

Entä nämä Rööperin kaljavarkat nim Jackson five

Siinä on uralleen

Siinä on uralleen omistautunut häiskä. Laji vaan on hieman heikonpuoleinen. Miten noita "taitoja" vois palkkatyössä hyödyntää? En usko, että vankila hyödyttää tämmöistä elämäntapapummia muuten, kuin että siellä oppii liudan uusia konsteja tehdä rikkeitä. Mites olis työpalvelua sakkojen edestä ja sitten tilaisuus lähteä uudestaan liikkeelle nollaveloilla? Eikö jokainen ansaitse yhden uuden mahdollisuuden?

K.o. kaveri on ilmiselvästi

K.o. kaveri on ilmiselvästi demari, kun laittaa muut elättämään itsensä.

Selvä kokoomusnuori, kun on

Selvä kokoomusnuori, kun on sitä mieltä että toisten kuormista saa vapaasti ottaa.

Kiitos mädättäjät tästäkin

Kiitos mädättäjät tästäkin.Kyllä yhteiskunta nyt onkin sitten taas paljon paljon parempi kun taparikolliset eivät saa minkäänlaista rangaistusta.Hieno maa.

Ennen rikoksesta määrättiin

Ennen rikoksesta määrättiin vankilaan, mutta kun ne olivat täynnä piti rangaistus muutettiin yhteiskuntapalveluksi. Jos ihmisille opetetaan, että yhteiskunnan palveleminen on rangaistus, niin ei ole ihme, että työtä vieroksutaan.

Koittaakohan päästä Guinnesin

Koittaakohan päästä Guinnesin ennätysten kirjaan:D:D Mitäs tosta,kun ei saa mitään seuraamusta,niin hommathan jatkuu samaa rataa mailman tappiin asti.

Hei haloo pahvit! Tämä tyyppi

Hei haloo pahvit! Tämä tyyppi ei ole murhaaja, terroristi, suur rikollinen tms, tavallinen rahaton tohelo vaan. Pikkanen ryhtiliike ja joku päämäärä elämälle voisi viellä tyypin kaidalle polulle nostaa. En tajua, mitä ihmeen hyötyä kenellekkään on tällaisten ihmisten vankilaan laittamisesta? Kyllä sinne kiven sisään on niitäkin laitettavaksi, jotka ovat hengenvaarallisia muille ihmisille. Linnahoitoon käytettävät rahat voisi sijoittaa vaikka nuorten työllistämiseen ja siihen, ettei kukaan enää ilman omaa tahtoaan joutuisi kadulla tai kavereiden nurkissa asumaan!

hyvin harvoin voidaan nimetä

hyvin harvoin voidaan nimetä yksi syypää jollekin järjettömälle ilmiölle : muistan hyvin kun Tuija Brax, Vihreät, ajoi tätä oikeusministerinä suurella kiimalla eteenpäin. Tätä onnetonta sakon muuntorangaistuksen poistamista. Vihreät ovat muutenkin uutterasti tuhonneet laki-, oikeus- ja vankilajärjestelmää.

Ihan mielelläni kuitaisin

Ihan mielelläni kuitaisin pummilla matkustamisesta saamani 80€ sakot käymällä syömässä ja suihkussa vankilassa. Paljon mieluummin vietän päivän vankilassa, kun maksan 80€!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu