Puheenaihe

Tallinnan sunnuntaipäivien viinakieltolaki menossa nurin

Saako Tallinnan kaupoista ostaa tuliaisviinoja sunnuntaisin  ensi viikon jälkeen? Kaupunginisien ajama viinakielto on kaatumassa juuri vaalien alla.

Viinaralli ei katkeakaan naistenpäivänä.

Toni Tervo

Alkoholin myymälämyynnin piti Tallinnan kaupunginhallituksen päätöksellä loppua kevät- ja kesäpyhiksi 8.3. lähtien. Sunnuntaimatkaajien olisi ollut turha hamuta tuliaisputeleita maista ja satama-alueen halvan viinan kaupoista.

Tallinnan kaupunginhallitus päätti asiasta viime syksynä. Samalla olisi tullut anniskelukielto ravintoloissa sunnuntaina keskiyöstä kello 10 maanantaiaamuun. Hotelleissa anniskelu olisi sallittu myös pyhäyönä.

Postimees-lehden mukaan kieltoa ei ehkä tulekaan. Päätös on yrittäjien vastustuksen takia toimeenpanokiellossa toistaiseksi. Kaupunki puolestaan on valittanut toimeenpanokiellosta.

Viron matkailuväki odottaa lisätietoa sekavasta tilanteesta.

- Tuskin yhtään matkaa jäisi myyntikiellon takia tekemättä, mutta harmittaisihan tällainen yllätys maissa. Lopullinen päätös asiasta on vielä tulematta, Viron matkailun edistämiskeskuksen aluejohtaja Malle Kolnes sanoo.

Laivoja ja lentoasemaa kieltolaki ei koskisi.

Virossa pidetään parlamenttivaalit ensi sunnuntaina 1.3. Vain Tallinnaa koskevan viinakiellon piti tulla voimaan ensimmäisenä vaalien jälkeisenä sunnuntaina 8.3. 

Tallinnan keskustalainen pormestari Edgar Savisaar on perustellut ajamaansa kieltoa nuorison suojelemisella alkoholin vaaroilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Viinaa kuormurilla Tallinnasta Lappiin – paluukyydissä nuuskaa Helsinkiin12.12.2014 11.57
Viisi+yksi vinkkiä: Näin vältät Viron viinakieltojen karikot6.11.2014 14.11
Puolet Tallinnan viinakaupoista uhkaa lopettaa - tässä syyt5.11.2014 13.19
Posti kuljettaa Viron viinaa kotiovelle21.10.2014 19.30

Kommentit (2)

Kommentit

Kyllä muuten jäisi montakin

Kyllä muuten jäisi montakin matkaa tekemättä. Muutama ehkä vaihtaisi matkapäivää mutta varmasti näkyisi myynnissä.

Tässä vain nähdään se miten

Tässä vain nähdään se miten Virossa kuunnellaan ihmisiä ja yrittäjiä. Täällä iki-ihanassa Suomessa rokotetaan jatkuvasti normaalisti alkoholia käyttäviä ihmisiä erinäisten rajoitusten ja holhousten muodossa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu