Tarja Halosesta tehtiin dokumenttielokuva - katso traileri!

Filmiryhmä seurasi puolitoista vuotta presidentti Tarja Halosen arkea. Se oli mukana myös, kun presidentti vieraili Kalliossa vanhassa koulussaan.

Päivi Tuovinen

Dokumenttielokuva tasavallan presidentti Tarja Halosesta saa ensi-iltansa maaliskuussa. Elokuvassa Rouva Presidentti seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti. Elokuva kertoo presidentistä johtajana ja rivakasta naisesta instituution takana.

Ohjaaja Aleksi Bardy tuo näkökulman yhteiskunnallisen vaikuttamisen ylimmälle tasolle ja sen taakse. Tuloksena on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen, kiertue-elokuvien tyyppinen seurantadokumentti, jossa selostuksen sijasta tilanteet puhuvat puolestaan ja kuljettavat katsojaa presidentti Halosen elämään.

– Saimme tilaisuuden päästä seuraamaan elämää Suomen presidentin back stagella. Lopputuloksena on välitön ja huumoriakin sisältävä näkymä siitä, millaista on presidentin arki ja millainen ihminen on Tarja Halonen virallisen instituution takana, kertoo elokuvan ohjaaja Aleksi Bardy.

Elokuvan tuotantoryhmä kulkee presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla. Dokumentti kuvaa arkea ja juhlaa vuoden 2010 marraskuusta ensi maaliskuun alkupäiviin, jolloin presidentti Halonen luovuttaa vallan seuraajalleen. Rouva Presidentti -elokuvassa katsoja on läsnä tilanteissa, joita ei ennen ole ollut mahdollista nähdä: tilanteet juuri ennen merkittäviä julkisia tapahtumia ja niiden jälkeen, matkat ja siirtymät sekä kaikki tehtävät, joista työ muodostuu.

Elokuvan tuottajien Miia Haaviston ja Osku Pajamäen mukaan kameran pitkä läsnäolo ja pääsy hyvin erilaisiin tilanteisiin piirtää kuvaa myös siitä, millaista on olla naisjohtajana Suomessa ja kansainvälisesti.

Rouva Presidentti -dokumenttielokuvan tuottavat Helsinki-filmi Oy ja Funny Films Oy, jotka kuuluvat Suomen suurimpaan riippumattomaan elokuva- ja televisiotuotantoyhtiökonserniin Yellow Film & TV:hen. Hanketta ovat rahoittaneet YLE, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Suomen Elokuvasäätiö. Dokumenttielokuva tulee elokuvateatterilevitykseen.

<object height="350" width="550"><param name="movie" value="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9244/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1"><embed allowfullscreen="true" height="350" src="http://www.player.filmtrailer.com/v3.2/player.swf?file=http://fi.player-feed.filmtrailer.com/v2.0/9244/flv/xlarge/?channel_user_id=3581100139-1" type="application/x-shockwave-flash" width="550"></object> <p><a alt="filmtrailer.com" href="http://fi.filmtrailer.com/" style="font-family: verdana; font-size: 8pt; text-decoration: none;" target="_blank">Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa</a></p>
toimitus

Kommentit (2)

Kommentit

Mahtaa olla kassamagneetti. Ja tämän henkilökultin tekemiseen piti sitten uhrata suomalaiselle elokuvalle varattuja vähiä varoja. Saisi Halonen maksaa itse tällaisen toiminnan kulut kokonaisuudessan. Se on aina kiva maksaa yhteisestä kassasta tutulle vasemmisto-ohjaajalle oman henkilökuvan pönkityksestä. Voidaan viedä euro vähävaraisilta, jotta saadaan Halosesta elokuva.

Otto