Puheenaihe

Somalien omistamat yritykset harvassa – "Tuet passivoivat isoja perheitä"

Maahanmuuttajien yrityksen ovat pk-seudulla keskittyneet Itä-Helsinkiin ja siellä erityisesti Puotinharjun ostoskeskukseen eli Puhokseen.

Päivi Tuovinen

Somalialaisten omistamien yritysten kasvua Suomessa hidastavat pääomien niukkuus, rajallinen asiakaskunta ja osaamiseen liittyvät puutteet, kertoo tuore Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkimus.

Suomen somalialaisten yrittäjyysaktiivisuus on muihin maahanmuuttajaryhmiin verrattuna poikkeuksellisen vähäistä. Suomen yli 15 000 hengen somaliväestöstä oli 36 yrittäjiä vuonna 2012.

Tutkimuksessa haastateltujen yrittäjien yleisimpiä toimialoja olivat vähittäiskauppa sekä rahanvälitystoiminta. Tutkimuksessa haastateltiin myös yrittämisestä kiinnostuneita.

Kuten muualla maailmassa, myös Suomessa somalialaisten yritystoiminta nojaa voimakkaasti omaan etniseen yhteisöön. Sieltä saadaan paitsi asiakkaita, myös apua: kaikki haastatellut yrittäjät olivat saaneet jotain apua perheeltä, muilta sukulaisilta tai somalialaisilta ystäviltä.

Monet haaveilivat somalialaisen ravintolan perustamisesta.”

Yrittäjät kokevat, että valtaväestöön kuuluvien saaminen asiakkaiksi on vaikeaa. Monet haastateltavat haaveilivat esimerkiksi somalialaiseen ruokakulttuuriin keskittyvän ravintolan perustamisesta.

Asia ei kuitenkaan ollut edennyt, koska he pelkäsivät, etteivät saisi asiakkaita kantaväestöstä, mikäli eivät ottaisi ravintolan valikoimiin alkoholia. Sitä he eivät kuitenkaan katsoneet uskonnollisista syistä voivansa myydä.

Tutkimuksessa mainitaan myös kuljetusliikkeen perustanut yrittäjä, joka joutui peruuttamaan virvoitusjuomatehtaan kanssa valmiiksi neuvotellut sopimukset, koska hänen olisi pitänyt kuljettaa myös olutta.

Rahoituksen osalta näkemykset vaihtelivat.

Vaikka suurin osa haastateltavista olisi uskonnollisista syistä mieluiten aloittanut yritystoiminnan tukeutuen vain omiin säästöihinsä ja lähipiiristä saatuihin lainoihin, oli osa valmis ottamaan lainaa myös pankista, mikäli onnistuisivat löytämään takaajia. Rahoituksen riittämättömyys vaikutti olevan yksi yritystoiminnan kasvun este.

Suomalainen järjestelmä passivoi.”

Erilaisista taustoistaan ja elämäntilanteistaan huolimatta haastatellut yrittäjät olivat varsin yksimielisiä sen suhteen, että suomalainen järjestelmä passivoi, eikä kannusta yrittämään. Joissain tapauksissa sosiaaliset tulonsiirrot saattavat tarjota yhtä hyvän taloudellisen toimeentulon kuin pienyritystoiminnan harjoittaminen.

Etenkään monilapsisissa perheissä yrittämisen ei uskota tuovan riittävää toimeentuloa. Kaikki ne yrittäjät, joilla oli alaikäisiä lapsia, toivat esille, että heillä oli mahdollisuus ryhtyä yrittäjiksi, koska heillä oli pieni perhe.

Yrittäjät uskovat , että somalialaisten ja suomalaiseen kantaväestöön kuuluvien yhteiset yritykset yleistyvät tulevaisuudessa, kun Suomessa kasvanut ja kouluttautunut somalialaisten toinen sukupolvi alkaa perustaa yrityksiä.

Maailmalla somalialaisten yritystoiminta on päässyt hyvään kasvuun alueilla, joille on keskittynyt suuria somaliyhteisöjä. Niitä puolestaan on syntynyt alueille, joilla on ollut heikosti koulutetuille työnhakijoille soveltuvia työpaikkoja.

Pohjoismaissa tällaisia töitä on pääsääntöisesti vähän tarjolla. Somalialaisten työllistyminen sekä palkkatyöhön että yrittäjiksi on siksi ollut hidasta, toteaa tutkimus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (95)

Kommentit

Suomessa on kirjattu viime

Suomessa on kirjattu viime vuonna yli 100 000 rasismirikosta, rasismiin syyllistyvät lähes poikkeuksetta vain suomalaiset, ovatko nämäkin kaikki yksittäistapauksia?

Voisikohan olla ihan siitä

Voisikohan olla ihan siitä kiinni että sitä ei katsota rasismiksi jos mustaihoinen lyö valkoista, mutta rasismiahan se jos roolit on toisinpäin.

Faktaa. Suomalaisia

Faktaa. Suomalaisia jahdanneita jengiläisiäkään ei yhtäkään syytetä rasismirikoksista.

Muistan hupaisan

Muistan hupaisan radiohaastattelun takavuosilta, kun mustalaisten edusmieheltä kysyttiin, miksei työnteko maita manneille. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: ei meidän ruumiillinen rakenne sovi työhön! Samaa voi odottaa muiltakin kotouttamista n. 500 vuotta odottavilta ja paras olisi tuoda ihmisiä tänne ihan muista valtioista kuin nyt viime vuodet on rahdattu. Maista, joissa on totuttu ahkeroimaan.

Mamut, etenkin muslimit,

Mamut, etenkin muslimit, tekevät ne todelliset VIHARIKOKSET - ryöstävät, pahoinpitelevät ja raiskaavat! Jokainen raiskauksen uhri taatusti mielummin ottaisi vastaan mut*kuonoksi huutelun... - ELI KUNPA MAMUTKIN TYYTYISIVÄT VAIN HUUTELUUN TEKOJEN SIJASTA!

Eivät suomalaisetkaan kestä

Eivät suomalaisetkaan kestä jatkuvaa kiusaamista, hyvä esimerkki tästä on kouluammuskelijat. Vähän kiusattu koulussa ja heti tartutaan aseeseen, mutta kuvittele jos sinua olisi kiusattu ihonvärisi takia koko elämäsi ajan! On ihme ettei näitä rikoksia ole enempää ja ovat niin lieviä kuin ryöstöt ja pahoinpidellyt, raiskaukset... suomalaiset eivät kestäisi päiväkään ulkomaalaisen nahassa, kaiken tämän rasismin!

Joo, mamut ei kyllä ammuskele

Joo, mamut ei kyllä ammuskele juuri mitä nyt kauppakeskus sellossa ampui neljä ja tätä ennen suomalaisen naisystävänsä. Tai kun somali kirveellä hakkasi 2 suomalaista kuoliaaksi ja yritti vielä poliisiakin mutta kuoli itse onneksi. Tai nämä kulttuurien yhteentörmäykset kun irakilainen murhaa ja polttaa suomalaisen tyttöystävänsä koska hänen kulttuurissaan ei katsota tuommoista että nainen jättää miehen. Sama homma kun senegalilainen mies murhasi naisystävänsä joka jätti hänet. Tai kun somalimies yritti raiskata 14 vuotiaan tytön mutta puukotti hänet kuoliaaksi kun mokoma rimpuili vastaan. Näitähän alkaa löytymään kunhan vain jaksaa kaivella. Jos nämä ihanat mamut ei mielestäsi tapa ihmisiä niin olet kyllä niin väärässä. Ja kuvottava ajatusmaailma sinulla että et pidä ryöstöjä, pahoinpitelyjä ja raiskauksia minään koska pari suomalaista sekopäätä ampui ihmisiä.

Paitsi että mamut kylläkin

Paitsi että mamut kylläkin myös kunnostautuvat koulukiusaamisessakin, ihan tutkimusten mukaan. Muslimit huorittelevat ei-musliminaisia ja muut, säkitetyt musliminaisetkin puhuvat ihan törkyä kirosanojen kera. Muslimit ovat tuulleet tänne pakolaisina ja turvapaikanhakijoina, saaneet ilmaiseksi katon päänsä päälle - ja sitten pilanneet itse oman maineensa rötöstelyillään. Ei Suomessa ollut juuri afrikkalaisiin kohdistuvaa rasismiakaan, ennen somalien Suomeen tuloa. Somalit ja muut muslimit korostavat rikostilastoissa aivan valtavasti, ryöstöt, pahoinpitelyt ja raiskaukset, jihadistit - joten miksi heihin pitäisi suhtautua positiivisesti? Kyllä metsä vastaa niin kuin sine huudetaan - eli muslimt nyt niittävät sitä, mitä ovat itse kylväneet. Suurin osa suomalaista ei kuitenkaan huutele - ei edes silloin kun aihetta olisi puuttua muslimien huonoon käytökseen. Somalit ja muut muslimit eivät kestäisi päivääkään suomalaisten nahassa.

Lipsahti sitten aidasta

Lipsahti sitten aidasta seipäisiin....

Mitä sä sönkötät? Montako

Mitä sä sönkötät? Montako kertaa olet nähnyt uutisotsikon kun musta pahoinpitelee valkoisen? Huutaako uutisotsikot viharikosta?? Eivät, koska niitä ei tilastoida. Musta pahoinpitelee valkoisen monta kertaa useammin kuin valkoinen mustan!

Ai, mikä tilasto? Jos poliisi

Ai, mikä tilasto? Jos poliisi ottaa kiinni mustan kun se on pahoinpidellyt jonkun, on poliisi rasisti. Jos käräjäoikeudelta tulee tuomio, on Suomen oikeusjärjestelmä rasistinen. Jos musta ei saa heti isoa asuntoa, autoa, vähän discorahaa ja muuta kivaa, on koko Suomi rasistinen! Lisäksi vasemmistolaiset näkevät natseja kaikkialla.

Itse asiassa tilastojen

Itse asiassa tilastojen mukaan mamutaustaiset ovat yliedustettuina myös rasistisissa viharikoksissa. Eli mamut tekevät toisiaankin vastaan viharikoksia. Olihan vaikka näiden ryöstelyä ja pahoinpitelyä harrastaneiden muslimivaltaisten mamujengienkin uhreissa myös venäläis- ja virolaistaustaisia. Ja jos uhri on suomalainen, niin viharikosta ei koskaan kirjata - vaikka esim. muslimien ja mustien suomalaisiin kohdistamat raiskaukset ja muut väkivaltaisuudet ovat lähes poikkeuksetta selviä rasistisia viharikoksia.

Osaako kukaan kertoa mitä

Osaako kukaan kertoa mitä tukia suomalaisena saisin jos lähtisin johonkin Eu-maahan tai Yhdysvaltoihin ilman tiedossa olevaa työtä tai asuntoa ??

Lämmintä kättä ja potkun

Lämmintä kättä ja potkun perseeseen, olet väärän värinen.

Vertaatko tosissasi sota

Vertaatko tosissasi sota pakenevaa pakolaisperhettä, suomalaisiin turisteihin jotka haluavat etelälomalle? Eikö sinua hävetä yhtään?

Näitä pakolaisia ei aja

Näitä pakolaisia ei aja mikään muu kuin köyhyys: .... Päällimmäisenä ajatuksena oli kuitenkin unelma paremmasta elämästä. Perheenkokoaja halusi hakea perheensä Suomeen, jotta he voisivat asua yhdessä perheenä. Odotukset Suomesta olivat usein korkealla. Sekä perheenkokoajat että tulleet perheenjäsenet ovat kertoneet odottaneensa elämältä Suomessa turvaa, RAHAA, palveluita... http://www.socca.fi/files/961/Perheenyhdistaminen_haastattelut.pdf .... "Heillä on vahva käsitys siitä, että elämä on helpompaa ja onnellisempaa maissa, joissa elintaso on korkeampi", Hussein jatkaa. http://maailma.net/artikkelit/afrikasta_muutetaan_onnellisemman_elaman_toivossa 230413 .... Tulin Suomeen huhtikuussa 1994. Ensimmäisten kuukausien aikana tajusin, ettei täältä saamani toimeentulo ja muu palvelu ole oikeasti ilmaista, vaikken niistä mitään maksanutkaan. Tajusin, että maailmassa ei ole mitään ilmaista kakkua jaettavana missään ja joudun tekemään jotain jossain vaiheessa maksaakseni takaisin kaiken sen mitä täältä saan. Samalla kuitenkin näin myös sen, ettei sama viesti mennyt monelle muulle läpi. Useat ajattelivat, ettei heiltä tarvita mitään...... http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187995-perhe-ja-tyo 240215 .... Eli ovat siis ihan puhtaasti elintasopakolaisia.

Miksi työttömät saavat

Miksi työttömät saavat leipäjonosta leipää ilmaiseksi, mutta minä 5000€/kk tienaava joudun maksamaan omasta leivästä? Miksi joku mummo saa sossusta toimeentulotukea, mutta minä 5000€/kk tienaava en saa sossusta mitään? Miksi joku opiskelija saa asumislisää, mutta minä 5000€ tienaava en saa mitään asumistukea? Miksi joku vammainen saa ilmaisen bussilipun, mutta minä 5000€ tienaava joudun maksamaan itse bussilipustani?

Somaalin tyntekoa määrää

Somaalin tyntekoa määrää kultuuri. somaliassa naiseet kuokkii pellolla ja miehet sotii.Rikkaat ostivat lentolipun suomeen. jossa elo on lokoisaa.Esim somalinainen ei pääse hoitoalalle kun uskonto kieltää koskemasta miestä.Somali mies ei voi työlistyä alalle jossa on naisia. Jos tulee sexuaali ajatus niin eiku rukolemaan anteeksiantamusta kesken päivän ja pesemään käsiä. nähty on.

Nää somalimiehet mitään

Nää somalimiehet mitään sotinu ole, karuun tullut yhteiskunnan elätettäviksi. Rahaa tulee tukien muodossa siinä määrin runsaasti, että voivat elättää sarvimaan sukulaisia ja tehdä kyläilylentoja.

Miksi heidän pitäisi sotia,

Miksi heidän pitäisi sotia, kun eivät ole aloittaneet näitä sotia, vaan yhdysvallat ja länsimaat? Luuletko, että jos suomessa syttyisi sota porvarihallituksen venäjävastaisen politiikan ja NATO intoilun takia, niin jäisin tänne sotimaan? En todellakaan, vaan ensimmäisellä koneella lähtisin aurinkomaihin!

Täs pitää tietää että sä et

Täs pitää tietää että sä et pääse täältä minnekään jos sodan uhka nousee.

Nehän olisi voinneet jäädä

Nehän olisi voinneet jäädä lopettamaan sen sodan kun kerran ovat niin herraskansaa, että ihan julkisestikin itseään sivistyneiksi ja fiksuiksi itseään tituleeraavat. Toisekseen siellä on suurimmassa osassa rauha maassa, joten paluumuuttoon ei ole esteitä muutakuin suomalaisten tarjoamat tuet.

Somalit kyllä sotivat ihan

Somalit kyllä sotivat ihan keskenään - Somaliassa, jo ties kuinka monetta vuosikymmentä. On klaanisotaa ja bantukaunoja jne. Ja Suomestakin on tuettu al-Shabaabia...

Jo taas parhaaseen työaikaan

Jo taas parhaaseen työaikaan sosiaalituilla elävät vantaalaiset näpyttelevät "asiantuntevia" somalialaisista. Menisitte joutoväki töihin, kuten PM Stubbi komentaa! Tai ryhtyisitte yrittäjiksi, joutoväki! Eri asia meikäläinen - minä voin hyvin ansaitulla työeläkkeellä näpytellä ihan mitä lystään kuten esimerkiksi sen, että äsken kun kävin kaupassa, oli siellä piirteistä päätellen somalinuorukainen täyttämässä hyllyjä. Lapsia tuli koulusta ja ihan oli useampaa värisävyä yhdessäkin porukassa. Siittä ne lapsukaiset kasvaa meikäläisiä hyysäämään, ei siinä mene kuin neljännesvuosisata kun sitä apua tarvitaan.

Mistä päättelit että hän oli

Mistä päättelit että hän oli somali? Ettei vain olisi kenialainen, he kun työllistyvät jopa hyvin. Somalit ei. Afrikasta ja lähi-idästä kotoisin olevat tilastojen mukaan raiskaavat jopa 16 kertaa enemmän kantaväestöön verrattuna ja tekevät pahoinpitelyjä 7 kertaa enemmän. Siihen vielä erityisesti somalinuorten keskuudessa rehottava huumekauppa ja naurettavan huono työllistyminen niin en voi millään ymmärtää logiikkaasi jonka mukaan heistä tulisi meidän maamme pelastajia. Korkeintaan lapsesi ja lapsenlapsesi raiskataan ja sinut ryöstetään kadulla, koska olethan Kafir, eli vääräuskoinen.

Kannattaisi rauhoittua,

Kannattaisi rauhoittua, vaikka sosiaalietuuksilla näpyttelet kun muut tekevät töitä hiki niskassa. Somalien piirteet ovat tunnistettavissa, ihan samalla tavalla kuin suomalaista ei erehdy pitämään ruotsalaisena, vaikka molemmilla on siniset silmät ja vaalea iho. Tilastot ovat tilastoja, ja niitä on osattava tulkita. Jo ennen voimistuvaa maahanmuuttoa ja 1980-luvun loppua tutkijat pitivät selvänä, että suomalainen raiskaa useimmin sukulaisen ja tutun, jolloin juuri tuttuuden vuoksi uhrit kärsivät nahoissaan poliisille ilmoitusta tekemättä. Uhri ilmiantaa useimmin tuntemattoman raiskaajan, ja maahanmuuttajat yleensä ovat uhrille tuntemattomia. Siinä mielessä lukujen vertailu ontuu. Omaisuusrikoksia tekevät köyhät, ja pakolaiset ovat köyhiä. Milloin muuten olen väittänyt, että mistään väestöryhmästä tulisi "meidän maamme pelastajia"? Rikkaat pakenevat veroja, yritysjohto ei investoi eikä työllistä vaan tekee työttömiä, keskiluokka on velttoa, puolueet riitelevät keskenään, eläkeläiset matkustelevat ja vievät rahansa muihin maihin, pakolaiset on autettava alkuun, työperäiset maahanmuuttajat työllistyvät silloin kun on työtä, uskovaiset lyövät toisiaan jumalillaan ja pyhillä kirjoituksillaan. Köyhillä ei ole varaa kuluttaa eikä pelastaa meidän maatamme. Onneksi me iso ikäluokka kun olemme kuolleet alkaa kantasuomalainen väestö vähetä. Pidot paranee kun väki vähenee.

Mutta olisiko sellainen

Mutta olisiko sellainen mahdollista, että tutkimusorganisaatioiden rahoittajat kiinnostuisivat vaihteeksi muistakin kuin Afrikan mantereen Somalia- nimisestä valtiosta kotoisin olevien henkilöiden työ- ja elämäntilanteista ?

Somalit ovat paljolti

Somalit ovat paljolti työllistymisen suhteen romanien asemassa, Molempien kulttuuritausta on suurin este työntekemiselle. Somaleille sopivia töitä on todella vähän, samoin on romanien osalta. Somalinaiset ovat käytännössä parhaan työiän kotona, kun lapsia syntyy jatkuvasti. Valitettava fakta on, ettei somalit ole mikään työvoimareservi Suomelle. Parhaassakin tapauksessa heidän työllisyysaste voisi nousta 20-30%, nythän se on jokunen prosentti ja, kun suojatyöt lasketaan , niin ehkä 10-15% välillä.

Somaleille ja muillekin

Somaleille ja muillekin muslimeille pitää saarnata evankeliumia - ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta! Samalla päästään eroon monista islamin ongelmista, kuten jihadismi - ylipäätään islamin aiheuttama syrjäytyminen ja integroitumattomuus vähenee jne.

Rukoile Suomen muslimienkin

Rukoile Suomen muslimienkin puolesta, että kohtaisivat Jeesuksen Kristuksen vapahtajanaan - ja hylkäisivät Muhammedin väärät opit. Herätystä koko Suomeen!

"Erilaisista taustoistaan ja

"Erilaisista taustoistaan ja elämäntilanteistaan huolimatta haastatellut yrittäjät olivat varsin yksimielisiä sen suhteen, että suomalainen järjestelmä passivoi, eikä kannusta yrittämään. Joissain tapauksissa sosiaaliset tulonsiirrot saattavat tarjota yhtä hyvän taloudellisen toimeentulon kuin pienyritystoiminnan harjoittaminen." Näppärästi käännetty tämäkin yhteiskunnan syyksi, ja jätetty mainitsematta se seikka, että tuo sosiaalisten tulonsiirtojen tarjoama yhtä hyvä taloudellinen toimeentulo on nimenomaan se syy, mikä somalialaisia Suomeen vetää.

"Maailmalla somalialaisten

"Maailmalla somalialaisten yritystoiminta on päässyt hyvään kasvuun alueilla, joille on keskittynyt suuria somaliyhteisöjä. Niitä puolestaan on syntynyt alueille, joilla on ollut heikosti koulutetuille työnhakijoille soveltuvia työpaikkoja. Pohjoismaissa tällaisia töitä on pääsääntöisesti vähän tarjolla. Somalialaisten työllistyminen sekä palkkatyöhön että yrittäjiksi on siksi ollut hidasta, toteaa tutkimus." Kielitaidon ja ammatillisen koulutuksen hankkiminen ei taida olla ensisjaisesti intresseissä, kun voi tästäKIN ongelmasta syyllistää yhteiskuntaa.

Jos kerran sosiaalituet

Jos kerran sosiaalituet passivoivat suuria perheitä, niin asiaan on ratkaisu: maahan ei oteta suurperheitä, ja jo maassa olevien lapsilukua rajoitetaan.

Pakkosterilisaatiot ovat jo

Pakkosterilisaatiot ovat jo olleetkin aikoinaan Suomessa julkisen sektorin työvälineenä, ja eiköhän historian roskatunkiolta löydy paljon muutakin käyttökelpoista, jos lähdetään tätä tietä kulkemaan.

Tässähän on kummallista vain

Tässähän on kummallista vain se, että tuet eivät passivoi mitään muuta etnistä taustaa edustavia, paitsi somaleita. Se tässä "uutisoinnissa" on päässyt jäämään vähän taka-alalle. Eli somalit ovat ainoa ryhmä, jotka aina vaan passivoituvat työnteon suhteen. Muut maahanmuuttajat perustavat yrityksiä ja käyvät töissä tuista huolimatta. Jokin ei aivan tässä "somaliyrittäjien" argumentoinnissa osu kohdalleen.

Näissä keskusteluissa

Näissä keskusteluissa nimenomaan somaleita herjattaessa olisi hyvä tietää, onko kyse kansainvälisten sopimusten mukaisesti pakolaisleireiltä haetuista somalipakolaisista vai Somaliasta Suomeen työnantajien kutsumasta työvoimasta. Hmm...

Työnantajan kutsuma somaali

Työnantajan kutsuma somaali tuskin yhteiskunnan elätti ole. Väittäisin heillä olevan akateemisen tason tutkinto. Suomalainen työantaja saa rividuunareita eun sisältäkin, jos ei kotomaasta löydy tekijää.

Montakohan somalia on tullut

Montakohan somalia on tullut Suomeen työnantajien kutsusta? Taitaa määrä jäädä vähäiseksi. Suuri osa somaleista tulee muuta kautta, kuin pakolaisleireiltä. Somaliaa ei pidetä nykyisin erityisem vaarallisena paikkana, senhän kertoo jo sekin, että sieltä turvapaikanhakijoiksi ja pakolaiseksi tulleet ihmiset käyvät lomailemassa ja sukuloimassa ihan jatkuvasti, ainakin lehtijuttujen mukaan.

Äänestäkää Perussuomalaisia:

Äänestäkää Perussuomalaisia: https://www.perussuomalaiset.fi/ Sosiaalituet pois maahanmuuttajilta, maahanmuuttajataustaisilta ja rikollisilta. Kuolemanrangaistus käyttöön, kuten USA:ssa on. Ei huumeille!

Juu, ja ensimmäiseksi

Juu, ja ensimmäiseksi rangaistakoon kuolemalla palstojemme iki-ikävää ja ihmiskuntaa masentavaa kylläistä pelleilijää. Kun alkaa tappaa ja tapattaa muita, kannattaa varautua tulemaan itse tapetuksi. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuolisiko kylläinen pelleilijä yhtä ryhdikkäästi kuin diktaattorit A.Hitler, M.Gaddafi, N.Ceausescu jne. jne. He eivät pakoilleet kuin pelkurit, eivät siirrelleet omaisuuksiaan paon varalle Sveitsiin eivätkä uikuttaneet kuin ämmät. Iloisina ottivat vastaan saman kohtalon, kuin olivat miljoonille itse järjestäneet. Otapa mallia kylläinen pelleilijä!

Wikipediassa http://fi

Wikipediassa http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit#Katury.C3.B6st.C3.B6t kerrotaan somaleista näin: "Ryöstörikosten osuus somalien tekemistä rikoksista on poikkeuksellisen suuri. Vuosina 1997-2006 ryöstöstä tai törkeästä ryöstöstä epäillyistä 4 prosenttia oli Somalian kansalaisia." "Suomen Somaliliiton mukaan khatin käyttö on kasvava ongelma pääkaupunkiseudulla ja sen käytön aiheuttamat ongelmat näkyvät somaliperheissä jo nyt." "Somaliassa 95 %:ia naisista ympärileikataan, ja poliisi epäilee, että myös Suomesta lähetetään lapsia ympärileikattaviksi."

Tässä yksittäistapauksessa

Tässä yksittäistapauksessa ulkomaalaismies uhkailee naistyöntekijää Turussa. Mutakuono uhkailee ja huorittelee törkeästi solvaten. http://mvlehti.net/2015/03/18/maahanmuuttaja-uhkailee-uhkaavasti-baarin-tyontekijaa-video/

https://www.kansalaisaloite

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/970 Muista kannattaa kansalaisaloitetta vakaviin rikoksiin syyllistyneiden mamujen karkottamiseksi - allekirjoita ja jaa, niin seuraava eduskunta sitten joutuu käsittelemään asiaa! - vähentää rasismia kunnollisia mamujakin kohtaan, joten kannattaa kannattaa. Ei ole ulkomaalaisille rikollisille mikään ihmisoikeus asua juuri Suomessa!

Olen kuullut, että muslimit

Olen kuullut, että muslimit uskovat kaiken rahan kuuluvan Allahille, ja Allah sitten jakaa sitä mieluiten muslimeille. Jos välikätenä on pohjoismainen työntekijä ja hänen verotuksensa, niin ei muslimien mielestä ole mitenkään väärin käyttää tällaista systeemiä hyväkseen.

Eipä noista somalilapsista

Eipä noista somalilapsista taida olla työelämään muuten kuin siivoojina ja postinlajittelijoina, jossa sielläkin suomalaiset työnnetään ulos somalien työllisyyden tukemisella erilaisin vippakeinoin.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu