Puheenaihe

Keskiansio yli 4 100 euroa kuussa – tällä alalla tienaa tasaisen hyvin

Rahoitusalalla pääsee käsiksi kaikkein suurimpiin ansioihin, mutta toisaalta palkkahaitari on myös iso. Parhaat keskiansiot on informaatio- ja viestintäalalla.

Tilastokeskus

Informaatio- ja viestintäalalla yltää parhaisiin keskiansioihin Suomessa. Tilastokeskuksen mukaan alan keskitienestit nousivat toissa vuonna 4 124 euroon, kun suomalaisten yleinen keskiansio oli 3 284 euroa.

Luvut sekä palkan että kaikki palkanlisät ja luontoisedut, mutta eivät kertaluontoisia palkkaeriä kuten vuosibonuksia.

Tilastokeskuksen mukaan informaatio- ja viestintäala ei ole Suomessa palkkajohtajan asemassa, mutta hyviä keskitienestejä selittää yritys- ja ammattirakenne.

Alalla toimii media- ja tietokoneohjelmistoalan yrityksiä. Yleisimpiä ammatteja ovat muun muassa sovellussuunnittelija, atk-tukihenkilö, myyntiedustaja sekä lehti-, radio- ja televisiotoimittaja.

Alan sisällä suurimpiin tienesteihin ylsivät tietokoneohjelmistojen kustantamisen (5 160 euroa kuukaudessa) ja konsultoinnin parissa työskentelevät (4 273 euroa).

Kaikkein tasapäisintä tienaaminen oli Suomessa ravitsemus- ja majoitusalalla, jossa huonoiten palkattu kymmenys sai alle 1 820 euroa kuussa. Parhaiten palkattu kymmenys sai yli 3 108 euroa.

Suurin palkkahaitari oli puolestaan rahoitus- ja vakuutusalalla, joka maksoi myös kaikkein parhaat palkat. Siellä parhain kymmenys tienasi yli 6 593 euroa kuussa. Ero heikoimmin tienaavaan kymmenykseen oli liki kolminkertainen.

Kaikkien pienipalkkaisimmat palkansaajat työskentelivät hallinto- ja tukipalveluissa sekä palvelutoiminnassa.

Hallinto- ja tukipalveluissa huonoiten tienaava kymmenys ansaitsi vähemmän kuin 1 701 euroa kuukaudessa, ja palvelutoiminnassa alle 1 753 euroa kuussa.

Molemmilla aloilla työskentelee runsaasti avustavia työntekijöitä sekä siivoojia.

Valitsetko työsi palkkauksen perusteella?

En
51% (443 ääntä)
Kyllä
50% (438 ääntä)
Ääniä yhteensä: 872

Lisää aiheesta: 

Palkkaa neljältä tunnilta päivässä ilman takeita jatkosta – ottaisitko tällaisen työn?6.3.2015 05.10
Treenibloggari: Kuukausipalkkaa lukijamäärän mukaan24.2.2015 20.10
Palkka 2 500–2 800 euroa kuussa – Helsinkiin lisää opettajan virkoja30.3.2015 15.27
Palkansaajien jako jyrkkenee: Ansiot nousevat, vaikka työttömyys kasvaa11.8.2014 10.58
KL: Pörssiyritysten pomojen ansioissa hurja nousu21.3.2014 09.22
Nämä naiset päihittävät miehet ansiotuloissa11.12.2013 16.08

Kommentit (16)

Kommentit

1000 euroa oli liikaa joka

1000 euroa oli liikaa joka hommassa .Sisäinen devalvaatio alettava mitä pikemmin.

Oletko anonyymi ihan

Oletko anonyymi ihan tosissasi? Luitko jutun? Sori kun kyselen, mutta että 700 eurolla pitäisi tehdä kuukausi töitä? "Hallinto- ja tukipalveluissa huonoiten tienaava kymmenys ansaitsi vähemmän kuin 1 701 euroa kuukaudessa, ja palvelutoiminnassa alle 1 753 euroa kuussa."

Kiva kysymys tuo "valitsetko

Kiva kysymys tuo "valitsetko ammattisi tulojen perusteella"... heh, kun olisi edes jotain työtä, mutta mätähallitukset kepuloineet kaikki työt ulkomaille ja nyt työttömänä n. 500 000 muun kohtalontoverin kanssa ei valita muuta kuin pitäisikö tänään syödä makaroonia vai kaurapuuroa.

700,00€/kk on orjapalkka,

700,00€/kk on orjapalkka, itse sain satasen vähemmän 2008, kun viimeksi olin työllistämistuki työssä ja sitä myöten työkyky meni, mutta työkyvyttömyyseläkkeen sain vasta 1.4.2011, koska työttömyys lykkää, kun ei haittaa muuten, kuin tulojen osalta. Omituisinta on, että takuueläke on suurempi. Jos monia on näin pienellä tulolla, niin ei ihme, että budjetti alijäämä ja velka kasvaa maamme harmiksi. Hajoaakohan EU, kun velka ylittää rajansa? Köyhyysrajana pidetään 1250€/kk:ssa, mutta se on 60% mediaani tulosta eli 2200,00€/kk brutto, vai onko enemmänkin?

Tuo on eläkeläismummon

Tuo on eläkeläismummon puolenvuoden tulo ; ((

Kovat on tulot joillain,

Kovat on tulot joillain, kelan peruspäivärahalla kun on tottunu elämään, 34 € päivä ja siitä 20% verova vielä viijään, niin kyllä on huikeet ansiot. Tietääköhän nuo edustaja ehokkaat moista kiskontaa noissa köyhän verotuksessa.

Kovat tulot yrityspuolella

Kovat tulot yrityspuolella eivät liene kenenkään peruspäivärahoista pois. Julkisen sektorin (hoivapuolen) taannoiset korotukset pitäisi pikimmiten korjata vastaamaan nykyisiä verotuloja.

Alanpappa voisi avata

Alanpappa voisi avata rähmäiset silmänsä tai tulla terveyskeskukseen hoidettavaksi, terveys-ja sosiaalipalvelut 4,neksi viimeisiä, ei tainnut hoivapuolen taannoisilla korotuksilla olla merkitystä, kun muut alat sai myös korotukset ja olivat jo muutenkin paljon edellä

Vaikka silmät ovat jo

Vaikka silmät ovat jo rähmäiset, niin onneksi lanttu sentään vielä leikkaa. Etkö näe mitä eroa on sillä kun vientiteollisuuden työläiset saa palkankorotuksen verrattuna siihen että julkisen sektorin työntekijät saavat korotuksia palkkoihinsa? Pienenä vinkkinä sellainen että toisia korotuksia ei makseta verovaroista, toisia maksetaan. Ja entä mitä tapahtuu kun vienti sakkaa? No, ei vaikuta julkisen sektorin työntekijöiden palkkoihin - saavutettu etu. Olethan huomannut myös sellaisen että kunnissa on sosiaali- ja terveystyöläisiä neljännesmiljoona, kun taas hallintoa vain 75 tuhatta. (Jos kohta siinäkin on taatusti ilmaa.)

Pieniä ovat palkat

Pieniä ovat palkat kokonaisuutena keskiarvoina esitettynä ja yllättävän pienet erot kuitenkin eri alojen välillä!Ne tulevat kasvamaan jatkossa!

Pitää muistaa, että näissä

Pitää muistaa, että näissä tilastoissa puhutaan säännöllisen työajan ansioista, Esim. teollisuudessa tehdään enemmän keskeytymätöntä kolmivuorotyötä kuin kaupan alalla.

Sitten kun teet työuran

Sitten kun teet työuran aikana muutan lapsen ja jäät mammalomalle,tai kotiin hoitamaan heitä,niin eläkkeen karttuminen loppuu siihen. Miehiähän tämä ei luultavasti koske !

Karttuuko miehille eläke jos

Karttuuko miehille eläke jos jää kotiin lapsia hoitamaan, sehän on kummallista. Toivottavasti uusi eduskunta hoitaa asian niin että riippumatta sukupuolesta eläke karttuu vain töissä ei lapsia hoitaessa. Ellei sitten maksa eläkemaksuja myös silloin.

Kuin sisäinen devalvaatio on

Kuin sisäinen devalvaatio on saatu maaliin niin keskipalkat suomessa 1500 euroa kuussa ja korkeimmat palkat 2500 euroa kuussa.

On se niin että "vauvalomat"

On se niin että "vauvalomat" on pitkiä nykyisin , lasteni äiti oli kuukauden äitiyslomalla/lapsi ei paljon yli 40-vuoden työuran vaikuta eläkkeeseen?

Eläkettä kertyy myös

Eläkettä kertyy myös tutkintoon johtavasta opiskelusta sekä joistakin sosiaalietuuksista, kuten vanhempainvapaasta, kotihoidon tuen ajalta ja ansiosidonnaisilta työttömyysjaksoilta. SIis isillekin karttuu eläkettä isyysvapaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu