Vaalit

Ehdokkaat eri linjoilla maahanmuuttajien houkuttelusta – ”En lähettäisi Pajusta Afrikkaan, mutta...”

HU:n vaalikoneessa kysyttiin Helsingin vaalipiirin ehdokkaiden kantaa siihen, pitäisikö maahanmuuttajia hankkia aktiivisesti lisää pk-seudulle.

Päivi Tuovinen

Helsingin ei pidä hankkia aktiivisesti maahanmuuttajia, katsoo enemmistö (53 %) Helsingin Uutisten vaalikoneeseen vastanneista kansanedustajaehdokkaista.

Vihreiden ehdokkaat ovat herkimmin hankkimassa muuttajia ulkomailta. Väitteen ”Helsingin pitää hankkia aktiivisesti maahanmuuttajia” hyväksyi 94 prosenttia ehdolla olevista vihreistä, ja vielä suurin osa kannatti väitettä voimakkaasti.

– En lähettäisi Jussi Pajusta Afrikkaan etsimään tulijoita, mutta työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan, muotoilee asian vaalikoneessa Jukka Relander (vihr.)

Kati Juvan (vihr.) mukaan Helsinkiin mahtuu sekä uusia osaajia ja yrittäjiä, että myös kurjista oloista tulevia, joita on autettava.

Vastaavasti perussuomalaisten vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista 94 prosenttia vastustaa maahanmuuttajien aktiivista hankkimista pääkaupunkiin.

– Maahanmuuttajia kannattaa hankkia aktiivisesti vain silloin, jos on avoimia työpaikkoja joita suomalaiset eivät pysty täyttämään, ja joihin löytyy osaavia tulijoita, Sampo Terho (ps.) esittää.

Kokoomuksen ehdokkaista 59 prosenttia on jokseenkin eri mieltä tai eri mieltä vaalikoneväittämän kanssa, ja 41 prosenttia katsoo, että maahanmuuttajia tulee hankkia aktiivisesti.

– Samaa mieltä, mutta nimenomaan työperäisiä maahamuuttajia, Pertti Salolainen (kok.) vastaa vaalikoneessa.

– Mitä tarkoittaa, että Helsinki hankkisi maahanmuuttajia? Ei kaupungin pidä olla tässä mikään toimija, mutta yritysten pitää voida rekrytoida ulkomaisia työntekijöitä ilman viranomaisten ns. saatavuusharkintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että viranomaisille ei tarvitsisi enää ensin osoittaa, ettei Suomesta löydy vastaavaa työvoimaa, linjaa Ben Zyskowicz (kok.).

SDP:n ehdokkaissa mielipiteet jakautuvat varsin tasaisesti, 45 prosenttia vastaajista olisi valmis hankkimaan maahanmuuttajia aktiivisesti ja hieman yli puolet (52 %) on jokseenkin eri mieltä tai eri mieltä.

– Helsinki on jo kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki. Joka viides koululainen puhuu muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään. Helsingin pitää pystyä houkuttelemaan tulijoita myös jatkossa. Se on tarpeen sekä väestön ikääntymisen että avoimen kaupungin näkökulmasta, kommentoi Pilvi Torsti (sd.).

Vasemmistoliiton ehdokkaista puolet (50 %) ei hankkisi maahanmuuttajia aktiivisin toimin, neljännes kannattaa ja loput vastanneista eivät osaa kertoa kantaansa.

– Kysymyksen asettelu on huumoria, epäilee Sami ”Frank” Muttilainen , ja jatkaa:

– Pitääkö stadin hankkia aktiivisesti turkulaisia? Kyllä tänne saa muuttaa Kemiöstä Keniaan, mutta vapaaehtoisesti.

– Maahanmuuttajia ei tarvitse aktiivisesti hankkia, mutta ihmisten omista tarpeista lähtevä maahanmuutto Helsinkiin tulee tehdä mahdollisimman helpoksi. Helsinkiä tulee myös kehittää kaupunkina, jossa maahanmuuttajien on hyvä asua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaikenlaisen rasismin ja syrjinnän aktiivista vastustamista, hyviä kotoutumispalveluita ja riittävää kielikoulutuksen tarjontaa, taustoittaa Anna Vuorjoki (vas.).

Keskustan ehdokkaista maahanmuuttajia hankkisi aktiivisesti selvästi yli puolet (60 %) vastaajista.

– Kuin koko Suomenkin, tänne tarvitaan tekijöitä, tiivistää Leena Pakkanen (kesk.).

Potentiaalisista äänestäjistä taas 76 prosenttia on vaalikoneväitteen kanssa eri mieltä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Vaalikoneen tulos ilahdutti yrittäjien pomoa5.4.2015 13.00
Tämä kysymys repii Helsinkiä – pakkoruotsi jakaa maahanmuuttajatkin27.3.2015 15.00
Ehdokkaat Helsingissä: Säilytetään perintövero5.4.2015 19.00
Yli 250 ehdokasta haluaa laskea alkoholiveroa10.4.2015 05.34
Persuehdokas ymmällään: Miksi vaalilautakunta loukkaa?19.3.2015 14.27
Katso ketkä haluaisivat kokeilla viinien myyntiä maitokaupoissa14.4.2015 09.23
Nyt puhuvat automiehet ja -naiset: Jo riittävät rajoitukset!14.4.2015 21.30
Autoilua rajoitettava Helsingissä! He vaativat sitä, katso miksi14.4.2015 18.30
Ennuste: Tämä puolue saa eduskuntaan lisäpaikan Helsingistä18.3.2015 14.51

Kommentit (17)

Kommentit

"Hankkimassa" ihmisiä, eli he

"Hankkimassa" ihmisiä, eli he ovat vain vihreille välineitä,ihmiskauppaako he käyvät noilla raukoilla? Hankkimassa itselleen äänestäjiä kun me olemme huomanneet miten mätä tuo vihervasureiden systeemi on emmekä enää äänestä heitä

HUOM! Kepulit siis haluavat

HUOM! Kepulit siis haluavat tänne ulkomaalta elätettäviä lisää. Niinhän niillä on ollut ennenkin politiikka, että veronmaksajat maksakoot niin pitkään kuin henki pihisee. Tukiaisten ja jakopolitiikan mestarispuolue, kepulit eli maalaisliitto hihhuloimaan, niin saadaan suomalaiset lakoon!

Niin kauna kun Suomessa on

Niin kauna kun Suomessa on liki puoli miljoonaa työtöntä, ei pidä ottaa ainuttakaan maahanmuuttajaa. Ensin on työllistettvä kaikki nämä työttöömät siltä osin kun se on mahdollista. Meillähän suuriä määriä jo maahanmuuttajia, joiden pitäisi myös työllistyä. Eihän siinä ole mitään järkeä, että edes mietitään maahanmuuton lisäämistä. Mitään työvoimapuaa ei ole ollutkaan, vaan vika on siinä, että yrittäjät haluavat palkata halpatyövoimaa rakennnuksille, siivoufirmoihin jne. Palkat ovat niin pieniä, että ei maaseudulta kukaan työtön voi muuttaa tänne pääkaupunkiseudulle, koska asuntojen hinnat ovat niin kalliita, jos niitä yleensä onnistuu saaman. Asunnottomuus on suuri ongelma tuossa työ perässä síirtymisessä.

500.000 työtöntä Suomessa ja

500.000 työtöntä Suomessa ja Vihreä Virhe vaatii lisää somaleita maahan. Ääni Virheelle on tuho Suomelle.

Vastaavasti emopuolueen

Vastaavasti emopuolueen Zyskovitsin lausunnoista paistaa selkeästi se, miten kova bisnes elättiväen maahantuonnista on tullut kokoomuspiireissä.

Vain PS on alusta asti

Vain PS on alusta asti kritisoinut mamuilua ja sen kustannuksia, nyt jopa tutkimuksen voimalla. Juutalaisia voisimme kyllä hyvin ottaa suojaan tänne Ruotsista, jossa he ovat joutuneet musulmaanikoiden vihanpidon kohteeksi. Juutalaiset ovat aina olleet kovia työtä tekemään ja yrittämään ja sellaisista kaikki suomalaiset tykkää ilman muuta. Heille riittäisi täällä työsarkaa ja annettaisiin kunnon turva musulmaaneja vastaan myös. Juutalaiset eivät ole koskaan rettelöineet täällä ja mitään terrori-iskuja tai rosvoilua ei meidän tarvitsisi pelätä heiltä.

Otsikossa ei siis ole

Otsikossa ei siis ole virhettä. Joo. Ottakaa vaan duunari ulkomailta minunkin tilalleni. Minä joudan tästä perustulolle. Lähettelen sitten kortteja Thaimaasta.

". Helsinkiä tulee myös

". Helsinkiä tulee myös kehittää kaupunkina, jossa maahanmuuttajien on hyvä asua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaikenlaisen rasismin ja syrjinnän aktiivista vastustamista, hyviä kotoutumispalveluita ja riittävää kielikoulutuksen tarjontaa, taustoittaa Anna Vuorjoki (vas.)." Kotoutumispalveluille onkin tosiaan kysyntää, koskapa 58%:lla Helsingin aikuisista maahanmuuttajista on enintään perusasteen tutkinto... (..ja työllistymiseen tarvitaan nykyään vähintään toisen asteen tutkinto)

Jussi Pajusen lähettäisi

Jussi Pajusen lähettäisi Afrikkaan ja ei muuta ku menolippu mukaan.Säästyis rahaa rutkasti! Työntekijöitä on turha lähtee haeskelemaan kun ei oo duunia, Ihme politiikkaa,mut ne duunarit pitäis saada ilmaseks töihin tästä on kiinni.

Helsinkiin pitäisi siis saada

Helsinkiin pitäisi siis saada lisää maahanmuuttajia mutta kukaan ei tunnu olevan kiinnostunut mistä kaikille saadaan asunto. Kaupungin asuntojonossa on jo yli 20 000 hakijaa ja lisää pitäisi saada. Vihreiden mielikuvitusmaailmassa kaikki pakolaiset tulevat sodan ja vainon keskeltä mutta todellisuudessa esim. 17 000:sta somalista vain alle 100 on saanut turvapaikan. Loput on saanut oleskeluluvan toissijaisensuojelun perusteella joka voi olla esim. huonot liikenneyhteydet kotimaassa, perheenyhdistämisen kautta tai muuten vaan. Työllistymisaste tällä porukalla on n. 10%. Demareiden mielikuvitusmaailmassa suomalaiset ovat laiskoja joille ei matalapalkkaduunit kelpaa. Tämäkään ei ole totta: Esim. viime syksyn sporakuskikursseille oli yli 600 hakijaa vaikka tarjolla ei ollut edes vakituista työtä. 13 pääsi kursseille. Avoimia työpaikkoja on tarjolla nille jotka elävät 1500€:n kuukausipalkalla. Siitä verot ja asunnon vuokra pois (600€) niin käteen jää n 450€. Sillä rahalla täytyy maksaa sähkö, vesi, kotivaakutus, terveyden hoito, lääkkeet, ruoka, vaatteet jne. Kuinka moni maahanmuuttaja suostuu töihin näillä ehdoilla?

Puhutte vähän mutta asiaa.

Puhutte vähän mutta asiaa. Ihmettelen itsekkin kovasti, tai no en ihmettele kun tietää miltä puolueilta nuo kannatukset tulevat. Luultavasti jo tarhaikäisetkin tietävät helsingin vaikeudet tuottaa asuntoja ja työpaikkoja. Ja jos satut asunnon saamaan niin vuokrataso hipoo jo hulluutta. Itse ikäni helsingissä asuneena (n 45 vuotta) , alan vakavasti harkitsemaan muuttoa pois täältä koska työpaikat ja vuokrataso + slummiutuminen ja maisemien muuttuminen betonilähiöiksi. Yksi asia vielä työpaikkoihin esim rakennualalla täällä, rakennustyömaat pääkaupunkiseudulla koostuvat 90% suomen ulkopuolisesta työvoimasta joka on pois helsingissä asuvilta rakennustyön tekijöiltä ja suomalaisilta urakoitsijoilta. Johtopäätöksenä voi vetää että kannattaa muuttaa pois uudeltamaalta yleensäkkin jos haluaa elintasoonsa jotain tolkkua. Kyllä tässä väkisin kyynel pääsee kun katsoo noita meidän finnikasvoisia ns.päättäjiä ja niiden kukkakuosisia hattuja....

Kyllä virolasten ja muidenkin

Kyllä virolasten ja muidenkin ulkomaalaisten kannattaa tulla Suomeen, vaikka palkka onkin pienempi, koska naiden työntekijöiden perheille maksettavat lapsilisät, kodinhoidontuet jne. Kyllä on törkeää, että firmat eivät palkkaa suomalisia rakemmusmiehiä. Punavuoressa on paljon remontteja meneillään ja tuntuu siltä, että työtekjöistä varmaa 90 % on muita kui9n suomalisia. Tähän pitäisi tulla muutos, jos halutaan parantaa suomalisten työllisyyttä. Nämä rakennuttahjat ja urakoitsijat kantamaan vastuunsa suomalisten työllistämisestä.

Onko Helsingillä tosiaan

Onko Helsingillä tosiaan liikaa rahaa jonka se haluaa upottaa "monikulttuurisuuteen". Mitä se muuten tarkoittaa, mitä hyötyä siitä suomalaisille on? Somalitulkkeja, älämölöä, rikollisuutta, rauhattomuutta, ilmaista asumista tappiin asti? Mitä siis hyvää, nuo oli ne mitä itselle tuli ensimmäisenä mieleen.

Kysymyksenasettelu on

Kysymyksenasettelu on erikoinen ja vastaukset hälyyttäviä. Helsinkiin on mielellään tulossa vaikka miljoona ihmistä kolmannesta maailmasta, ei heitä aktiivisesti tarvitse houkutella, mutta juuri näitä hyvin helposti saatavia lähes kaikki vihreät ehdokkaat ovat tänne haluamassa. Jos poliitikko on niin pihalla todellisuudesta, että haluaa houkutella kaupunkiin, jonka asunnot ja terveyspalvelut eivät tulijoille riitä, vielä lisää tulijoita, jotka eivät tuota nettohyötyä, ei tällainen poliitikko mielestäni ansaitse paikkaa eduskunnassa.

Miten kun mediassa oli esillä

Miten kun mediassa oli esillä se, että Helsingin kaupunki keskittyy palkkatuen antamisissa maahanmuuttajille ? Mikä täällä maahanmuuttajan ollessa, kun asunto, koulutus, terveydenhoito ja työpaikkakin hoituu isäntämaan toimesta.

Soo soo! Ei saa puhua

Soo soo! Ei saa puhua "isäntämaasta", sillä siitähän voi tulla mieleen parasiitti ja sen isäntä.

pitää kai näin suomalaisena

pitää kai näin suomalaisena ruveta harkitsemaan muuttamista muualle,siis maasta pois.En kyllä ymmärrä näitä päättäjiä ollenkaan.Tuntuu ,että suomalainen ei ole täällä missään arvossa enään. Meidän ns.hyvinvointivaltio on kyllä nykyisin pahoinvointivaltio. Miksei muut maat ota näitä ulkolaisia ??Taitaa olla fiksumpia ,kuin suomalaiset. Jokainen kansanedustaja ja minesteri vois ottaa kotiinsa ainakin yhden ulkolaisen elätettäväksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu