Puheenaihe

Palkka yli 3 200 euroa ja hyvät edut – mutta mitä ihmettä tässä työssä pitää tehdä?

Helsingin kaupunki hakee projektisuunnittelijaa työpaikkailmoituksella, joka vilisee poikkeuksellisen hankalasti avautuvaa terminologiaa.

Kuvakaappaus

Helsingin kaupunki hakee kolmea projektisuunnittelijaa vaikeaselkoisella työnhakuilmoituksella, joka vilisee kankeaa terminologiaa.

Hakijana on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto eli kaupunginkanslia.

Työnhakuilmoituksen mukaan määräaikainen projektisuunnittelija toteuttaa Helsingin 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut -hankkeen toteutusta projektisuunnitelman mukaisesti.

Ilmoituksessa todetaan , että 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut on kuutoskaupunkien yhteinen EU hankeohjelma, jossa on kaikille kuutoskaupungeille yhteinen kärkihanke, josta on johdettu kaupunkikohtaiset osatoteutushankkeet . Työn tehtäväksi on määritetty kaupunkitasoisen, monikanavaisen asiakaspalvelukeskuksen perustamiseen tähtäävä työ.

Mitä työn tehtävä pitää siis sisällään, yksikön päällikkö Johanna Seppälä?

– Taustalla on kuuden kaupungin EU-hanke. Se [työnkuva] on yhtä kryptinen kuin koko hankekokonaisuuskin tällä hetkellä, eikä hanketta ole saatu neuvoteltua vielä loppuun. Se on sikäli haasteellinen, että ensimmäistä kertaa kuusi suurinta kaupunkia tekee yhteishankkeen.

Se [työnkuva] on yhtä kryptinen kuin koko hankekokonaisuuskin tällä hetkellä.”

Olisiko tehtäväkuvauksen voinut laatia selkeämmäksi?

– Ehkä olisi. Pahoittelut siitä, jos ilmoitus on jotenkin epäselvä. Onko yhteydenottosi tarkoitus kirjoittaa juttu ylipäänsä siitä, että tällaisia työntekijöitä haetaan vaiko että ilmoitus on mielestäsi kryptinen? Seppälä kysyy.

Yhteydenoton tarkoitus oli selvittää, minkälaista työtä keskipalkkainen projektisuunnittelija tekee. Työnhakuilmoituksesta siitä oli vaikea saada selvää.

Työn tehtäväkohtainen palkka on 3 200 euroa plus mahdolliset työkokemuslisät.

Kaupunki julkaisi ilmoituksen omilla verkkosivuillaan. Hakuaika päättyy perjantaina 24. huhtikuuta. Seppälän mukaan hakemuksia on tullut ”runsaasti”.

Työhön palkattavalta edellytetään ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi kokemusta käyttäjälähtöisestä kehittämisestä .

Eduksi katsotaan yhteiskehittämisen ja osallistavan työotteen omaaminen .

Mitä osallistavan työotteen omaaminen tarkoittaa?

– Se tarkoittaa sitä, että suunnittelussa otetaan myös loppukäyttäjä huomioon.

Työ alkaa ilmoituksen mukaan mahdollisimman pian tai sopimuksen mukaan, mikäli tehtävään saadaan täyttölupa .

Kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Kuutoskaupunkeihin kuuluvat Helsingin ohella Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (17)

Kommentit

kaupungilla lienee ollut jo

kaupungilla lienee ollut jo jonkin aikaa kovin vaikeaa saada täyttölupaa juuri mihinkään työhön, eli lienee poliittisesti/pomon kakaralle suhmuroitu paikka. Toimittajan soisi seuraavan tilanneta nimityksen jälkeen.

Paikka on jo aikoja sitten

Paikka on jo aikoja sitten täytetty suhteilla. Paikkailmoitus on vain pakko tehdä kun laki vaatii ja koska ei ole edes aikomusta palkata ketään, niin ihan samaa mitä huuhaata sinne laittaa..

Kelpaako mikä tahansa

Kelpaako mikä tahansa korkeakoulupohjainen tutkinto vai mihin tolla tähdätään?

Ei mitään uusia virkamiehiä

Ei mitään uusia virkamiehiä nyt, vaan suu säkkiä myöten ja katsokaakin, että ne vähät varat käytetään sosiaalietuuksien ja terveyspalveluiden takaamiseen.

Mieluummin varat tuottavaa

Mieluummin varat tuottavaa työtä tekevän ihmisen palkkaamiseen kuin kotona loisivan sossupummin elättämiseen tai elintapasairaiden palvelemiseen.

Kyllä vanhuus ja sen mukanaan

Kyllä vanhuus ja sen mukanaan tuomat sairaudet vielä koskettavat sinuakin joku päivä, odota vain...

On se hyvä jos kaupungin

On se hyvä jos kaupungin organisaatioon saadaan myös muutama hallinnon kehittäjä. Toivottavasti tässä haetaan sellaisia. Maksavat äkkiä palkkansa takaisin.

Voisikohan suht. vapaa (ei

Voisikohan suht. vapaa (ei-erkkolainen) lehdistö pureutua vielä tiukemmin tämän kaltaisiin ilmiöihin. Esimerkiksi: -julkaisemalla ideoinnin lähteet nimeltä mainiten, -päätöksentekijät samoin, -valinnan tulokset perusteluineen. No, eihän se varmaankaan suomalais-ugrilaisessa demokratiassa ole mahdollista.

Ehkäpä ei ole pätevä hakemaan

Ehkäpä ei ole pätevä hakemaan kyseistä paikkaa, jos ei tiedä mitä käyttäjälähtöinen kehittäminen on. Ei hakemusten tarvitse olla selkokielellä, jos haetaan asiantuntijaa. Tässä tapauksessa it-asiantuntijaa.

Joo ei ollut it-asiantuntija.

Joo ei ollut it-asiantuntija. Arvaapas uudelleen.

Kuulostaa tyypilliseltä

Kuulostaa tyypilliseltä akateemisille tarkoitetulta suojatyöltä, jossa kahvitellaan päivät ja haukutaan työttömiä illat.

Meinaan jos ihmettelit, mitä

Meinaan jos ihmettelit, mitä kaikkea verorahoillasi tehdään... voi hyvä sylvi!

Jos ilmoituksesta kävisi ilmi

Jos ilmoituksesta kävisi ilmi itse työnkuva neljällä-viidellä rivillä, Helsingin kaupungilla olisi käsiteltävänään tuhansia hakemuksia, koska tuon homman kykenee tekemään kuka tahansa joka osaa käyttää wordia, exceliä, s-postia, kahvinkeitintä ja heittää huulta työkavereiden kanssa. Hakemusta sisään, jos hallitset nuo viisi.

Ilmoituksesta ei oikein

Ilmoituksesta ei oikein selviä työnkuva tai se, millaista henkilöä haetaan, mutta jos arvata pitäisi, niin itse valitsisin tehtävään teknisen koulutuksen omaavan ja mahdollisimman yrittäjähenkisen ihmisen. Työ kuulostaa nimittäni sellaiselta sekasotkulta, että siinä ei normaali "kahdeksalta töihin ja neljältä kotiin" -tyyppi pärjää.

Kaupungissa ei osata kuvata

Kaupungissa ei osata kuvata projektia tai tehdä projektisuunnitelmaa. Rahaa poltetaan kuitenkin kuin viimeistä päivää.

Ylikoulutettujen

Ylikoulutettujen suojatyöpaikkahan se siinä on tarjolla! Kun ei osaa mitään ja kämmenet hikoo jo vessapaperin vetämisestä, voi pärjätä tuossa paskaduunissa kovalla palkalla - ziisus tää maa menee ojaan tätä menoa ja lujaa!

Taksikuski haetaan

Taksikuski haetaan tuntipalkka 3-5 euroa ja toivomus olisi että teet 100 tunnin työviikon ja tulokkaita on.Niin miksi pitää kaupungin liotella palkka tasossaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu