Puheenaihe

Viimeinen tanssiravintola lopettaa Helsingissä – Tässä syyt

Esirippu laskeutuu 30.5.2015

s-palvelut

Esirippu laskeutuu Helsingin viimeisessä tanssiravintolassa. Wanhan Tanssikellari sinnitteli vielä vuosia sen jälkeen kun legendaariset Vanha Maestro, Paasiravintola, Merihotelli, Fennia, Josafat, Kanjoni jne. olivat jo lopettaneet soiton.

Väki vanheni ja väheni. Myynnit ovat olleet pitkään laskussa ja toiminta kannattamatonta, HOK-Elannon ravintolatoimenjohtaja Jouko Heinonen kertoo.

Tästä syystä legendaarinen tanssikapakka lopettaa Helsingin ydinkeskustassa.  Wanhan kellarista tulee kesän jälkeen lounaspaikka.

Sitä ennen ehtii vielä pyörähdellä monen kotimaisen huippuartistin tahtiin. Tämän viikon perjantaina esiintyy  vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen ja Hovinarrit. (Katso listaa esiintyjistä jutun lopussa.)

Näillä näkymin viimeisenä lavalla nousee  Jiri Nikkinen ja PopFinlandia –orkesteri  lauantaina 30.5.

Lounaspaikkana Wanha on ollut vanhastaan suosittu.

Lounaita myydään yli 300 päivässä ja niitä me kehitämme. Mitään suurta remonttia ei ole tässä vaiheessa suunnitelmissa, Heinonen kertoo.

Henkilöstön määrään ei myöskään ole vaikutuksia. Yhteistoimintaneuvottelut on Heinosen mukaan käyty ja kaikki työntekijät voidaan sijoittaa HOK-Elannon toimipaikkoihin.

Ravintolahistoria suorastaan havisee Vanhan ylioppilastalon kellarissa. Paikka oli takavuosina polittiisesti hyvin aktiivinen.

Karhukabinettia koristi Akateemisen Karjala Seuran karhuntalja, kunnes joku varasti sen. 1960-luvun lopulta siellä – myös Karhukabinetissa – kokoontui laitavasemmistolainen opiskelijanuoriso, mutta toisaalta siellä pidettiin salaa Neuvostoliiton miehittämän Viron itsenäisyyspäiviä.

1970-luvulta 1990-luvulle Vanhan kellarin baari oli tunnetuimpia gay-ravintoloita Suomessa.

Ennen HOK-Elantoa paikka oli osa Perämies-ravintoloita. HOK osti 12 Perämies-ravintolaa 1986 ja tuli silloin merkittäväksi ravintoloitsijaksi pääkaupungissa.

 

Mm. he esiintyvät vielä

Charles Plogman & Rosette

Janne Tulkki & Tulinen Sydän

Tommi Soidinmäki & Energia

Markku Aro & Diesel

Heidi Pakarinen & Karavaani

Leif Lindeman & Avec

Anneli Mattila & Recados

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tuhat tanssii Helsinki-Pavilla13.4.2015 10.03
Manalaan pääsee taas myös sunnuntaisin20.4.2015 11.31
"Mummotunnelin" remontti viivästyi – avautuu viimeistään vappuaattona9.3.2015 12.56
Ravintolamyllerrys jatkuu – 1892 perustettu ”Kuningas” lopetti2.4.2015 09.35
Tästä se lähtee: Kasakasta tulee Nälkä5.3.2015 14.38

Kommentit (13)

Kommentit

tanssiyleisö ei juo mitään,

tanssiyleisö ei juo mitään, siinä syy

Voi ennen oli myös

Voi ennen oli myös Ruusulankadulla Sirkan tanssit siinä samassa missä alhalla on geilaluhalli

Syynä Helsingin yöelämän

Syynä Helsingin yöelämän kuihtumiseen ei ole asiakkaat vaan ravintolat itse. Kapakat eivät tarjoa vaihtoehtoja vaan pääasia on saada hyvä kate oluen myynnistä. Joten kaikki kapakat pelkistetään vain juomakaukaloiksi. Miksi ei tarjota eri iltoina erilaista ohjelmaa? Jumpataan samalla formaatilla vuosikymmenestä toiseen ja ainoa mikä uudistuu on ravintolan kalusteet, ja trendin mukaisesti parin vuoden välein. Omistajat tarjoavat pöydän, tuolin ja olutta. Sitä samaa saa kotona eli pöydän, tuolin, olutta ja bonuksena hyvät kaverit ympärille. Miksi siis lähteä kapakkaan? Jos asiakas ei tule ravintolaan, niin se ei ole asiakkaan syy, kyllä syynä on ravintolan omistajat, jotka tarjoavat asiakkaalle - pöydän, tuolin ja olutta.

Ainoa toivo nyt enää on, että

Ainoa toivo nyt enää on, että Perussuomalaiset arvot muuttaa tilanteen ja ravintolat saadaan kukoistamaan.

Kyllä Helsingissä

Kyllä Helsingissä tanssiravintola pitää olla ehdottomasti (niin että liikenneyhteydet toimii),todella ikävää että WK lopettaa tanssit.

Täysin samaa mieltä. Kunnon

Täysin samaa mieltä. Kunnon elävän musiikin ravintola-tanssipaikka pitää ehdottomasti olla. HOK-Elanto boikottiin jos ei muu auta!

Tämäkin paikka 'tienaa'

Tämäkin paikka 'tienaa' paremmin kiinteistön 'arvonnousulla' :P eli ei muuta kuin kaavoitukseen ja vuokra kimppakämppiä tilasta 'opiskelijoille'. Kiinteistö Kaisan hoitoon asap. Pysyy business käynnissä. Kyllä Helsinki on parhaat päivänsä nähnyt jo monella tavalla.

Islamisaatio etenee,

Islamisaatio etenee, tanssiminen on kielletty.

Elettiin 70-lukua.

Elettiin 70-lukua. Tanssiravintoloita oli joka korttelissa. Tietenkin legendaariset Maestro. Paasi, Merihotelli,+Duunari, Josafat, Duunarin kellari, Arkku ( Arkadia), Fennia, Sillankorva, Neckar ( Neppari), Pikku Hungaria, Espilä, Tenho, Haaga, Lisäksi Canjon,33, Ja kaikki kadonneet.

HOK_ELANNON johtaja Heinosen

HOK_ELANNON johtaja Heinosen perustelut lopettamiselle olivat: Väki vanhenee eikä toiminta kannata. Tanssikellari on kulttuuria jota ei Helsingissä ole missään muualla. Kellaria pitää kehittää. Sen vahvuuksia ovat sijainti ja elävä musiikki. Tanssi on uudessa nosteessa. Kellarin keittiö tekee mainiota ruokaa. Karaoke+tanssi+seurustelu on ainutlaatuinen yhdistelmä jota pitää kehittää. Tuotetta voidaan parantaa. Kustannuksia voidaan alentaa! Jos Kellari pärjää lounaspaikkana, niin Tanssikellarin kustannusrakenteesta voidaan ottaa heti pois tilavuokrat. Tanssikellaria tarvitaan torstaina, perjantaina ja lauantaina! Keskiviikkona voisi Kirsi soittaa ja Karaoke hoitaa elävän musiikin omilleen. Toivottavasti perinteitä ei heitetä oluthanojen tietä...

Helsingin keskusta on

Helsingin keskusta on köyhtynyt kun viimeinen tanssiravintola lopettaa. Jos lounastoiminta jatkuu, niin mikä ettei tanssit voisi taas ottaa mukaan! Torstai-lauantai elävää musikkiikia. Keskiviikko-perjantai kunnon Disco. Ottakaa mallia K-50 diskosta jossa on tosi paljon väkeä,

raha..raha.. ruoalla muka

raha..raha.. ruoalla muka pärjää. .. Helsingissä pelkästään nyt lähes 50.000 tuhatta työtöntä.. ja lisää kauppalehti kertoo talven aikana tulevan 20.000 tuhatta.. eli kuka syö...ja mitä..

Pelkillä tanssijoilla ja

Pelkillä tanssijoilla ja heidän lipittelemillään vesilaseilla ravintola ei varmasti elä kovin pitkään, ravintolalla on elämiseen ja olemiseen jokin muu motiivi. Useimmat tanssilavat toimii hyvin, siellä on toimintamalli ja motiivi toinen. Elävä musiikkihan on upea juttu, kysymys kuuluu että kuka on asiakkaana valmis maksamaan ja mistä?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu