Puheenaihe

Näin turvapaikkaturismi rehottaa Välimerellä – Lehti: Tallink-Silja sotkettiin mukaan

Välimeren yli erittäin vaaralisiksi tiedettyjä merimatkoja on Facebookissa markkinoitu laivayhtiön Tallink-Siljan kuvilla. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Välimeren yli vaarallisiksi tiedettyjä merimatkoja järjestävät ihmissalakuljettajat ovat sotkeneet mukaan mainontaansa laivayhtiö Tallink-Siljan.

Ihmissalakuljettajat markkinoivat palveluitaan Silja Linen ja muiden laivayhtiöiden mainosmateriaaleilla. Kuvia on levitetty Facebookissa. Alkujaan brittilehti Guardianin uutisesta kertoo Helsingin Sanomat.

Tallink-Silja on tehnyt asiasta rikosilmoituksen Viron poliisiin sekä ollut yhteydessä Facebookiin. Yhtiön viestintäpäällikkö Luulea Lääne toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että asiasta kuuleminen ja yhtiön sotkeminen laittomaan toimintaa on epämiellyttävää.

Mainoksissa markkinointi tapahtuu niin, että Egyptissä ja Turkissa toimivat salakuljettajat esittelevät merimatkoja mainostavien mainosmateriaalien kuvissa, että matkat taitetaan turvallisilla ”luksusjahdeilla”. Materiaalien kuvissa on Tallink-Siljan alus Silja Serenade.

Muun muassa Italiaan suunnattujen matkojen mainoskuvissa matkustajat nauttivat salakuljetusmatkasta rennosti laivan kannella aurinkoa ottaen, kertoo HS.

Mainostettujen matkojen hinnat vaihtelevat kohteesta riippuen 1 500 eurosta jopa 6 500 euroon. Lapset matkustavat puoleen hintaan.

Todellisuudessa salakuljetusmatkan ovat vaarallisia.

Välimeren yli Eurooppaan suunnatuissa salakuljetusmatkoissa pelätään tänä vuonna hukkuneen yli 1 700 ihmistä. Välimerestä pelastettiin viime viikonloppuna lähes 6 000 ihmistä. Salakuljettajat markkinoivat nimenomaan siksi matkojen turvallisuutta, koska ne on tiedetty erittäin vaarallisiksi.

Helsingin Sanomien siteeraaman Guardianin mukaan muun muassa turkkilaisen toimiston mainoslause on: "Turvapaikkoja ja maahanmuuttoa kaikkialle Eurooppaan – autamme ihmisiä maahanmuutossa ja turvapaikan saamisessa".

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Suomen pakolaismäärä voi kasvaa merkittävästi – ”EU-maiden hyväksyttävä sitovat kiintiöt”30.4.2015 11.15

Kommentit (13)

Kommentit

Matkan maksaa poikkeuksetta

Matkan maksaa poikkeuksetta Euroopassa jo oleskelevat kaverit ja sukulaiset. Matkustajista lähes kaikki (sadat tuhannet) "pelastetaan" Eurooppaan, käytännöllisesti katsoen pysyvästi. Sijoitetut rahat päätyvät mafialle, joka koostuu Euroopassa jo olevista siirtolaisista. Afrikkaan ei päädy senttiäkään. Suurin sijoittaja on EU, joka käytännössä huolehtii puolet matkasta, plus majoitukset ja palvelut Euroopassa. ...Niin kauan kun rahkeet kestää.

Ei ei, tämän on pakko olla

Ei ei, tämän on pakko olla joku kupla.

Humanitäärinen ongelma on

Humanitäärinen ongelma on kupla. Turvapaikkaturismi on kuplien kupla. Järjestynyt ihmiskauppa nykyisessä mittakaavassaan on sotatoimi Eurooppaa vastaan. Arabikevät saa ihan pian huikean jatko-osan. On myöhäistä rypistää kun basurat on housuissa. Venäjä on kaukaa viisas. Ukraina on puskurivaltio.

Ne salakuljettavat

Ne salakuljettavat afrikkalaisia Eurooppaan velaksi.Sitten kun pakolainen alkaa saamaan tukiaisia niin silloin alkaa takaisin maksaminen salakuljettajille.

Miksi Italia niin hanakkaasti

Miksi Italia niin hanakkaasti pelastaa näitä Välimereltä?Ilmoitettu tuhansia hukkuneita,ja Italialla sankarin viitta yllä..Todellinen apu olisi estää jo Afrikassa alusten lähteminen,kansainvälisillä vesillä jo hinaukseen ja takaisin.Korruptio-Italia hyötyy pakosti pakolaisista,muuten he olisivat jo lopettaneet "pelastamisen".

Niin tai palauttaneet

Niin tai palauttaneet "pelastetut" lähtösatamaan. Nuo pelastustoimet ja EU;n alueella tuominen ovat suoraa tukea salakujettajille. Mahtaako olla italian mafia liiketoimista kyse, kuten joissain kansainvälisissä tiedotusvälineissä on jo spekuloitu.

Silja Serenade nyt ei taida

Silja Serenade nyt ei taida kuitenkaan kuulua luksuspaattien kastiin, vaan on ihan sitä tavallista köyhää karjaa varten.

Onhan se "luksuspaatti"

Onhan se "luksuspaatti" verrattuna niihin kumiveneisiin, jolla laittomat maahamuuttajat pyrkivät Eurooppaan.

Onhan Siljat ja Vikingit

Onhan Siljat ja Vikingit luxus-paatteja verrattuna melkein mihin tahansa maailman laivaan, vaikka jossain Caribialla onkin viisi tähteä edelleen omassa luokassaan. Huikaisevaa on se, että juuri näinä vuosina Välimeren yli siirretään satojen tuhansien ihmismassoja laittomin keinoin. Määrät on niin huikeita, että siinä olisi yksi M/S Silja Serenade saisi hakea joka toinen päivä täyden laivallisen. EU.n suunnittelema taakanjako menisi suunnilleen niin, että joka kuukausi yksi laivallinen saisi purkaa lastinsa Suomeen.

Pelottava ajatus, tuo EUn

Pelottava ajatus, tuo EUn suunnittelema taakanjako. Se on tuhoisin suunnitelma , mitä voi olla. Kuka vastaa siitä, kun todetaan, että tämäö olikin huono idea ja peruuttaa . Kiinnostavaa kuulla, että nämä ns. suvaistot selittelevät, varmaan taas jotain "täällä tarvitaan työvoimaa jne vaikka tyottömiä on n. 400 000 , että on kumma, jos tästä porukasta ei löydy työvoimaa joka lähtöön. Olin huojeltunut, kun vasemmistoliitto, vihreät, Rkp ja Demarit jäivät oppositiioon, koska siellä olivat pahimmaty humanitäärisen ja myös työperäisemn maaha nmuuton kan nattajayt, joita ei tarvita kumpaakaan.

Jokainen Afrikan siirtolainen

Jokainen Afrikan siirtolainen jää Eurooppaan kuin räkä Junttilan tuvan seinään. On kerta kaikkiaan mahdotonta selvittää satojen tuhansien paperittomien taustoja, vaikka meillä olisi miljoona poliisia ja lakimiestä käytössä. Byrokratia ylikuormittuu jo työperäisistä maahanmuuttajista joiden henkilöllisyys ja paperit on kunnossa. Kyse ei ole pelkästään suvaitsevaisuudesta. On mahdotonta työllistää kielitaidottomia ja kouluttamattomia aikuisia mihinkään. Heistä ei tule vanhustenhoidon ammattilaisia, eikä ole realistista työllistää heitä ammattikouluja käyneiden nuorten ohi rakennuksillekaan. Malista, Ugandasta tai Ruandasta kotoisin olevat entiset sotilaat ei yksinkertaisesti ole kirvesmiehiä eikä muurareita. Taksikuskejako heistä tulee? Perustavatko he etnisiä ravintoloita? Jää meidän kaikkien nähtäväksi. Paperittomien siirtolaismassojen tehtävä Euroopassa on luoda paariaa, rikollisuutta, lamaa ja sekasortoa. Se palvelee järjestyneiden ihmissalakuljettajien, mafian ja terroristien intressejä.

Kummallista, että meillä

Kummallista, että meillä eräät poliittiset ryhmäta ovat ottamamassa kaikki tänne ilmaan mitään kontrollia. Riittää, kun on pelastettu jostain paatista tai sitten muutein vai halutaan tulla. Onneksi vihreät, vasemmistoliitto ja sdp ovat oppositiossa, eivätkä voi paljonkaan vaikuttaa päätöksiin. än

myös epärehellisten

myös epärehellisten yrittäjien intressejä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu