Puheenaihe

Mitä ihmettä? Omiiko Vantaan kaupunki kaljakellunnan itselleen?

Tämä Vantaan Sanomien kuva kaljakellujista levisi maailmalle kesällä 2013.

Emmakaisa Jokiniemi


Vantaan kaupunki mainostaa jokakesäistä kaljakelluntaa yhtenä kaupungin kesätapahtumista. Erikoiseksi Helsingin Sanomien kesäliitteessä julkaistun mainoksen tekee se, että kaljakellunnalle ei ole virallista järjestäjää.

Ottaako Vantaan kaupunki kaljakelluntaa järjestettäväkseen kun se tällä tavoin sitä mainostaa, viestintäpäällikkö Päivi Rainio.

– Emme ole ottamassa sitä järjestettäväksi vaan tämä on varmaankin tällainen yleismaininta. Matkailuihmiset ovat varmaankin katsoneet vain että mitä kaikkea kivaa täällä kesäisin tapahtuu. Ihan hyvä pointti tuo kyllä, että tällä tavalla Vantaa voidaan käsittää järjestäjäksi.

Kaljakellunnassa sadat ihmiset kelluvat alkoholijuomien kanssa joessa. Jos Vantaan kaupungin katsottaisiin järjestävän kaljakelluntaa, se olisi vastuussa myös esimerkiksi tapahtuman turvallisuudesta.

– Täytyy katsoa että jatkossa tuo ei toistu tulevissa ilmoituksissa ainakaan niin, että Vantaa vaikuttaa viralliselta järjestäjältä. Tapahtumallahan ei tosiaan mitään järjestystahoa ole, Rainio toteaa.

Kaljakellunnan suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime kesänä tehtiin myös iso kansainvälinen läpilyönti, kun tapahtuma houkutti myös runsaasti ulkomaalaisia turisteja.

Kaveriporukan hullusta ideasta syntynyt tapahtuma noteerattiin ensi kerran laajasti ulkomaisilla verkkosivuilla 2013.

– Kaljakellunta on kyllä loistava tapahtuma ja käyn siellä mielellään itsekin. Vantaa panostaa myös tänä vuonna, kuten aiemminkin, alueen siivoukseen, Rainio sanoo.

Kaljakellunta järjestetään 1. elokuuta. Lähtö tapahtuu Heurekan rannasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (17)

Kommentit

Kun Vantaan kaupunki

Kun Vantaan kaupunki mainostaa jokakesäistä kaljakelluntaa yhtenä KAUPUNGIN kesätapahtumista, se on jo juridisesti järjestelyvastuussa. Myös mahdollisista onnettomuuksista ja muista seuraamuksista.

Varsinaista hurmulaisten

Varsinaista hurmulaisten logiikkaa jälleen kerran. Mikäli kaljakellunnasta kertova kaupunki on vastuussa niin mistä kaikesta maailman julmuuksista kertova Hesari on vastuussa.

Mitä jos Vantaan kaupungin

Mitä jos Vantaan kaupungin sivuilla mainostettaisiin, että Tikkurilan kulmilla tarjolla suomen parhaimmat huumevalikoimat ja Hotelli Vantaan läheisyydestä löytyvät suomen kauneimmat prostituoidut? Eikö se tarkoittaisi, että kaupunki yrittää hankkia hyötyä itselleen niiden avulla?

Toki sanamuotojen kanssa

Toki sanamuotojen kanssa pitää olla tarkkana ettei synny mielikuvaa tapahtuman järjestämisestä, mutta kyllä kaupungin täytyy saada mainita viestinnässään, että tällaistakin kivaa täällä tapahtuu. Niin paljon kun kansa holhouksen ja byrokratian keventämistä toivoo, niin pidetäänpä sama linja tässäkin eikä aleta järjestämisvastuuta kaupungille ajamaan.

Spontaani ilonpito, ilman

Spontaani ilonpito, ilman viranomaisvalvontaa on kiellettävä. Mitä siitäkin tulisi, jos jokainen pitäisi hauskaa niinkuin parhaaksi näkee. Pitää olla ELY-keskuksen vahvistama protokolla ja arvojärjestyksessä pönöttäviä valvojia. Hauskanpito ja sosiaalinen elämä ovat sen verran vakavia asioita, ettei niitä tai vastuuta itsestään voi kansalaisille mitenkään antaa.

Mitä mielenkiintoista siinä

Mitä mielenkiintoista siinä tapahtumassa on Päivi Rainio. Se kuka roskaa siivoaa myös jälkensä . ei kaikkea pidä kaupungin tiedottajan mennä lupailemaan että kyllä me siivoamme. esim. jos pissaat kadulla ja virkavalta näkee niin sakko voi rapsahtaa.

Vantaa on sitten hyvä vaan,

Vantaa on sitten hyvä vaan, ja käy hoitamassa siivoukset Pikkukoskelta. Mikäs siinä on järjestäessä lähtöä, kun roskat kertyy Vanskin suvantoon Helsingin siivottavaksi.

Jos kaikki kellujat, siis

Jos kaikki kellujat, siis myös muut kuin vantaalaiset, hoitaisivat roskansa itse pois, niin tuotakaan ongelmaa ei olisi.

Niin justiin! Ihan kun

Niin justiin! Ihan kun Vappuna.

Aina piisaa pikkusieluisia

Aina piisaa pikkusieluisia kitisijöitä. Sellaiset vietiin ennenvanhaan saunantaakse ja .....

Virkistävän tuoreet

Virkistävän tuoreet perussuomalaiset linjaukset näkyvät Vantaan kulttuuritoimen valinnoissa. Vittu mää mitään oopperaa kuuntele paitti jos siellä on kaljateltta. Mut sit ku bisse loppuu niin mä kyl lähden karaokebaariin "laulamaan".

Kaks kertaa on käynyt

Kaks kertaa on käynyt oopperassa, ensimmäisen ja viimeisen. Kaljateltta on kyl parempi.

Itse en kertakaan, nimittäin

Itse en kertakaan, nimittäin en oo mikään kokoomuslainen porvari, joka käy baleteissa ja ooperoissa.

tervetuloa vantaalle

tervetuloa vantaalle sikailemaan, kyllä vantaa siivoaa jälkesi.

kyllä tapahtuma on kaupungin

kyllä tapahtuma on kaupungin toimesta kehittynyt nykyisiin mittoihin,tarvitsemme lisää vantaa brändejä

Mitä ihmettä? Omiiko Vantaan

Mitä ihmettä? Omiiko Vantaan kaupunki kaljakellunnan itselleen? Onhan Vantaan kaupunki "ominut" jo roskien ja paskojen keräämisen tilaisuuden jälkeen, tämähän olisi vain luonnollinen jatkumo - vai mitä?

Kyllä Vantaan kaupungin

Kyllä Vantaan kaupungin sietäisi vähän miettiä, minkälaisia tapahtumia se sivuillaan mainostaa. Tästä päätellen hillitön roskaaminen, alkoholin käyttö vesillä ja turvallisuusmääräysten rikkominen ovat erityisiä vantaalaisia arvoja.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu