Puheenaihe

Miksi tulee vain nuoria miehiä? Tutkija: Järjestelmämme auttaa vääriä ihmisiä

Miesten osuus Eurooppaan tulevista turvapaikanhakijoista on noin 70 prosenttia. Kuva Kirkkonummelle avatusta väliaikaisesta vastaanottokeskuksesta.

Paavo Rantalainen

Suomessa viranomaiset pohtivat kuumissaan, miten selviytyä ennätysmäisen suuresta turvapaikanhakijamäärästä, joka voi nousta tänä vuonna jopa 10 000 ihmiseen. (HUOM! Suomeen saapui vuoden 2015 aikana 32 476 turvapaikanhakijaa.)

Samaan kansalaiset ihmettelevät, miksi Välimeren yli tulevat turvapaikanhakijat ovat valtaosin hyväkuntoisia nuoria miehiä älypuhelimineen. Missä ovat heikot naiset ja aliravitut lapset?

Humataariseen maahanmuuttoon erikoistunut politiikantutkija Riikka Purra ottaa kysymykseen kantaa blogissaan.

Nykyinen humanitaarisen maahanmuuton malli pysty pelastamaan tilannetta.

Purran mukaan ongelma on, ettei nykyinen humanitaarisen maahanmuuton malli pysty pelastamaan tilannetta.

– Tosiasiassa se ei sitä edes yritä sitä, mikä saattaa tulla järkytyksenä joillekin, Purra sivaltaa.

Purran mukaan yhä paheneva väestönkasvu Afrikassa ja Lähi-idässä pitää huolen siitä, että tulijat ”eivät lopu koskaan”.

Länsimaissa humanitaarinen apu kohdennetaan kuitenkin niihin vahvoihin, jotka pääsevät läpi salakuljettajien ja merien karikoista.

Turvapaikanhakijoista raportoivat mediat ovat menettäneet kyvyn moraaliseen ajatteluun.

Purra luettelee tukun nykymallin epäkohtia:

– Mikäli humanitaarinen valtio oikeasti haluaisi pelastaa eniten kärsiviä ihmisiä globaalista etelästä, se ei kuljettaisi kehitysmaiden rikkaimpiin ja hyväosaisimpiin kuuluvia nuoria miehiä bussilasteittain yhtään minnekään. Se ei tarjoaisi toissijaisia eikä kansainvälisiä suojeluita ihmisille, joille muuten ei löydy oleskeluluvan takaavaa kategoriaa. Se ei kiertäisi omia säädöksiään tarjoamalla perheenyhdistämisten kautta tärkeimmän väylän pakolaisuudelle.

Heikompien unohtaminen ja vahvojen auttaminen on Purran mielestä osoitus siitä, että alan tutkijat ja turvapaikanhakijoista raportoivat mediat ovat menettäneet kyvyn moraaliseen ajatteluun.

Tästä esimerkkinä hän mainitsee ”pakolaisten” ja ”turvapaikanhakijoiden” sotkemisen. Ensiimmäiselle on olemassa tarkka määritelmä YK:n asiakirjoissa sekä kansainvälisessä laissa, mutta sitä halutaan nyt käyttää kaikkiin tulijoihin.

– Turvapaikanhakija on äärimmäisen poliittinen käsite eikä sen moraalinen kantokyky yllä lähellekään pakolaisuutta, joka resonoi vahvasti toisen maailmansodan kauhuja ja on selvästi sidotumpi valtioiden välisiin ongelmiin. Turvapaikanhakija on pääasiassa länsimainen keksintö, mutta sillä ei juuri ole legaalista asemaa.

Ongelmana on myös, että media on suopea maahanmuuton kannattajille.

Jonkun persun näkemys voi olla kansainvälisen lain ja inhimillisen moraalin kannalta kuitenkin kaikkein perustelluin.

– Noin kerran kuukaudessa saamme mediasta lukea kirjoituksen, jossa toimittaja – yleensä tutkijan tai kansalaisjärjestön toimijan avustuksella – neuvoo, miten käsitteitä tulee oikeasti käyttää. Yleensä pontimena tällöin on se, että politiikassa tai kansalaismielipiteessä on tapahtunut ’ylilyönti’, joka tulee käsitteitä oikein käyttäen kompensoida. Eli siis, että ’joku persu’ on puhunut soopaa ja sekoittanut kaksi käsitettä toisiinsa – ja koko asia on mahdollista sivuuttaa korjaamalla käsitteet.

Purran mielestä ”jonkun persun” näkemys voi olla kansainvälisen lain ja inhimillisen moraalin kannalta kuitenkin kaikkein perustelluin.

– Useimmat tutkijat tietävät, että kaikki ’pakolaiset’ eivät ole pakolaisia. Erittäin harvoin kukaan maahanmuuton parissa operoiva (julkisesti) kyseenalaistaa toiminnan mielekkyyden tai moraalin, puhumattakaan, että kysyisi, ketä tämä kaikki oikein palvelee.

Suomen valtion kädet ovat sidotut. Liberaalit käsiraudat, ikään kuin, byrokraattisten käsirautojen lisäksi.

Purran mukaan humanitaarisen maahanmuuttopolitiikan ytimessä ei ole humanitaarisuus tai moraali, vaan erilaiset poliittiset pyrkimykset.

Suomen liikkumatila on tutkijan mukaan jo ehkä liiankin rajoittunut.

– Perusjamppa Kouvolasta toki osaa synnynnäisellä taidollaan kertoa, että tuo nuori kundi, jolla on iPad ja siellä Tinder, ei todennäköisesti ole oikea turvapaikanhakija, mutta liberaalilta valtiolta vaaditaan enemmän. Ja niin sen kuuluu ollakin.

– Mutta onko jo menty yli? Monessa asiassa Suomen valtion kädet ovat sidotut. Niitä sitovat paitsi kansainväliset sopimukset ja EU, myös hallinnonalan ja oikeuden kumuloituva valta ja intressit. Liberaalit käsiraudat, ikään kuin, byrokraattisten käsirautojen lisäksi.

HUOM! Lisäys turvapaikanhakijoiden todellisesta määrästä tehty 4.7.2016 kello 9.10.

Ennätysmäärä

Turvapaikanhakijamäärät Suomessa ovat 2000-luvulla vaihdelleet noin 1 500 ja 6 000 hakijan välillä.

Suomeen saapui vuoden 2015 aikana 32 476 turvapaikanhakijaa.

Vuonna 2014 turvapaikanhakijoita oli 3651.

Lähde: Sisäministeriö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

HU selvitti: Kohutun pakolaiskeskuksen taustayritystä haetaan konkurssiin18.8.2015 13.48
"Nuorukaisia, joilla on iPhonet ja tabletit" – Virossa kohistaan Suomen pakolaisista17.8.2015 09.49
”Jo 500 hakemusta viikossa” – turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa nopeammin kuin koskaan12.8.2015 13.22
Valmistelu tehtiin salassa: Helsingin turvapaikanhakijat Kirkkonummelle12.8.2015 14.50

Kommentit (144)

Kommentit

Isis-joukot ovat yleensä

Isis-joukot ovat yleensä vanginneet lapsia ja naisia. Ovatko miehet jättäneet heidät isis-joukoille ja paenneet länsimaihin elätettäväksi?

Muslimien arvomaailma on niin

Muslimien arvomaailma on niin erilainen: on paljon esimerkkejä maailmalta, että pakolaislaivoista on heitetty mereen vääräuskoiset, kristityt. Samoin kreikkalaisen laivan onnettomuudessa saivat ihmiset ihmetellä muslimimiesten tapaa sulloa itsensä vahvimman lain mukaan pelastusveneisiin ja jättää naiset ja lapset jalkoihinsa. Ei tuollaiset sikamaiset miehet voi olla mitään muuta kuin väärässä maanosassa, kun Eurooppaan tulevat. Oman maansa nämä nuoret miehet jättävät oman onnensa nojaan, naisineen lapsineen, kun vain itse pääsevät karjalanlihapatojen ääreen.

Etenkään sunnimuslimeilla ei

Etenkään sunnimuslimeilla ei edes ole ISIS -järjestönkään taholta suurta vaaraa, sallivat sunnien liikkua melko vapaastikin alueella. Suurimmassa vaarassa ovat kristityt, jesidit ja muut ei-muslimit, jotka otetaan seksiorjiksi, joita kidutetaan ja tapetaan - sekä shiiatkin toisin paikoin, jos nimenomaan ISIS:tä ajatellaan, mutta Assadhan on alaviitti eli ennemminkin shiioihin kuuluvan haaran edustaja. Eli maassa ja alueella on kuitenkin pakoalueita sekä sunnille että shiioille, kurdeille jopa Kurdistan - MUTTA ESIM. KRISTYILLE EI OLE MITÄÄN! Silti Suomeen tulee vain lähinnä muslimeita ja kiintiöpakolaisinakin tänne otettiin vain muslimeita, vaikka heidän tilanteensa on tuolla paras. Esivalitsijoina paikalliset YK-työntekijät eli itsekin muslimit sekä lopullisen päätöksen tekijöinä oma Suomeen muslimeja ja heidän islamilaista MONOkulttuuriaan himoitseva kukkahattuklaanimme. Sunni ja shiiamiesten pitäisi puolustaa edes omia kyliään tai hakeutua TOISIIN MUSLIMIMAIHIN; Saudit, Arabiemiraatit, Qatar, Bahrain, Kuwait , Iran, jopa Indonesia, Malesia jne. - olisikin laitettava kantamaan vastuuta omista arabi- ja/tai muslimiveljistään!!! Kokonaisuutena katsoen muslimit kun eivät edes sopeudu kristittyihin länsimaihin ja vain halveksuvat länsimaista kulttuuria ja sen edustajia, minkä he osoittavat esim. raiskauksin. Vain ilmainen dhimmiraha kiehtoo. Oli sydäntä särkevää nähdä eräskin raportti alueen kristitystä kylästä, jossa miehet olivat valmistautuneet asein puolustamaan lapsiaan ja naisiaan - ja syanidikapseleita oli varattu myös joukkoitsemurhaa varten; sillä jos kristitty kylä joutuu ISIS -järjestön käsiin, niin lapset ja naiset otetaan seksiorjiksi ja kidutettavaksi, miehet kidutetaan ja tapetaan. Mutta jos esim. muslimi- ja etenkin sunnikylä joutuu ISIS -järjestön haltuun - niin heiltä vaaditaan lähinnä vain tarkkaa islamin noudattamista. Ja nämä muslimit kun he tulevat Suomeen, niin vaativathan he täälläkin suomalaisten mukautuvan heidän islamilaisiin tapoihinsa...

Niin ja suurin osa

Niin ja suurin osa turvapaikanhakijoista ei edes ole Syyriasta tai Irakista - vaan Somaliasta, Afganistanista, joissa mitään kunnon sotaa ei edes ole ollut enää vuosikausiin - ja jopa täysin turvallisista maista Afrikasta, Lähi-idästä, jopa Euroopasta...

Juuri niin kuin sanoit,

Juuri niin kuin sanoit, kristityt ovat eniten avun tarpeessa, ne on olleet aina lojaaleja omalle maalle, mutta aina omat musliminaapurit ovat pettäneet heidät läpi historian, viimeksi mosulin kaupungissa, silloin kun isis terroristit valloittivat koko kaupungin ja ajoivat kaikki kristityt pois kodeistaan, mistähän ulkomaailta tullut terroristi titää tarkalleen missä kaikki miloonakaupungin kristityt asuvat, ellei musliminaapuri on ilmoittanut omille islamistiporukalle. Kokemuksesta puhun kun itse olen Irakista lähtenyt 25v. Sitten melkein samoista syyistä.

Mikä ihme ja kumma, on tämä

Mikä ihme ja kumma, on tämä tutkija????? Hän uskaltaa siis asettaa kriittiset silmälasit tämän hullutuksen tarkasteluun??? EI voi olla kauaa virassaan, sillä on ennen kuulumatonta, että joku tutkija löytää muita tuloksia kuin mitä punavihreä hutkijoiden valtavirta on asettanut tavoitteeksi.

Muslimimiehellä voi olla

Muslimimiehellä voi olla neljäkin vaimoa samaan aikaan ja eroaminen ei ole uskonnollisestikaan mikään ongelma, joten arvomaailmaansa kai tietyllä tavalla kuuluu se, että aina voi hankkia uuden vaimon... Ja kun sharia -lainkin mukaan musliminaisen arvo on vain puolet muslimimiehen arvosta - niin vaikuttaahan se, kuin myös kunniakulttuuri ja muu islamilainen patriarkaalisuus...

Ainakin Afrikassa nainen

Ainakin Afrikassa nainen tekee työt kotona, käy ansiotyössä jos sitä on tarjolla. Nainen ei silti, ainakaan muslimimaissa, saa määrätä omasta elämästään, ei lasten kasvatuksesta eikä valita puolisoaan. Eron sattuessa miehen suku ottaa poikalapset haltuunsa, muutenkin pojat ovat tärkeämmällä sijalla. Äiti voi pitää tytöt. Ero tulee ajankohtaiseksi kun mies ottaa toisen vaimon joka saa paremman aseman. Kun tällaisesta kulttuurista lähdetään parempaa elämää hakemaan lähtijät ovat tietysti miehiä. Uudessa kotimaassa otetaan toinen vaimo (mieluummin varakas), rahaa lähetetään kotiin, ei sinne jääneelle vaimolle vaan miehen omalle suvulle.

Osa näistä nuorista,

Osa näistä nuorista, rintamakarkureita muistuttavista miehistä saattaa olla ISISin miehiä, jotka on lähetetty joukolla valtaamaan uusia alueita. Tämäkin kannattaisi pitää mielessä.

Jonkin joukkion iso kupla

Jonkin joukkion iso kupla tässä on kysymyksessä. Korruptio, mafia tms. Muslimimies voi tuoda tänne 'vaimonaan' serkkunsa tai sisarensa, kunhan tulossa oleva varallisuus (sos turva) tulee samaan sukuun. Hyväosaiset kartuttavat täällä hyvinvointiaan, ne jotka ovat todella köyhiä jäävät kotirintamalle. Kyllä auinkoisella mantereella nippa nappa pärjää ilman rahaakin koska maa on hedelmällistä ja vuodessa saadaan kaksi satoa, hedelmäpuut tuottavia ym ym. Usein aloitekyvyttömyys estää oman ympäristön keittämisen ja vaurauden kasvattamisen kotonaan.

Niinpä. Olisiko mitenkään

Niinpä. Olisiko mitenkään suuri ihme, jos nuo yhdistyisivät täällä ja alkaisivat terrorisoimaan maata ja kansaamme? On päivänselvää, ettei nuo nuoret miehet tule integroitumaan tänne. Täysin vieraat tavat ja tottumukset tulee tuottamaan heille yllätyksen. Eli jos joku päivä alkaa tapahtumaan, niin muistelkaa että teitä on varoitettu.

Heillä on erilainen

Heillä on erilainen maailmankatsomus, kuin kristityllä maailmalla. Jos Islamia haluaa ymmärtää, niin se kannattaa tarkastella politiikan kautta, kun islami ei ole uskonto vaan politiikka. Islami oli Mekassa uskonto, mutta se ei tuottanut Muhammadille kuin 130 kannattajaa. Tämän jälkeen hän muutti uskonnon "kokoomuslaiseksi" politiikaksi, siinä on tarkoitus maksimoida kaikki saatava hyöty mitä on. Hän otti Kokoomuslaiset menetelmät käyttöön ja lupasi sotasaaliista 80%, kun taas toinen paikallinen politiikko lupasi 75%. Islamin politiikkaa kuuluu, että sotasaalis kuten naiset kuuluvat oikealle kädelle, eli samoin kuin maaomaisuus, eläimet, niin sotasaalina saatu nainen on hänen omaisuutta ja naisen avioliitto on näin ollen mitätöity. Myös se, että nainen peittää itsensä burhalla, tuotiin sen takia, että sillä suojeltiin islamilaista naista, sillä erotettiin islamilainen nainen seksiorjasta. Näin piti käydä, että burkhassa oleva nainen annetaan olla rauhassa ja seksiorjan taas saa vapaasti raiskata. Kun maassamme Islamilaisuus lisääntyy ja tulee olemaan huomattava tekijä, niin katukuvasta häipyy vähäpukeiset , he kun ovat vapaata riistaa. Tästä on jo ollut esim. muslimimaissa, missä miesjoukko on piirittänyt eurooppalaisen naisen ja samaa on jo esiintynyt Suomessakin. Joten naiset burkha käyttöön. Suoraan sanoen sotasaalis nainen on seksiorja ja hänen lapset ovat orjia. Myös naisen todistus on puolet miehen todistuksesta ja hän esim. saa perintö puolet miehen perinnöstä.

Aivan väärä kuvitelma on se

Aivan väärä kuvitelma on se etteikö muka suomella olisi valta päättää omista asioista ja maahan tulevista "pakolaisista". Onhan se helppo piiloutua kaikenlaisten muka kansainvälisten sopimusten taakse jos ei ole oikeasti halua puuttua joihinkin asioihin jotka ovat itselle eduksi. Suomikin on valtio jolla on itsemääräämisoikeus jos sitä halutaan käyttää. Poliitikoilta vain puuttuu halu osallistua koska helpompi on olla puuttumatta omaa kansaa koskeviin vääryyksiin jos päättäjän oma etu ei sitä vaadi.

Samaa mieltä, ettei tilanne

Samaa mieltä, ettei tilanne muutu ennen, kuin oma etu vaatii. Harmi, etteivät näe vielä, mihin mennään taloudellisesti tai eivät osaa keinoa, miten pääsisivät pois, kun kompromissia on vaikea hyväksyä.

Juuri noin. Me voitaisiin

Juuri noin. Me voitaisiin kyllä valita niitä kärsiviä naisia ja tyttölapsia jos vain halua ois. Ketkä näitä valinta päätöksiä tekevät?

Samaa mieltä,eikä tabletin ja

Samaa mieltä,eikä tabletin ja älykännyköiden kanssa tulleita nuoria miehiä,jos saavat jonkun luvan alkavat perheen yhdistämis prosessit !

Uskomatonta! Näin persujen

Uskomatonta! Näin persujen takki kääntyi... Suomi valmistautuu ottamaan vastaan 15000 turvapaikanhakijaa!! Suomi valmistautuu 15000 turvapaikanhakijan vastaanottoon tänä vuonna, arvioidaan sisäministeriöstä. Määrä on 10000 arvioitua enemmän. Päätöksenteon nopeuttamiseksi tarvitaan ministeriön mukaan tänä vuonna 2,2 miljoonaa ja ensi vuonna lähes 11,5 miljoonaa euroa. Päätökset rahoituksesta tehdään syyskuun budjettiriihessä. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440032471892.html

iten niin persujen takki

iten niin persujen takki kääntyi?Etkö tiedö että persut ovat vain yksi kolmesta hallituspuolueesta ja yksin eivät voi mitään päättää. Kannattaa perehtyä asioihin ennenkuin alkaa jauhaa palstoilla väärää tietoa.

Persujen puolelta ei ole

Persujen puolelta ei ole tullut mitään vastalausetta turvapaikkainvaasiolle. Ei siis ihme, jos monet persuja maahantunkeutumisen estämisen toivossa äänestäneet ovat pettyneitä.

ei persut kaikkeenpysty mieti

ei persut kaikkeenpysty mieti miten olisi jos persut olisi oppositiossa, finnairin koneella ilmasilta suoraa syyriaan?

Ei kysymys ole siitä, tämä on

Ei kysymys ole siitä, tämä on kuin SAT/VIA toimintaa, kansalle syötetään tahallaan väärää tietoa ja johtuen osaksi siitä syystä, kun kansa on hyvin tyhmää, he kun eivät ymmärrä monitahoisia huijauksia. Yksinkertaisesti sanottuna, tässä on verovarojen uusiojako käynnissä. Se mikä kuuluisi kansalle ja kansan hyödyksi, niin se raha käytetään liikemiesten elintason ylläpitämiseen. Jokainen voi laskea mitä vapaamatkustaja tarvii ja suurin asia niistä on asunto. Mikäs sen parempi bisnes on kuin veronmaksajan kukkaro, te kustannatte asunnot pakolaisille kalliilla hinnalla, sillä pidetään Suomessa rakennustoimintaa yllä, ja liikemiehet ottavat 300 000 euron asunnosta 70% voiton, koska asunnon hinnoissa on suuri kupla. voidaan laskea että 10 000 (pakolaista) x 300 000 = 3 000 000 000 euroa. Tästä on liikemiesten voitto osuus 2 100 000 000. Eli aika huomattava summa, ja tämä oli asunnon osalta, tähän sitten vielä muut kulut päälle. Mikäs sen hienompaa on kuin olla liikemies ja ajaa citymaastureilla AUDI, BMW, MARSU ym.... ja sinä maksat

Luuserinaiset ja lapset ei

Luuserinaiset ja lapset ei osaa/kykene ja tykkäävät alistua. Siitähän tässä on kyse. MIES ei niele mitä tahansa sekä on kykeneväisempi kaikin puolin liikkumaan.

punaviher-trolli tuossa

punaviher-trolli tuossa koetti olla vitsikäs

KIITOS asiallisesta jutusta!

KIITOS asiallisesta jutusta!

Kiitos myös minun puoleltani

Kiitos myös minun puoleltani todella hyvästä ja maalaisjärjellä tehdystä Purran selvityksen ja siitä laaditusta artikkelista. Itselleni jäi iäksi mieleen kuva pienestä Syyrialaisella pakolaisleirillä maassa makaavasta puolikuolleesta noin vuoden ikäisestä lapsesta. Kukaan ei näyttänyt välittänyt hänestä paitsi kärpäset, jotka näyttivät syövän lapsen elävältä. Kun sota alkoi noin viisi vuotta sitten,...silloin uutisoitiin Aleppon kaupingin hävityksestä ja siviileihin kuten naisiin ja lapsiin kohdistuneista raakuuksista ja teurastuksesta. Kun paljon myöhemmin näin hyvien puettujen nuorten kännykkämiesten pakolaisvirran, se herätti kysymyksen, minne jäivät Siis ne jotka, eivät kykene itse auttamaan itseään. Minusta nyt kannattaisi todellakin ottaa laput pois silmiltä turvapaikkapolitiikan kuvioissa ja sopia siitä, että turvapaikkaa tarvitsevat käydään valkkaamassa pakolaisleireiltä ja etusijalle asetetaan orvot lapset, naiset ja vanhukset, ei nuoret miehet. Auttaa pitää tarvitsevaa, mutta on tyhmää auttaa sellaista, joka ei todellisuudessa apua tarvitse ja jonka paikka olisi maan puolustuksessa eikä käpykaartissa.

Oho. Nyt tuli niin paljon

Oho. Nyt tuli niin paljon asiaa kerralla, ettei pitkään aikaan. Ikävä vaan Purran kannalta, - jos sattuu olemaan apurahoilla toimiva tutkija - että apurahoja ei sitten jatkossa näy. Hän on "suvaitsevaisten" mielestä kerta kaikkiaan väärää mieltä. Kaikesta.

Olipa katkeran kuuloinen

Olipa katkeran kuuloinen kommentti. Hyvä artikkeli on hyvä, koska se perustuu faktoihin. Minut kai mielletään nk. suvaitsevaksi, mutta kyllä minäkin koen väärän vääräksi ja tämän artikkelin oikeaksi tavaksi esittää vallitseva epäkohta. Se on aika lailla pakko alkaa suvaitsemaan asioita, kun maailma on mennyt tällaiseen suuntaan, jossa kaikki ahnehtivat ja aiheuttavat näitä ihmisvirtoja. Jokainen vetoaa laiskuuteen, eikä kukaan halua muuttua.

Sarkasmi ON vaikea laji...

Sarkasmi ON vaikea laji...

Tässä ongelma "rautalangasta

Tässä ongelma "rautalangasta väännettynä" esitettynä purkkapalloilla, jos menisi jakeluun yksinkertaisimmillekin poliitikoille ja päättäjille! https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE Ihmisiä pitää auttaa paikan päällä kotimaissaan koulutuksen ja työn avulla. Näin ollen muutaman "lottovoittajan" sijaan voimme samalla rahalla auttaa tuhansia.

Asiallinen video. Siinä vain

Asiallinen video. Siinä vain tarvii hokata muutamia faktoja. Se miljoona on maahanmuuttajia yhteensä, ei pelkästään pakolaisia. Pakolaisten vastaanottamisen top-10:ssä on mm. sellaisia maita kuin Turkki, Pakistan ja Kiina... Eli jenkit ei todellakaan yksin vastaa ko. "purkkapallokasasta". Mut muuten hyvä ja oikeansuuntainen esitys.

Suomessa mies kelpaa vain jos

Suomessa mies kelpaa vain jos on homo tai mamu.

Kiitos asiallisesta ja

Kiitos asiallisesta ja perustellusta haastattelusta. Jopa rohkeaa tämän päivän ahtaassa poliittisessa ilmapiirissä. Toivottavasti Purra ei tule kokemaan syrjintää tämän vuoksi, mutta riski on korkea; Sananvapaudesta saavat nauttia eniten ääriliberaalit.

Taisi Riikka menettä työnsä

Taisi Riikka menettä työnsä

Viidesosa saa 0 lasta nykyään

Viidesosa saa 0 lasta nykyään, jos oikein muistan. Suomessa on jo nyt jakautunut aika pitkälle niin, että on lapsettomia ja suurperheitä (4+). Keskimäärin saadaan 1.7 lasta http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-suomessa-eniten-suurperheita-euroopassa/5170354

Lopulta nämä muslimit

Lopulta nämä muslimit kansoittaa Euroopan kokonaan. Länsimainen perhe saa keskimäärin 1-2 lasta, ja maahanmuuttajat jotain luokkaa 6-7. Siitä voi laskea kuinka kauan kestää, kun vuosittain miljoonat Eurooppaan saapuvat pakolaiset on enemmistönä Euroopassa.

Somaleiden osalta ei edes

Somaleiden osalta ei edes puhuta perheenyhdistämisistä, vaan suvunyhdistämisistä, kun kerralla tulee pitkälti toistakymmentä "perheenjäsentä", mukaan lukien lähiklaanin uudet ankkurilapset "adoptoituina omina" lapsina.

kerrankin poliitikan tukija

kerrankin poliitikan tukija puhuu asiaa.

Piti oikein ensin tarkastaa,

Piti oikein ensin tarkastaa, että tällainen tutkija on todella olemassa. Epäilin ensin keksityksi, koska oli niin poikkeuksellinen tutkija. Aivan loistava on blogikirjoitus ja oli isänmaallinen teko Nupposelta tehdä siitä juttu HU:iin. On päiviä, jolloin tuntuu, että Suomi on tullut hulluksi ja olemme menettämässä kaiken, mitä on sukupolvien työllä rakennettu, mutta tämä ei ole sellainen päivä ! Kiitos molemmille !

Ei hemmetti,,,! Onko

Ei hemmetti,,,! Onko Helsingin Uutiset ainoa valtamedia Suomessa, joiden toimittajat ja kirjoittajat ovat valittu tehtäväänsä journalistisen ammattitaidon eikä vihervasemmistolaisen puoluekirjan perusteella? Todella asiallista ja objektiivista näkemystä ilman kiihkoilua kriittisestä puheenaiheesta. Näin laadukkaalle lehdelle on sosiaalinen tilaus.

Ohhoh! Jokos vihdoin alkaa

Ohhoh! Jokos vihdoin alkaa aika olemaan kypsä asialliselle keskustelulle maahanmuuton ongelmista Suomessa? Jokos maahanmuuttajat saa laskea jalustaltaan ja kohdella heitä kantasuomalaisten kanssa tasavertaisesti tavallisina yksilöllisinä ihmisinä? Uskaltaisiko joku jopa ehdottaa, että otetaan maahanmuuttajia vuodessa vain sen verran kuin todistettavasti pystytään kotouttamaan tinkimättä kohtuuttomasti kantaväestön elintasosta?

Tota noin, missä on taas

Tota noin, missä on taas kerran nämä naisten oikeuksien ja arvojen puolustajat? Onko naisunionille ja muille ihan ok, että turvaan pääsevät ensisijaisesti vain 20-35 vuotiaat miehet, jotka jättävät vaimot ja lapset sinne sodan jalkoihin, josta itse pakenevat iphonet kädessä?

Tasa-arvonaiset ei näe

Tasa-arvonaiset ei näe ongelmaa, kun potentiaalisten kumppanien pooli kasvaa. Lukihan uutisissa, että Tinderit on jo valmiina asennettu padeihin.

Upeaa! Että joku vielä

Upeaa! Että joku vielä oikeasti uskaltaa sanoa tästä asiasta - perustellusti ja vahvasti argumentoiden - jotain totuudelta kuulostavaa!

Viiltävä analyysi! tosin

Viiltävä analyysi! tosin eihän tämä ole mikään uutinen kenellekään, jolla on silmät päässä ja ajatus jotenkin toimii. Miten tämän ymmärtäisivät myös nahjusmaiset poliitikot? Oma kansan etu pitäisi nyt asettaa etusijalle ja soveltaa sopimuksia todelle tiukasti tai jättää soveltamatta kokonaan. Ja perheen yhdistämiset pitäisi lopettaa kokonaan. tai ainakin kaikille täyden toimeentulon edellytys ja nuhteettomuus vaatimus.

Kerrankin asiallinen

Kerrankin asiallinen kirjoitus tästä aiheesta. Ne "persut" jotka aihetta yleensä käsittelevät ampuvat itseään nilkkaan, kun eivät kykene aiheelliseen hyvään kriittiseen kirjoittamiseen ilman turhaa pelottelua ja vihanlietsontaa. Tunnistaudun vihervasuriksi ja uskon tämän epäkohdan olemassaoloon. Se miten annamme humanitaarista apua tulisi muuttaa painottuvaksi lähtömaihin, jotta voidaan maksimoida autettavien määrä ja myös kohdistaa sitä niihin, jotka sitä aidosti eniten tarvitsevat. - Ja tällä en tarkoita etteikö pakolaisia tulisi enään ottaa.

Kyllä "persuillakin" on

Kyllä "persuillakin" on asiallisen kriittisiä kirjoituksia, joissa ei ole "pelottelua ja vihanlietsontaa", sitä löytää tietysti, jos niin haluaa tulkita. Vaikka olisi kuinka asiallista kritiikkiäkin, niin kyllä se leimataan rasistiseksi, jos kirjoitaja on persu. Ihan tavallisella maalaisjärjellä varustettu ihminen tajuaa tuon turvapaikkapolitiikan epäonnistumisen, mutta monikaan ei uskalla leimautumisen pelossa sitä tuoda esiin. Itse ole sitä mieltä, että vain ns. oikeita pakolaisia voidaan ottaa, mutta ei turvapaikanhakijoiksi ilmoittautuvia nuoria miehiä, jotka selvästikin tulevat ilmaisen elämän perässä. Tämä oli tutkijan kirjoittama kirjoitus oli harvinaisen hyvä, koska siinä uskallettiin oikeasti ottaa kantaa tähän isoon ongelmaan, joka vain kasvaa ellei sille tehdä mitään.

Mikä on "vihervasuri"?

Mikä on "vihervasuri"? Suomessa "vihreät" kun yleensä ovat kokoomuslaisten oikealla puolella oleva porvareiden apupuolue.

Vihervasuri on

Vihervasuri on mielenkiintoinen nimitys, jonka usein kohtaa kaltaiseni henkilö yleensä oikealle taipuvien konservatiivisten ihmisten suusta. Mutta olet oikeassa siinä, että talouspoliittisesti vihreät ovat enemmän oikealla puolella joskin poikkeuksia puolueen sisältä toki löytyy. Koska kuitenkin vihreät ovat arvoiltaan liberaaleja suurella ympäristönsuojelu painotuksella, oikeistokonservatiivit tuntuvat niputtavan mielellään nämä vihreä ja vasuri sanat yhteen. Ja syyni käyttää tätä sanaa itse, olikin vain osoittaa kommenttiosion suurelle konservatiivijoukolle, että myös heidän suuresti parjaamansa "vihervasurit" kykenevät näkemään ongelmat joista he ovat huolissaan. Keskustelua olisi helpompi käydä ryhmien välillä, jos se pidettäisiin asiallisella tasolla, kuten tämä kyseisen artikkelin kirjoittaja.

"Vihervasuri" kuvaa

"Vihervasuri" kuvaa paradoksia. Siinä missä vastustetaan kapitalismia ja halutaan edistää luonnon monimuotoisuutta - haluttaan urbaania elämää, kapitalismin tuottamalla hyvinvinvoinnin perustalla. Sitä paradoksia ei kumoa näennäisellä liberaaliudelle, joka ei kuitenkaan "vihervasemmiston" tuottamana tarkoita vapautta kantaa vastuuta, vaan päinvastoin edistää vapautta vastuista ja velvollisuuksista.

Vielä tuosta humanitäärisestä

Vielä tuosta humanitäärisestä avusta sen verran, että Suomen tulisi tukea vain siinä tapauksessa, että syntyvyttä näissä liikakansoitusta aletaan rajoittaa. Ei ole oikein, että nämä apua tarvitsevat ihmiset eivät tee itse mitään ongelmiensa eteen, vaan lapsia tehdään tiuhaan tahtii, vaikka ei ole ruokaa edes itselle ja sitten ollaan käsi ojossa odottamassa apua muulta maailmalta. Tuen ei tule loppumaan koskaan. Herääkin kysymys, että mikä velvollisuus ihmisillä yleensä on kustantaa toisten elämä ja mikä oikeus joillakin on elätyttää itsensä muiden kustannuksella?

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu