Puheenaihe

Kiina haastaa Nokian Hakkapeliitan – suomalaiset kehittivät tuotteet kilpailijalle

Nokian Renkaat saa uuden haastajan Kiinasta. Kuvituskuva.

Sirpa Repo

Renkaiden ja vanteiden maahantuoja Vannetukku on tehnyt yhden merkittävimmistä maahantuontisopimuksistaan Kiinan suurimman yksityisen rengasvalmistaja Trianglen kanssa. Sopimus koskee Suomen, Ruotsin, Norjan ja Baltian markkinoita.

– Trianglella on rakenteilla kaksi viimeisen päälle varustettua uutta tehdasta rengasmarkkinoiden teknologisesti edistyneimmillä koneilla. Saksaan perustetaan oma tuotekehityskeskus, joka keskittyy Euroopan markkinoiden tuotteisiin. Seuraava askel on paikallinen valmistus. Tulevaisuudessa kaikki Euroopassa myytävät renkaat tulevat eurooppalaisesta tehtaasta, kertoo Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen .

Täksi talveksi Triagle tuo markkinoille pohjoismaisen talvirenkaan. Sen suunnittelivat ja kehittivät suomalaiset rengasalan asiantuntijat. Rengas nastoitetaan Suomessa.

Vannetukun mukaan riippumaton Arctic Falls -testiyritys testasi Triangle IceLink -nastarenkaan vertaamalla sitä Nokian Hakkapeliitta 7:ään. Viralliset testitulokset osoittavat, että Triangle IceLink sai paremmat arvot kuin Nokian Hakkapeliitta 7 kaikissa testin kuudella eri osa-alueella.

Keväällä 2016 Vannetukku tuo markkinoille Trianglen uudet Eurooppaan suunnitellut kesärenkaat.

Ostaisitko kiinalaiset talvirenkaat?

Kyllä, jos laatu saa kehuja testeissä
57% (182 ääntä)
En
24% (76 ääntä)
Kyllä, jos hinta on edullinen
19% (61 ääntä)
Ääniä yhteensä: 318

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Hohoho, taitaa kuitenkin olla

Hohoho, taitaa kuitenkin olla vielä "vähän" matkaa Nokian renkaisiin.

Onko se Venäjä muka parempi

Onko se Venäjä muka parempi valmistusmaa?

Ei varmaankaan

Ei varmaankaan valmistusmaalla niinkään merkitystä, mut virallista raporttia ei kuitenkaan ole osoittaa? Virallinen puolueeton raportti kiitos. Jos nyt kilpailee hakka 7 vastaan, niin pikkasen on kiinanpoijaat myöhäs. Parempia renkaita löytyy nykyään Nokianrenkailta, kuin muiltakin merkeiltä.

Hinta-laatusuhde tatkaisee.

Hinta-laatusuhde tatkaisee. Minulla on ollut nyt toista kesää kiinalaiset kesärenkaat, 225/50/17 LingLong Greenmax:t. Hinta oli puolet nk laatumerkkien hintaan nähden. Erään tunnetun autolehden testauksissa osoittautuivat paremmiksi muutamaan nk laatumerkiin nähden. Siksi uskalsin ostaa. Ei ole tarvinnut katua, mitää eroa entisiin Pirelleihin en ole käytännössä huomannut. Kokemukset kiinalaisista ovat siis hyviä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu