Puheenaihe

”87 prosentilla syynä elintaso” – Suomi voi alkaa palauttaa myös Somaliaan ja Keski-Irakiin

Sisällissotaa käyvästä Syyriasta turvapaikanhakijoita on tullut vain pari prosenttia kokonaismäärästä.

Johanna Erjonsalo

Maahanmuuttovirasto aikoo laatia päivitetyn selvityksen Somalian ja Keski-Irakin turvallisuustilanteesta. Suomi on tähän asti myöntänyt turvapaikan näiltä alueilta tuleville turvapaikanhakijoille kansainvälisen suojeluntarpeen perusteella.

Mikäli alueet katsottaisiin jatkossa turvallisiksi, voisi Suomi palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä takaisin lähtömaihin.

Maahanmuuttoviraston turvapaikka-asioista vastaava johtaja Esko Repo sanoi Yle Radio yhden Ykkösaamussa tiistaina, että Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista jo 60 prosenttia tulee Irakista. Toiseksi suurin yksittäinen ryhmä ovat somalit, ja kolmanneksi eniten turvapaikkaa hakevat afganistanilaiset.

Sisällissotaa käyvästä Syyriasta turvapaikanhakijoita on tullut vain pari prosenttia kokonaismäärästä.

Maahanmuuttovirasto tiedotti jo viime viikolla, että Suomi voi käännyttää tulijoita turvallisiksi katsotuille Etelä-Irakiin ja Kurdistanin alueille.

Revon mukaan Keski-Irakin ja Somalian turvallisuustilanteen päivittäminen on normaali toimenpide.

Arviot lähtömaiden turvallisuustilanteista vaihtelevat. Tanska ja Ruotsi ovat jo aiemmin katsoneet, että Irakista tulevia turvapaikanhakijoita voidaan palauttaa siinä missä Suomi on myöntänyt suurelle osalle hakijoista turvapaikan.

Myös Somalian osalta arvioissa on eroja.

Tanskan pakolaisneuvonta on todennut, että turvallisuusuhkat ovat Somalaissa selvästi entistä pienempi ”työntötekijä”.

Tanskalaisarvion mukaan jopa 87 prosenttia Somaliasta tulevista turvapaikanhakijoista jättää kotimaansa elintasoon liittyvistä syistä.

Lähtijöitä ovat muun muassa opinnoissaan hyvin pärjänneet opiskelijat tai työttömyydestä kärsivät nuoret aikuiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Puolustusvoimat virka-apuun rajalle – Viestimet: sotilaspoliisit hoitamaan pakolaistilannetta21.9.2015 19.24
Nyt tuli päätös – Tulli voimalla länsirajalle ”suojaamaan yhteiskuntaa”21.9.2015 13.48

Kommentit (93)

Kommentit

Olen huolissani tuosta kuvan

Olen huolissani tuosta kuvan kaverista varvassandaaleissa. Pian on kakskyt astetta pakkasta ja pimeetä kuin perunakellarissa. Miten tuo mies selviää? Saattaa varpaat paleltua! Toivottavasti joku kertoo sille että tarvitaan villahousut ja sukat!

sosiaalitoimeen ja uudet

sosiaalitoimeen ja uudet Haltin talvivaatteet ja karvasaappaat , sieltä niitä saa ilmaiseksi ;)

Älä usko kaikkia kuvia :)

Älä usko kaikkia kuvia :) http://yle.fi/uutiset/kaikkia_kuvia_ei_kannata_ehka_uskoa__nain_sinuun_yritetaan_vaikuttaa_pakolaiskriisissa/8309319

Jotenkin hassua että tämä

Jotenkin hassua että tämä YLEn 'älä usko kaikkea'- juttu keskittyi vain niihin juttuihin missä kritisoitiin maahanmuuttoa tai -muuttajia. Nämä 'lapset kuolee, jos et auta huono ihminen'-kuvat ilmeisesti unohdettiin täysin.

Kerro toki jos sellaisia on?

Kerro toki jos sellaisia on? Linkkejä ja selvitystä tähän kiitos? Rasistien ja uusnatsien tekemät valheelliset kuvamuokkaukset ovat niin yleisiä ettei sieltä laidalta mitään voi ilman kriittistä tutkiskelua ottaa totena.

menossa on mokuttajien

menossa on mokuttajien valtava säälipornovale kamppanja. Vai etkö yhtään epäile valtamedian luomaa vaaleanpunaista tuhkmosatua, jossa syyrialainen köyhä, lapsi on yksin juossut tappajat kintereillään läpi koko euroopan kykenemättä peloltaan pysähtymään kuin vasta torniossa! Tämä toden totta on se kuva. Jokaisessa uutiskuvassa on lapsi vaikka lapsia EI tule. Eikä ne tule syyriasta, eikä myöskään ole minkäänlaista hengenhätää. Eli koko valtamedian uutisointi on suuri vale.

Sinutkin pitäisi palauttaa

Sinutkin pitäisi palauttaa kun et osaa suomenkieltä. Itse paljon uutismediaa seuranneena en ole huomannut mitään tuhkimosatuja, mutta päässäviiraavilta rasisteilta tulee jos jonkinmoista salaliittoteoriaa, varmaan heiltä puuttuu jotain medianlukutaitoakin. Tulijoissa taisi olla eniten Irakista, kakkosena Syyria ja kolmosena Somalia jos muistan oikein nuo tulomaat. Irakissakin taistelee kymmeniä eri ryhmittymiä Isiksen lisäksi keskenään ja niiden väliset liittoumat vaihtelevat. Jos ei halua taistella ja kuolla minkään noiden puolesta niin minkäs teet? Niin, paljon tulee nuoria miehiä, mutta myös perheitä ja lapsia ilman vanhempia. Valehtelet, kuten enemmistö rasisteista, jos väität ettei lapsia tule. Suomalaiset uutisvideot todistavat :)

Et muista oikein. Eniten

Et muista oikein. Eniten tulee Irakista ja Somaliasta. Syyriasta tulee 2%:ia tulijoista. Suurin osa on lukenut Whatsappin kautta mitä tulokuulustelussa tulee kertoa salakuljetustapahtumasta (=et tiedä mitä kautta olet tullut) ja opetellut tuntemansa (tai Googlesta katsomastaan) paikan sillat ja katujen nimet ulkoa kertoen asuneensa siellä, mutta paenneensa kun ISIS uhkasi tappaa hänet. Kerrot vielä olevasi 17-vuotias lapsi, yksin tullut ja ettet suostu ikätestiin, koska pidät sitä rasistisena. Sen jälkeen odottelemaan vastaanottokeskukseen pääsyä. Ilmainen ruoka ja yösija tarjolla, jonka lisäksi rahaa saman verran joka ainoa kuukausi tekemättä mitään kuin lähtömaassa sai vuodessa erilaisilla nippelihommilla kasaan. Ei varmaankaan mikään vetovoimatekijä? Kari Suomalainen aikoinaan piirsi millaisia tuhkimosatuja nuo kertovat. Eivät tulijat mitään tyhmiä ole, vaikka suvakit hyysäävät heitä pilalle kuin avuttomia lapsia. Kari myös piirsi, että kun viesti on lähtenyt eteenpäin, eivät mitkään hotellit enää riitä. Oikeat turvapaikanhakijat ovat edelleen lähtömaissa. Elintasosurffaajat ovat niitä, jotka ovat päässeet Suomeen asti Kaikki minulle ilmaiseksi -elämään kiinni. Eivät ne meinaa edes itse uskoa, että rahaa todella saa valtiolta tekemättä mitään.

Kyllä huomaa, että suvakkia

Kyllä huomaa, että suvakkia ei totuus kiinnosta. Toiseksi eniten EI todellakaan tule syyriasta. Syyriasta tulee vähiten. Eli n. 3%:a ja uskallan väittää, että niistäkin puolet valehtelee. Lapsia taas 12600 on ehkä 100. Ja turvassa ollaan oltu jo ekan maan rajojen sisäpuolella. Että KYLLÄ se on median luoma tuhkimosatu.

Suomalaiset uutisvideot /

Suomalaiset uutisvideot / kuvat ? Kummallista kun jokaisessa suomalaisen valtamedian julkaisemissa kuvissa / videoissa näkyy tosiaan lapsia ? Mutta kun seuraa muiden euroopan julkaisemissa kuvissa ,videoissa lapsia ei juurikaan näy ???

Ihmettelen http://yle.fi

Ihmettelen http://yle.fi/uutiset/jarjestelykeskus_ei_veda_tarpeeksi_nopeasti__torniossa_tarvitaan_uusi_hatamajoitustila/8325929 Palautuksia nyt jo, pliiiis, jotta saadaan tilaa oikeille sota-alueelta tulleille hädänalaisille, naisille, lapsille, kristityille. Turvapaikkajärjestelmän tarkoitus ei ole ratkaista köyhyyden ja konfliktien ongelmia, vaan tarjota viimekätistä suojaa ihmisille, jotka eivät voi palata kotimaahansa. http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/siirtolaiset%20korhola-40970 "loppukevennys" http://yle.fi/uutiset/sari_helin_miksi_annamme_loisten_vallata_maamme/8325260

Voi hyvänen aika, hienoa

Voi hyvänen aika, hienoa sarkasmia! :)))))

lisää tietoa http://www.mtv

lisää tietoa http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/irakilaismies-mtv-uutisille-turvapaikanhakijoista-osa-tulee-suomeen-juhlimaan/5323938

''Kerro toki jos sellaisia on

''Kerro toki jos sellaisia on? Linkkejä ja selvitystä tähän kiitos? Rasistien ja uusnatsien tekemät valheelliset kuvamuokkaukset ovat niin yleisiä ettei sieltä laidalta mitään voi ilman kriittistä tutkiskelua ottaa totena.'' Väitätkö ihan tosissasi esim sitä kuvaa missä kuvaajat siirteli sitä hukkunutta lasta rannalla eri paikkoihin että saisi vakuttavampia kuvia photoshopatuksi? Ja todellisuudessa niitä lapsia on ehkä yksi sadasta, en voi käsittää kuinka sokeita te suvakit olette, tuossakin jutussa oleva tanskalaisarvio on varmaan sinusta vain natsien propagandaa? Valoja päälle, totuus on että ei noilla turvapaikanhakijoilla oikeasti hätä ole, lukuunottamatta sitä pientä prosenttiosuutta jota valtamedia väittää enemmistöksi.

Tässä sitä kaipaamasi tietoa

Tässä sitä kaipaamasi tietoa http://yle.fi/uutiset/niinisto_pakolaiskriisista_vapaa_liikkuvuus_ei_voi_olla_hallitsematonta_liikkuvuutta/8251550 Tätäkö me haluamme Suomeen? https://www.youtube.com/watch?v=F750BNo1uw4 http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_salakuljettanut_tuhansia_eur-31417 https://www.suomenuutiset.fi/isis-taistelijat-ostavat-syyrialaispasseja-%EF%BB%BF/ http://www.talouselama.fi/kirjat/rikolliset+vain+nauravat++pakolaisten+hata+on+iso+bisnes/a2324481 http://yle.fi/uutiset/orban_pakolaiset_eivat_vain_jyskyta_ovellemme_he_murtavat_sen_paallemme/8321309

Onko muissakin maissa

Onko muissakin maissa polkupyörissä tuollaiset heijastimet? Niilläkö ne niissä polkee. Ainakaan Syyriasta ja Irakista ei ole sellaisia kuvia tullut. Ehkä Somaliassa...

Kuvassa sillä näkyy i-phonen

Kuvassa sillä näkyy i-phonen nappikuulokejohto. Eiköhän ole varaa vaikka merkkivaatteisinkin!

Niin, sotaa ja terroristejä

Niin, sotaa ja terroristejä pakenevilla ihmisillä on varaa älypuhelimeen? eikö se juuri todista ettei tänne elintason perässä ole tultu, vaan sotaa ja terrorismia pakoon? Ja eikös tälläisessä tilanteessa olisi tyhmintä jätttää juuri älypuhelin kotiin jolla niin kätevästi saa yhteyttä sukulaisiin ja kavereihin ja muutenkin tietoa kaikesta? Sitten vielä kun lähtee evakkoon niin kannattaa pukea kaikista rääsyisimmät ja huonoimmat vaatteet mitä omistaa ja muutenkin olla paskaisen näköinen?

ja oudointa että vinkuvat

ja oudointa että vinkuvat radiossakin ihan Suomen kielellä hätäänsä :-)

lapset, vaimot, äidit ovat

lapset, vaimot, äidit ovat jääneet kotiin puheluja odottamaan oikein kuvien kera, kun ei siellä ilmeiseti niin kovin vaarallista ole :o

Hädänalaisiako?

Hädänalaisiako? http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/irakilaismies-mtv-uutisille-turvapaikanhakijoista-osa-tulee-suomeen-juhlimaan/5323938 Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista suurimmalla osalla ei ole passia tai muuta henkilöllisyyttä pitävästi todistavaa asiakirjaa. Tietääkö mikään viranomainen ketä maahamme on tullut ja missä nämä tulijat ovat?

Siinä väärällä nimellä

Siinä väärällä nimellä tehdyssä Facebook-päivityksessä ei tainnutkaan olla väärä muu kuin se, että asia on oikein, mutta kukaan ei uskalla tuollaista omalla nimellään ja organisaationsa edustajana kirjoittaa. 90%:ia tulijoista on kuullut taikaseinästä ja nähnyt sotaa lähinnä televisiosta. En yhtään ihmettele, että päivitys tehtiin valenimellä, kun sen ilmaantuminen käynnisti välittömän selvitysketjun henkilön erottamiseksi suvakkien keskuudessa.

eiko ilmaista ylläpitoa ja

eiko ilmaista ylläpitoa ja hyvää elämää nyt tulekaan :(

Älä huoli. Helsingin

Älä huoli. Helsingin Ruoholahden somalit ovat lomailleet kotimaassaan jo toista kymmentä vuotta, joten osaavat kyllä takaisin tullessaan varautua talveen asinmukaisesti.

Maahanmuuttovirasto, teette

Maahanmuuttovirasto, teette tärkeää työtä. Lukekaa Tanskan perustelut ja päivittäkää turvallisuusluokituksenne. Vanhentunut arvio on johtanut nykyiseen tilanteeseen, jossa 73% hakijoista on Irakista ja Somaliasta

Tämän kommentin myötä tulikin

Tämän kommentin myötä tulikin aivan uusi suomennos sanoille "teette tärkeää työtä". Erityisesti sanan "tärkeää" suomennos meni minulla täysin uusiksi. On hienoa että täällä kommentoijina on aitoja ja hienoja, parhaita persoonia. Ehkä peräti huippujohtajakykyjä!

Ei ole ongelmaa, sillä Suomen

Ei ole ongelmaa, sillä Suomen pitää palauttaa nämä 87% takaisin lämpimään kotimaahan.

Ja loput sinne, mistä ovat

Ja loput sinne, mistä ovat tulleetkin.

Tänne he jäävät kuitenkin

Tänne he jäävät kuitenkin veromaksajien riesaksi :)

Ei mitään asioiden vatvomista

Ei mitään asioiden vatvomista enää, palautukset voimaan heti.

Mitä selvittämistä asiassa on

Mitä selvittämistä asiassa on, kun ns. pakolaiset lomailevat lähtömaissaan. Jos todella olisi vaarallista, eivät menisi sinne lomailemaan. Ja eikös kaikkiin lähtömaihin, jopa Somaliaan toimi myös lentoliikenne.

N. 99.9% tulee paremman

N. 99.9% tulee paremman elämän ja ikuisen ilmaisen ylläpidon toivossa. Varsinaisen turvapaikan saa vuosittain vain kourallinen ihmisiä. Muut saavan jäädä muista syistä. Etuisuuksista on nyt pakko leikata ja maahanmuuttajille pitää laittaa työvelvoite. Aina löytyy pieniä hommia, joita hekin voisivat tehdä. Pitää osoittaa, että tänne ei voi tulla loisimaan. Kuinka moni on esim. nähnyt kaapuun pukeutuneita somalinaisia töissä (varsinkin vähän vanhempia rouvia +30)? Ei varmaan kukaan, jollei sitten ole jossain mamu-projektissa.

miehille sitten vähän enemmän

miehille sitten vähän enemmän töitä jotta eivät enää illalla jaksaisi kiusata suomalisia naisia :)

Pitäisi sinutkin palauttaa

Pitäisi sinutkin palauttaa kun et osaa suomenkieltä.

Se kirjoitetaan suomen kieltä

Se kirjoitetaan suomen kieltä. Ei suomenkieltä.

Älä koko ajan jankuta

Älä koko ajan jankuta suomenkielen väärästä kirjoituksesta. Kirjoita itse vaikka ranskaksi tai ruotsiksi, mikä on kotimaamme toinen kieli. Elintasopakolaisia on tullut, tiedän 100% varmuudella ainakin jo vuodesta 1987 asti. Suuri osa nytkin on näitä ns.rintamapakolaisia, nämä raavaat nuoret urokset. Tiedän mitä on tulossa, se ei ole kenellekään mitään kivaa. Ota sinäkin joku perhe kotiisi turvaan, niin saat oikeaa tuntumaa tähän pakolaispolitiikkaan. Kiitos!

Oho, joko mediassakin

Oho, joko mediassakin uskalletaan myöntää tämä kaikkien tietämä tosiasia etteivät nämä somalit ja irakilaiset mitään pakolaisia ole vaan elintasosurffareita parhaimpien etuuksien perässä. Tanska kun leikkasi turvapaikanhakijoiden etuja ja perheenyhdistäminenkin pohjoismaiden tiukinta niin eihän sinne enää kukaan jäänyt hakemaan turvapaikkaa. Marssivat vain suoraan Ruotsiin jossa voikin asettua Malmön kotoiseen tunnelmaan tai ottaa bussikyyti Suomeen. Molemmat ryhmät on jo myös todettu täysin yhteiskuntakelvottomiksi Suomessa. Rikostilastojen ja työttömyystilastojen kärjessä.

Tämä onkin bisnestä. Mm.

Tämä onkin bisnestä. Mm. Lappajärvellä tehdään Kylpylä Kivitipusta vastaanottokeskus. Omistajina on keskustanuoret. MTK ja muut keskustalaiset instanssit eli puolueelle rahaa valtion pussista eli lainaamana kansainvälisiltä pankkiireilta. Nyt alkaa yksityiset sijoittajatkin kiinnostua. Varma tulonlähde. "Suomen" Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen oli vuosia SPR:n johdossa. Tätä on valmisteltu huolella. Mukana on olleet lähes kaikki puolueet. Olis edes oma raha ja pankki, niin ei tarvis muilta lainata. Kotimaassa on tuhansia asunnottomia, mutta ne ei ketään kiinnosta.

No niin, nyt sen ymmärtää kun

No niin, nyt sen ymmärtää kun Liikanen sanoi, että turvanpaikanhakijoista on vain hyötyä. Ajattelin silloin, että kenelle? Ei ainakaan veronmaksajalle.

Älkää nyt vaan lähtekö

Älkää nyt vaan lähtekö takaisin, talvi on vasta tulossa, pääsette lumitöihin ja näette oikein kunnon talven ja pimeyden.

Somalit ovat lisäksi sen

Somalit ovat lisäksi sen verran härskejä, että lähtevät säännöllisesti lomalle Somaliaan Suomen kansan kustannuksella! Eikö mikään kello meillä soi, että eihän sellaisen maan kansalainen mitään turvapaikkaa tarvitse? Oliko se Norja vai Tanska, joka peruutti statuksen lomaltapalaajilta.

Muttakun.. muttakun nehän

Muttakun.. muttakun nehän rikastavat kulttuuria, ja pelastavat Suomen työvoimapulan ja kun MeilläOnUnelma ja ja ja.. Rasssistit! RASSISTIT!!!

Haluan 10 miljoonaa

Haluan 10 miljoonaa pakolaista Suomeen.Meillä on rahaa ja töitä kaikille.Olen demari vassari ja elän kuplassa.

Demari vassareiden lisäksi

Demari vassareiden lisäksi kokoomus, keskusta ja rkp vihreistä puhumattakaan halajavat näitä elintasoelättejä tänne...

Somaliassa on sisällissota,

Somaliassa on sisällissota, joka johtuu siitä, etteivät he suvaitse toisiaan. Ajatus suvaitsevaisuudesta heräsi Suomen rajalla ja täälläkin se koskee vain meitä muita. Pitäisikö kotouttamisessa keskittyä tähän ongelmaan.

sama juttu Lähi-Idässä

sama juttu Lähi-Idässä

Somalimaa itsenäinen ja

Somalimaa itsenäinen ja rauhallinen yli 20 vuotta. Sitäpaitsi jatkuvasti käyvät Mogadishussa lomilla ja lähettävät sinne lapsiaankin. Että semmoinen sota.

Niin, ongelmat Irakissa,

Niin, ongelmat Irakissa, Syyriassa, Afganistanissa ja Somaliassa johtuvat sitä että useat muslimiryhmät, joista osa on terroristijärjestöjä, hyökkäilevät toistensa kimppuun vuodesta ja vuosikymmennestä toiseen. Nykyisen, Euroopassa valitettavan yleisen maahanmuuttopolitiikan mukaan ongelmat yritetään ratkaista siten että kriisialueilta tuodaan samaa väkeä Eurooppaan, jossa heitä yritetään kotouttaa. Lopputulos on se, että samat hyökkäilyt jatkuvat Euroopassa, heidän omien muslimi-ryhmiensä lisäksi meitä "vääräuskoisia" vastaan. Suomessa on toistaiseksi ollut melko rauhallista, mutta Ruotsissa pommit jo paukkuvat. Varsinkin itäisen Keski-Euroopan maiden mamu-politiikka on paljon järkevämpää, siellä tiedetään etteivät väestönsiirrot tarjoa mitään ratkaisua . Niinpä useat maat tekevät sen ainoan loogisesti oikean päätöksen ja eivät päästä suuria kansanjoukkoja maahansa. Suomen pitäisi ottaa mallia noista maista.

Jospa Suomi nyt kerää ne

Jospa Suomi nyt kerää ne Tornioon ja lähettää kaikki kerralla takaisin Ruotsiin. Ähäkutti :)

Sen näkee vaateista,

Sen näkee vaateista, iPhoneista ja setelirullista ketkä sitä turvapaikkaa tuli hakemaan. Selvitetään ensin oman maan köyhien työmotivaatio ja taito, autetaan heitä tai annetaan vaihtopakolaiseksi. Tässä tilassa ei tarvita lisää veroeurojen tuhlausta vaan SÄÄSTÖJÄ - myös julkisen sektorin siivousta suojatyöpaikoista.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu