Puheenaihe

”87 prosentilla syynä elintaso” – Suomi voi alkaa palauttaa myös Somaliaan ja Keski-Irakiin

Sisällissotaa käyvästä Syyriasta turvapaikanhakijoita on tullut vain pari prosenttia kokonaismäärästä.

Johanna Erjonsalo

Maahanmuuttovirasto aikoo laatia päivitetyn selvityksen Somalian ja Keski-Irakin turvallisuustilanteesta. Suomi on tähän asti myöntänyt turvapaikan näiltä alueilta tuleville turvapaikanhakijoille kansainvälisen suojeluntarpeen perusteella.

Mikäli alueet katsottaisiin jatkossa turvallisiksi, voisi Suomi palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä takaisin lähtömaihin.

Maahanmuuttoviraston turvapaikka-asioista vastaava johtaja Esko Repo sanoi Yle Radio yhden Ykkösaamussa tiistaina, että Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista jo 60 prosenttia tulee Irakista. Toiseksi suurin yksittäinen ryhmä ovat somalit, ja kolmanneksi eniten turvapaikkaa hakevat afganistanilaiset.

Sisällissotaa käyvästä Syyriasta turvapaikanhakijoita on tullut vain pari prosenttia kokonaismäärästä.

Maahanmuuttovirasto tiedotti jo viime viikolla, että Suomi voi käännyttää tulijoita turvallisiksi katsotuille Etelä-Irakiin ja Kurdistanin alueille.

Revon mukaan Keski-Irakin ja Somalian turvallisuustilanteen päivittäminen on normaali toimenpide.

Arviot lähtömaiden turvallisuustilanteista vaihtelevat. Tanska ja Ruotsi ovat jo aiemmin katsoneet, että Irakista tulevia turvapaikanhakijoita voidaan palauttaa siinä missä Suomi on myöntänyt suurelle osalle hakijoista turvapaikan.

Myös Somalian osalta arvioissa on eroja.

Tanskan pakolaisneuvonta on todennut, että turvallisuusuhkat ovat Somalaissa selvästi entistä pienempi ”työntötekijä”.

Tanskalaisarvion mukaan jopa 87 prosenttia Somaliasta tulevista turvapaikanhakijoista jättää kotimaansa elintasoon liittyvistä syistä.

Lähtijöitä ovat muun muassa opinnoissaan hyvin pärjänneet opiskelijat tai työttömyydestä kärsivät nuoret aikuiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Puolustusvoimat virka-apuun rajalle – Viestimet: sotilaspoliisit hoitamaan pakolaistilannetta21.9.2015 19.24
Nyt tuli päätös – Tulli voimalla länsirajalle ”suojaamaan yhteiskuntaa”21.9.2015 13.48

Kommentit (93)

Kommentit

Jos turvapaikanhakija voi

Jos turvapaikanhakija voi lähteä lomalla kotimaahansa, niin turvapaikka tai pakolaisuusstatus pitää voida peruuttaa.

Tarkentaisin, että

Tarkentaisin, että sotakuvaajan statuksen omaavilta henkilöiltä maahantulo pitää sallia. Niitä on muutamia.

eiköhän sotakuvaajakin löydä

eiköhän sotakuvaajakin löydä sieltä turvallisen kylän

sotia, kriisialueita ym on

sotia, kriisialueita ym on ollut aina, kuka keksi että pakolaisten pitäisi päästä(ä) eurooppaan.. yleisesti ottaen maat on noissa suurehkoja alueita, aiemmin siirrytty turvallisempaan osaan odottamaan tilanteen rauhoittumista.

Onneksi alkaa ääni kellossa

Onneksi alkaa ääni kellossa muuttua, kun tanskaksi ja saksaksikin puhutaan jo todellisuudesta. "Vastuunkanto" alkaa paljastua paskankannoksi...

Työvoimapulan "pelastajat"

Työvoimapulan "pelastajat" kupannu meidät kuiviin, eikö löydy Suomen johdosta selkärankaa, teette vain huonoja päätöksiä, EU ym.

"työvoimapulakin" hoidetaan

"työvoimapulakin" hoidetaan tulevaisuudessa robotiikalla, internetillä, ym

Kolme asiaa:

Kolme asiaa: 1. Ehdottomasti hädänalaiset sodan keskeltä tulleet ihmiset tervetuloa, ensin Eurooppaan ja rekisteröinti/haltuunotto maassa johon on saavuttu (kuten säännöissä on sovittu!!!), sitten kun tilanne on selkiytynyt ja on saatu majapaikka ja peruselintaso kuntoon voidaan katsoa onko se asuinpaikka edelleen siinä maassa vai jossain muualla. Turvapaikka, sodan keskeltä tulleille, on jo Välimeren maissa, sieltä ei tarvi enää välttämättä jatkaa eteenpäin vaan hommaa haltuun siellä ja sitten hieman myöhemmin katsotaan minne mennään. Euroopan läpi matkustaminen tiettyyn maahan SEIS. 2. Ehdottomasti elintasosurffaajat, siis ne jotka tulevat tänne vain saadakseen sosiaalietuuksia ja kuitenkin käyvät kotimaassaan lomilla, tulee käännyttää takaisin kotimaahansa, koska Suomella ja muuallakaan Euroopassa ei ole varaa maksaa kaikkien asumista ja elämistä täällä. Se on puhdas rahakysymys ja realismia. 3. Eurooppaan jääville maahanmuuttajille kielikoulutus, yhteiskuntakoulutus ja ammattikoulutus kuntoon ja sitten kohti työelämää. Vaikeinta tässä on se että kukaan ei halua näitä maahanmuuttajia kontollensa ja kuitenkin heilutetaan rasistikorttia kun asiasta keskustellaan kriittisesti tai rakentavastikin. Nämä ovat ihmisiä, heidän tilanteensa tulee hoitaa tilannekohtaisesti niin että ihmisille itselleen ei tule kohtuutonta taakkaa eikä vastaanottavalle maalle koidu kohtuuttomia kustannuksia.

Juuri näin.

Juuri näin. 1. Tänä vuonna Suomen vastaanotettavaksi tulevat 3200 oikeaa pakolaista voidaan vastaanottaa, kunhan tutkitaan ettei heidän joukossaan ole "elintasopakolaisia". 2. Valtaosa Suomeen tänä vuonna jo tulleista n 12.500 turvapaikanhakijasta palautetaan. Koska suurin osa Somaliasta on turvallista, Suomeen yrittävät somalit palautetaan Somalian turvallisille alueille. Näin ehkä puolet Suomen maahanmuutto-ongelmista saadaan ratkaistua. Vastaava menettely otetaan käyttöön myös Irakista tuleviin, ehkä lievempänä, koska joukossa on myös oikeita pakolaisia. 3. Kielikouluts, yhteiskuntakoulutus ja ammattikoulutus ovat OK, mutta työvelvollisuudella (mm. ympäristönhoidossa yms) Elintasopakolaisten palautuksessa voidaan soveltaa Dublin-sääntöä. Siis esim Tornion kautta tulleiden palautus Ruotsiin, jonka jälkeen asia on Ruotsin päänsärky. Rasistikortin käyttö lopetetaan tehokkaimmin aloittamalla maahanmuutto-suojatyöpaikoissa YT-neuvottelut heti kun pahin turvapaikanhaku-ruuhka on hellittänyt. Ensimmäinen toimenpide voisi olla sisäministerin vaihto jämäkämpään.

Tulisi voida myös puhua jo

Tulisi voida myös puhua jo maassa pidempään olleiden pakolaisten (toissijainen suojeluperuste) palauttamisesta takaisin heidän turvallisiin maihinsa. 1. Sillä hillittäisiin ilmaston muutosta. Länsimaissa asuvan ihmisen hiilijalanjälki on huomattavasti suurempi kuin mitä esim. Somaliassa, Irakissa tai Afganistanissa asuvan on. 2. He pystyvät jo meiltä saamansa varallisuuden, koulutuksen ja kokemuksen avulla auttamaan omaa maatansa ja parantamaan sen yhteiskuntarakennetta. Tämän tukeminen esim. 5 vuoden ajan voisi olla kannattavaa jopa taloudellisesti, sekä paluumuuttajan että Suomen valtion kannalta, koska siellä elinkustannukset olisivat kuitenkin vain murto-osa niistä mitä ne Suomessa ovat. 3. He pääsevät rikastuttamaan omaa kulttuuriaan Suomesta oppimillaan tavoilla, ja pääsevät rakentamaan oman taikaseinän.

Tajuuks ne että Välimeren

Tajuuks ne että Välimeren maissa on paremmat oltavat kun on lämmin ja lauhkea ilmastokin, epäilen

usealla kuulemma

usealla kuulemma korkeakoultutkinto, mutta paperit jääneet kotimaahan http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/osa-turvapaikanhakijoista-ei-tieda-syntymaaikaansa-nain-se-maaritellaan/5323080 osa lukutaidottomia vaikeaa ja kallista kotouttaa

Ehdottomasti hädänalaiset

Ehdottomasti hädänalaiset sodan keskeltä tulleet ihmiset tervetuloa, ensin Eurooppaan ja ---- sellaisia on kyllä Suomeen tulijoiden seassa TODELLA vähän

Kyllä taas näkee miten turha

Kyllä taas näkee miten turha koko eduskunta on kun seurataan sokeasti Saksan esimerkkiä vaikka meno olisi miten eestaas-sekoilua.

tappelevat Oulussa, kuka vei

tappelevat Oulussa, kuka vei iphoneni:) varsinaisia "pakolaisia"..ellei kukaan näitä toimeliaiita palkkaa, jonkunhan on ne majoitettava, vaatettava ja ruokittava..kukahan se olisi..

kuka jaksaisi, pitäisi olla

kuka jaksaisi, pitäisi olla hyvät hermot, ketä kiinnostaa, ym kun tietää jo etukäteen että tuskin moni saa työtä kun suomalaisiakin ilman työtä jo n. 220 000

Suomalaisia ilman töitä on

Suomalaisia ilman töitä on kyllä jo lähemmäs puolta miljoonaa. Mutta tietty jos uskoo "Tilastokeskuksen" juttuja, sitten luku on puolet pienempi. Jos muistan oikein, työkkäri ilmoitti työnhakijamääräksi jo 650.000...

622000 TE-toimiston raportin

622000 TE-toimiston raportin mukaan Elokuun lopussa.

Valitettavasti Soini erehtyi

Valitettavasti Soini erehtyi hallitusneuvotteluissa. Hänelle olisi protokollan mukaan kuulunut valtionvarainministerin leikkausaikana vihattu paikka, mutta viisaasti otti kolmanneksi "arvostetuimman" ulkoministerin viran. Olisi pitänyt nöyrtyä enemmän ja vedota kokemattomuuteen, ottaa vähempiarvoinen sisäministerin paikka. Sisäministerinä hän olisi puolustusministerin tuella estänyt turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn vaikka asevoimin!!! Soinin oli kuitenkin pakko osallistua hallitukseen, koska syytteet vastuun pakoilusta vasemmistovihreiden taholta olisivat voimistunet. Tämän tiesi Sipilä. Perussuomalaisista tehtiin hallituksen syntisäkki!! Toivottavasti isänmaalliset äänestäjät alkavat tajuta tämän.

Oli ihan selvä, että

Oli ihan selvä, että persuille ei sisäministerin paikkaa anneta. Persuillahan on pari pitkän ajan vaalilupausta : korjata aselaki ja lopettaa haittamaahanmuutto. Toissa vaaleissa ("aselakivaalit") persut saivat ainakin osittain 700000 aseharrastajan äänet nimenomaan vastustamalla uutta aselakia (KD kanssa). Näihin molempiin persut olisivat saaneet tehtyä korjaukset, jos olisivat saaneet sisäministerin paikan. On täysin yllättävää että edes puolustusministerin paikka annettiin. Hyvä kysymys onkin, että onko tämä KOKO turvapaikanhakijajuttu ihan vaan Sekoomuksen ja Suokustan lyömäase persuja vastaan. Onko Sipilän "tule Suomeen, pääministeri antaa sinulle asuntonsa" kutsu ihan kylmää laskelmointia. Saadaan runtattua kerralla persut maanrakoon, kun persujen ollessa hallituksessa otetaan enemmän turvapaikanhakijoita maahan kuin koskaan. Opportunistiset sekoomus ja suokusta ottavat kaiken mahdollisen hyödyn tästä tilanteesta. Jos näin on, persujen olisi pitänyt isänmaallisina erota hallituksesta, että rajat voitaisiin laittaa kiinni. Syy pitää rajat auki katoaisi, kun persut lähtisi hallituksesta.

Mutta kun ne on

Mutta kun ne on sotalapppsssssiiiiiii! -vihervasemmistolainen

Hallitus on valmistellut

Hallitus on valmistellut laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamista ja maanpetosta antamalla vieraan vallan edustajien tunkeutua ilman mitään kontrollia maahamme ja vasta kun lakimiehet ovat tästä huomauttaneet ovat ministerit oman paikkansa menettämisen ja maanpetosyytteen pelossa ryhtyneet välttämättömiin toimiin, joihin kansan järjen mukaan olisi pitänyt ryhtyä jo aikaa sitten. Jos Valtakunnansyyttäjä ei tähän mitenkään puutu, niin hänet on vaihdettava. Valtakunnanoikeus on valitettavasti poliittisesti vallattu, joten sekin tulee korvata kansaa edustavalla kokoonpanolla ja varmistaa ettei sinne valita poliittisia trolleja, kuten GMO-markkinoija demareiden oma presidentintekijä Lasse Lehtinen. Taitavat kaikki kuulua vapaamuurareihin. Muuten olemme kusessa. Kun Jihadistien ja provosoituvien määrä Suomessa kasvaa tarpeeksi suureksi, meillä ei enää riitä resursseja heidän kontrolloimiseen. Ruotsi alkaa jo olla lähellä kaaosta, josta ei ole paluuta. Siksi kai sieltä väki pakenee jo tänne. Meillä se on vielä hallitavissa.

Somaleita vetää tänne se että

Somaleita vetää tänne se että Suomessa maksetaan "lapsitehtailusta". 11k välein uusi lapsi jokaiselle 4 vaimolle niin mies elää kuin kroisos, eikä vaimoilla ja lapsillakaan mene taloudellisesti huonosti. Vain suomalaisilla menee huonosti Suomessa.

Nytkö vasta herätty

Nytkö vasta herätty elintasopakolaisten tuloon? Niitähän me ollaan hyysätty jo vuosia !!!

Pakolaisia pitäisi tulla vain

Pakolaisia pitäisi tulla vain vastaanottavan maan avustuksella, silloin valikoidaan ne keillä on oikeasti tarve päästä toiseen maahan ennen muita omia kansalaisiaan. Nämä elintaso etuilijat on suurin osa sellaisia jotka etuilee huono-osaisempien edelle. Taas se nähdään, kuten on sanottu että todellista auttamista ei ole, raha taas ratkaisee että kuka saa apua ja kuka ei. Muidenkaan maiden ei pitäisi näitä pakolaisia ottaa vastaan ja uhata sitten pakotteillla esimerkiksi suomea että jos emme ota edelleen tänne pakolaisia niin käy niin ja näin. On tästä suomen sijainnista jotain hyötyäkin :,

Tässä olen samaa mieltä, että

Tässä olen samaa mieltä, että ei pakolaisstatusta sellaisille turvapaikanhakijoille, jotka eivät turvaa tarvitse. Takaisin vaan ja sassiin. Tulkoot tänne normaalisti töihin silloin, kun joku työnantaja todistaa, ettei suomalaista työntekijää paikkaan löydy, joten työnantaja vastaa työntekijästään ja tämän toimeentulosta.

Alta sekunnissa tällaiset

Alta sekunnissa tällaiset huijarit takaisin.

Maahanmuuttoviranomaisten

Maahanmuuttoviranomaisten pitäisi tehdä yhteistyötä pohjoismaisten kollegojensa kanssa maiden luetteloinnissa rauhallisiin jne. Säästyisi rahaa ja mies/naistyövuosia. Kun Ruotsi ja TAnska noudattaisivat Dublinin ja Shengenin sopimusta ei meidän tarvitsisi laittaa vanhuksiamme ja lapsiamme nälkäkuurille. Sipilä jälkijunassa: yleisökirjoittelussa on jo kauan toivottu että otetaan vain pakolaisleiriltä oikeita pakolaisia, ei nuoria elintasopakolaisia joiden pitäisi olla kotimaataan puolustamassa.

Tuolla päätöksellä ei ole

Tuolla päätöksellä ei ole mitään merkitystä, koska kenenkään Suomeen tulleen EI TARVI LÄHTEÄ Suomesta pois, ellei itse halua. KHO antoi ennakkopäätöksen, että kolme kertaa maasta poistoa vastustamalla saa pysyvän oleskeluluvan. Maasta poistoa voi vastustaa esimerkiksi riehumalla niin, ettei huolita lentokoneeseen, tai tekemällä rikoksen, jolloin jää odottelemaan oikeudenkäyntiä. Perseilystä sitten palkitaan oleskeluluvalla ja muutaman vuoden päästä Suomen kansalaisuudella. Niin kauan kuin tuota KHO päätöstä ei kumota, tämä kaikki on vaan sumuverhoa. Annetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä (mistä tässä jutussa puhutaan), mutta tyyppi jää Suomeen kuitenkin pysyvästi. Kaunistetaan tilastoja valitsemalla tilaston kohde niin, ettei näy, onko tyyppi vielä Suomessa vai ei. Aina kun tämmösestä aiheesta keskustellaan, se ainoa merkitsevä asia on, saadaanko kielteisen päätöksen jälkeen tyyppi pois Suomesta vai ei.

Aivan totta. Koko

Aivan totta. Koko toissijaiseen oleskeluun ja oleskelulupien myöntämiseen perustuva laki tulee rakentaa uudelleen, eikä jäädä kärsimään tästä loputtomiin. Samoin jo myönnetty suomen kansalaisuus ei voi olla peruste palauttaa henkilö takaisin turvalliseksi muuttuneeseen kotimaahansa. Jos tästä kansainvaelluksesta voi löytää jotain hyvää, niin se on ainakin tuonut selvästi esiin pakolaisuuteen ja turvapaikanhakujärjestelmään liittyvät epäkohdat, ja saa toivottavasti aikaan sellaisen tahtotilan että lakeja halutaan muuttaa. Maastakarkoitukset ja oleskeluluvan menettäneiden poistamiseen tulisi olla mahdollista käyttää armeijan kuljetuskaluston, jolla on mahdollista toimittaa myös keppostelevat henkilöt takaisin lähtöruutuun heidän ihmisarvoaan ja muiden matkustajien turvallisuutta loukkaamatta. Hintalappuun katsomatta.

Taas näitä

Taas näitä silmänkääntötemppuja. SUOMELLA EI OLE PALAUTUSSOPIMUSTA IRAKIN EIKÄ SOMALIAN KANSSA. KETÄÄN EI VOIDA PALAUTTAA VÄKISIN. KAIKKI HALUKKAAT VOIVAT TÄTEN JÄÄDÄ SUOMEEN.

Höpö höpö

Höpö höpö

Voidaan palauttaa jos halua

Voidaan palauttaa jos halua löytyy.

Suomeen otettavat pakolaiset

Suomeen otettavat pakolaiset tulisi valita niin, että heidän integroituminen yhteiskuntaan olisi edes jotenkin mahdollista. Tälläisiä valintaperusteita voisi olla mm. nuori ikä, käytännössä alle peruskouluikäinen. Seuraavaksi tärkein peruste tulisi olla sidonnaisuudet entiseen kotimaahan, koska pakolaisstatuksen saaneen myös toivotaan pysyvän Suomessa. Sidonnaisuuksia ovat mm. perheenjäsenet ja säilyneet sukulaissuhteet. Kolmanneksi nousee mahdollisuus osallistua kaikkeen peruskouluopetukseen, myös elämänkatsomustietoon tai ev. lut. uskonnonopetuksen, koska näin lapsi oppii myös sitä arvomaailmaa joka länsimaisessa kulttuurissa on. Samalla hänelle ei tule yhteenkuulumiseen liittyviä kyseenalaistuksia, kuin jos häntä kohdeltaisiin erilailla kuin kantasuomalaisia. Neljänneksi voitaisiin harkita adoptiojärjestelmän kautta Suomeen tulleiden lasten laskemista mukaan kiintiöpakolaisiin. Esim. Ruotsiin jääneet suomalaiset lapset ovat tainneet olla pääasiassa sotaorpoja joilla ei ole ollut muita sukulaisia jotka olisivat heistä kyenneet huolehtimaan. Nykyisin peruskouluissa uusille koululaisille sanotaan, että kotona lähestulkoon pitää puhua omaa äidinkieltään. Perusteluna lienee joku tutkimus jonka perusteella lapsen kielellinen kehitys ei jatku yhtä hyvänä, jos kokonaan siirtyy ainoastaan uuteen kieleen. Olisi ehkä syytä tutkia asiaa uudestaan. Ainakaan se ei edistä näiden perheiden vanhempien toimintakykyä suomalaisessa yhteiskunnassa. Monikulttuurisuus toitotuksen voisi lopettaa. Se on vain muoti-ilmiö jolla ei ole mitään perää todellisuuden kanssa, vaan se oletusarvoisesti ainoastaan lisää eriarvoisuutta ja rikkoo yhteiskuntaa. Jos oletetaan että yhteiskunta hyötyy tulokkaista, niin kuntien pitäisi itse kustantaa saapuvien pakolaisten toimeentulo. Ei missään nimessä valtion. Näin myös kunta sitoutuu tulokkaiden sopeuttamiseen ja koko toiminta tulee myös huomattavasti tulosperusteisemmaksi ja pakolaisten haalimisesta ei tule pelkkää liiketoimintaa. Valtion tulee kohdentaa kehitysavun määrärahansa ensisijaisesti naisten tasa-arvon kehittämiseen kehitysmaiden kasvuräjähdyksen hillitsemiseksi. Paras tapa lienee tiedon lisääminen, mahdollisuus uutisten lukemiseen, myös ulkomaisten, ja mahdollisuus verkostoitua. Tietoisuus siitä, mitä oman elämänsä ja hyvinvointinsa eteen voi tehdä, ja että asioita voi muuttaa. Älypuhelimet ja verkostoituminen aiheuttivat/mahdollistivat osaltaan myös tämän kansainvaelluksen. Kiitos Facebook...

"Valtion tulee kohdentaa

"Valtion tulee kohdentaa kehitysavun määrärahansa ensisijaisesti naisten tasa-arvon kehittämiseen kehitysmaiden kasvuräjähdyksen hillitsemiseksi." Tämä asia on tärkeaä, joten pientä painostamista (porkkanaa) pitäisi käyttää, koska ei oikein ole onnistunut tähän asti.

Meitin vain että jos Sipilän

Meitin vain että jos Sipilän lukuja seuraa niin olisimme jo oleet konkassa 1,5 viikkoa sitten tiistaina..Onkohan pääministeri laskenut nyt vähän pieleen? Niin tai näin jos tilanne on kuvatun kaltainen ja kukapa sitä nyt kansalle valehtelisi, niin mitenkä tämän tilanne nyt sitten muuttaa tämän talouden syöksykierteen plussa merkkiseksi, ja koska? Pakolaisista tiedän sen minkä muutkin, eli homekouluihin heitä tällä tungetaan. Kouluhin jotka ovat suljettuja rankkojen sisäilmaongelmien vuoksi, ja tätä suomalaista ahneutta ja voitontavoittelua perustellaan nyt sitten humanismilla, sun muulla. Eikö pakolainen tarvitse ilmaa hengittämiseen?

Lapsellista sakkia niin

Lapsellista sakkia niin päättäjät, rasistikortin heiluttelijat kuin EU:n rahabyrokraatit!!! Tuhoavat koko euroopan talousalueen aiheuttamalla toimillaan ja päätöksillään vääjäämättä jonkintasoisen konfliktin - usealla alueella! Historia siis alkaa toistaa itseään ja olemme pian keskellä laajempaa kriisiä - vahvistakaa nyt herran tähden ajoissa armeijaamme ja rajojamme, neidit!

Jos on varaa ajella Torniosta

Jos on varaa ajella Torniosta etelään taksilla (MSN) niin on varaa lentää takaisin kotimaahan. Emme halua tänne rikkaita elättejä, elleivät sitten maksa kulujaan ja veroja. Eikä mitään palautusrahoja, kun ovat muutenkin ilmaismajoituksessa ja -ruokinnassa.

Rikkaita elättejä meillä on

Rikkaita elättejä meillä on ihan omasta takaa.

Hyvä hyvä. Lähettäkää vain

Hyvä hyvä. Lähettäkää vain mahdollisimman moni elintasosurffari vain takaisin. Pääministerimme Juha Sipilä voi maksaa näiden surffareiden menolipun Mogadishuun.

Yllättäen Itä-Euroopan maat

Yllättäen Itä-Euroopan maat eivät kelpaa pakolaisilla, vaikka ne ovat turvallisia. Unkarissa pakolaiset heittivät junaraiteille heille tuodut juomat ja ruoat. Suomessa heille annettut vaatteet eivät ole kelvanneet, vaan niitä on heitetty roskiin ja jätetty juniin. Kavereilla kun on jo merkkivaatteet ja älykännyt.

Tuo kotimaahan lomalle meno

Tuo kotimaahan lomalle meno ja sukuloiminenkin on totta. Meidän ns.ystäväperhekin matkusti Iraniin ja tapasivat vanhempansa. Palasivat Suomeen silkkimaton kanssa. Matto muutettiin rahaksi ja osteltiin kaikkea kivaa. 7 vuotta Suomessa ja rahaa olikin kerätty niin paljon että Amerikkaan lentoliput oli mahdollista ostaa, ja koko perhe lähti sinne. Asumistuet, lapsilisät, toimeentulotuet ym.sossumaksut riittivätkin näin hyvin. Tässä yksi esimerkki, mikä ei ole valetta.

TOIMIKAA !!

TOIMIKAA !!

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu