Puheenaihe

Jari Tervolle tyrmäys – ”Rasistista”

Jari Tervo luonnehtii turvapaikanhakijoiden vastaisiin mielenosoituksiin osallistuneita "roskaväeksi".
 

Veikko Somerpuro / Lehdistökuva

Kirjailija Jari Tervon kovasanainen kolumni suomalaisesta rasismista herättää keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Teologian opiskelija ja entinen poliitikko-yrittäjä Samuli Suonpää katsoo, että Tervo ylitti kielenkäytöllään rajat ja sortui itse rasismiin.

– Valkoinen roskaväki tarkoittaa valkoisia, joita halveksumme, koska ovat köyhiä kuin mustat. Siksi roskaa. Nimitys on itsessään rasistinen, Suonpää kommentoi.
Samoilla linjoilla on ihmisoikeusaktivisti Lea Korhonen.

– Juuri tästä syystä en jaa Tervon kolumnia, kaipaan faktapohjaisempaa ja älyllisempää rasismin vastustamista ja tutkimista, kommentoi Korhonen Twitterissä.

Tervo kirjoittaa kolumnissaan Ylessä, että Helsingissä, Lahdessa ja Torniossa nähdyt mielenosoittajat ovat ”valkoista roskaväkeä”, joiden tekoja ei pidä edes yrittää selitellä työttömyydellä tai yhteiskunnallisella syrjäytymisellä.

– Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan ja omasta pseudo- ja kiihkoisänmaallisuudestaan jäykistyvän kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi, Tervo analysoi.

Tervon mukaan mielenilmauksissa nähtyä huutelua ja kivittämistä ei pidä edes yrittää selittää.

– Eivät nämä rasistit mitään syrjäytyneitä ole. Suomen kielessä on täsmällinen nimitys ihmisille, jotka tahtovat polttaa ja kivittää toisia ihmisiä. He ovat roskaväkeä.  

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

”He ovat roskaväkeä” – Jari Tervolta kova rasistianalyysi – Samaa vai eri mieltä? Äänestä!28.9.2015 08.45
Jari Tervo tylyttää presidentti Niinistöä – Yle: ”Suomessa 700 000 rasistia”31.8.2015 09.38

Kommentit (186)

Kommentit

Tervo pois Uutisvuodosta heti

Tervo pois Uutisvuodosta heti.

Sitä roskahömppäohjelmaa en

Sitä roskahömppäohjelmaa en katso ikinä enää ja Tervon roskaromaaneja kartan kaukaa. Jos Tervo itse tulee vastaan kadulla, voin sylkäistä hänen eteensä, jos pystyn pidättelemään oksennusta.

Tervohan elää henkisessä

Tervohan elää henkisessä eliittikuplassa joka on muodostunut tyhjälle nauravasta studioyleisöstä.

Tuota ei voisi paremmin sanoa

Tuota ei voisi paremmin sanoa.

Vähättelee ja halventaa

Vähättelee ja halventaa tavallista suomalaista. Kuitenkin noin 80% kansasta on holtitonta maahanmuuttoa vastaan. Kymmeniätuhansia muslimimehiä vyöryy maahan! Mieltä saa osoittaa. Mielenilmaisuhan oli väkivallaton. Tervon kirjoitus kylläkin mielestäni kiihottaa kansan mieltä.

Mistä lähtien kivien heitto

Mistä lähtien kivien heitto ei ole väkivaltaa?

kivien heittely ei ole

kivien heittely ei ole hyväksyttävää, olet oikeassa. Ei ole tavallisen ihmisen huolen ja pelon vähätteleminenkaan.

Sinä siis tiedät, että noin

Sinä siis tiedät, että noin 80% kansasta on holtitonta maahanmuuttoa vastaan. Yllä ihan selvästi näin kerrot. Mistä olet olet saanut tietosi? Vielä tärkeämpää on, KEITÄ ovat ne, jotka ilmoittivat olevansa holtittoman maahanmuuton puolesta. Siis ketkä olivat HOLTITTOMAN MAAHANMUUTON puolesta? Kyllähän tutkimusaineistossa joitain taustatietoja (ikä, sukupuoli, puoluekanta..) kysyttiin... Ei vaiskaan. En uskonut sanaakaan sinunkaan jutuistasi. Saat toki vastata.

älä yritä, lue enemmän

älä yritä, lue enemmän erilaisia lehtiä ja seuraa asioita ajatuksella

Ei onnistu, vapaamuurareille

Ei onnistu, vapaamuurareille on varattu parhaat paikat, niin politiikan, yrityselämän, yliopistojen kuin "taiteen" ja mediankin huipulta (vrt. YLE).

Samoin se toinen rasisti,

Samoin se toinen rasisti, molemmat vaihtoon niin vois taas ehkä katsoa uutisvuotoa.

Perusuomalaisten Kimmo Kivelä

Perusuomalaisten Kimmo Kivelä puh 09 4323075 on YLE,n johdossa päättämässä siitä voiko ja saako Jari Tervo puhua rasitisia vihapuheita suomalaisista jotka ei ole samaa mieltä kuin hän?

Juuri tämän takia laitoin

Juuri tämän takia laitoin Jari Tervon tuotannon boikottiin. Haukkumalla kantasuomalaisia roskaväeksi ja puhumalla pakko siedättämisestä ei voi lähtöisin kirjailijan kynästä!

eihän hän ole edes haukkunut

eihän hän ole edes haukkunut kantasuomalaisia näin, sanoi vain kivittäjiä, huppumiehiä ja polttopulloheeboja valkoiseksi roskasakiksi, eli jos et tähän porukkaan kuulu niin sulla tuskin on syytä suivaantua, ellet sitten ole liian tyhmä ja haluat väkisin ymmärtää sanomiset väärin (kuten monet maahanmuuttokriittiset nyt sattuvat olemaan, hemmetin tyhmiä).

Mitä tyhmää siinnä on jos

Mitä tyhmää siinnä on jos vastustaa maahanmuuttoa .

Sama kuin vastustaisi vapaata

Sama kuin vastustaisi vapaata kasvatusta pieksemällä lapsia ja olisi eri mieltä toisen sukupuolen kanssa halveksimalla tätä

älytön perustelu, onko tämä

älytön perustelu, onko tämä sivistyneisyyttä?

Taisit juuri kuvailla Jari

Taisit juuri kuvailla Jari Tervon.

Tämä on juuri Tervomaista

Tämä on juuri Tervomaista valkokaulus rasismia, Kiitos esimerkistä.

Aikamoinen vertaus tuo

Aikamoinen vertaus tuo maahanmuuton vastustamiseen,niin lapsien piekseminen!Maahanmuuton vastustaminen on isänmaallinen teko jokaiselta,joka vähääkään ajattelee isänmaan turvallisuutta! Mainitsemastasi "vapaasta kasvatuksesta",niin meillä on valitettavasti lisääntyvä joukko nuoria jotka ovat saaneet elää kuin pellossa koko nuoruutensa ilman minkäänlaisia rajoja! En tietenkään puolusta mitään lapsien pieksemistä,mutta selvät rajat tulee asettaa jo aivan nuoresta pitäen. Jollei siihen pysty niin ei kannata tehdä lapsia ollenkaan!

Eikös tuo ole jo likaisen

Eikös tuo ole jo likaisen pään nuoleskelua...käytä mieluummin paperia siihen hommaan...

Ja syövätkin vielä

Ja syövätkin vielä roskaruokaa.Tervo näyttääkin mitä terveellisten elämäntapojen noudattaminen saa aikaan.Mutta Finlandia-palkintoon ei ole mitään mahdollisuuksia,jollei lauo tuollaisia mielipiteitä.Ja sitähän Tervo on vongannut jo vuosia.

Kirjailija Jari Tervo kuului

Kirjailija Jari Tervo kuului Rovaniemellä asuessaan urheiluseuraan nimeltä Lappi. Kyseinen urheiluseura oli kommunistinen ja se sai tukea mm. Neuvostoliitolta. Tervon kirjat eivät monia viihdytä, mutta itse kirjailija on kyllä hänen todellisen taustansa tunteville aikamoinen vitsi.

No ilmankos! Ihmettelinkin,

No ilmankos! Ihmettelinkin, miten tervo osaa suoltaa sontaa kuin kunnon toveri politrukki.

Taitaa tervo olla vaan

Taitaa tervo olla vaan huolissaan omasta hyvätuloisen asemastaan....minäkään en nyt ole huolissaan kuin tämän nykyisen kolmekymmentä+ olevan veroprosentin nousemisesta kohta neljäkymmentä luvulle...sit alais jo vituttamaan ;)

Koko rasismi-termi on

Koko rasismi-termi on kärsinyt suuren inflaation, kun sitä käytetään kuvaamaan kaikenlaista eriävää mielipidettä. Suomalainen "älyllinen" keskustelukulttuuri on hyvin epätasa-arvoista ja ainoastaan ns. kivoista aiheista saa puhua, kunhan muistaa välillä syrjiä ja mollata esimerkiksi perussuomalaisia, yrittäjiä, ulkomaalaisia sijoittajia, autoilijoita, taksikuskeja, työttömiä, menestyjiä ja turhia julkkiksia.

Eiköhän Tervo itse ole

Eiköhän Tervo itse ole rasisti suomalaisia kohtaan. Melkein syytteen paikka.

Melkoista suomalaisten

Melkoista suomalaisten halveksuntaa, millä hän perustelee esim sen yleistyksen, että suomalaiset ovat huonosti koulutettuja? Verrattuna kehen - näihin "turvapaikan hakijoihinko". Lehdessä oli juuri esittely heistä, monella ei mitään koulutusta, ammatti työmies. Mitenhän kävisi, jos tuohon kirjoitukseen vaihtaisi suomalaisen tilalle jonkin muun kansanryhmän?

Tervolla on sangen

Tervolla on sangen yksipuolinen "rusinat pullasta"-tyylinen kirjoitustapa, joka luo vain jännitteitä ja riitoja ihmisten välille. Samanlainen alentava ja pilkkaava tapa on esillä hänen toimesta myös Uutisvuodossa, joka saa rahoituksensa verovaroista. Tuetaanko verovaroilla rasismia ja kansankiihoitusta? Tervo on YLEn palkkalistoilla oleva henkilö.

Uutisvuodon katsominen jää

Uutisvuodon katsominen jää nyt väliin, kiitos kommentistasi valkoinen hyvin toimeentuleva rasisti Jari Tervo.

Itse olen alkanut voimaan

Itse olen alkanut voimaan henkisesti pahoin viimeisten kuukausien aikana johtuen median yksipuolisesta uutisoinnista. Kirjailija Jari Tervokin laittoi lusikkansa soppaan ja soimasi lukijakuntaansa, meitä suomalaista roskaväkeä. Journalismi on suomessa kuollut, eläköön yksi totuus!

Ikäväkseni on minun todettava

Ikäväkseni on minun todettava, että journalismi käsitteenä ei voi olla puolueeton. Aina on itse journalistilla tai päätoimittajalla jokin agenda, jota hän toteuttaa. Näin kansaa muunmuassa johdetaan.

Tervon mielipiteet ovat yhtä

Tervon mielipiteet ovat yhtä turhia kuin Ylen.

Tyhmä ohjelma ja juontajat

Tyhmä ohjelma ja juontajat myös ,kaikki ovat juoppoja hurreja.

Tervolle ei mikään ole pyhää

Tervolle ei mikään ole pyhää.Pahainen , räävääjä ,tukkisi suunsa jos ei mitään rakentavaa ole sanottavana.

onhan tervolle koraani pyhää,

onhan tervolle koraani pyhää, sitä hän ei paisko lattiaan missään nimessä.

Se koira älähtää johon

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Otettu nokkiin tyhjästä

Otettu nokkiin tyhjästä asiasta. Ei tuossa ollut hänen mielipidettään, vaan laittoi yleisesti tiedetyn asian. Kaikki tietää mitä tarkoittaa "white trash" eikä se meinaa kaikkia valkoisia. Ainoa virhe tuossa vain on, että valkoinen roska ei tarkoita pelkästään köyhää, vaan myös tietynlaista junttimaisuutta. Monet "valkoiset" tosiaan näkevät ja leimaavat itsekin valkoiseksi roskaväeksi. Tietysti se on yhtä lailla rasistista kuin haukkuisi minkä rotuisia tahansa. Vaikka valkoiset ovat etuoikeutettuja monella saralla, ei se vähennä rasistisuuden mittaria haukkumalla heitäkin.

"Roskaväki" on toki

"Roskaväki" on toki haukkumista, mutta tässä tapauksessa ihonväri merkitsee sen verran, että sen mainitseminen on ihan perusteltua. Ei ihonvärin mainitseminen ole automaattisesti rasismia. Valkoinen ei ole haukkumasana sen enempää kuin mustakaan.

Mutta sanopa jotakin

Mutta sanopa jotakin poikkipuolista mustista tai Islaminuskoisista, edes vaikka tilastojen valossa, niin jo heilahtaa sionistinen Ilmanin miekka ja nousee syyte kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja jos laitoit sen julkiseen levitykseen, jossa vähintään kolme kaveriasi sen näkevät, lankeaa pian syyte myös rikollisjengiin kuulumisesta.

Juurikin näin. Vaikka

Juurikin näin. Vaikka valkoihoiset ovat vielä enemmistö Suomessa. Maailmanlaajuisesti valkoiset ovat vähemmistönä. Kääntyykö asia päinvastaiseksi tulevaisuudessa?

Tervon mukaan valkoiset

Tervon mukaan valkoiset juntit ovat roskaväkeä, kun taas ei-valkoiset juntit ovat väärinymmärrettyjä? Roskaväki, idootti, rasisti, terroristi leimaamisen hyöty on siinä, että ei tarvitse enää ymmärtää, eikä pohtia ratkaisuja ongelmiin. Vähän niin kuin; "Musta ihonväri vaan inhottaa..."

Tervo on mielestäni jo

Tervo on mielestäni jo pitkään kerjännyt verta nenästään. heittämällä raamatun lattiaan ym persusuomalaisten haukkumista . nyt tämäkin vielä. . en yhtään ihmettele jos joku päivä tervo saisi oikein kunnolla pataan jossain kadulla koska hänen käytös on täysin ala- arvoista ja haukkuvaa tiettyjä oman kansan periaatteita vastaan.

Tervo on mielestäni jo

Tervo on mielestäni jo pitkään kerjännyt verta nenästään. heittämällä raamatun lattiaan ym persusuomalaisten haukkumista . nyt tämäkin vielä. . en yhtään ihmettele jos joku päivä tervo saisi oikein kunnolla pataan jossain kadulla koska hänen käytös on täysin ala- arvoista ja haukkuvaa tiettyjä oman kansan periaatteita vastaan.

Raamattu on kuusikymmentä eri

Raamattu on kuusikymmentä eri kirjaa. Nivottu kokonaisuudeksi. Kaikki jotka arvostavat ja kunnioittavat tätä kirjaa eivät tule tuomituiksi, vaan ovat Herran työssä auttamassa niitä tarvitsevia. Kaikki alkaa lähimmäisen rakkaudesta, kuten Luther sanoi.

Tervo on sivistymätön moukka!

Tervo on sivistymätön moukka!

Tämä Tervo on vitsi..

Tämä Tervo on vitsi...väsähtänyt tyhjäntoimittaja. Luulee olevansa älykkö mutta riisuu itsensä aika ajoin puhjenneilla unelmillaan toimivasta multikulttuurista.

Tervo tahallaan heitti herjan

Tervo tahallaan heitti herjan, ja nyt naureskelee, että ihan nappiin meni. Hän on älykäs vedättämään tyhmää Suomalaista. Moni ei tajua tosiasiaa, että kirjoitus sinällään ei tosiasiassa ole se asia, vaan se piilee rivien välissä, joka taas vaatii tietyn määrän älykkyyttä tajutakseen asian juonen

Tunnet varmaan suurta

Tunnet varmaan suurta ylemmyyttä ja mielihyvää kun "tajusit"?Olipa tervon tarkoitus mikä hyvänsä niin kirjoitus on silti sellaista rasismia mistä olisi jo poliisi kiinnostunut mikäli tämä koskisi jotain muuta ryhmää kuin "valkoista roskasakkia".

muita halventava käytös ei

muita halventava käytös ei ole älykkyyttä

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu