Puheenaihe

Tuomarinkylän kartanoon ravintola – käsintehtyä olutta ja lounasta

Tuomarinkylän kartanon päärakennus on 1700-luvulta.

Johanna Erjonsalo

Helsingin kaupunki on löytänyt Tuomarinkylän kartanon päärakennukseen uuden vuokralaisen.

Rakennus jäi tyhjilleen syksyllä 2013 kun Tuomarinkylän kartanomuseo lakkautettiin. Samalle yrittäjälle on nyt vuokrattu myös kartanon siipirakennuksessa tyhjillään ollut ravintolatila.

Yrittäjä suunnittelee päärakennukseen tilausravintolaa, jota ihmiset voivat vuokrata yksityistilaisuuksiin, juhliin ja kokouksiin.

Päärakennukseen tulevat myös siipirakennuksen ravintolan kabinettitilat. Ravintola Dumari aloittaa lounaspaikkana ja kahvilana vielä tämän syksyn aikana.

– Ravintolarakennuksessa on tarkoitus käynnistää panimotoiminta mahdollisimman pian. Panimoravintolassa tarjoillaan hyvin pienissä erissä käsin tehtyä Cask Alea. Olut on elävää, pastöroimatonta käsityöolutta, jota maailmalla nimitetään Craft Beeriksi, kertoo ravintoloitsija ja panimon päällikkö Mikko Tornivuori .

– Tulevaisuudessa kaupungin rakentamispalvelu Staran ja rakennusviraston kanssa käyn keskusteluja siitä, voisiko viereisellä pellolla viljellä mallasohraa panimon käyttöön. Näin saataisiin lähiolutta sanan varsinaisessa merkityksessä.

Nyt on Tuomarinkylän kartanossa jälleen elämää ja valot päällä.”

– Ravintolaan pyrin luomaan englantilaistyylisen pubin henkeä, ja myös ruoka-annoksia on tarjolla. Lounaalla lähdetään nyt talvea vasten liikkeelle, Tornivuori jatkaa.

Keväällä on tarkoitus avata kahvilaterassi päärakennuksen eteläpuolelle, jossa on valmiina upea ja mittava terassialue puistonäkymällä.

– Tällöin päärakennuksen tiloja otetaan kahvilan käyttöön koska sää ei aina ole otollinen ja terassilta voi tarvittaessa siirtyä sisälle.

Isoon päärakennukseen mahtuu tilausravintolan ja toimiston lisäksi muutakin käyttöä, ja yrittäjä jatkaa tilojen konseptin kehitystyötä.

– Pohjois-Helsingistä puuttuu kaupunkilaisten olohuone. Sellaisen haluan tästä paikasta tehdä. Nyt on Tuomarinkylän kartanossa jälleen elämää ja valot päällä.

– Kartanon päärakennus hakee vertaistaan Helsingissä. Tilat ovat suuret, ja mahdollisuuksia on valtavasti. Lisäksi kattomaalaukset ovat käsittämättömän upeat. Tilat ovat oikein hyvin säilyneet. Tämä taitaa olla Suomen suurin kustavilaisen ajan kartanorakennus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Aivan huippua! Tätä

Aivan huippua! Tätä ravintolaa ja terassia on kaivattu takaisin.

Saadaanhan niitä hyviäkin

Saadaanhan niitä hyviäkin uutisia välillä! Loistava juttu.

Hieno uutinen! Nyt sitten

Hieno uutinen! Nyt sitten vain kaikki lähialueiden asukkaat käyttämään ravintolan palveluita, jotta toiminnalle saadaan jatkuvuutta.

Kyllä tullaan pidempääkin :)

Kyllä tullaan pidempääkin :)

Hienoa. Vihdoinkin. Onnea

Hienoa. Vihdoinkin. Onnea yrittäjälle.

Mahtava uutinen! Heti tullaan

Mahtava uutinen! Heti tullaan kunhan paikka vain avaa ovensa. Tätä ollaan jo odotettukin.

Minulla ei ole varaa käydä

Minulla ei ole varaa käydä ravintoloissa näin laman kurittamana, mutta onnea varakkaammille! On hienoa nähdä onnellisia ihmisiä, mieluummin heitä katselee kuin leipäjonon harmaita kasvoja. Voin tulla terassin reunalle katsomaan tätä ihmettä, kiitos siitäkin.

Sanot vain ääneen huokaisten

Sanot vain ääneen huokaisten siinä terassilaisille, että ottaisin minäkin, jos olisi varaa, niin eiköhän joku heltiä ja saat oluen ja voit sinäkin ihailla ohi kulkevia uljaita ratsuja ja ylväitä koiria.

Mutta jos ei ole pakoloinen,

Mutta jos ei ole pakoloinen, niin antaakohan kukaan mitään kantasuomalaiselle heimolaiselleen, epäilen. Nythän on hysteeristä populistimuotia auttaa kaikkia muita kuin suomalaisia. Näin kylmä voi suomalainen olla suomalaiselle. Vieras kelpaa kestittäväksi, vaan ei suomalainen.

On se jännää, miten vielä

On se jännää, miten vielä vuosi sitten jopa poliisi sanoi, että älkää antako rahaa kerjäläisille, jos kukaan ei anna rahaa, niin ne eivät tule tänne. Mutta nyt jos saman sanoo ääneen, niin heti saa syytteet kansaryhmä kiihottamista vastaan ja haukut natsiksi. Miten hienosti ihmisten aivopesu toimii...

Loistavaa. Hyvätasoista,

Loistavaa. Hyvätasoista, viihtyisässä kartanomiljöössä sijaitsevaa ravintolaa on kaivattu takaisin. Paikka palvelee paitsi pohjoishelsinkiläisiä niin myös mitä suuremmassa määrin vantaalaisia. Toivottavasti paikka satsaa hyvälaatuiseen lähiruokaan. Pelkällä oluella se ei tule menestymään. Ravintolaan tullaan usein omalla autolla ja nimenomaan nauttimaan hyvästä ruuasta kauniissa, historiallisesa ympäristössä. Olut on hyvä lisä mutta se ei riitä. Aiemmin ravintolasasta sai erittäin hyvää ruokaa jota oli ihana terassilla nauttia. Siis vihje yrittäjälle: lähiruokaa sesonkien mukaan ammattitaitoisen kokin suunnittelemana ja mainonta kohdentumaan myös Vantaalle!

Eiköhän tuokin upea

Eiköhän tuokin upea Tuomarikylän kartano tulla ajan kanssa muuttamaan vielä pakolaiskeskukseksi. Viis mistään ravintolayrittämisestä. Pakolaiset ovat Suomessa aina etusijalla. Kantasuomalaisilla ei ole mitään väliä. Pakolaisilla kylläkin.

iEttä, pubitunnelmaa... Ja

iEttä, pubitunnelmaa... Ja joka päivä Ale! No mikä jottei. Premier liigaa kyllä kelpais katsella kartanon mailla, aletuoppi nenän edessä. Hyvä uutinen.

Loistavaa, että tuonne upeaan

Loistavaa, että tuonne upeaan miljööseen saadaan toiminta takaisin! Pitää kyllä käydä testaamassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu