Asuminen

Rastilan leirintäalue asunnoiksi, Vuosaaren satamaan matkustajaliikennettä

Yleiskaavaehdotus etsii uusia paikkoja asuntorakentamiselle. Helsingissä arvellaan asuvan 2050 jo reilut 800 000 asukasta. Yksi uusi rakentamiskohde on Rastilan leirintäalue.

Sanna Jompero

Uusi yleiskaavaehdotus tuo muutoksia Vuosaareen. Rastilan leirintäalueelle on piirretty uusia ranta-asumisen kortteleita. Osa leirintäalueesta jäisi viheralueeksi.

Helsingin Uutiset kertoi helmikuussa, että Rastilan leirintäalueelle on löydetty uusi paikka Vuosaaren sataman lähistöltä, niin ikään ranta-alueelta. Leirintäalueen siirtäminen Uutelaan vapauttaisi maata rakentamiseen aivan Rastilan metroaseman vierestä.

Vuosaaren satamaan tehdään varaus matkustajaterminaalille, jotta osa nykyisestä kantakaupunkiin suuntaavasta laivaliikenteestä saataisiin siirrettyä Vuosaareen. Matkustajaliikenteen lisääminen edellyttää sataman liittämistä metro- ja raidejokeri 2 -verkkoon.

Pohjois-Vuosaareen on kaavailtu tiivistä rakentamista Niinisaarentien varteen. Vuosaaren keskustan tyhjät toimistotontit rakennetaan asunnoiksi. Myös aiemmin päätetty Meri-Rastilan rannan rakentaminen tuo lisää asukkaita Vuosaareen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Meri-Rastilan lisärakentamisen vaihtoehdot julki2.10.2015 09.57
Rastilan leirintäalueelle uusi paikka Vuosaaren sataman vieressä21.2.2015 10.00
Tiesitkö? – Vuosaaresta pääsee myös risteilymatkoille2.9.2015 17.20
Yleiskaavassa pohditaan myös Rastilan leirintäaluetta8.10.2013 14.05
Vuosaareen kaavaillaan jättimäistä hybriditaloa ja saaristoratikkaa6.1.2015 07.00
Leirintäalueen railakas elämä paljastui kaivauksissa – ”Rintaliivit olivat hitti”27.6.2015 09.00
Uutelan kanavan päätytalot valmistuvat vuosia myöhässä30.8.2012 16.55
Vaarallinen Vuosaaren silta saamassa vihdoin parannuksia17.6.2014 06.15
Lisää tornitaloja Vuosaareen – kattohuoneistoja myymättä1.9.2015 19.30

Kommentit (12)

Kommentit

Rakentakaa ihmeessä nykyinen

Rakentakaa ihmeessä nykyinen Rastilan leirintäalue asunnoiksi, metro vieressä. Mielellään korkeita taloja, eli tehokkaasti käytetyt neliöt. MUTTA mutta älyttömin juttu on siirtää leirintä alue UUTELAN, siis helsinkiläisen ulkoilualue aidataan, kuten nykyinen Rastilan leirintäalue. Mikä on niin vaikeaa suunnitella, nyt heti uusi leirintä-alue "uuden Itä-Helsingin"alueelle. Leirintäalueen loistava paikka on Landbon ja Porvoon moottoritien välinen alue. Siis paikka lähellä Sipoonkorpea, lyhyt matka Vuosaaren satamasta, helppo jatkaa eteenpäin matkailuvaunuilla. Yllätys, yllätys, tällä hetkellä erittäin hyvät joukkoliikenneyhteydet bussilla, etenkin 93llä 15min väleinen Itäkeskukseen. Kertokaa miksi Leirintäalue pitäisi olla merenrannalla, säästetään rannat kaikille veronmaksajille. Kyllä leirintäalueella yöpyvälle riittää asianmukaiset suihkut ym. peseytymispalvelut ei tarvitse väkisin tunkea merenrantaan. Leirintäalueyöpyjä Helsingissä haluaa tutustua helsinkiin ja sen nähtävyyksiin eikä mihinkään muuhun. Jos haluaa tutustua mereen, niin sightseeing kierrokset ovat loistava tapa merellisen Helsinkiin. Unohtakaa Leirintäalue kokonaan Vuosaaresta ja varsinkin Uutelasta, kun sisämaassa on lähellä on hyvää valmiiksi tasaista maata liikenneyhteyksien risteyksessä.

Talosaaren kärki, missä on

Talosaaren kärki, missä on valmiina Helsingin kaupungin maita eikä sovellu tiiviiseen rakentamiseen. Siellä on loistava paikka uuden ja kunnolla tehdyn leirintäalueen rakentamiseen, mökkejä ym. palveluja ja matkaa Vuosaaren satamasta on joitakin kilometrejä sekä nykyinen ja tuleva metronliittymisbussilinjat palvelisivat heti aluetta.

Uutelaan ei saa laittaa

Uutelaan ei saa laittaa leirintäaluetta nyt järki käteen!

Nyt järki käteen itselläsi.

Nyt järki käteen itselläsi. Kaupunkiyhteisön toiminta on tärkeämpää kuin sinun koirankusetuksesi. Todennäköisesti et ikinä edes kävele leirintäalueen kaavaillulla sijainnilla.

Sinä päivänä kun

Sinä päivänä kun matkustajaliikenne risteilymatkoille, Tallinnasn tai Ruotsiin lähtevät Tuolta niin loppui mun reissut. Minä en raahaudu Ullanlinnasta minnekkään mamualueelle (sori vaan) laivamatkaa varten. Jättäkää rauhaan Ruotsin ja Tallinnan liikenne Helsingin keskustassa. Mulle riitti ne muutamat kerrat kun jouduin kulkemaan Rastilan alueella. Ei mitään muuta kuin somaleja. Ja anterksi vaan mutta minä viihdyn samanlaiseni kanssa. Ja olen asunut ulkomailla!

En ole koskaan ymmärtänyt,

En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi laivojen terminaalit pitää sijaita keskellä kaupungin parhaita paikkoja, jotka voitaisiin käyttä helsinkiläisten uusille asunnoille ja virkistyspaikoille. Vuosaaresta voi lähteä paljon paremmin matkaan muun muassa autolla ja samalla kantakaupungin autoruuhkat vähenisivät.

Rastilaan voi rakentaa, mutta

Rastilaan voi rakentaa, mutta Uutelaa ei saa pilata leirintäalueella. Leirintäalueen voi mieluummin lopettaa kokonaan. PK-seudulla on jo Oittaan leirintäalue, jolla on laajenemismahdollisuuksia viereisille pelloille. Matkustajalaivojen siirron osalta ei ole otettu huomioon metron kantokykyä. Itämetro tulee ylikuormittumaan jo siinä vaiheessa, kun lyhyemmät junat tulevat länsimetron myötä käyttöön. Muutaman tunnin välein tulevia Tallinnan matkaajia juomalasteineen metro ei pysty vetämään.

Laadukasta majoitusta

Laadukasta majoitusta Matuille!?

Leirintäalueen paikalle

Leirintäalueen paikalle voidaan hyvin rakentaa asuntoja, tämähän sijaitsee nyt ihan turhaan metroradan varrella. Uutelan aluetta ei saa uhrata leirintäalueeksi vaan tämän pitää säilyä kaikille avoimena virkistysalueena. Leirintäalueelle voisi löytyä tilaa entisen Sipoon alueelta.

Maapallo ei kestä nykyistä

Maapallo ei kestä nykyistä väestömäärää. Lisäkaavoituksen sijaan ehdotan keskittymistä väestön räjähdysmäiseen supistamiseen. Yhden sukupolven aikana järkevänä tavoitteena olisi supistaa väkilukua kymmeneen prosenttiin nykyisestä. Se tulee edullisemmaksi ja on todellista kestävää kehitystä.

Rastilan leirintäalueen ainoa

Rastilan leirintäalueen ainoa hyvä puoli on ollut se, että metroasema on vieressä. Ei tarvitse matkailuautoilla lähteä keskustaan pysäköimään. Rastilaan on tuskin tultu viettämään rantaelämää ja nauttimaan rauhasta, johon Suomesta löytyy paljon parempiakin paikkoja. Ei Hgin leirintäalueen ei tarvitse olla rannalla, kunhan yhteydet keskustaan ovat erinomaiset.

Maan pääkaupunkia ei voi

Maan pääkaupunkia ei voi suunnitella pelkästään siellä asuville. Koska lähes kaikki keskitetään sinne, on muualta pakko tulla tekemään sellaista, mitä muualla ei voi tehdä. Ei kaikilla ole varaa asua hotellissa, varsinkin, jos joku matkailuajoneuvokin on hankittu. Matkailuajoneuvoille on oltava sellainen paikka, josta julkisilla pääsee yhtä hyvin, kuin Rastilasta pääsee.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu