Puheenaihe

Silja Europa palaa juurilleen – Ei purjehdi vieläkään siniristilipun alla

Ruotsinlaiva tekee tilaa. Serenaden ja Symphonyn aikataulut menevät sopivasta ristiin Europan tulevien aikataulujen kanssa.

Sakari Nupponen

Australiassa asuntolaivana toiminut Silja Europa palaa Helsinki–Tallinna-reitille. Se alkaa tehdä perinteisiä päiväristeilyitä, joilla voi pitää hytin koko matkan ajan ja joilla on aikaa pitkään maissaoloon.

Tätä mahdollisuutta ei ole nyt millään kilpailijalla, kun ne ovat tiivistäneet aikataulujaan.

Risteilyt tulevat myyntiin ensi viikolla. Laivan lähtösatama on perinteinen Länsiterminaali. (LUE KORJAUS JUTUN LOPUSTA.)

Silja Serenaden ja parhaillaan telakoitavan Symphonyn aikataulut menevät sopivasti ristiin Silja Europan tulevien aikataulujen kanssa.

Maalis-huhtikuussa Silja Europa tuuraa myös Tallinkin Superstaria ja Baltic Queenia niiden suunniteltujen telakointien aikana. 

– Tulevaisuudessa se liikennöi Tallinkin reiteillä Suomen, Viron, Ruotsin ja Latvian vesillä, Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults kertoo.

Silja Europa on Viron lipun alla ja siihen tulee virolainen miehistö.

1. KORJAUS 3.2.2016 kello 12.00: Laivan lähtöpaikka ei ole Olympiaterminaali vaan Länsisatama.

2. KORJAUS 30.3.2016 kello 12.00: Laivan lähtöpaikka on todellakin myös Olympiaterminaali, kuten alkuperäisessä uutisessa  kerrottiin.

Näin Tallink tiedotti 30.3.2016 kello 10.00:

Silja Europa aloittaa liikennöinnin Helsingin Olympiaterminaalista 23.4.2016 alkaen. Terminaalimuutoksen myötä laivan päiväristeilyaikataulu muuttuu matkustajille mukavammaksi. Tallinkin laivoilla on jopa 8 lähtöä ja lähes 20 000 matkustajapaikkaa Helsingistä Tallinnaan joka päivä!

- Olympiaterminaalin myötä saamme entistä enemmän monipuolisuutta ja vaihtoehtoja Tallinnan reitin valikoimaan niin sijainnin kuin aikataulun puitteissa. Myös Helsinki−Tukholma-reitin laivamme operoivat Olympiaterminaalista, joka sijaitsee Helsingin keskustan ytimessä. Silja Europan aikataulusuunnittelussa olemme joutuneet huomioimaan muiden laivojen aikatauluja ja laituripaikkoja, mutta toivomme, että Silja Europan uudet lähtö- ja saapumisajat sopivat hyvin kesäsesonkiin, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Silja Europa lähtee 23.4. alkaen päivittäin Olympiaterminaalista klo 8.00 ja saapuu Tallinnan D-terminaaliin klo 11.30. Takaisin laiva lähtee Tallinnasta klo 17.30 ja saapuu Helsinkiin klo 21.00. Silja Europa kuljettaa matkustajien lisäksi reitillä vain henkilöautoja ja pieniä rahtiyksiköitä; muu rahti hoidetaan reitin muilla laivoilla – rahtilaiva Sea Wind operoi Vuosaaresta ja Star, Superstar sekä risteilyalus Baltic Queen Länsiterminaalista.

Silja Europa tekee kesän aikana myös kuusi erikoisristeilyä Visbyhyn. Sunnuntaisin lähtevät risteilyt toteutetaan kesäkuusta alkaen 19.6., 3.7., 17.7., 24.7., 31.7. ja 7.8.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tämä jättilaiva aloittaa Tallinnan-reitillä20.1.2016 11.28

Kommentit (5)

Kommentit

Voisi kiinnostaa jos tulisi

Voisi kiinnostaa jos tulisi suomalainen miehistö. Pari työporukkaristeilyä on tullut tehtyä Tallinkin laivoilla mutta tuo virolainen palvelukulttuuri, tai pikemminkin sen puute, on niin töykeää ja luotaantyöntävää että ei kiitos enää virolaisten miehittämille laivoille.

Päiväristeilyillä (n. 3

Päiväristeilyillä (n. 3 tuntia suuntansa) jää sitten viinan - ja ruuanmyynti vähiin, poislukien taxfree. Sekin myynti pois kolmelta omalta alukselta? Kannattaakohan muuta kuin kesäkauden, silloinkin vielä Viikkarillakin kaksi alusta kilpailemassa samoista matkustajista! Jos Virolaiset puolestaan tulevat laivaan yöksi Eteläsatamaan ryyppäämään, kuten me D-terminaaliin, joku euro voisi tulla siitä? No, luultavammin laiva vain reissaa kesän ja muutetaan sitten tuottavammaksi Vokiksi ensi kesän pakolaisryntäyksen takia!

Osuit kantaan, "Jariny"! Se

Osuit kantaan, "Jariny"! Se todellakin muuttuu Olympiarannan kelluvaksi VOKiksi, josta mamut voivat kävellä kesäisille rannoillemme "jahtaamaan" kaikenlaisia fisuja ja t..... .Sipilä järjestää sinne seisovan pöydän ja taxfree-oikeudet mamuille ja suvakit pääsee laivaan alennuslipuilla ihailemaan suvaitsevaisuuden unelmalaivaa!

Kyllä meni nyt ihan

Kyllä meni nyt ihan perseelleen tämän laivan reitti. Turku - Tukholma olis ollut oikea valinta. Surkeeta palvelua jälleen. Kyllä tekivät pahan virheen. Turusta ei edes kulje Tallinnaan mitään alusta. Että kiitos vaan Tallinksilja. Voi että mokasitte pahasti. Tämä alus kuuluu Turkuun. PISTE!!!

Tallina ei kiinnosta

Tallina ei kiinnosta pätkäkään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu