Mies söi 30 päivää terveyssuositusten mukaisesti – hurja tulos

Ravintokriitikko Tomi Kokko on suostunut 30 päivän haasteeseen, jossa hän syö täysin virallisten ravintosuositusten mukaisesti. Tulokset ovat yllättäviä.

Ruutukaappaus

Personal trainer ja elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko haastaa asiantuntijoiden laatimat terveyssuositukset rajulla tavalla: hän laittaa oman hehonsa ja hyvinvointinsa likoon elämällä 30 päivää täysin THL:n virallisten ravintosuositusten mukaisesti. 

Tästä hankkeesta on tehty myös dokumentti nimeltä 30 päivän ihmiskoe – viralliset ravintosuositukset puntarissa.

Kokolta otettiin Helsingin antioksidanttiklinikalla erittäin kattavat verikokeet ja mitattiin kehonkoostumus sekä ennen että jälkeen ihmiskokeen. Lisäksi hän suoritti kuntotestin maksimaalisen hapenoton mittaamiseksi.

Näiden testien avulla saatiin puhdasta faktaa siitä, mihin suuntaan Kokon terveys meni syömällä virallisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

– Tiesin, että kuukaudesta tulee haastava, mutta en olisi uskonut, että paino nousisi näin paljon 30 päivässä syömällä meille tuttua suomalaista ruokaa, Kokko kertoo tuntemuksistaan kuukauden mittaisen ihmiskokeen jälkeen.

Tomi Kokko on tullut tunnetuksi voimakkaasta virallisten ravintosuositusten vastaisesta linjastaan. Hän on valmentanut yli 3000 asiakasta ja pudottanut suomalaisista yli 4500 kiloa. Joka kerta, kun hän on ottanut kantaa ravintoasioihin, on syntynyt kiivas keskustelu, jossa laineet lyövät puolesta tai vastaan.

Kokeen pohjalta tehty 45 minuutin mittainen dokumentti esitetään hotelli Presidentissä ensi lauantaina kello 19.00.

Dokumentissa esiintyvät Suomen johtavat ravitsemusalan asiantuntijat, kuten professorit Mikael Fogelholm, Pekka Puska ja Kari Salminen sekä lääkärit Olli Sovijärvi ja Taija Somppi, jotka ovat ottaneet mediassa jo vuosia kantaa ravintoon liittyviin asioihin.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen

Kommentit (2)

Kommentit

Mikael Fogelholm totesi, median uutisoinnissa että " Toivon, että ihmiset pystyvät näkemään, miten tyhmä ja järjetön temppu tuo on" kun syö virallisia ravitsemussuosituksia noudattaen?? Eli pitäsiköhän paistinpannulla paistaa voissa 400 garammaa grillimakkaraa ja heittää salaatit ja tomaatit roskiin, ettei syyllistyisi mihinkään tyhmään ja järjettömään temppuun???

Perniön Erkki

"Dokumentissa esiintyvät Suomen johtavat ravitsemusalan asiantuntijat, kuten professorit Mikael Fogelholm, Pekka Puska ja Kari Salminen sekä lääkärit Olli Sovijärvi ja Taija Somppi, jotka ovat ottaneet mediassa jo vuosia kantaa ravintoon liittyviin asioihin."

No mitäs asiantuntijoita nuo nyt muka ovat ravitsemukseen liittyen? Ei se tee kenestäkään asiantuntijaa, että on koko ajan ottamassa johonkin asiaan kantaa ja tyrkyttämässä mielipiteitään. Puskan asiantuntemattomuus paistaa monessa muussakin asiassa kuin näissä ravitsemusjutuissa, mm. sähkötupakkaan ja tupakointiin liittyen mainostaa itseään asiantuntijaksi. Tietää asiat jopa paremmin, kuin lähes kaikki alheesta tehdyt tutkimukset.

joppelo