Puheenaihe

Nyt hermostuivat yrittäjät: Hämeentien autottomuutta testattava – kohtalonhetket keskiviikkona

Hämeentien sijasta autoilijat laitettaisiin Sörnäisten rantatielle.

Vera Miettinen

Yrittäjien etujärjestö Helsingin Yrittäjät vaatii, että Hämeentien uusi liikennesuunnitelma testataan käytännössä ennen sen lopullista toteuttamista.

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee keskiviikkona kokouksessaan liikennesuunnitelmaa, jossa Hämeentie muutettaisiin joukkoliikennekaduksi ja henkilöautoliikenteen läpiajo estettäisiin Hakaniemen ja Sörnäisten välillä ja Hämeentie muutettaisiin vain kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen väyläksi.

Helsingin Yrittäjät pelkää Hämeentien muuttamisen ruuhkauttavan Sörnäisten rantatien. Samalla kun Hämeentie suljetaan henkilöautoliikenteeltä, Kalasatamaan aletaan rakentaa uutta kauppakeskus Rediä, jonka on tarkoitus valmistua vuoteen 2023 mennessä. Tämä tarkoittaa, että myös rakennustyömaan liikenne kulkee paljolti Sörnäisten rantatietä pitkin.

Yrittäjien mukaan uudistus hankaloittaisi myös jakelu- ja huoltologistiikkaa sekä liikkuvaa palvelutyötä tekevien yritysten toimintaa.

Tällä hetkellä Sörnäisten rantatiellä kulkee noin 44 000 ja Hämeentiellä noin 14 000 henkilöautoa vuorokaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Niin Helsingin kuin muidenkin

Niin Helsingin kuin muidenkin kaupunkien yrittäjät vastustavat kaikkia suunitelmia, jotka vähentävät yksityisautoilua oman yrityksensä lähellä. Siinä ei paljon paina yleinen etu vaan pelkästään yrittäjien oma lompakko. Vapauttakaa meidät Hämeeentien hornankattilan melusta ja pakokaasuista. Please!

Yhden lobbausjärjestön

Yhden lobbausjärjestön mielipide on nyt töräytetty ilmoille, mutta sille ei tarvitse antaa sen kummempaa painoarvoa. Helsingin yrittäjät ei ole liikennesuunnittelun asiantuntija. Toistetaan ties kuinka monennen kerran: muutoksen jälkeen rantatiellä on VÄHEMMÄN liikennettä kuin siellä oli 2000-luvun alussa.

Älkää nyt yrittäjät pilatko

Älkää nyt yrittäjät pilatko viherpiipertäjien ideaa, sossu kyllä maksaa teillekin kun myynti laskee ja konkurssi tulee.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu