Puheenaihe

Asukas sai tuomion hätävarjelun liioittelusta – aseina pesäpallomailat, isoteräinen veitsi ja ampuma-ase

Hyvinkään käräjäoikeudessa on käsitelty juttua, jossa käytettiin rajua väkivaltaa Hyvinkäällä. Kuvituskuva.

Arkistokuva

Hyvinkään käräjäoikeus on antanut tuomiot jutussa, jossa hyvinkääläisasunnossa käytettiin rajua väkivaltaa.

Ottavina ja saavina osapuolina olivat niin asunnon asukas kuin asuntoon tunkeutujatkin.

Aseina kuluvan vuoden huhtikuun tapahtumissa olivat ampuma-ase, isoteräinen veitsi sekä pesäpallomailat.

Silmitön pahoinpitely alkoi heti, kun asukas oli avannut asuntonsa oven. Asukas peräytyi keittiöön, missä otti aseekseen veitsen, jota käytti pahoinpitelijöitään kohtaan.

Tuomion saivat veistä käyttänyt asunnon asukas sekä kolme asuntoon tulleista neljästä henkilöstä.

Asunnon asukas, 35-vuotias mies tuomittiin hätävarjelun liioiteltuna tehdystä tapon yrityksestä sekä kahdesta tapon yrityksestä.

Tuomiona oli neljän vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdoton vankeusrangaistus, josta vähennetään vapaudenmenetysaika.

Mies velvoitettiin maksamaan uhreille erilaisia korvauksia, joiden yhteissumma on yli 21 000 euroa.

Asuntoon tulleista 35-vuotias mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä sekä ampuma-aserikoksesta.

Tuomiona oli yhden vuoden, kahden kuukauden ja 15 päivän pituinen ehdollinen vankeusrangaistus, jonka koeaika päättyy vuoden 2018 heinäkuussa.

30-vuotias mies tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä.

Tuomiona oli yhden vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdollinen vankeusrangaistus, jonka koeaika päättyy vuoden 2018 heinäkuussa.

Lisäksi miehelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, yhteensä 300 euroa.

36-vuotias nainen tuomittiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä pahoinpitelystä.

Tuomiona oli yhden vuoden ja kahden kuukauden pituinen ehdoton vankeusrangaistus, josta vähennetään vapaudenmenetysaika.

Kolmikko velvoitettiin korvaamaan asunnon asukkaalle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta tuhat euroa sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä aiheutuneesta kärsimyksestä 3 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Edes kotona ei siis saa

Edes kotona ei siis saa puolustaa itseään kun joku tunkeutuu sinne väkivalloin? Voi taivas!

Kolme henkilöä tulee kotiisi

Kolme henkilöä tulee kotiisi aseen kanssa, etkä saa puolustautua edes veitsellä. Ja uhri joutuu vielä maksamaan 21 000€ korvauksia tunkeilijoille. Mahtavaa maa suomi! Varsinainen oikeusvaltio!

OMG

Aseellinen hyökkäys asuntoosi

Aseellinen hyökkäys asuntoosi etkä saa puolustaa itseäsi, uskoni suomen "oikeus" laitokseen on mennyt aikaa sitten mutta tämä on kyllä taas uusi rimanalitus.

Vähän tuntuu siltä että pitää

Vähän tuntuu siltä että pitää kaivaa saunan taakse monttu valmiiksi tällaisia varten jos kerran oikeudesta ei saa apua.

Jutun perusteella ampuma

Jutun perusteella ampuma-asetta ei ollut käytetty, joten tuomio hätävarjelun liioittelusta on kyllä aika kyseenalainen, jos yhdellä hyökkääjistäkin oli ampuma-ase. Aika erikoiseltahan tuo tuomio kyllä vaikuttaa, mutta kun tapahtumien kulusta ei ole tarkempaa tietoa, asiaa on vaikea arvioida. Joka tapauksessa kyseessä on vasta käräjäoikeuden tuomio, jolla ei nykypäivänä ole oikeastaan mitään merkitystä. Jotenkin tästä jää kuitenkin paha maku suuhun kokonaisuutena tarkastellen, eikö sillä, missä rikokset tehtiin ollut ja ole tuomioon mitään vaikutusta. En usko, että tuomio kestää hovissa tuollaisenaan.

Jep, olisi pitännut odottaa,

Jep, olisi pitännut odottaa, että asetta käytetään ja sinut ammutaan.

Tässä taas muistutus siitä,

Tässä taas muistutus siitä, että oikeuslaitos on valjastettu rikollisten tekemisien vähättelyyn. Kun ymmärrystä näillä korkeasti koulutetuilla ei ole sen vertaa, että syyllinen on aina se joka hyökää. Jos ei hyökkäystä ole, ei tarvitse puolustautuakaan. Eikä mitään tuomittavaa ole tapahtunut. Herää epäilys, että .....?

Miksei tällaisissa uutisissa

Miksei tällaisissa uutisissa koskaan mainita kuka näistä älyttömistä tuomioista on vastuussa? Kuka oli tuomarina? Meikäläisen kotiin kun tommonen porukka tunkeutuisi niin nappaisin seinällä roikkuvan moraveitsen nopeasti käteen ja iskisin jokaista tunkeutujaa niin vimmatusta ilman mitään armoa.

Vain Suomessa uhri on aina

Vain Suomessa uhri on aina suurempi syyllinen tapahtuneisiin rikoksiin ja saa siten suuremman vankilatuomion sekä maksettavat korvaukset. Koko oikeuslaitos kaipaisi suurta remonttia, sillä se ei huomioi uhrin asemaa ja itsensä (tai omaisuuden) puolustamisen syitä, vaan ainoastaan absoluuttiset, matemaattisesti laskettavissa olevat vahingot, joiden mukaan tuomiot lasketaan.

Näihin juttuihin pitää

Näihin juttuihin pitää ehdottomasti saada jutusta päättävien nimet mukaan. Lakia tulkitaan ja on hyvä tietää kuka sitä tällä lailla tulkitsee? Tuomarin nimi tänne vaan. Se on ihan julkista tietoa.

Olisikohan tämä tuomittu

Olisikohan tämä tuomittu asukas kanta-Suomalainen ja hyökkääjät kaaleita...? Sitten ymmärtäisi tuon ihmeellisen tuomion ja pelon rasisti leimasta...?

Tuomarien nimiä tosiaan

Tuomarien nimiä tosiaan tiskiin. Ihmettelen, kuinka aniharvoin niitä näkee, vaikka julkista tietoa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu