Puheenaihe

Paatero sohaisi ampiaispesää – kasvaako vastaanottokeskuksissa järjestäytynyt rikollisuus?

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Poliisiylijohtajan tehtävästä viime vuonna eläköityneen Mikko PaateronYlelle antamat kommentit turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä ovat herättäneet vilkasta keskustelua. Paatero sanoi Ylelle, että jotkut turvapaikanhakijoista ovat alkaneet järjestäytyä vastaanottokeskuksissa, mutta viranomaiset vaikenevat huolestuttavasta ilmiöstä.

Paateron mukaan kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat eivät aina poistu Suomesta, ja he ovat otollisia kohteita rikollisjärjestöjen rekrytoinneille.

– Uskon, että Suomessa toimivat rikollisjärjestöt alkavat rekrytoida omiin ryhmiinsä tietyn tyyppisiä turvapaikanhakijoita, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen ja aikovat jäädä Suomeen, Paatero sanoo Ylen haastattelussa.

Paateron mukaan viranomaiset antavat liian siloitellun kuvan vastaanottokeskusten tilanteesta.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg tyrmää Paateron väitteet. Hän totesi eilen Twitterissä, että vastaanottokeskuksissa on edelleen paljon poliisitehtäviä, mutta järjestäytyneestä toiminnasta ei ole merkkejä.

Myös Poliisihallitus kieltää, että viranomaisten tiedossa olisi vastaanottokeskuksissa tapahtuvaa järjestäytymistä. Ylen haastattelema poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen sanoo, että asia on keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin seurannassa.

Kilpeläisen mukaan poliisi tiedostaa riskin, että rikollisjärjestöt voivat yrittää rekrytoida turvapaikanhakijoita jäsenikseen. Toisaalta mahdollista on myös, että turvapaikanhakijat joutuvat rikollisjärjestöjen uhreiksi erilaisissa rikollisuuden muodoissa, hän sanoo Ylelle. Tästäkään ei hänen mukaansa ole toistaiseksi havaintoja.

Keskustelua on herättänyt myös se, mistä Paatero on saanut tietonsa.

– Tämä on aikamoinen hypoteesi. En tiedä, mistä tuollainen heitto tulee, en usko että tällainen heterogeeninen joukko olisi muodostamassa järjestöjä, Kilpeläinen sanoo MTV:n haastattelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (14)

Kommentit

Paateron ja Räsäsen voimin

Paateron ja Räsäsen voimin pyöritelty rikollisjärjestö on ainut joka näitä mahdollisesti rekrytoi... :-) -pidättekö Suomalaisia oikeasti noin tyhminä.

En luota Suomen maahanmuutto

En luota Suomen maahanmuutto viranomaisiin , en Päivi Nergin lausuntoihin/alaisiin ja poliisi toimii kuin ne kolme kuuluisaa apinaa , ei "näe" ei "kuule" eikä "puhu " . Poliisi ei uskalla enää kommentoida kunnolla yhtään asiaa johon liittyy pakolainen tai turvapaikan hakija . Meiltä salataan todella paljon negatiivisia tapahtumia ja jopa rikoksia . Entäpä jos Paatero onkin oikeassa ? Jos tänne luvatta jäävät todellakin alkavat rettelöimään ja osoittamaan mieltään ihan väkivaltaisesti . Kyllä se on mahdollista Suomessa yhtä hyvin kuin jo muuallakin on tapahtunut . Tämä ei ole uhkakuvien maalaamista vaan selkeä todellinen pelon aihe ? Alistuuko Migri nyt suvakkien painostukseen ja kaikki saavat turvapaikan ? Otetaanko kohta kaikki jo hylkäävän päätöksen saaneet sosiaaliturvan piiriin siitä pelosta että saattava suuttua ja alkavat rähinöimään tai vielä pahempaa ? Onko meidän veronmaksajien niskaan taas otettava lisää velkaa jotta saamme heidät kaikki ja perheensä elätetty vuoteen 2037 saakka ainakin , kenties pitempää ? On arvioitu että 20vuotta vähintään kestää tulijoiden kotoutuminen kunnon veronmaksajaksi . Herää kysymykset keitä varten meidän viranomaisemme ovat ? Kenen etua heidät toimensa pääasiassa suojelee ja palvelee ? Sallitaanko Suomessa alkanut muutos oman kansan tilanteen yhä turvattomammaksi muuttumiseen jatkua ? Norja rakentaa aitaa pohjoiseen ja monet EU-maat suhtautuvat yhä skeptisemmin maahanmuuttoon ? Miksi meillä löysäillään ? Onko haussa taa joku korkea virka EU:ssa tai YK:ssa jota yksi henkilöä tavoittelee ja jonka takia pakolaisasioissa rähmällään olo yhä leviää virkakoneistoissa ?

Soili Nurminen

Unelmassa ei kasva, siellä

Unelmassa ei kasva, siellä vaan tanssitaan napatanssia ja ja tehdään eksoottisia ruokia. Reaalimaailmassa taas...

Tämä asia on ikävällä tavalla

Tämä asia on ikävällä tavalla poliittisoitunut. Kun maahan tulee suuri joukko ihmisiä, on tilastollisesti väistämätöntä, että ongelmia tulee. Se, että niistä ei puhuta, on tuhoisaa. On harvinaisen ikävää, että virkakunta ei tätä tajua, vaan faktojen sijasta ryhtyy levittämään ideologiaa ja moraalia - näin ampuen itseään jalkaan. Suomen tulee auttaa niitä, joita ovat avun tarpeessa. Mutta ei yhtään enempää kuin naapurimaissa. Ja keskittyen auttamaan niitä, jotka todennäköisimmin tarvitsevat eniten ja sopeutuvat parhaiten maahamme. Nyt tilastollisesti ottaen pakolaisvirrat ovat vääristyneet niin, että joukossa aidosti apua tarvitsevia on selvästi oletettua vähemmän. Faktat faktoina ja hoidetaan hommat. Mutta ei salailua!

- ja maahanpyrkijöitten

- ja maahanpyrkijöitten ymmärrys ei riitä siihen, että yhteistä hyvää ei kauan riitä jaettavaksi jos puoli maailmaa ryhtyy sitä jakamaan. Kun elätettävien määrä nousee moninkertaisesti elättäjien määrään nähden, on väistämättä edessä suuri romahdus.

Ja tämä kaikki ei sttten

Ja tämä kaikki ei sttten millään ollut kenenkään tiedossa vuosi sitten. Voi elämän kevät. Pitääkö vielä erikseen neuvoa miten rosvojoukoista päästään eroon? Siloiteltu kuva ei tunnu olevan kuin näiden päättäjien korvien välissä, kadulla taasen tilanne on aivan erilainen. ei mulla muuta

Vuosi sitten tällaisesta

Vuosi sitten tällaisesta asiasta puhuvaa kutsuttiin sydämettömäksi rasistiksi. Nyt, kun pöly alkaa laskeutumaan ja juhlapuheista ja tervetuliais-karnevaaleista on jäljellä vain katkera muisto, on aika katsoa peiliin ja tunnustaa tosiasiat. Olemme pulassa.

Ja osa noista

Ja osa noista maahantulijoista on saanut jo kotimaassaan jonkinlaisen asellisen koulutuksen.että näin voisi olla jo taustat valmiina. Sitten vaan värväystoimistoa pystyyn pakolaiskeskuksiin. Mutta eihän tämän apinatasavallan unimaailmassa elävät päättäjät näe mitään sinisten lasiensa lävitse.

Ei suomalaiset ole ainoita

Ei suomalaiset ole ainoita unimaailmassa eläviä. Jotkut tulevat tänne Turkin, Kreikan, Kroatian, Unkarin, Itävallan, Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta hakemaan turvapaikkaa ja sitten vasta perillä ymmärtävät, että töitä saadakseen täytyy osata maan kieltä tai edes jotakin eurooppalaista kieltä. Ja onhan lehdissä esiintynyt turvapaikanhakijana ihan avoimesti, kuvankin kanssa, esimerkiksi entinen pommikoneen lentäjä. "Narraaminen" on joissakin maissa ihan normaalia arkielämää ja niin ikivanha asia, että se näkyy tietyissä eurooppalaisissa kielissäkin lainasanana. Kukapa sitä polliisille kertoisi, jos on organisoimassa jotain maanalaista rikollista toimintaa.

Paatero vasta eläköityessään

Paatero vasta eläköityessään uskalsi sanoa asian, jonka lukutaitoiset tiesivät. Virassa ollessaan toimi juuri toisin. Jouti pois ja kaikki paateron aikana ylempiin portaisiin rekrytoidut. Paaterohan sai viran kun oli tutkinnanjohtaja jollekin isokenkäiselle kiusallisessa jutussa. Paaterolle huippuvirka ja tutkimukset ö-mappiin.

kilpeläinen vilpittömän

kilpeläinen vilpittömän oikeasti ilmoitti to 8.9 iltalehdessä näiden joutuvan todennäköisesti prostituoiduiksi tai työperäisesti hyväksi käytetyiksi. eli uhreiksi

Jäiköhän tämä

Jäiköhän tämä poliisiylijohtaja ihan normaalieläkkeelle, tulee ensimmäisenä mieleen noista hänen jutuistaan. Poliisivoimissa tämä on kyllä aika tuttua "virttä". Siksi kai niin moni poliisi kuuluu Perussuomalaisiin. Tavallinen ihminen tuntee olonsa tämän päivän Suomessa jotenkin niin voimattomaksi. Poliisikuntakin toimii ja kommentoi asioita, millä tavoin ei olla kommentoitu, kuin joskus kolmekymmentä luvulla viimeksi. Hallitus tekee kaikki päätöksensä kuuntelematta lainkaan muita. Ihan kuin se työntäisi jollakin puskutraktorilla kansalaisensa rotkon reunalle ja viimein sen yli. Ja johtajat puhuvat tämmöistä soopaa, kuin tällä kertaa entinen poliisiylijohtaja. Suomi alkaa olla todella ahdistava paikka. Enkä tarkoita maahanmuuttajia, vaan ihan näitä tavallisia perussuomalaisia.

Olihan Nizzan murhaajakin

Olihan Nizzan murhaajakin puhdas kuin pulmunen virallisen poiliisijohdon mielestä. Niin tai näin kukaan ei voi tietää varmaan mitä noissa maahantunkeutujien porukoissa touhutaan. Poliisi on varmaan eniten pihalla, olisko parempi kyyditä vaan juoppoja kotiin.

Ottakaa nyt hyvät ihmiset

Ottakaa nyt hyvät ihmiset huomioon, että virkamies ei voi virassa ollessaan osallistua minkäänlaiseen syrjivään tai kansanryhmiä leimaavaan keskusteluun. Poliisin on luonnollisesti pysyttävä siinä ruodussa, joka heille hallituksen taholta kulloin- kin osoitetaan. Yleensä valtion virkamies voi esittää henkilökohtaisia mielipiteitään vasta siinä vaiheessa kun ei ole enää virassa - jos nimittäin ei halua joutua virkaheitoksi ennen aikojaan....

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu