Itäkeskuksen pahoinpitelyepäilystä uutta tietoa – "Median tiedot eivät pidä paikkaansa"

Kuvituskuva.

Arkisto

Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että ulkomaalaistaustainen nainen ei olisikaan joutunut pahoinpidellyksi Itäkeskuksessa sunnuntaina iltapäivällä.

Aiempien tietojen mukaan poliisi tutki epäiltyä pahoinpitelyä, jossa miesjoukkio olisi pahoinpidellyt naisen Tallinnanaukiolla. Aukiolla pidettiin maahanmuuttovastainen Suomi ensin -mielenosoitus sunnuntaina.

Nainen itse kertoi alun perin pahoinpitelystä poliisille, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä. Väitetystä rikoksesta on tehty rikosilmoitus.

Medioissa aiemmin kerrotut kuvaukset teosta eivät poliisin mukaan näytä pitävän paikkaansa. 

– Asianosaista on kuultu ja saatu videotallenteita. Niiden perusteella ei kuvauksen kaltaista tekoa näytä tehdyn, hän sanoo.

Poliisin mukaan tilanteessa on ollut mahdollisesti jonkinasteista kulkemisen estämistä ja tönimistä.

Naisella ei ole asiassa Seppälän mukaan vaatimuksia. Seppälän mukaan nainen on myös kertonut, ettei ole saanut minkään tahallisen rikoksen johdosta vammoja.

Poliisi selvittää vielä tapahtumia. Esitutkintaa ei ole vielä aloitettu.

Mediassa kerrottiin myös aiemmin, että Tallinnanaukion viereisen metroaseman lippuhallissa joukko olisi pahoinpidellyt ulkomaalaistaustaisen naisen. Tällaisesta tapauksesta Seppälällä ei ole tietoa, eikä hän tiedä, mistä tiedot ovat lähteneet liikkeelle.

Käyttäjän Kiira Koskela kuva
Kiira Koskela

Kommentit (7)

Kommentit

Tulipa taas todistetuksi miten kevyesti valhe suusta livahtaa ja sitten ollaan niin kärsimässä rasismia ettei mitään rajaa . Valehtelevia heissä on paljon , eivät pysty muuhun ja pitävät sitä ihan oikeana tapana parantaa asemaansa . Jos jäävät törkyvalheistaan kiinni niin eipä muuta kuin kaapu liehumaan ja uutta juonta keksimään . Kannattaa olla varovainen noiden lähellä , saattaa syytöksiä syntyä ihan vaikka mistä. Vähiä poliisimiehiämme juoksutetaan ja he joutuvat tutkimaan näitä palturipuheita kun luonteeltaan kierot ihmiset niitä levittää . Itä-Keskus alkaa olla todella tuhannen ja yhden valheen keskittymä . Itse onneksi kierrän kaukaa kaikki joiden arvele yrittävä jotain koiruutta ihmisen lähellä .

CALWX9

Vältän koko paikkaa. Noin viisi vuotta käytiin ostamassa joululahjat sieltä, enää en mene. Pitäkööt somalit pystyssä itiksen bisnekset. Eiköhän siellä rotatkin jo ympärillä juoksentele.

Arvo Stelunen

Mamumamma yritti taas kerätä sympatioita, ihme porukkaa, toivottavasti oppivat pysyyn himassaan (jonka me veronmaksajat valitettavast maksamme) ja pitään turpansa kiinni.

just

No, suurin osa kansasta uskoi ja nieli asiasta ensin julkaistut lööpit, eikä uskalla muuttaa kantaansa rasistiksi leimautumisen pelossa.

Käet taskussa