Puheenaihe

Nuorisojoukko ryösti 15-vuotiaan Helsingissä – Tässä ovat tuntomerkit

Kuvituskuva.

Arkisto

Poliisi sai eilen maanantaina illalla kuuden jälkeen hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan nuorten poikien joukko oli ryöstänyt 15-vuotiaan pojan Oulunkylän keskustassa.

Silminnäkijän mukaan nuori poikaporukka oli ensiksi huudellut kahdelle Oulunkylän keskustassa liikkeellä olleelle pojalle, jonka jälkeen he olivat piirittäneet toisen pojista ja vaatineet tältä rahaa. Isokokoisin pojista oli kaatanut 15-vuotiaan pojan maahan ja kohdistanut poikaan väkivaltaa.

Isokokoinen poika oli jatkanut uhkaamista, penkoi nuoren kassia ja löysi sieltä jonkin verran käteistä rahaa. Poika otti rahat ja nuorisoporukka oli tämän jälkeen lähtenyt juosten karkuun.

Poika soitti hätäkeskukseen ja poliisipartio tutki lähiympäristön tuntomerkkeihin sopivan porukan löytämiseksi. Nuorisojoukko jäi tällä kertaa kateisiin, mutta poliisi on saanut suhteellisen hyvät tuntomerkit tekijöistä. Mikäli jollain on tarkempaa tietoa näiden nuorten liikkeistä, tulee asiasta ilmoittaa poliisille puhelimitse 0295474372 tai sähköpostilla osoitteeseen ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Päätekijäksi epäilty oli 14–16-vuotias ja ikäisekseen isokokoinen, kuvausten perusteella mahdollisesti somalitaustainen poika.

Muu porukka koostui pääosin tummaihoisista nuorista, mukana myös yksi vaaleaihoinen poika.

Pojat olivat nousseet Oulunkylästä ryöstön jälkeen ilmeisesti Westendiin päin menevään bussiin 550.

Poliisipartio kävi myöhemmin jututtamassa poikia heidän kotonaan. Pojille ei syntynyt vakavampia vammoja ryöstön seurauksena, mutta poliisi neuvoi tapauksesta järkyttyneitä poikia ja heidän vanhempiaan ottamaan yhteyttä kriisiapuun, mikäli asia jää heitä vaivaamaan.

Lue myös: Myös Tapanilassa hakattiin nuori - raahautui ovelle apua pyytämään

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Myös Tapanilassa hakattiin nuori: "Raahautui ovelle apua pyytämään"18.10.2016 15.08
Näin Helsingissä: 18-vuotias ryöstettiin iltayöllä – Nyrkillä päähän ja kännykkä pois18.10.2016 12.36

Kommentit (16)

Kommentit

Yksittäistapaus! HAJAANTUKAA!

Yksittäistapaus! HAJAANTUKAA!

Miten ihmeessä päätekijän ikä

Miten ihmeessä päätekijän ikä on päätelty noin tarkasti kenttäolosuhteissa, kun alan ammattilaisetkin joutuu tekemään monimutkaisia testejä laboratorioissa sen arvioimiseen, jos siis tutkinnan alainen vaan antaa luvan.

Jos nää on niitä partasuisia

Jos nää on niitä partasuisia lapsia?

Niitähän ne, hädänalaisia

Niitähän ne, hädänalaisia pienokaisia.

Näin muokataan asenteita,

Näin muokataan asenteita, ryöstö kerrallaan.

Kulttuurien rikastuttajat

Kulttuurien rikastuttajat liikenteessä. Mutta eihän heitä voi tuomita,eikä syyttää, vaikka kiinni sattuisivat jäämään. Sehän olisi rasismia. Siis sossun kukkahattutädit & sedät vähän toruvat, ja homma on taputeltu.

Nää somalijengit on kyllä

Nää somalijengit on kyllä arveluttavia, onneksi ei tälläkertaa käynyt pahemmin. Yleensä tulee puukosta suoraan.

Taas kerran tuli todistetuksi

Taas kerran tuli todistetuksi, että somalit, eikä samanväriset kuulu sivistyneiden ihmisten pariin.

Kävikö poliisi uhrien kotona

Kävikö poliisi uhrien kotona "neuvomassa" etteivät vaan kirjoita tapauksen johdosta mitään vihapuheita nettiin.

Rasimia sanoa tummaihoisiksi,

Rasimia sanoa tummaihoisiksi, tulevaisuuden toivon herkkä mieli järkkyy kun haukutaan noin rumilla sanoilla.

Muistan jo 90-luvulta

Muistan jo 90-luvulta lehdissä olleen somalinuorten tekemien ryöstöjen sarjan, missä somput kokoontuivat automaatilta rahaa nostamassa olevan ympärille, kurkkivat tunnusluvun selville ja sen jälkeen alkoivat kaikki huutaa yhdessä "RASISTI! RASISTI!". Uhrin mennissä hämilleen niin rahat kuin lompakkokin vietiin ja tili nostettiin muualla tyhjäksi. Poliisilla oli vielä tuolloin resursseja selvittää tällaisia selkeästi rasistisia, kantasuomalaisiin kohdistuneita rikoksia. Enää ei ole. Resurssit kohdistetaan meihin isänmaallisiin, jotka haluaisimme saada tästä maasta vielä joskus turvallisen meille suomalaisille. Enää se ei sitä ole. Eero Tillanen

Nuorisojoukko = Mamujengi

Nuorisojoukko = Mamujengi Mut anyway, varmasti löytyy videomateriaalia niin bussista kuin ympäristöstäkin. Ne kun julkaistaan niin nämäkin äitin pikku mussakat saa puhuttelun.

Ei ole varmaan kovin suuri

Ei ole varmaan kovin suuri yllätys. Somput loistavat rikostilastoissa. Suomessakin syntyneet rikolliset somput voisi hyvin lähettää takaisin kotimaahansa Somaliaan.

Ettei vaan "isokokoinen"

Ettei vaan "isokokoinen" poika olisi ollut 17,5- ellei peräti yli 18-vuotias.

Juurihan meille kerrottiin

Juurihan meille kerrottiin että meidän tulee kotoutua maahantulijoiden tuomaan värikkääseen "kulttuuriin" . Se on sitä että sinut ryöstetään, ehkä raiskataan ja saatat päästä ihan hengestäsi jos uuden "kulttuurin" jakajan päässä heittää normaalia pahemmin . Suvakki avautuu kohta ja kertoo meille ettei nuo ole saaneet tarpeeksi avustuksia ja meidän pitää kutsua heidät heti kaffelle .

Soili Nurminen

Tässä näitä alaikäisiä 12 vee

Tässä näitä alaikäisiä 12 vee partalapsia. Kulttuurien rikastuttajia,joidenka pitää sopeutua yhteiskuntaamme. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001933104.html

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu