Puheenaihe

Tutkiva journalisti paljasti: Näin Juha Sipilä piilottelee miljooniaan

Juha Sipilä oli "juorukalenterin"  kärkinimi 1996.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut nauttia Suomen valtion rikkaille tarjoamista veroeduista. Täysin laillisesti. Miljooniaan hän on hoitanut yhden Suomen parhaan veroasiantuntijan, professori Heikki Niskakankaan kanssa.

Järjestelyt paljastaa Seura-lehdessä tutkiva journalisti Jarno Liski.

Sipilä oli vuoden 1996 äyrikuningas 73 358 892 markan tuloilla. Nykyrahassa se on noin 15 miljoonaa euroa. Rahat hän sai teknologiayritys Solitran osakkeista, jotka myytiin amerikkalaiselle ADC Telecommunicationsille.

Veronalaista myyntivoittoa summasta oli tuolloin noin 12 miljoonaa euroa. Sipilä perusti miljooniaan hoitamaan muiden muassa pääomasijoitusyhtiö Fortel Investin.

Vuonna 1998 Sipilän yhtiökumppaniksi Fortel Investiin tuli professori Niskakangas, joka myös hoiti yhtiön sijoituksia.

Niskakangas on Seuran mukaan Sipilän serkku.

Näin tarina eteni Liskin selvityksen mukaan:

Vuoteen 2001 mennessä yhtiölle kertyi yli 11 miljoonaa euroa voittovaroja.

Seuraava vuosikymmen meni heikommin, mutta yhtiö maksoi liki yhdeksän miljoonaa euroa osinkoja omistajilleen: Sipilän perheelle, Niskakankaalle ja toiselle vähemmistöomistajalle.

2013 Sipilän pääosin omistama Fortel Invest myi omistamansa Elektrobitin osakkeet reilulla kuudella miljoonalla eurolla.

Rahoja käytettiin velkojen maksuun sekä lunastamaan ulos vanhat vähemmistöomistajat ja Sipilä vaimoineen.

Liski laskee tilinpäätöstiedoista, että Sipilä sai noin 2,2 miljoonaa euroa ja hänen vaimonsa reilut 600 000 euroa. Yhtiö jäi Sipilän lapsille.

Verotettavaa pääomatuloa Juha Sipilällä oli tuona vuonna alle 20 000 euroa ja hänen vaimollaan noin 350 000 euroa.

Missä Sipilän rahat sitten ovat? Ne eivät selvinneet lain vaatimuksesta Sipilän ministerinä tekemästä sidonnaisuusilmoituksesta.

Ilmoituksen mukaan pääministerillä on merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna erilaisiin sijoitusvakuutuksiin sekä säästötilille. Sipilä ilmoitti sijoittaneensa säästötilin lisäksi rahojaan Nordean Eläkesijoitukseen, kahteen Nordean säästöhenkivakuutukseen sekä Nordea Capital -nimiseen kapitalisaatiosopimukseen.

Sipilän ilmoitukseensa listaamia sopimuksia kutsutaan Liskin mukaan ”vakuutuskuoriksi”. Niiden sisällä sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa, mutta salaisuusverhon suojissa ja verojen maksua lykäten. Esimerkiksi kaikki osingot sekä myyntivoitot ovat verovapaita. Veroja maksetaan vasta, kun rahaa otetaan kuoresta ulos.

Ilmoituksesta löytyvä kapitalisaatiosopimus on "paremman väen puhallus", jotka puhuttivat viime keväänä.

Sipilän Nordeasta ottaman kapitalisaatiosopimuksen sisään on Liskin mukaan mahdollista saada esimerkiksi aivan tavallinen arvo-osuustili, jolla voi käydä osakekauppaa, kuten kuka tahansa. Ainoa ero on, että omistukset ovat salaisia ja tulot verottomia.

– Kun sijoittaja ostaa kapitalisaatiosopimuksen suojin salkkuunsa osakkeita, ilmestyy yhtiön omistajaluetteloon Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, eikä suinkaan todellinen edunsaaja.

Hän huomauttaa, että tämä on vielä paksumpi salaisuuden verho kuin osakkeiden hallintarekisteröinti, jota työnantajien ja sijoittajien etujärjestöt ovat vaatineet ja valtiovarainministeriö toistuvasti esittänyt.

– Kapitalisaatiosopimukset ovatkin kasvattaneet suosiotaan. Sipilän järjestelyn kaltaisiin kapitalisaatiosopimuksiin oli kesäkuussa sijoitettuna jo lähes seitsemän miljardia euroa yksityishenkilöiden varallisuutta. Finanssialan keskusliiton tilastojen mukaan summa on kymmenkertaistunut vuoden 2008 keväästä. Vaikka sopimus tuo sijoittajalle myös ylimääräisiä kuluja, on osinkojen ja myyntivoittojen verottomuus hyvä houkutin, Liski päättelee.

Lue koko selvitys täältä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

Seuran selvitys rikkaiden verokikkailusta

Kommentit (35)

Kommentit

Varsinainen "uskovainen

Varsinainen "uskovainen"veronkiertäjä.No tämä selittääkin sen miksi tämä kultapossu vie köyhiltä kaiken.Ei se että jotain asiaa voi kiertää tarkoita että korkean moraalin omaava kiertäisi sitä.On kyllä oikea ketku

Eikä ole mikään ketku, vaan

Eikä ole mikään ketku, vaan ihan tavallinen kepuli ja turha kadehtia sellaista kohtaloa!

No on se perkele kun

No on se perkele kun eläkeläisiltä pitää viedä viimeisetkin eurot ja itse sikaillaan verottomana vapaamatkustajana. 1918 ei ole enää kaukana.

"Tutkiva journalisti"???? -

"Tutkiva journalisti"???? - repesin. Tässä maassa ei ole ollut ensimmäistäkään sellaista vuosikymmeniin.

Korvola oli, mutta sillehän

Korvola oli, mutta sillehän Matti Vanhanen järkkäsi potkut.

Oli myös ylenantoradion tv

Oli myös ylenantoradion tv-ohjelma mediakriittisesti asennoitunut, mutta se lopetettiin. Nyt olemme vaihtoehtomedian armoilla, rähmispossu.net, mv-uutiset, jne. Valtamedia ja sen häntyrit eivät suvaitse kritiikkiä kultaisia poliitikkojamme kohtaan.

Turhaa provosointia tuo muka

Turhaa provosointia tuo muka verovapaasti. Kyllä verot pitää maksaa kun rahoja alkaa käyttää tai joku ne perii. Ja jos ei käytä, eipä niistä suurta iloa ole eikä kateuden aihetta. Rahavaikeuksissa olevaa valtiota kannattaa laittaa johtamaan joku raha-asioita ymmärtävä, eikä ketään persaukista luuseria.

Niin tosiaan kun rahaa

Niin tosiaan kun rahaa käyttää, joutuu maksamaa alvin, ihan samoin kuin köyhäkin. Sekös rikasta ottaa pannuun.

Niin, ja sitä ennen

Niin, ja sitä ennen pääomatuloverot. Sama se on osakkeissakin, ei arvonnoususta veroja peritä ennenkuin ne osakkeet myy pois.

Eihän kukaan rikas itse rahaa

Eihän kukaan rikas itse rahaa käytä. Rahaa käyttää yritys, joka saa alv vähennykset täysimääräisinä, ja hankittua hyödykettä voi rikas käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Veroja maksetaan vasta, kun

Veroja maksetaan vasta, kun rahaa otetaan kuoresta ulos. Eli veroja maksetaan , miksi nämä jutut väännetaään väkisin sellaiseen muotoon että kansa luulee että on olemassa jotain verottomia tuloja. EI OLE !!

Ihme vainoamista. Ihminen on

Ihme vainoamista. Ihminen on onnistunut tällaisessa maassa tekemään rahaa ja mennyt sääntöjen mukaan niin johan taas valitetaan. Parempi talousjärkevä ihminen pääministerinä kuin joku pikavippiurpo!

No okei, kelläs ajattelit

No okei, kelläs ajattelit Sipilä korvattavan.

Sipilä JOT-rötöstelyt ja

Sipilä JOT-rötöstelyt ja jätevesipuhdistamoiden pakkomyyminen mummuille on jäänyt kovin vähälle huomiolle.

Nyt tarvittaisiinkin miestä,

Nyt tarvittaisiinkin miestä, joka rötöstelee EU:lta mahdollisimman isot hillot eikä vain maksa jäsenmaksuja. Pitäisi varmaan valita joku kreikkalainen pääministeriksi, ne kyllä tietävät miten rahaa tehdään tyhjästä miljardikaupalla. Sipilä on liian rehellinen pääministeriksi.

Aivan oikein! Otetaan

Aivan oikein! Otetaan kepulien parhaat voimat käyttöön: Juhantalo, Kaikkonen ja Vanhanen, niin iltalypsetään EU tyhjäksi kerralla ja tiristetään vielä viimeisetkin mehut tänne Suomeen.

Suomen Donald Trump. Ei

Suomen Donald Trump. Ei tarvitse välittää tavallisista ihmisistä kunhan itsellä ja muilla "hyvä veli verkostolla" menee hyvin.

On reilua, että työttömät

On reilua, että työttömät maksavat peruspäivärahasta enemmän veroja kuin Sipilä sijoituksistaan. Sipilähän on uskovainen eli parempi ihminen. Jeesus haluaa, että uskovaiset rikastuvat. Moraalilla ei ole mitään tekemistä Sipilän kaltaisten kanssa. Mä ihmettelen tuollaista kaksinaamaisuutta. Itse en moisen teeskentelyn jälkeen kykenisi nukkumaan öitäni.

helvettiin tuo ukko

helvettiin tuo ukko

Suomalainen media ei noki

Suomalainen media ei noki näiden koijareiden silmiä Pitkäaikainen NEW YORK TIMES’n julkaisija John Swaiton on todennut puheessaan vuonna 1974: ”Vapaata lehdistöä ei ole olemassakaan, Te rakkaat ystävät tiedätte sen ja minä tiedän sen samoin. Yksikään Teistä ei rohkenisi lausua omia ajatuksiaan ja arvioitaan rehellisesti ja avoimesti. Julkaisijan tehtävä on pikemminkin pimittää totuus, suorastaan valehdella, vääristellä, panetella, nöyristellä – MAMMONAN – jalkain juuressa ja myydä itsensä, maansa ja rotunsa kerta toisensa jälkeen jokapäiväisen leipäpuun vuoksi. Me olemme kulissien takaisen finanssivallan työkaluja ja alamaisia. Me olemme marionetteja, jotka hyppäämme ja tanssimme kun ne vetävät naruista. Meidän tahtomme, meidän suorituskykymme, vieläpä koko elämämme kuuluu näille miehille. Me emme ole muuta kuin älykkäitä prostituoituja.” Päteekö tämä John Swaitonin ”median moraali” myös suomalaisessa journalismissa? Ei epäilyksen häivääkään

"Ainoa ero on, että

"Ainoa ero on, että omistukset ovat salaisia ja tulot verottomia" "Vaikka sopimus tuo sijoittajalle myös ylimääräisiä kuluja, on osinkojen ja myyntivoittojen verottomuus hyvä houkutin" joopajoo, sijoitukset voi olla joko jotain korkolappuja, rahasto-osuuksia ym. ei taideta yksittäisistäkään rahasto-osuuksista maksaa veroa joka kerta kun rahastosalkunhoitaja-kimmo vaihtaa korin sisältöä? verot maksetaan ku otat rahat ulos ihan niinku muissakin tuotteissa. hyöty on se, että voit itse vaihtaa sijoituskohteita verottomasti tuon sopparin sisällä mutta siinä ei missään vaiheessa synny mitään myyntivoittoa

Olisiko Sipilä pidätettävä ja

Olisiko Sipilä pidätettävä ja laitettava samanlaisen tuomioistuimen eteen kuin Nicolae Ceausescu? Ceausescun palkkio kansansa pettämisestä. https://www.youtube.com/watch?v=4o7C02V1KQc

Uskoisin Sipilän rahojen

Uskoisin Sipilän rahojen olevan veroparatiisiyhtiöissä. Ehkä ministeri Anne Berner hoidellut Sipilänkin rahoja kun Sipilä niin 100% seisoi Bernerin takana. Kyllä homma on niin että nuo kaikki päättäjät ovat melkoisia rikollisia ja tavallisen kansan kusettajia.

"Sipilän ilmoitukseensa

"Sipilän ilmoitukseensa listaamia sopimuksia kutsutaan Liskin mukaan ”vakuutuskuoriksi”. Niiden sisällä sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa, mutta salaisuusverhon suojissa ja verojen maksua lykäten." Käsi ylös, kenellä on sijoituksia pankin tai jonkun rahoituslaitoksen tarjoamissa sijoitusrahastoissa? Onneksi olkoon, harjoitatte sijoittamista salaisuusverhon suojissa ja verojen maksua lykäten. Tunnustan, myös itsellä on rahastosijoituksia, josta tosiaan ei tosiaan tarvitse maksaa veroa ennen kuin rahaston lunastaa.

Niinpä niin....ja nää

Niinpä niin....ja nää luuserit maksaa 90 prossaa valtion tuloveroista joilla kustannetaan tyhjäntoimittajien elämä....

Oisko näiden tutkivien

Oisko näiden tutkivien journalistien aika tutkia muutakin kuin se mitä kannetaan eteen. Samanlaisia eläkevakuutuskuoria on tuhansia Suomessa. Lähes joka päivä saa lukea kun "taloudesta jotain tietävät" lukevat kuin piru raamattua. Joko tahallaan tai vain tietämättömyyttään mölisevät ja suu vaahdossa paljastetaan kansalle kuinka isot herrat kansalaisiaan kyykyttää. Ja kansa nielee kun ei jaksa ottaa asioista selvää. Eikä halua olla kahvipöydässä eri mieltä. Mitä tämmönen provosointi aivan jonninjoutavilla asioilla auttaa yhtään ketään? Nykyään yritetään saada ihmisiä näkemään vaan toisten etuudet erillisinä asioina. Jos ollaan tutkivia journalisteja ja halutaan tuoda totuus julki niin samalla vois puhua myös vastuusta ja siitä, että aika usein yrittäjät ei ole tuntipalkkoja itelle laskenu eikä lisiä itkeny vuosiin. Semmoset ihmiset ei käytä aikaansa valittaakseen kateellisena vaan ottavat vastuun omasta elämästä ja unelmista. Ei Sipilää motivoi enää raha. Eikä se ole huomionkaan perässä. Näyttäis enemmänkin pitävän julkisuutta tympeänä osana työtä. Arvostan kaveria, kun on lähtenyt ajamaan maan asioita, vaikka onkin omalla epämukavuusalueella ajoittain. Onneksi sentään jotkut ihmiset kaipaavat haasteita ja ovat valmiita joustamaan yhteisen hyvän puolesta. Jos joku haasteiden lomassa samalla sattuu tekemään vähän pätäkkää niin haitenneeko tuo. Eiköhän bisnesmies sillekkin Investoinnille löydä tuottavaa työtä. Raha on valtaa ja valtaa annetaan johtajille, vastuunkantajille ja rohkeille ihmisille jotka osaa ottaa hallittuja riskejä. Mitä siitä tulis jos valta ois näillä omaan napaan tuijottavilla jossitelijoilla. Peruspena kun voittaa lotossa niin ostetaan sit uudempi toyota ja lähetään pattayalle. Siellä mojito kädessä ihmetellään ku ei oo suomessa töitä ja verotus on perseestä. Jonkun niiden työpaikkojen eteenkin on otettava suuria taloudellisia riskejä ilman varmuutta takuupalkasta. Raha se vaan on työkalu ja sivutuote maailmaa uteliaana tutkivalle. Toiselle se voi olla köysi johon hirttäytyä, toiselle köysi jolla vetää perässä heikompia. Turha siitä olla kateellinen. Tuo sillä vaan esille oman katkeruuden saamattomuudestansa. Sipilä tekis varmaan jotain älyllisesti haastavaa vaikka ei sais penniäkään. Eikä sen elämänlaatu tuosta juuri muuttus vaikka pääomaverot tuplattas. "Hyvävelijärjestelmä" on joukko ihmisiä jotka ei jaksa kuunnella rutinaa vaan käyttää sen ajan ongelmien ratkomiseen. Ei niillä oo aikaa miettiä mitä muut niistä ajattelee. Kuhan tekee niinku oikeaksi näkee ja antaa myös muille oman tilansa toimia. Onneksi fiksu pääministeri tietää että pääoman on parempi olla niillä ketkä laittavat sen tuottamaan sekä ovat jo todistaneet pystyvänsä kantamaan vastuuta ja ottamaan riskejä, olemaan oman onnensa seppiä. Ajan kanssa voi ottaa kisälliksi jonkun elämänjanoisen. Onko se sit vaan helpompi rakennella salaliittoteorioita, pitää rahansa turvassa pankkitilillä ja ottaa pilkaksi toisen uskonto tai maailmankatsomus ettei tarttis vaan myöntää olevansa liian laiska pelkuri saavuttaakseen mitään merkittävää. Annettaisko meidän pääministerin tehdä työnsä ilman, että tarvii vastailla toimittajien väkisin väännettyyn propagandaan. Mieluummin hän toimisi eikä selittelisi. Osaa kyl kysyä apua jossei tiedä.

Eihän oikein varakkaita niin

Eihän oikein varakkaita niin kirpaise itse verot, mutta se taitaa kirpaista eniten, että sitä pääomaa minkä eteen on luovuttu omastakin kulutuksesta, tuhlataan holtittomasti kuin teinit hulluilla päivillä. Taisi Gateskin vastailla toimittajille verokikkailuistaan, että maksaisi kyllä mieluummin enemmän veroja jos näkisi sen palvelevan paremmin yhteistä hyvää kuin oman säätiöidyn varallisuuden jolla sitten tuetaan mm syöpätutkimuksia. Varmaan tämä nörttikin demonisoidaan kun ei haluta nähdä riippumattoman ihmisen itsenäisiä päätöksiä. Ei oma itse rakennettu velkavankila tunnu niin pahalta kunhan ei joudu näkemään potentiaalia mitä ihminen voi saavuttaa, kun lakkaa olemasta olosuhteiden uhri. Siitähän voi alkaa kasvamaan yksilö jolla on tahto ja päämääriä. Sipilä on vaatimattoman oloinen johtaja joka keskittyy tekemään työt kunnolla. Jonkunhan ne hankalatkin on tehtävä. Sipilä ei ole lähtenyt miellyttämään kaikkia ja hyvä niin. Valtion etu on mielessä ennen omaa poliittista suosiota. Varmaan on herättänyt ay-pomoissa ihmetystä poliitikko jonka sanomiset ja tekemiset liittyy todellisiin muutoksiin eikä poliittisiin kahnailuihin. On niitä nuorekkaita "mullekaikkihetinyt" hemmoja nähty siellä nousukaudella surffaamassa ja keräämässä kannuksiaan cv:tä varten. Lehdissä liehittelemässä massaa teennäisen oloisena. Sipilä on periaatteen miehiä enkä usko, että on kaupallisten tahojen johdateltavissa. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Hän hoitanee asiat mieluummin kunnialla kuin myy periaatteensa. Onko ihmiset niin pihalla varakkaiden ihmisten arvojen ja elämän samankaltaisuudesta vai onko keltasia lehtiä tullu luettua liikaa? Miten rikkaalle olisi eduksi, että muilla menee huonosti? Tuloerojen kasvaessa kaikkien tilanne huononee. Ihmiselle tärkeät perusjutut ovat melko samoja eivätkä muutu vaikka talous olisi sillä tolalla ettei tarvitse jonottaa ämpäreitä. Lähes kaikille lähellä sydäntä ovat perhe, ystävät, harrastukset, työ, sananvapaus, jne. Ihmetyttää kuinka joillain vähävaraisella on mielestään oikeus tehdä yleistyksiä miten rikas on ahne , sortaja jonka ainoa tavoite on kerätä kaikki maailman varat kiltoja kaihtamatta. Sanoisin, että usein varakkaat ajattelevat jopa vähemmän rahaa kuin keskituloiset. Vauraus tuo vapautta olla ajattelematta tuota usein tylsää riidanaiheuttajaa joka saa ihmiset jopa tappamaan toisiaan. Kun tottuu siihen, että on varaa niin huomaa aika pian, että se on vain välttämätön paha. Pääministerimme on perheellinen insinööri eikä mikään kabinettien riikinkukko jonka tehtävä olisi miellyttää susien vaatteissa hyvälle oppineita lampaita. Lammas-syndrooma on ottanut vallan jos vuodesta toiseen ongelmiin syylliseksi löytyy aina joku muu taho, usein niin suuri ja mahtava käsite tai instassi, että voi kokea olevansa täysin systeemin armoilla. Median informaatiolla katraaseen lietsotaan pelkoa toisia kohtaan sekä annetaan ymmärtää että kansa todella tarvitsee holhoamista. Turvallisuuden nimissä voidaan tietysti oikeuttaa kontrollointi. Voi vain marista kohtaloaan ja paeta vastuuta onnestaan, siellä kivasti niityllä tuskaan määkiä kohtalotovereiden seurassa ja puhua pahaa paimenesta. Kehtaakin kävellä pystyssä. Tarkoituksenaan näyttää olevansa parempi lammas. Ehkä joskus havahtuu, ettei mitaleja tullakkaan jakamaan eniten kärsineille ja sorretuille uhreille.

Yksi asia on sentään

Yksi asia on sentään tasapuolinen,niitä rahoja ei Sipilä saa mukaansa ,kun kuolee ! Yhtä köyhänä menee hautaan ,kun se pikkumökin nälkäinen mummo ! Ihmettelen vaan jos Sipilä on uskovainen ? Eikös uskovaisten tavarat ole yhteisiä,niin kuin vanha sananlasku kuuluu ? Voiko tämä uskova ihminen painaa päänsä illalla hyvillä mielin päänsä tyynyyn ?

Tässä teille "tutkivaa

Tässä teille "tutkivaa journalismia" ! Tein 8.9. 2005 Porin poliisille rikosilmoituksen EOA päätöksen 876/2/05 ( slattu 20.12. 2007 asti ) kaltaisessa asiassa ! Tuo rikosilmoitus yhä on "esitutkinnassa"; eikä yksikään "tutkiva journalisti", jolle olen asikirjoja tarjonnut halua julkistaa mitään ? ( EOA päätös näet linjaa; "poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa." Suomessa tuon "päätöksen" jälkeen hallitukset ryhtyi SUORAAN VARASTAMAAN . Tietenkin ensin piti POISTAA kansalaisten ihmisoikeudet. ( PL 118 § .."Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ...syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa." ). Suora varkaus totetutettiin "lailla 444/2012" ja sen vaikutus elinkeinoelämän KURJITAMISEEN oli jopa 3 MILJARDIA euroa . ( ILtalehti 7.4. 2012 "Eduskunnassa muhii miljardikapapaus." Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata. Vaikka JULKISET todisteet näitä ihmisoikeusloukkaus-tapauksista on kerätty kimmoleaks.fi - sivustolle YKSIKÄÄN "tutkiva journalisti" ei ole tarttunut asiaan palauttaakseen IHMISOIKEUDET 3 ihmisryhmälle Suomessa. ( Lapset; heteromiehet ja pienyrittäjät ). Tapaus ( ihmisoikeuksien vieminen "lainsäädännöllä" on sikäli JULKINEN, että jo 2006 tein asiasta ihmisoikeusvlituksen, kun koko Suomen "oikeusjärjrstelmä" oli todettu toimivallattomaksi ja toimihaluttomaksi ! Mm. 9. 12. 2005 Valtakunnansyyttäjänvirastoon tehtyä SYYTEILMOITUSTA se kirjasi diaariin kokonaiset 8 kuukautta ja eduksunta "ehti" sillä välillä muuttaa rikoslakia niin, että PERUSTUSLAKIIN kirjattu rinnakkainen syyteoikeus oli poistettu ! Myöhemmin eduskunnalle VALEHDELTIIN He 55/2007 yhteydessä, jotta Kansainvälinen rikostuomioistuin saatiin lahjottu toimivallattomaksi Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa". Tuija Braxin 2008 allekirjoittama "sopimus"; Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-"oikeudenkäynnin" ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa "yksittäistapauksissa". Kansalle ja kansanedustajille valehdeltiin HE 55/2007 yhtetydessä : "Suomi haluaa itsenäisemmin tutkia tällaisia vakavia rikoksia". No Suomen PERUSTUSLAIN 118 § todistaa, että mitään tutkintaa ei todellakaan "haluttu". Niimpä lain 444/2012 ( miljardivarkaus ) mukaiset tapaukset ovat Suomen osalta TUTKIMATTOMIA koko Euroopassa ! EU-"ytimen" on hyvä KIRISTÄÄ Suomelta millaisia Kreikka-tukia tahansa uhkaamalla laittaa nämä Suomen hallitusten toimet EU:n JULKISEEN käsittelyyn. Nytkin Suomi on antanut suostumuksena SIIRTÄÄ tiettyjä pakolaisia Saksasta Suomeen. ( tänne kipataan kaikkein vaikeimmin työllistyvät ? ) Olen yhä valmis Valtakunnanoikeudessa todistamaan tästä Suomen "tilanteesta" 9.12. 2005 tekemäni syyteilmoituksen mukaan ! ... vaalipetos 2006 salaamalla asioita eduksunnalta; koukerot He 55/2007 osalta ; PL 118 §:n taustat ... taustat EIT 24221/06 takana ... miljardivararkauslain vaikutukset Suomelle ( 444/2012). Kaikki on VALMISTELTU "tutkiville journalisteille" kimmoleaks.fi - sivustolla ... sitä luetaaan, mutta YKSIKÄÄN ei uskalla tarttua SUOMEN PELASTAMISEEN sen "johtajilta" ! Porttikielto minulla on jo 3 "lehteen" Suomessa ! Äärimmäinen TOTUUS Suomen "lainsäädännön" tekemisestä lahjonnan mukaan on liian kuumaa kamaa ? Iltalehti 19.2. 2013 "MIljoonien rahavirrat puolueille". Jorma Heikkinen : "Puolueille ei maksettu rahaa turhaan." Rahalla on saatu "omanlaista lainsäädäntöä". laki 444/2012; He 55/2007 ; PL 118 § ; asetus 84/2009; Olli Pusa / kirja Renkien kaappaus .... valtaa Suomessa pitävät vakuutusyhtiöt ( fuusio pankkeihin vuodenvaihde 2012/2013; siitä alkoi ihmisoikeuksien "lama", josta kansa ei voi nouista ilman kapinaa ? PL 118 § estää asian prosessoinnin "oikeudessa" ). Tämä on JULKINEN rikosilmoitus PL 118 §:n ja lain 444/2012 purkamiseksi ja ihmisoikeuksien palauttamiseksi useille kansanryhmille Suomessa. Nuo "lait" eivät voi ola voimassa koska ne on tehty LAHJONNALLA. ( vaikkei tämän "tyypin" lahjontaa Suomen "perustyslaki" tunnekkaan ). Nimi muuten on aito, ja sen voi tarkistaa JULKISESTA EOA kanslaiapäätöksestä 1350/4/08 ... ( päätös kuinka Suomen "päättäjien" jääviyksiä EI tarkastella edes "ihmisoikeustuomioistuoimessa." Odottelen "toimittelijoiden"; tutkivienkin sellaisten yhteydenottoja ... puolellakymmenellä on JO minun yhteystiedot ja Jorma Heikkinen tapaus on JULKINEN ! Myös Kalevi Kannus ja Jorma Jaakkola ovat todisteita tästä Suomen "tilanteesta" JULKISESTI levittäneet omissa plogeissaan ; valtiopetokset ja Suomen oikeusjärjestelmän mädättäminen Koiviston Konklaavilla ; molempien kanssa olen näistä asioista keskustellut. Mitä muuta kansa voi kun kerääntyä Helsinkiin ? Ihmisoikeuksien poisto PL 118 § on kova juttu kenelle "journalistille" tahansa ! Annan tässä Jaakkolalle ja Kannukselle julkisen luvan antaa numeroni tai sähköpostiosoitteeni "journalistille", joka uskaltaa JULKISIA ( em. tietoa lehdessä julkistaa ). Ja kimmoleaks.fi - tiedot ovat tekijänoikeuslain rajoissa julkaisuvapaat. Ottanette yhteyttä artikklelit tehneisiin toimittajiin ja julkaisette vain haastattelut ! Voi olla, että olemalla julkaisematta hallitus antaa 20 miljoonan LISÄ lehdistötuen, kuten 2 kuukautta ennen EU-vaaleja ? Ja ottaa lisää pakolaisia; jotta "lehdistö" saa ruokaa eli juttuja !

Ongelma on se, että

Ongelma on se, että valtapelurien tavoite on aina hankkia lisää tai pönkittää valtaa, se on prioriteetti numero 1, eikä sitä voi tehdä muuta kuin toisten kustannuksella, oli keino sitten mikä hyvänsä, varastaminen tai politiikka. Jotta saisimme todellisen muutoksen parempaan, tulisi meidän ymmärtää asia perinpohjaisesti, ja lähteä purkamaan tilannetta sieltä. Tieto siihen löytyy sellaisesta kuin Alkuajatuksesta, siihen kannattaa tutustua.

Toimitus hoi! Tutkikaahan

Toimitus hoi! Tutkikaahan myös Sipilän omistama biotalousyritys Volter Oy ja se paljonko nyt Sipilän myöntämistä 300 miljoonan euron biotaloustuista menee hänen omistamalleen yritykselle!

Wkipediasta kannattaa katsoa

Wkipediasta kannattaa katsoa Juha Sipilä niin pääsee alkuun!

Sipilän yritykset ovat

Sipilän yritykset ovat saaneet aika avokätisesti valtiolta rahaa.

Onko niin, että isoilla

Onko niin, että isoilla pojilla on käytössä omat veroasiantuntijat kutern Sipilällä ja lisäksi maan hallituksella oma oikeuskansleri, joka vahtii etteivät hallituksen jäsenet jää nalkkiin. Ja kaipa Sipilän yhtiöillä on kovapalkkaiset huipputilintarkastajat, joiden tehtävänä nykyään on lähinnä vain keksiä miten yhtiöt välttyvät veronmaksusta. Tilithän saa aina tasan ( eikä verotettvaa tuloa) - on vaa eri asia onko ne oikein tehty !

En kyllä vaihtaisi osia

En kyllä vaihtaisi osia Sipilän kanssa :-) Kammottava jo pelkkä ajatus, että heräisi joku aamu Juha Sipilänä!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu