Puheenaihe

Ryöstäjät sitoivat iäkkäitä naisia ja käärivät mattoon – neljä romanialaista vangittu

Miehet ryöstivät joulukuussa 2015 Kirkkonummella, Raaseporissa ja Salossa yksin omakotitaloissaan asuvia 78–86-vuotiaita naisia.

 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee neljää romanialaismiestä törkeästä ryöstösarjasta.

Miehet ryöstivät joulukuussa 2015 Kirkkonummella, Raaseporissa ja Salossa yksin omakotitaloissaan asuvia 78–86-vuotiaita naisia.

Poliisin mukaan rikolliset saapuivat yllättäen naisten koteihin ja pahoinpitelivät heidät. Väkivaltaa tehtiin muun muassa sitomalla kädet ja jalat, käärimällä uhri mattoon ja tukkimalla suu.

Tekijät saivat varastettua muun muassa koruja ja rahaa. Lisäksi rikospaikalta Salosta varastettiin auto, joka löytyi myöhemmin hylättynä Helsingistä. Yhdessä tapauksessa terassilta vietiin myös mansikkakakku.

Poliisin tutkinnassa selvisi, että kaikki epäillyt tekijät olivat romanialaisia miehiä, jotka saapuivat ennen rikoksia Suomeen. Miehet myös poistuivat rikosten jälkeen Suomesta.

Epäillyt vangittiin ensin poissaolevina. Heistä tehtiin myös eurooppalaiset pidätysmääräykset, joiden tuloksena osa miehistä tavoitettiin Sveitsistä ja Romaniasta. Viimeisin epäilty löytyi tässä kuussa Sloveniasta.

Poliisin mukaan tutkinnassa selvisi, että epäillyt vaanivat yksittäisten talojen sisätiloja. Joissain tapauksissa rikoksen toteuttaminen kuitenkin keskeytyi, koska talossa nähtiin useita henkilöitä sisällä.

Epäillyt kertoivat poliisille tarkkailleensa asuntoja pääasiassa Länsi-Uudellamaalla tai Salon ympäristössä.

Kaikki neljä miestä ovat kuulusteluissa myöntäneet teot ja heidät on vangittu. Asia siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (18)

Kommentit

Ei olisi varmaan kovin suuri

Ei olisi varmaan kovin suuri vahinko, jos vankilahierarkia opettaisi näitä romanialaisia "miehiä" miten Suomessa kohdellaan rollaattorimummoja.

Onneksi romanikerjäläisille

Onneksi romanikerjäläisille on järjestetty veronmaksajien rahoilla terveyden huolto.

Nämä olivat romanialaisia

Nämä olivat romanialaisia (Romania on valtio) miehiä, jotka tulevat, ryöstävät ja lähtevät. Romani- (mustalais-) kerjäläiset ovat ihan eri asia. Ei kannata tahallaan tai tietämättömyyttään sekoittaa.

Tästä uutisesta ei voi

Tästä uutisesta ei voi päätellä noiden ryöstäjien etnistä alkuperää, koska viime aikoina eurooppalaisilla toimittajilla on valitettavaksi tullut tavaksi kertoa rikollisten alkuperä vain kansallisuuden (maan) perusteella. Olihan se Britanniassa törkeään väkivaltaan syyllistynyt somalikin parin päivän ajan suomalainen, kunnes uutista tarkennettiin. Täysin mahdotonta ei ole, että nämä ryöstäjät eivät olleet romaneja vaan ehkä Romanian unkarilaisia, saksalaisia tai romanialaisia. Mutta koska lähes poikkeuksetta väkivallasta tai ryöstöstä kiinni jääneet Romanian kansalaiset ovat olleet romaneja, suomalaisten suuri enemmistö on oppinut lukemaan rivien välistä, että rikosuutisissa romanialaisella tarkoitetaan Romanian romaneja. Se on suuri median aiheuttama vahinko, koska romanialaiset ovat aivan eri kansa kuin romanit. Romanialaisille ei ole tavallista liikkua kerjäten ja kaupustellen ympäri Eurooppaa, jatkuvasti maata vaihtaen.

Kansainvälisiä

Kansainvälisiä mummonryöstäjiä! Tämäpä eksoottista, ihan kuin elokuvissa.

Kyllä on huonosti nyt pullat

Kyllä on huonosti nyt pullat uunissa . Liian vähän annamme vielä , ei riitä antamamme majoitus, vaatteet, hygienia, terveyden-sairauksien - ja raskauksien hoito ei ravinto ei kuulkaa ollenkaan . Nuo miesparat viimeisillä voimillaan yrittävä huomiota hakea kun niin kurja on heidän elämä . Jos ihan vankilaan joutuvat (toivottavasti ei sentään , ei kai , hyvänen aika ) niin parhaat olot heille heti . Kotoutus päälle ja taskurahaa , vapaa liikkuminen , lupaus kansalaisuudesta , asunto siis omakotitalo , parhaalta paikalta . Lupaus koko kotikylän väen kutsumisesta Suomeen ettei nyt ikävää tarvitse tuntea vieraassa maassa ennen kuin olo sielussa rauhoittuu . Sitä se on vain ollut pahaa mieltä , kovaa ikävää ja kotikylän kaipuuta noitten miesten ja muittenkin tulijoitten teot , ei ne muuten elkää luulkokaan ei ei ikinä. On se ihana että me suomalaiset ollaan niin väkevän hyviä , suvaitaan kaikkea ja palkitaan vieras monin lahjoin kunhan vain tänne tulevat . Viranomaisemme , papit ja muut nuo ihanat hyväntekijät , auttaa pyyteettöminä . No suomalaiselta otetaan veroista heille hyvän parhaan jakamiseen niin romaaneille kuin muillekin tulijoille , mutta onhan meillä ja saa ottaa vaikka ei olisikaan eikö? Vapaaehtoisten sankat joukot huutaa tulkaa , tulkaa , älkää ujostelko . Kotiinsa he kutsuu, antaa petipaikan ja moni ihan vierihoitoon ottaa , on se niin lutusta . Heti on mielenosoitus meillä pystyssä jos pahasti joku täällä katsoo romaania tai väri-ihmistä päin eikä me katsottakaan eihän ? Jos nyt joku murmuttaa niin ei kannata välittää se on vain tuo pösilö impivaaralainen , ulkomaalaisiin tottumaton, saita rasisti, jörrikkä , pois heidät jyrätään heti. Kyllä me suomalaiset opitaan kaikilta tänne tulijoilla maailman kevyitä tapoja . Opitaan värikylläinen vaihtoehtoisia totuuksia sisältävä puhe ja kanssaihmistemme omaisuuden vapaa käyttöönotto ihan kansakuntana eikös vain ? Johan siihen ministerit ja hallituskin opastaa ja EU ei liene pienin esimerkki siitä että mikä on sun on myös mun ?

Soili Nurminen

Ruotsiin tulee joka vuosi

Ruotsiin tulee joka vuosi useita Romaniasta peräisin olevia ryhmiä jotka ovat erikoistuneet iäkkäiden ihmisten ryöstöihin. Yksi tapa on seurata iäkästä henkilöä hänen palatessa autoonsa, tunkeutua yhtä aikaa autoon ja ryöstää rahat aseella uhaten ja tietenkin poistua paikalta.

Nämähän ovat näitä

Nämähän ovat näitä hallituksen haluamia työvoimapulan paikkaajia. Valtakunnassa 600 000 työtöntä ja huutava työvoimapula.

Teknisesti kyllä.

Teknisesti kyllä.

Ja käytännössäkin.

Ja käytännössäkin.

Minä en edelleenkä ymmärrä

Minä en edelleenkä ymmärrä,että suomi sallii kaduillaan esim.Helsingin keskustassa kerjäämisen.Ne naiset siellä kerjäävät ja romani miehet aika-ajoin tyhjentää rahakipot.Tämä vaan lisääntyy kunhan tulee kesä. Meillä kiellettiin joskus omien romanien kerjääminen rappukäytäviin laitetuilla kylteillä " kerjääminen kielletty". Moni ulkolainen vieras on ihmetellyt tätä ,miksi suomalaisten (kun luulevat suomalaisiksi ) pitää kerjätä kadulla ?? Eikö tälle voi tehdä mitään ? Ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin tälläinen ! Hehän saavat jo majoituksen kirkolta ja yöpaikan,sekä ruokaa. Montaako suomalaista köyhää on autettu ???? Ei anna kovin hyvää kuvaa Suomesta !

Uutisessa ei kerrota,

Uutisessa ei kerrota, olivatko asialla romanit vai romanialaiset. Jos henkilöllisyys on selvinnyt, eikö etnistä taustaa voi kertoa? Viime aikoina on rikosuutisten otsikoissa suotta syyllistetty romanialaisia, siis Romanian kansalaisten suurta enemmistöä, vaikka lähes poikkeuksetta epäillyt ovat olleet romaneja. Romanialaiset puhuvat romaanista kieltä, joka on sukua ranskan, portugalin, espanjan ja italian kielelle. Romaneja on Romanian väestöstä virallisesti 2,5 %, mutta todellisuudessa heitä on paljon enemmän, koska useimmat Romanian romanit ilmoittavat olevansa romanialaisia tai unkarilaisia puhumansa kielen mukaisesti. Toimittajien kannattaisi skarpata rikosuutisia kirjoittaessan. Eihän Bulgarian romanien Helsinkiin pystyttämää leiriäkään kutsuttu bulgarialaisleiriksi. Valitettavasti tämä "romanialaistauti" on alkanut vaivata suomalaisia toimittajia, jotka uutisoivoit "romanialaiskerjäläisistä" ja "romanialaisryöstäjistä", vaikka romanialaisille (romanit poislukien) kerjääminen ja ryöstely ei ole yhtään sen yleisempää kuin suomalaisille. Toimittajien teennäinen "korrektius" on kääntynyt päälaelleen - sillä syyllistytään todella pahaan rasismiin: romanialaisten syyllistämiseen kansallisuuden perusteella, kaiken lisäksi lähes kaikissa tapauksissa aiheettomasti. Romanian romanien nimittäminen romanialaisiksi kuulostaa romanialaisista suurinpiirtein yhtä ilkeältä kuin jos somaleja kutsuttaisiin ulkomailla suomalaisiksi.

Komppaan. Asuin aikoinaan

Komppaan. Asuin aikoinaan (Ceaucescun) Romaniassa pari vuotta, ja tykästyin todella romanialaisiin. Fiksua porukkaa. Kaikesta kurjuudesta huolimatta pitivät sivistyksestään kiinni. Romaneilla oli tuolloin tasan yksi vaihtoehto: tehdä töitä tai kuolla nälkään. Valitsivat työnteon, kuka mitenkin. Maaseudun romaniklaaneille edes tämä voittoisa diktaattori voinut mitään. Bulgariassa asuessani eroa ei huomannut, etninen bulgarialainen oli yhtä sivistymätön kuin romaninsa. Jota tietenkin halveksivat mitä nyt turkkilaisvihaltaan ehtivät. Ei kumpaakaan maata olisi ikinä pitänyt ottaa EUn jäseneksi kymmeniin vuosiin. Kiitos kepu ja Rehn.

Komppaan. Asuin aikoinaan

Komppaan. Asuin aikoinaan (Ceaucescun) Romaniassa pari vuotta, ja tykästyin todella romanialaisiin. Fiksua porukkaa. Kaikesta kurjuudesta huolimatta pitivät sivistyksestään kiinni. Romaneilla oli tuolloin tasan yksi vaihtoehto: tehdä töitä tai kuolla nälkään. Valitsivat työnteon, kuka mitenkin. Maaseudun romaniklaaneille edes tämä voittoisa diktaattori voinut mitään. Bulgariassa asuessani eroa ei huomannut, etninen bulgarialainen oli yhtä sivistymätön kuin romaninsa. Jota tietenkin halveksivat mitä nyt turkkilaisvihaltaan ehtivät. Ei kumpaakaan maata olisi ikinä pitänyt ottaa EUn jäseneksi kymmeniin vuosiin. Kiitos kepu ja Rehn.

En muuten kyllä ole törmännyt

En muuten kyllä ole törmännyt Suomessa kadulla kerjääviin suomalaisiin missään . Totta on se että romaaneihin nyt niputetaan kaikki kadulla kykkivät ja myös nämä rikostelevat törkimykset . Toisaalta lienee ihan sama keitä ja mistä ovat sille suomalaiselle joka joutuu heidän rikollisten tekojensa kohteiksi . Enemmistö suomalaisista kannattaa kerjäämisen kieltämistä ja kaikki taitaa myös tietää sen että rikolliset tulevat EU maista joihin EU syytää suomalaisenkin rahaa muka köyhiä auttaakseen vaan oikeasti nekin rahat menee aivan muihin kohteisiin . Se ei taas haittaa EU:n päättäjiä eikä virkakoneistoa . Kaikki vääryys ja huijaaminen on EU:ssa ihan luvallista . Nuo kadulla kerjäävät ja joka paikassa maleksivat ulkomaalaiset eivät kerää sympatiaa vaan toimillaan kasvattavat ja ihan syystäkin suomalaiselta paheksuntaan ja viisasta karttelua .

Soili Nurminen

MIssä sä oot dallanut kut et

MIssä sä oot dallanut kut et ole hogannut härmäläiskerjääjiä. Steissillä tulee joku gubbe joka kysyy: "jeesaa huggella, että pääsen Laruun"

Taidan itse laskea

Taidan itse laskea kerjäläisiin nämä ihmiset jotka systemaattisesti päivästä ja kuukaudesta toiseen istuvat suunnilleen samoilla paikoilla kadunvarsilla, kauppojen edessä ym. ja kerjäävät "palkattuina" eli ammatikseen . Heillä on " pomot" jotka vahtii että homma toimii ja rahastavat päivän päätteeksi tuoton jollekin muulle joka ei todellakaan ikinä istu kerjäämässä . Istujille en ikinä anna senttiäkään , sillä en halua vaurastuttaa rikollispomoja . Nuo muutamaa kolikkoa pummaavat suomalaiset eivät mielestäni ole kerjäläisiä siinä mielessä kun minä asian ymmärrän . Heille saatan euron pari jopa antaakin ja minulle aivan sama mihin he sen käyttävät .

Soili Nurminen

Halvempi olisi antaa heille

Halvempi olisi antaa heille 10000 euroa kuussa niin eiköhän rötöstely loppuisi siihen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu