Puheenaihe

Juttu vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöstä puhuttaa – Poliitikko: "En vihjannut rasismista"

Juttu toimittajan vapaaehtoistyökokemuksista vastaanottokeskuksessa on herättänyt laajaa keskustelua.

Kuvakaappaus

Vasemmistoliiton helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas Dan Koivulaakso sanoo, ettei ole missään vaiheessa vihjannut vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöstä Vihreä Lanka -lehteen kirjoittaneen toimittajan näkemysten olevan rasismia.

Koivulaakso kommentoi kirkkonummelaisessa vastaanottokeskuksessa vapaaehtoistyötä tehneen toimittajan juttua Twitterissä torstaina.

Etelä-Suomen median lehdet lainasivat Koivulaakson kommenttia jutussa, jossa siteerattiin samalla Vihreän Langan juttua.

– Toivoisi äänenkannattajan sitoutuvan kannatettavansa tavalla antirasismiin, vaikka kilpaileekin oikeiston kanssa, Koivulaakso huomautti Twitterissä torstaina.

Koivulaakso tarkensi perjantaina, ettei hän pidä itse kirjoitusta rasistisena.

– Sanoin Twitterissä, että toivoisin Vihreän Langan sitoutuvan anti-rasismiin. Käsite tarkoittaa yleisesti aktiivista rasisminvastaista työtä, ei ainoastaan rasismin vastakohtaa. Näin ollen en ole vihjaillut rasismista saatika kirjoittajasta. Olen todennut, ettei artikkeli edistä rasisminvastaista työtä. Rasististen nettifoorumien vastaanotto artikkelille osoittaa hyvin hämmästelyssäni olleen perää, Koivulaakso katsoo.

Vihreän Langan juttua on kommentoitu sosiaalisessa mediassa laajalti, ja yksistään Facebookissa sitä on jaettu tuhansia kertoja. Keskustelua on ollut myös maahanmuuttokriittisellä Hommaforumilla, jolla juttua on kehuttu.

Koivulaakso sanoo olevansa hämmentynyt siitä, miksi vihreiden äänenkannattaja julkaisi jutun. Hän katsoo, että juttu on maalaileva mielipidekirjoitus, joka on luettavissa niin, että se vahvistaa valloillaan olevia kielteisiä mielipiteitä siirtolaisista. 

– Otin asian esille, koska mielestäni oli kiinnostavaa, miksi VL päätti julkaista kyseisen tarinan. 

– Juttu sisälsi myös asiavirheitä vastikkeettoman sosiaaliturvan osalta ja asiattoman viittauksen Startup Refugees -hankkeeseen. VL on twiittini jälkeen itsekin jo korjannut ne, Koivulaakso sanoo.

Lue alkuperäinen juttu: Toimittaja kertoi, mitä vastaanottokeskuksessa tapahtui syksyllä 2015 – vihjaillaan nyt rasistiksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Koivulaakso haluaa että julki

Koivulaakso haluaa että julki saa tulla ainoastaan yhden suunnan ajatuksia: "Olen todennut, ettei artikkeli edistä rasisminvastaista työtä." Sääli jos rasisimin vastainen työ ei kestä totuuden kirjoittamista. Pitääkö totuus Koivulaakson mielestä vaieta kuoliaaksi. Vielä kahdeksankymmentäluvulla Venäläisille turistiryhmille kerrottiin heitä kuljetettavan Suomessa alueilla, joihin on rakennettu kulissikauppoja Venäläisiä varten. Venäläisten oppaiden mukaan tavallisilla Suomaalaisilla ei ollut asiaa kauppoihin. Koivulaakson ajatusmaailma on itäisen naapurimme uskollisten lakeijoiden syvään juurtunutta perintöä.

Haista vittu Koivulaakso!

Haista vittu Koivulaakso!

Veit sanat suustani!!

Veit sanat suustani!! Onse persiistä,kun ei saisi mitään poikkisanaa sanoa näistä meidän lottovoitoista!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu