Kohu-uutiset, keskinäiset riidat, kotiin jääneet miesäänestäjät – Simon Elo listaa perussuomalaisten kuntavaalitappion syitä

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo.

Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo pui puolueen kuntavaalitappiota Uuden Suomen blogissaan. Elo kiittelee Espoon äänestäjiä omasta sekä puolueen kannatuksesta, mutta kertoo valtakunnallisen tuloksen olleen tappio ja pettymys.

Selkeimmäksi tappion syyksi hän listaa hallituksen toimet Suomen talouden tasapainottamiseksi. Elon mukaan "Isänmaan voitto on tässä puolueen tappio". Hänen mukaansa perussuomalaisten on nyt tehtävä töitä sen eteen, että työllisyys nousee seuraavan kahden vuoden aikana.

Toiseksi syyksi Elo nostaa puolueen sisäisen riitelyn.

– Siellä tappio, missä lihava riita. Suomalaiset eivät pidä turhasta kinasta, vaan antavat oikeudenmukaisen tuomionsa, hän kirjoittaa.

Kolmas vaalitappion syy ovat Elon mukaan puoluetta koskeneet "kohu-uutiset".

– Erityisesti nuoret naiset ovat sanoneet minulle, että heidän luottamustaan puolueeseen nakertaa nähdä samat naamat kerta toisensa jälkeen julkisuudessa selittelemässä tekemisiään.

Elo lisää, että vaikka media kohteleekin perussuomalaisia joskus muita puolueita ankarammin, eivät selittelyt kiinnosta naisia. Hänen mukaansa perussuomalaisilla on suuri kannatuspotentiaali juuri nuorten naisten joukossa, joten toiminnan parantaminen on tärkeää.

Neljäs syy Elon mielestä on useiden perussuomalaisten mieskannattajien kotiin jääminen äänestyspäivänä.

– Aiemmin olemme onnistuneet saamaan raavaat äijät äänestämään, joten tämäkin on mahdollista korjata määrätietoisella työllä, Elo kirjoittaa.

Viidenneksi Elo mainitsee puolueen ja koko hallituksen viestinnän. Hänen mukaansa varsinkin hallituskauden alussa oppositio sai viestinsä paremmin läpi mediassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus

Kommentit (6)

Kommentit

Niin, suurin syy ei tietenkään ollut se että Persut väitti olevansa maahanmuuttoa vastustava puolue mutta silti edesauttaa suomen kolonialisointia ja tukee avoimia rajoja kuten 2015 nähtiin? Tuskin puoluetta pelastaa enää mikään.

Jussukka

Näin juuri! Toinen oli rahan syytäminen Kreikkaan,mitä se fättis kritisoi suureen ääneen,mutta itsehän alkoikin syytämään sitä sitten sinne.Sen takia itsekin äänestin persuja.
En olisi missään tapauksessa äänestänyt enään,jos tulos olisi ollut toinen.

Kräki

Kun Riihimäen kaupunginvaltuustoon on vuosikymmenien ajan hurahtanut suurella
äänimäärällä Hirviniemen suku vasemmiston ehdokkaina, ja Hämeen Sanomat 19.4.
kertoo perheen pyörittävän Hihhihhii-nimistä yritystä joka on tuottanut viime vuonna
151 000 euroa voittoa, niin tulee mieleen, että olisiko Persujen suurin ongelma siinä,
että he esiintyvät liian tosikkomaisina? Enhän minä tiedä tuon Hihhihhiin liiketoiminnan
laadusta muuta kuin sen "taiteilijasektorin" innostuneen peppu paljaana juoksentelun
ja ainaiset alapäähuumorisketsit, joita televisio on niin suopeasti levittänyt, mutta kannattaisiko persujen mennä oppiin Hihhihhiin voittoisan omistajakunnan leipiin?
Kun vielä ottaa huomioon, että kaikkien tuntema punakka jokapaikanhölöttäjä J. Rostedt
pääsi suurella äänimäärällä Turun valtuustoon, vahvistuu em. käsitys.
Periaatteet ja jalot puheet siis nurkkaan, ja eikun sirkuspelleksi televisioon. Siinä varmasti
hyvä lääke tulevien vaalien menestykseen.

Osservatore

Perussuomalaiset on isänmaallinen puolue, vasemmisto on entisiä komunisteja jotka halusi aikoinaan liiittää suomeen Neuvostoliittoon siis samaa porukkaa joka hallitsee nyt P_Koreassa sinne he kuuluvat luontevasti ,ei Suomen politiikkaan millään tasolla?

Isoisä

Persut petti kaikessa ja täysin kokoomuksen ja keskustan ohjattavissa.Puolue tulee kokemaan kaikkien aikojen romahduksen ja palaa entisen Smp kokoon.

Tatu