Puheenaihe

Kohupappi Marjaana Toiviainen muuttaa pois Suomesta – "Pelkään henkeni edestä"

Turvapaikanhakijoiden puolesta taistellut pastori Marjaana Toiviainen on joutunut kovan loanheiton kohteeksi.

Arkisto

Turvapaikanhakijoiden palautuksia vastaan vahvasti taistellut Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen, 31, on saanut tarpeekseen Suomen hallituksen politiikasta ja aikoo muuttaa pois koko maasta. Hän kertoo päätöksestään Facebook-päivityksessään.

Toiviaisen toiminnasta turvapaikanhakijoiden puolesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tähän mennessä 26 kantelua.

Kantelut ovat koskeneet muun muassa sitä, että Toiviainen on yrittänyt estää poliiseja virkatoimia Metsälän vastaanottokeskuksen edustalla.

Toiviainen kertoo suhteestaan suomalaiseen rasismiin monen esimerkin voimalla.

– Rasismi on sitä, että kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan. Nämä vehkeet asennettiin kotiini keskiviikkona, Toiviainen kertoo Facebookissa.

– Rasismia on myös se, kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla ja kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla. 

Toiviainen paheksuu myös sitä, että kun esimerkiksi uusnatsit vainoavat hänen ystäviään ja kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. 

– En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Tässä maassa ei enää voi elää. Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen tunnustaa.

Vuonna 2015 Suomen Mielenterveysseuran antoi Toiviaiselle valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tuore Suomen Irakin-suurlähettiläs Usulle: ”Suomi voisi hyötyä turvapaikanhakijoista”14.4.2017 19.46
Parin euron tuntipalkalla, 12-tuntisia päiviä – HS: Näin turvapaikanhakijoiden pimeät työmarkkinat toimivat14.4.2017 11.11
Turvapaikanhakijoiden leiri blokkaa ison EM-korismainoksen – "On se harmillista"11.4.2017 20.10
Turvapaikanhakija muilutettiin rajuin ottein ravintolan edestä – näin miehet selittelivät11.4.2017 06.20
Turvapaikanhakijoiden määrä tyrehtyi – yli puolet päätöksistä kielteisiä6.4.2017 10.23
Turvapaikanhakijoiden ahdinko sai kasvot – "Olemme maaleja Isikselle"2.4.2017 09.05
Kuva ja video: Tätä miestä epäillään turvapaikanhakijoiden teltan sytyttämisestä – tunnistatko?30.3.2017 16.24
Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä luetaan kärsimyssunnuntaina Helsingin kirkoissa – "Pointtina ei ole yksittäisten Migrin työntekijöiden arvostelu"30.3.2017 12.16

Kommentit (69)

Kommentit

"– Rasismi on sitä, että kun

"– Rasismi on sitä, että kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä ...". Ei tarvinnut pelätä 1980-luvulla, mutta myöhemmin kyllä, miksiköhän? Toiviaiselle ei asia näytä vieläkään selvinneen. Lähetyssaarnaajaksi ryhtyminen lienee yleisin pappien ulkomaille muuton syy. Ehkä Toiviainen siirtyy saarnaamaan äärisuvaitsevaisia oppejaan Pohjois-Afrikkaan tai Lähi-itään. Toivottavasti käännynnäisiä löytyy runsaasti ja elämä on auvoista siellä.

Nämä saarnamatkat voivat

Nämä saarnamatkat voivat tulla suomalaisille veronmaksajille hyvin kalliiksi, mikäli julistukseen sisältyy refugees welcome Finland osuus KELA:n tukineen. Käykin niin, että tuhannet paikalliset huomaavat ympärillään "hätää ja vainoa" ja päättävät siirtyä välittömästi tuohon hunajaa ja mettä virtaavaan ihmemaa Finlandiaan.

"Ei tarvinnut pelätä 1980

"Ei tarvinnut pelätä 1980-luvulla, mutta myöhemmin kyllä, miksiköhän? Toiviaiselle ei asia näytä vieläkään selvinneen." Vaikuttaisi siltä, että sinulle ei ole selvinnyt. Luuletko, että Toiviainen saa raiskaustoivotuksia ja tappouhkauksia maahanmuuttajilta? Kyllä nämä naisia uhkailevat "isäm maallisiet" ovat niitä todellisia mädättäjiä. Ja samaan isäm maallisuuteen kuuluu yleensä myös Putinin fanittaminen. Kyllä veteraanit ovat ylpeitä...

> " Luuletko, että Toiviainen

> " Luuletko, että Toiviainen saa raiskaustoivotuksia ja tappouhkauksia maahanmuuttajilta? Kyllä nämä naisia uhkailevat "isäm maallisiet" ovat niitä todellisia mädättäjiä." ... "– Rasismia on myös se, kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla ja kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla." Toiviaisen kertoma tarina on vahvasti liioiteltu. Noin ei ole tapahtunut mitä hän tuossa yllä väittää, vaan tarinoita on väritetty huomattavasti tukemaan hänen mielikuvaansa. Tulee mieleen aivan toinen vastaava tapaus, eli Umayya Abu-Raha, joka myös koki jatkuvaa rasismia ympäristössään ja jonka pienelle tytölle tulivat vanhukset huutamaan keskellä asemahallia: "Saatanan neekeri!" Näillä molempia yhdistää se, että läsnäolijat eivät ole huomanneet sellaista tapahtuneen, mitä nämä naiset väittävät.

"Toiviaisen kertoma tarina on

"Toiviaisen kertoma tarina on vahvasti liioiteltu. Noin ei ole tapahtunut mitä hän tuossa yllä väittää, vaan tarinoita on väritetty huomattavasti tukemaan hänen mielikuvaansa." Valitettavasti ei ole liioiteltu. Olen itse lukenut näitä viestejä, joita hänelle tulee ja niitä tulee paljon ja jatkuvasti. Niitä tulee sekä nimimerkein, että suoraan omilla profiileilla. Ja samoin tuo kaasutus sekä polttopullojen heittelyt. Molemmat ovat poliisin tutkinnassa. Toki näitä on paljon enemmänkin kuin nämä esimerkit. Oli maahanmuutosta mitä mieltä tahansa, mutta jos tietäisin että minulla olisi töissä firmassani työntekijä, joka vapaa tai työajalla uhkailee raiskauksilla, väkivallalla ja tapoilla muita, olisin aikas tiukkana asiasta. Yhden firman taukohuoneessa oli tietokoneiden taustakuviksi vaihdettu uusnatsien julisteita. Kysyin henkilöstöpomolta, puututko asiaan vai kysymmekö asiakkaiden mielipidettä julkisesti asiasta. Kuvat poistuivat nopeasti. Mielestäni samaa voisi kysyä nyt firmoilta, palkkaatko väkivaltaisen natsin ja haluatko kysyä mitä mieltä asiakkaasi ovat siitä?

Olen minäkin lukenut niitä

Olen minäkin lukenut niitä viestejä. Hänen ystäväänsä ei kaasutettu erivärisyyden takia, vaan siksi että hän oli hyökkäämässä naisen päälle. Se onko kaasusumuttimen käyttö tuossa tilanteessa oikein on poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen päätettävissä. Oma arvioni on, että kyseessä on hätävarjelun liioittelu ja laittoman kaasusumuttimen hallussapito. Telttapaloa sammuttamassa ollut henkilö taas piti käsiään vielä illalla taskussa palon jälkeen. Palovammoja saanut ei tähän pysty. Uhriutuminen tapahtui vasta yön aikana, jolloin kädet sidottiin aamua varten, jotta lehtikuvaajille saatiin näytettävää. Se miten Marjaana asiat kertoo kuulostaa aivan Valtterin äidiltä. Hänen poikansahan jätettiin pysäkille tumman ihonvärin takia. Kotitehtäväksi jätetään selvittää mistä äiti tiesi tuntemattomaksi jääneen kuskin motiivin.

Toivon että Toiviainen, hänen

Toivon että Toiviainen, hänen tummat ystävät että myös uusnatsit noudattaisivat lakeja ja säätöjä. Kenelläkään ei ole toisiaan parempia tarkoitusperiä olla noudattamatta niitä.

On ikävää, mikäli on totta,

On ikävää, mikäli on totta, että pastori Toiviainen joutuu pelkäämään. Suomi on ollut turvallinen paikka asua, koska täällä on vallinnut laillisuusperiaate ja yhteiskuntarauha. Viime aikoina on nähty ilmiöitä, joissa kadulla räyhäävä joukkio on yrittänyt ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Se aiheuttaa varmaankin muissa suomalaisissa myös turvattomuuden tunnetta. Meillä on perustavaa laatua oleva ihmisoikeus siihen, että perustuslain mukaan tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet. Niiden päätöksiä eivät muuta kansanedustajat, hallitus, kadulla räyhäävä joukkio tai papit. Tähän asti olemme voineet perustuslain pohjalta luottaa oikeuden riippumattomiin päätöksiin. Nyt sitä vastaan ovat hyökänneet ja avoimesti pilkanneet punavihreät Rkp:n tukemana. Jos perustuslakia horjutetaan, niin kohta ollaan tilanteessa, jossa moni muukin pelkää.

Yhdestä ja samasta henkilöstä

Yhdestä ja samasta henkilöstä tehdyt 26 kantelua viestivät ainakin minulle selvästi siitä, että henkilön toiminnassa on arvosteltavia ja työtehtävään sopimattomia piirteitä. Jo Metsälässä tapahtunut poliisiviranomaisten virantoimituksen estäminen olisi muille viranhaltijoille vähintään määräaikaisen viraltapanon peruste. Koska nyky-Suomessa kuitenkin Migrin asiakkailla ja edellisten ystävillä on ilmeisimmin huomattavasti voimassaolevaa lainsäädäntöä lievempi rangaistusasteikko KAIKISSA rikoksissa, on tämäkin nainen saanut jatkaa vapaalla jalalla. Toivottavasti jollekin palautuslennolle nainen saa järjestettyä edullisen lennon suoraan kohdemaahansa ja pääsee toteuttamaan nopeasti anteliaisuuttaan ja armeliaisuuttaan ongelmien ytimessä.

Ei se viesti muuta kuin sitä,

Ei se viesti muuta kuin sitä, että uusnatsit ja muut rasistit ovat tehneet henkilöstä 26 kantelua, ja haluavat leimata hänen toimintaansa, kuten sinäkin.

Uusnatsit ja rasistit?

Uusnatsit ja rasistit?

Eli mielestäsi on täysin

Eli mielestäsi on täysin hyväksyttävää kun julkisessa virassa toimiva pastori yleisellä paikalla avoimesti haittaa poliisin virantoimitusta (Metsälän vastaanottokeskuksen tapahtumat). Onko kirkon henkilöstöllä jotkin erioikeudet kuin muilla henkilöillä ja minkälaisen kuvan tällainen toiminta antaa seurakuntalaisille? Kyseisen pastorin toiminta näkyi myös selvänä piikkinä kirkosta eroamisena Metsälän tapahtumien jälkeen. Ilmeisesti myös nämä henkilöt ovat mielestäsi natseja ja rasisteja kun eivät halua kannattaa Toiviaisen valitsemaa linjaa.

Suomessa sitten anarkia mitä

Suomessa sitten anarkia mitä ilmeisimmin vähenee.

Kuten kaikki tiedämme

Kuten kaikki tiedämme ääripäät löytyy molemmin puolin näitä ns.pakolaisia/taloussiirtolaisia puollustavista että vastustavista porukoista. Onneksi suurin osa kansasta osaa käyttää aivojaan ja pysyä tosiasioissa. Jukisuudekipeys on eräs ehkä painavin syy ko. henkilön laillisiin ja laittomiin toimiin. On kait itsestään selvää jotta kuin oikein ärsyttää ääriryhmiä, on oma turvallisuus vaarassa. Sellaista paikkaa ei ole tällä pallolla olemassa missä niin ei tapahtuisi, piiloon toki voi mennä. Pahin rasismi omaa ihonväriä vastaa ilmenee Afrikassa jossa henki ei ole minkään arvoinen kun uskallat olla eri mieltä. Se on sääli kun maailman rikkain maanosa, maaperän rikkauksilta sekä viljelyominaisuuksiltaa jää muutamien hirmuhallitsijoiden haltuun tuhlattavaksi turhuuksiin. Eikä käytetä ollenkaan maanosan hyväksi. Ps. Turvallisin tapa saada tyydytettyä julkisuudenkipeys on vilauttaa jotakin paikkaa typerissä reality ohjelmissa.

Ihmisoikeuksien puolustaminen

Ihmisoikeuksien puolustaminen ei ole ääripää.

Tästä syystä itse matkusta

Tästä syystä itse matkusta pummilla, koska haluan puolustaa ihmisoikeuksia ja vapaa liikkuvuutta, jota maksullinen joukkoliikenne rajoittaa.

Ja miten toimintasi liittyy

Ja miten toimintasi liittyy ihmisoikeuksiin .

Vapaa liikkuvuus on

Vapaa liikkuvuus on ihmisoikeus joka on kirjattu perustuslakiin!

Onko kirjattu että pitää

Onko kirjattu että pitää saada liikkua yleisillä kulkuneuvolla maksamatta kyydistä.Vapaa liikkuminen jalan on kaiketi sallittua mutta ei silloinkaan luvattomilla aluella.

Höpö höpö, miksi se pitäisi

Höpö höpö, miksi se pitäisi olla kirjattu johonkin, kun se on itsestäänselvyys? Kaikki eivät jaksa tai halua liikkua jalaan, ja pyörätuolillakin on päästävä joka paikkaan, sitä vaatii yhdenvertaisuuslakikin. Ja ei ole sallittua myöskään ylittää maan rajat ilman papereita, mutta onko se estänyt 30 000 pakolaista? Joten miksi minun pitäisi noudata jotain hölmöjä lakeja, jotka laukkaavat ihmisoikeuksiani? Liikun siellä missä ja miten haluan, myös pummilla.

Itsekkäitä kusipäitä riittää.

Itsekkäitä kusipäitä riittää..taplaa sinä tyylilläsi jos se antaa sinulle joku tyydytys..Huolestuttavaa on vasta siinä vaiheessa jos löytyy lisää kaltaisia.

Toi on paras kommentti! :)

Toi on paras kommentti! :)

Toiviaisen päätökselle

Toiviaisen päätökselle hurraavat kaikki suomalaiset. Entäs hänen erivärinen ystävänsä, kuinka pian hän lähtee?

Toivottavasti kumpikin lähtee

Toivottavasti kumpikin lähtee pian, mutta todellisuudessa kumpikin jää tänne.

Muualta mediasta luin, ettei

Muualta mediasta luin, ettei esimiehensä tiennyt mitään Toiviaisen lähtöpäätöksestä. Hän ei siis ollut irtisanoutunut työstään. Herää epäilys, että Toiviainen aikoo kuitenkin saada palkkaa halveksimansa maan veronmaksajilta, vai miten tämä on tulkittavissa, kun ei ole irtisanoutunut. Voidaanko julkinen ilmoitus facebookissa tulkita irtisanoutumiseksi. Seurakunta ei kuitenkaan, ilmeisesti, ole lähettämässä Toiviaista lähetystyöhön Tansaniaan. Aika outo f-päivitys mielestäni. Tällainen ilmoitus ilman sitä edeltävää irtisanoutumista ei anna kovin hyvää kuvaa henkilöstä. Mutta toivotan Toiviaiselle kaikkea hyvää hänen matkallaan Tansaniaan.

Luin just, että raiskaukset

Luin just, että raiskaukset on alkuvuonna nousseet yli 30%, ja kun ulkomaalaisten osuus on koko ajan tilastoissa kasvanut, niin ei tule ikävä näitä pakolaisten puolustajia.

Toivotaan että Toiviainen

Toivotaan että Toiviainen oppii jotain Tansaniassa ollessaan niin naisten kuin miestenkin elämästä ja suvaitsevaisuudesta ylipäätään . Toivon myös, että hän on siellä niin kauan että tähän oppimiseen on oikea mahdollisuus eli muutaman vuoden vähintään . Uskon että hän tulisesti alkaa nyt Tansaniassa taistelemaan niin homojen kuin naisten ja lasten ihmisoikeuksien puolesta ihan samalla tyylillä hyppimällä poliiseja vastaan kuten Suomessa on tehnyt . Muutenhan matka on pelkkä naurettava yritys esittää muka ihmisoikeuksien puolesta itsensä tulee laittavaa , mutta vain täällä turvallisissa oloissa mölisten ja suomalaisia haukkuen .

Soili Nurminen

Ei hänen kannata

Ei hänen kannata ristiretkeään Tansaniasta aloittaa. Paras paikka aloittaa on ehkä Somalia. Punertava tukkansa ansiosta hän siellä varmasti herättää huomiota. Saudi-Arabia sopisi myös, mutta eivät taida häntä sinne päästää, ainakaan ilman niqabia tai burkaa.

"Marjaana Toiviainen... ..

"Marjaana Toiviainen... ...aikoo muuttaa pois koko maasta." Olipa hyvä uutinen.

Eiku joukolla lentoasemalle

Eiku joukolla lentoasemalle saattamaan.

Mainio ajatus. Jos joku vain

Mainio ajatus. Jos joku vain saa lähtöajan selville, olen taatusti kentällä mukana vilkuttamassa!

Minusta on erikoista, että

Minusta on erikoista, että näin koulutettu ihminen ei näe asiasta, kuin yhden puolen. Tämän ketjun ensimmäinen viesti kertoi, miksi naisten on syytä pelätäkin ja on myös tiedossa, kuinka paljon raiskaukset ovat lisääntyneet, kun maahanmuuttajat lisääntyneet. Tämä pastori on kyllä toisen ääripään ihminen täysin yksisilmäisenä ihmisenä. Kantelut olivat aiheellisia, kun pappi hääräsi poliisiauton edessä ja käski kuvata, kun ´hänen päälleen ajetaan.` Voisiko nämä 23? kantelua vaikuttaa Toiviaisen päätökseen lähteä Tansaniaan. Nehän käsitellään ajallaan.

Suurin voittaja tämän

Suurin voittaja tämän ilouutisen suhteen tulee olemaan Suomen ev.lut. kirkko. Kirkosta eroamisten hyökyaalto jäänee sittenkin kohtuullisen pieneksi Toiviaisen maasta lähdön ansiosta. Siis kirkon tulot eivät romahdakaan, joten seuraavat YT-neuvottelut voidaan perua.

On todella ikävää, ettö

On todella ikävää, ettö Toiviainen koettaa väkisin uhriutua ja provosoitua niin, että ryhtyy laittomuuksiin. Hän on ilmeisesti nuorempana lukenut liikaa sankarikertomuksia Latinalaisen Amerikan eräistä papeista, jotka puolustivat sorrettua köyhälistöä diktatuurivaltioiden väkivaltaa vastaan, ja päättänyt apinoida heitä. Noiden pappien työssä ja käyttäytymisessä oli sentään arvokkuutta ja he nauttivat suurta luottamusta kansansa parissa. Toiviainen elää aivan selvästi menneisyydessä ja väärässä ympäristössä. Siksi on hyvä, että hän aloittaa roolipelinsä aivan alusta ulkomailla.

Toivottavasti menet kauas ja

Toivottavasti menet kauas ja myös pysyt siellä.

Samaan suuntaan ovat

Samaan suuntaan ovat kiihkoilijat täälläkin menossa. Nyt vielä tyydytään enimmäkseen lähettelemään tappouhkauksia ja raiskaustoivotusviestejä, levitellään yhteystietoja ja kiihkoillaan keskenään kommenttipalstoilla, vaikka jopa oikeita väkivaltatapauksiakin on jo alkanut esiintyä. Vielä muutama vuosi sitten tällaista tekivät vain rikolliset ja hullut, mutta nyt sitä tekevät normaaleiksi itsensä kokevat "isäm maalliset" omalla nimellä ja kuvalla, tosin usein myös feikkiprofiilin takaa. Tällainen käytös ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin.

Kerätään kolehti jotta voi

Kerätään kolehti jotta voi ottaa ystäviään mukaan eikä tarvitse tulla kovin äkkiä maitojunalla takaisin. Ihme ettei kirkko ole puuttunut oman työntekijänsä käytökseen. Jos poliisi olisi hihhuloimassa sunnuntain kirkonmenoissa, niin kenkää tulisi varmasti.

Eiköhän Toiviaisen

Eiköhän Toiviaisen toiminnalla ole Mäkisen ja Askolan hiljainen hyväksyntä. Onneksi tämäkin parivaljakko on siirtymässä eläkkeelle. Kirkon kannattaisi muistaa ketkä heidän toimintansa rahoittaa. Kun näitä kirkollisveron maksajia tarpeeksi ärsytetään niin kyllä kato käy.

Tervemenoa vaan ei kukaan jää

Tervemenoa vaan ei kukaan jää kaipaamaan.

Koska suomi ei ole

Koska suomi ei ole turvallinen maa, kun täältä pakenevat jo suomalaiset papitkin, niin ehdotat että kaikki pakolaiset lähetetään heti turvallisimpiin maihin, vaikka sinne samaan Tansaniaan.

Voi näitä (persu-) rasistien

Voi näitä (persu-) rasistien vuodatuksia. Karmeata kyynisyyttä todellista kristillisyyttä kohtaan!

Todellinen kristillisyys ei

Todellinen kristillisyys ei valikoi kohdettaan kuten meillä papit ja piispat nyt tekevät . Heille tuntuu lähimmäinen , jota pitää kaikin tavoin ja kaikkien rahoilla auttaa ja tukea , olevan vain karski parrakas ulkomaalainen terve ja itsensä elättämään kykenevä kaiken aikaa kännykkä kädessä heiluva luvatta maassa oleva mies . Näitähän tuolla Stadin assalla seisoksii avustuksia vaatien ja suomalaisten naispappien ja vastaavien elättinä ja sylikoirana olemiseen tyytyen .Todella vaikeaa arvosta moista sakkia . Ei ole kristillisyyttä tai lähimmäisen auttamishalua tässä mittakaavassa ja näin itseään korostaen kaikissa medioissa tainnut juurikaan Suomen kirkon edustajilta löytynyt koskaan aikaisemmin suomalaiselle hätää kärsivälle . Ulkomailla surmataan ja vainotaan kristittyjä kaiken aikaa , mitä kirkkomme tekee ? Ei ota mitään kantaa eikä sanon sanaakaan . Muslimit ja islamisti ovat se valittu ryhmä jota suomen evl.kirkko vaatii auttamaan heti ja kaikkien pitää saada turvapaikka Suomesta . 21.4.17 Hesarissa tätä vaati kirkon edustaja ja muutama muu joiden mielestä ketään ei saa pakko palauttaa kotimaihinsa . Suomalaisen veronmaksajan on heidät elätettävä , sen enempää eivät puutu miten rahat kaikkeen riittää. Vasemmiston edustajat ovat myös aina olleet valmiit sosiaalisoimaan toisten kovalla työllään hankkimat rahat vaikka kenen käyttöön . Jos näin toimittaisiin niin miksi ylipäätään kukaan enää viitsisi hakea turvapaikkaa kun Suomeen saisi jäädä kumminkin jos vain itse niin haluaa ? Missä noitten ihmisten järki on , sitä en jaksa ymmärtää ? Kirkko pitää erottaa valtiosta ja sen kannattaja maksakoot kaikki kulut ja pappien ja pippien palkat sun muut menot . Silloin se nyt yhteisistä varoista luvatta rahaa vaativien ja mölisevien kristittyinä itseään pitävin usko punnittaisiin. Silloin saisivat myös rahoillaan ihan mitä lystäisivät .

Soili Nurminen

Pahin skenaario on nyt se,

Pahin skenaario on nyt se, että menee sinne ja alkaa tuoda uusia turviksia sieltä Suomeen, kiusan takia? Onko meillä palautussopimusta Tansanian kanssa ja onko se todettu turvalliseksi maaksi? Muuten voimme olla kusessa niiden(kin) kanssa!

Marjaana on rohkea nainen,

Marjaana on rohkea nainen, varmaan omasta ja joidenkin muiden mielestä. Kuitenkin maahanmuuttajista puhuttaessa televisio-ohjelmassa taannoin Marjaanalla ei ollut oikein faktat hallussa. Hän vain kertoi joistakin ikävistä asioista, mitä suomalaiset tehneet maahanmuuttajilla unohtaen esim. maahanmuuttajien raiskaukset. Marjaana ei onnistunut estämään palautusta, vaikka näyttävä show oli järjestetty todistamaan hänen rohkeudestaan. pieleen meni. Nyt hän muuttaa Tansaniaan ensi kuussa. esimies ei ollut kuitenkaan tietoinen tästä muutosta. Kuka täysipäinen tekee muuttopäätöksen näin lyhyessä ajassa muuttaen täysin toisenlaiseen maahan kuin Suomi. Marjaana on pappi, kyllä papilta odotettaisiin hieman erilaista käytöstä kuin tämä tytöntyllerö on esittänyt. Kantelut aiheellisia; toivottavasti myös lopputulos siitä.

Mistä näitä sinisilmäisiä

Mistä näitä sinisilmäisiä julkisuudenkipeitä maailmanparantajia sikiää, He näytttävät unohtaneen sen tosiasian, että lähes kaikki tänne tulleet ovat lähteneet maasta, jossakäydään sisällissotaa, jonka syynä on se, etteivät he suvaitse toisiaan. Siksi on paikallaan mennä lähtömaahan opettamaan suvaitsevaisuutta.

Ikävää, että tässä on ikään

Ikävää, että tässä on ikään kuin mopo karannut. Ensiapu ennen kuin valtion ja kuntien viranomaiset ovat ottaneet vastuun turvapaikkaprosesseista ovat eri asia kuin halu estää viranomaistoimintaa. Kielten opetus, vapaa-aikatoiminta, vaatekeräykset ovat vapaaehtoisryhmille sopivia toimintamuotoja. Oven avaaminen hätämajoitukseen sinä aikana, kun valtion viranomaiset ja oikeuslaitos hoitavat asioiden ratkaisua, on lähimmäisenrakkautta. Sitten tuleekin jo raja, jos ajatellaan, että jonkun pitäsi omista varoistaan ja omassa kodissaan majoittaa kielteisen turvapaikanhakemuksen päätöksen saaneita ajan, jolla ei ole mitään takarajaa, jos maahan jäädään ilman virallisia lupia. Voimme olla huolissamme siitä ottavatko ihmiset silloin vastuita, joita he eivät kykene kantamaan. Olen nettikeskusteluissa (joiden luotettavuudesta en ole varma kuitenkaan) lukenut vanhuksesta, jonka rahat eivät riitä siihen, että hänellä ja kotiin majoitetulle ilmeisesti kielteisen päätöksen saaneelle olisi ruokaan. Jos yhteiskunnan vähävaraiset ja ihmiset, joiden omakin elämä on sosiaaliturvan minimin varassa, alkavat kokemaan, että heidän velvollisuutensa on tehdä näin, mikä on suomalaisen yhteiskunnan velvollisuus silloin näitä henkisesti herkkiä ihmisiä kohtaan, ettei heitä hyväksikäytettäsi. Tämän ongelman hoitamisen pitäsi olla valtio, kuntien ja kirkon vastuullisen toiminnan kohteena, muutoin se karkaa käsistä myös auttamisen näkökulmasta. Metsälän tapahtumat ovat jo yksi merkki huolestuttavasta kehityksestä.

Halonen kannattaa

Halonen kannattaa pakkopalautuksia vaarallisiin maihin toistaiseksi, mikä kuulostaakin järkevältä. Jos suomalaisia ei suositella niihin matkustettavan, niin toki ne voi olla vaarallisia myös oman maan kansalaisille. Mutta nyt kun kirkko on ruvennut lukemaan jumalanpalveluksissaan käännytettyjen nimiä ja samalla asettunut vastustamaan lain mukaisia päätöksiä, jotain on vialla. Onko tästä toiminnasta ollut apua. Onko Marjaanan toiminnasta ollut apua? Teki itsensä naurettavaksi huutaessaan poliisiauton edessaä. Ei auttanut. Kirkon pää on niiden omien sanojen mukaan Kristus. Onko Marjaanaa johdattamassa kirkon pää vai liekö omat tarpeet päteä. Suomessa tehdään paljon vääriä päätöksiä esim. Kelan taholta, mutta olisiko Marjaana puolustamassa heitä? Voi ollakin, en tiedä. Kelan päätökset oikaistaan kyllä noin vuoden prosessin jälkeen. Ja eihän kukaan kuole eikä SYYTÖN vauva ole vankilassa. Jos Marjaana olisi oikealla asialla, eikö tuloksia myös tulisi, eikö hänen Jumalansa sen takaisi. Mutta Marjaana lähteekin ykskaks Tansaniaan.

Linneamarjukka osuu

Linneamarjukka osuu kysymyksillään aivan asian ytimeen. Valitettavasti ihmiset eivät ole rationaalisia ja ajattele järjellään. Muslimit rukoilevat joukolla päivittäin moskeijoissaan ja samoin tekevät kristityt kirkoissaan.. Mutta kuka auttaa ja pelastaa? No - mm. suomalainen veronmaksaja. Italialainen rannikkovartiosto. Euroopan Unioni, jne. Kukaan ei mieti, miksi heidän Jumalansa ei lopeta esimerkiksi Syyrian sotaa, tai tuhoa Isis-järjestön sadisteja, vaikka kuinka rukoillaan. Rukoiltu on aina ja iankaikkisesti - kuinka moneen rukoukseen on saatu taivaallinen vastaus? Olisiko ihmiskunnan jo korkea aika alkaa kantaa itse vastuuta tekemisistään ja jättää rukoileminen vähän vähemmälle?

Hyvästi sanoi rovasti.

Hyvästi sanoi rovasti.

Hyvä että muutat, kun ole

Hyvä että muutat, kun ole Suomea ja sen kansaa vastaan. Et kaiketi ymmärrä, että on jokin syy miksi osa pakolaisista palautetaan ja nyt olet kääntynyt valtiota vastaan -et sovellu papiksi. Älä huoli, kyllä niitä pakolaisia vielä tännekin riittää, kun on satamiljoonaa tulossa ja kun Helsinki saa oman Moskeijan, niin väki senkun lisääntyy -kiva nähdä miten Sunnit ja Shiiat toimivat sen jälkeen ja saadaanko nauttia Irakilaisista tunnelmista ihan täällä kotosuomessa :D

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu