Salven jälkeen kovat odotukset – Hietalahden tulokas tasapainoilee uuden ja vanhan kanssa

Uuden ravintolan nimikyltti paljastettiin tänään Hietalahdessa.

Atte Kajova

Ravintoloitsija Jani Hiltunen ja keittiömestari Ali Toppinen luotsaavat ravintola Hietaa. Kalustus on enimmäkseen käytettyä, esimerkiksi iso osa tuoleista palveli aiemmin Oulun työväentalossa. Tilan merimiesmenneisyyteen viittaavat muun muassa meriaiheiset taulut.

Atte Kajova

Saaristomeren silakkaa Hiedan tapaan hiillostettuna.

Atte Kajova

Hietalahdenranta 11:ssa juhlitaan ensi keskiviikkona uuden ravintolan avajaisia. Takana on iso remontti ja melkoinen henkinen myllerrys.

Royal Ravintoloiden Royal Akatemian kasvateista ensimmäisenä oman ravintolan puikkoihin pääsevä Jani Hiltunen on pantu kovaan paikkaan. Uusi ravintola Hieta tulee tilaan, josta legendaarinen Salve joutui muuttamaan vastentahtoisesti.

– Odotukset on kovat, mutta meillä on hyvä porukka. Tuote ja palvelu on kunnossa, Hiltunen vakuuttaa.

Tilassa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo 90 vuotta. Hiltunen kertoo tutkineensa alueen historiaa tarkasti, kun viime syksynä ryhtyi suunnittelemaan Hietaa ja kokoamaan tiimiään.

Ruokafilosofiasta tuli yksinkertainen: ronskia ja rehellistä ruokaa. Hyvin tehtyjä klassikkoannoksia, lähiraaka-aineita, päivän kalaa, omat nakit ja oluet. Silakoitakin tarjotaan.

– Sushia ei ryhdytä tekemään, mutta lähes kaikkea muuta. Myös yllätysannoksia, Hiltunen lupaa.

Keittiömestariksi Hietaan siirtyy ravintola Nokasta Ali Toppinen.

Vuodenvaihteessa käynnistyneessä remontissa uusittiin kaikki ilmanvaihtoa ja viemäröintiä myöten. Seinät ovat vaaleat ja näkymä Hietalahden satama-altaalle esteetön.

Taiteilijoista ja merimiehistä Hieta ei aio ryhtyä kisaamaan Salven kanssa.

– Meillä ei ole mitään tiettyä kohderyhmää. Uskon, että tästä tulee alueen olohuone, Hiltunen toteaa.

Ravintola Hieta (Hietalahdenranta 11), avoinna 26.4. lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Marketta Karjalainen kuva
Marketta Karjalainen

Kommentit (4)

Kommentit

Ehkä ravintola menestyykin; itse en aio kyseiseen yritykseen astua. Jäi sen verran paskan maku Salven tapauksesta, että toivon taloyhtiölle ja ravintolayrittäjille kunnon tappioita. Heillä on kyllä varaa siihen.

Skylla

Vanha Salve kuoli jo silloin kun S-ketju sen osti. Nykyään voi vain pohtia kumpaan ketjuravintolaan menee ja onko vihreä es-kortti lompakossa.

Tepeteus