Puheenaihe

Ilmiö leviää: Ulkomaalaiset nuoret miehet hyväksikäyttävät alle 16-vuotiaita tyttöjä

Poliisi kehottaa vanhempia keskustelmaan jälkikasvunsa kanssa riskistä joutua seksuaalirikoksen uhriksi. Kuvan tyttö ei liity tapauksiin.

Johanna Erjonsalo

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua seksirikosten kohteiksi.

Itä-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä tapauksia, joissa alle 16-vuotiaat tytöt ovat joutuneet hyväksikäytetyksi yksityisasunnossa Joensuussa. 

Tapauksille on yhteistä se, että tytöt ovat olleet viettämässä iltaa kaveriporukalla kaupungin keskustassa. He ovat tutustuneet ulkomaalaisiin miehiin ja päätyneet myöhemmin heidän kanssaan yksityisasuntoon.

Kolme tyttöä on poliisin mukaan joutunut asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Rikosten epäillään tapahtuneen yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016. Kahta tapausta tutkitaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja yhtä epäiltynä raiskauksen yrityksenä.

Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä.

– Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna, kertoo poliisi. 

Asunnon haltija on poliisin mukaan 22-vuotias mies, on joka matkustuskiellossa. 

Kolmas rikoksesta epäilty on 25-vuotias mies ja hän on poliisin mukaan poistunut maasta. 

– Hänet pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla esitutkintaan.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät syyteharkintaan.

Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa.

Poliisi kertoo tehneensä havaintoja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla.

Vastaavasta ilmiöstä on kerrottu aiemmin muun muassa Lahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Äidiltä poikkeuksellinen haastattelu lehdelle – varoittaa teinityttöjen vanhempia9.3.2017 11.35

Kommentit (38)

Kommentit

Eihän tällaisesta saanut

Eihän tällaisesta saanut aiemmin puhua, ei edes epäillä moisen ilmiön olemassaoloa.

Onneksi meillä lisättiin

Onneksi meillä lisättiin vihapuheosastoa poliisiin,jotta pysyisi salassa jatkossakin. Tämäkin uutinen nyt jotenki lipsahti vaan ja nyt taas suomalaiset puhuvat ikävästi näistä rassukoista. Tuomiotahan nämä ei saa,koska kuuluu kyltyyr ja muuta lässynlässyn. Halvaksi tulee taas,mutta meillähän talous lähtenyt nousuun ja ensikesänä jää valtiolle vielä poliisien lomarahatkin(ja muittenkin tärkeiden tekijöiden)

Kollit rikasti suomi tyttöjä,

Kollit rikasti suomi tyttöjä, ei rikosta. Stubb on antanut luvan.

Joo westendin mikkihiiri

Joo westendin mikkihiiri pitää tätä varmaan onnistuneelta integraatiolta. Voi hyvä jumala kuinka tyhmä on mies. Ei mulla muuta. Anteeksi ei mies vaan hiiri

Ai poliisi ehtii

Ai poliisi ehtii terroristipäivänä tämmöisiäkin juttuja askarrella.

Nuoret ovat aina tutustuneet

Nuoret ovat aina tutustuneet toisiinsa. Nyt tänne lintukotoomme on tullut myös muualta ihmisiä, mikä aiheuttaa sen, että myös toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus. - Rikoskomisario Jari Kiiskinen, Lahti http://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/art2353013

Eli meidän on vaan suljettava

Eli meidän on vaan suljettava silmämme ja hyväksyttävä tilanne?

Kun vieraasta kulttuurista

Kun vieraasta kulttuurista tulee henkilöitä joihin tutustuminen on riskialtista pitää viranomaisten varoittaa nuoria, tyttöjä ja poikia. Kulttuurit eroavat jyrkästi toisistaan kun on kysymys seksuaalisuudesta. Meillä on lapset kasvatettu tasa-arvoon, tänne tulevien mielestä naiset ovat vain miehiä varten. He eivät tunnusta naisen oikeutta omaan ruumiseen. Viranomaiset suhtautuvat melko kevyesti uuteen kriisiaaltoon kunnes osuu omaan perheeseen. Toivoisin uskottavan henkilön, esim presidentti Halosen kertovan julkisuudessa nuorille miten suuresti kulttuurit eroavat. Toivonko liikoja?

Tämä on nykyään ihan normaali

Tämä on nykyään ihan normaali ilmiö Suomessa. Ulkomaalaiset aikuiset miehet lähestyvät alaikäisiä tyttöjä kaupunkien keskustoissa. Myös omalla paikkakunnallani olen nähnyt tätä tapahtuvan päivittäin. Ei tähän tavallinen ulkopuolinen ihminen oikein voi puuttuakaan, muuten on kohta itse vaikeuksissa. Heti on rasistin leima otsassa.

Päättäjien toimiin voi

Päättäjien toimiin voi vaikuttaa demokraattisin keinoin. Laki ei kiellä lähettämästä sähköpostia ministereille eduskuntaan tai kansanedustajille. Asiallista sähköpostia. Tosin todennäköisesti tulee taas ministeri iltauutisiin kitisemään kun on kansalaisten vuoksi postilaatikot täynnä. Kumma maa, joka väittää olevansa demokratia, mutta jossa kansa ei saa sanoa mielipidettään muutakuin kerran neljässä vuodessa.

Helsingissä vanhempien ei

Helsingissä vanhempien ei tarvitse mennä kuin asemalle ja asematunneliin perjantaina ja lauantaina niin nopeasti voivat itse todeta pelin hengen.

Ei tarvitse odottaa

Ei tarvitse odottaa viikonloppua, nykyisin päivystysvahvuus on hyvä ympäri viikon!

Eikös nuo ole jo yli-ikäisiä

Eikös nuo ole jo yli-ikäisiä tuossa kulttuurissa.

Hehheh, juuri tänään oli

Hehheh, juuri tänään oli uutinen, että joku feisbuukkaaja sai sakot, kun sanoi (ulkomaalaisia) raiskaajia raiskaajiksi (https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/perussuomalaisten-valtuutettu-solvasi-irakilaisnuoria-raiskaajiksi-vihapuheesta-300-euron-sakot-200128808/ ). [sarkasmi alkaa]On se hyvä, että joihinkin asioihin virkamiehillä riittää tarmoa.[sarkasmi päättyy]

Ajan päivittäin autolla

Ajan päivittäin autolla Helsingissä Sturenkatua pitkin. Vallilassa näkee joka päivä useita ulkomaalaisen oloisia nuoria miehiä Erittäin Nuorelta vaikuttavien tyttöjen (=lasten) kintereillä. Tekisi mieli pysäyttää tarkastamaan onko kaikki hyvin, mutta lieneekö tuo sallittua tavalliselta kansalaiselta. Ihmeen vähän medioissa on varoitettu ilmiselvästä ilmiöstä. Ainoa missä asia sitten epäsuorasti tulee esille ovat rikollisuuden tilastot.

Olisi kohtuullista, jos

Olisi kohtuullista, jos poliisi aina havaittaessa tällaista lastaisi koko porukan maijaan ja kamarille, jossa tutkittaisiin, täyttyvätkö "nuorukaisten" maassaolon edellytykset. (Tyttö)lasten kohdalla ilmoitus lasten vanhemmille tai vaihtoehtoisesti lastensuojeluilmoitus. Mutta, näinhän ei tule käymään, koska sellainen olisi rasismia, ja sellaisen ehdottaminen vihapuhetta.

Poliisi perkele voisi ensin

Poliisi perkele voisi ensin kertoa miten tuosta puhutaan ilman syytettä vihapuheesta.

Itse olen kokeillut puhua

Itse olen kokeillut puhua asiasta kesämökillä liiterissä tai huussissa. Yksin.

Onpa kamalaa kun ihmiset ovat

Onpa kamalaa kun ihmiset ovat toistensa kanssa.

Eikä ainoastaan kamalaa vaan

Eikä ainoastaan kamalaa vaan sikamaista, että aikuiset tarhapaikan hakijat raiskaa lapsia.

Hyväksyt sen, että aikuiset

Hyväksyt sen, että aikuiset käyttää alaikäisiä hyväksi? No, meitä on moneen junaan.

Mitä pahaa siinä on, että

Mitä pahaa siinä on, että nuoret pitävät vähän hauskaa? Ketään ei ole pakotettu mihinkään, ja tuokin tyttö ei edes halunnut lähteä pois, joten viihtyi pakolaisten seurassa. Äiti on taas rasisti ja pakotti tytön lähtemään pois, miksi? Mitä pahaa jos nuoret vähän pitävät hauskaa ja vaikka harrastaisivat seksiä? Jos ketään ei ole pakotettu mihinkään, niin keneltä se on pois? Ja mitä väliä, jos olivat alaikäisiä? Eikö tekään ole alaikäisinä maistaneet alkoholia? Kukaan ei kuole, jos juo pari kaljaa vaikkei olisi ihan 18v, eikä se pimppi kulu käytössä, turhaa on itkeä, jos nuoret pitää vähän hauskaa.

Et ilmeisesti ymmärrä, että

Et ilmeisesti ymmärrä, että rikoslain ns. suojaikärajaa ei ole tempaistu hilseestä, vaan sille on selkeät lääketieteelliset ja psykologiset syyt. On kuitenkin todettava, että esittämäsi ajattelu sai vastikään käydyissä kunnallisvaaleissa helsinkiläisten selkeän tuen.

Muistakaa että tämä ilmiö

Muistakaa että tämä ilmiö kasvaa ja pahenee. Vasemmistopuolueiden mielestä tämä on normaalia kehitystä.

Treella kaukajärven

Treella kaukajärven SMarketista somput ja ählyt hakee kaljaa ja juottaa pikkuritsoille ....sit kessua yms tms autokyytii kämpille jne jne pesää ...... kiitos p.orpo ja juha "maanpetturi" pöpilä.........!!!!!!!Petterille ja juhville syyte hyväksikäytöstä ja avunannosta alaikäseen sekaantumisesta..........saatana ei olis jehovista uskonu ,,,, ;)

Tampereella ilmeisesti yksi

Tampereella ilmeisesti yksi ahkera otettu kiinni. Siellä moni rikastui.

Pysyvä ilmiö: Toivon, että

Pysyvä ilmiö: Toivon, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua oman vanhempansa hyväksikäytön uhriksi. Me suomalaiset miehet olemme hyväksikäyttäneet omia tyttäriämme niin, että moni mieli on särkynyt, ja jäljelle on jäänyt vain itsemurha. Risto Pihlajaniemi.

Eli omat vanhemmat ovat

Eli omat vanhemmat ovat suurempi uhka, kuin nämä jutun maailma kylässä -mannekiinit?

Muslimit harrastavat tuota

Muslimit harrastavat tuota alaikäisten hyväksikäyttöä kaikkialla Euroopassa. Kuuluu kulttuuriin? Lapsia huokutellaan päihteillä ja kaikenlaisilla muilla verukkeilla tilanteeseen josta eivät löydä pois. http://yle.fi/uutiset/3-7434642

Juuri tästä (linkin juttu) on

Juuri tästä (linkin juttu) on kyse meilläkin. Suomen Poliisi pelkää kuollakseen rasistiksi leimautumista, mistä syystä keskitytään mm. lapselliseen "vihapuheen" kyttäämiseen, eikä rikoksen torjuntaan esim. otsikkojutun aiheessa. Linkin jutussa on kohta: "Poliisi on nyt pyytänyt anteeksi seksuaalirikosten uhreilta." Jep, anteeksipyynnöllähän tuosta selviää. Eikö tuo ole jokseenkin irvokasta?

Vanhempien pitäisi kertoa

Vanhempien pitäisi kertoa lapsilleen kaunistelematon totuus muslimikulttuurista (toisin kuin viranomaiset ja virkamiehet Suomessa) ja tilastollinen fakta että riski joutua raiskatuksi on noin 17-kertainen jos hengailee tietyistä muslimimaista kotoisin olevien miesten kanssa jotta lapset osaisivat pitää itsensä turvassa. Tilanne Suomessa on se että ihmiset on aivopesty lastentarhasta asti uskomaan että "ne on aivan samanlaisia kuin mekin" joten suuri osa kansasta on autuaan tietämätön vaaroista. Etenkin naiivit lapset ja nuoret. Jos muslimimies ottaa kontaktia alaikäisiin voi olla melko varma mitä on mielessä. Ihan turha kuvitella muita vaihtoehtoja koska ne ovet varsin epätodennäköisiä. Kontaktin verukkeena käytetyt tarinat ovat usein varsin mielikuvituksellisiakin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002798197.html

Pääasia, että nuoret tytöt

Pääasia, että nuoret tytöt eivät hengaile oodinien, natsien tai persujen kanssa.

Teuvo Hakkarainen ei pelkää

Teuvo Hakkarainen ei pelkää puhua asioista niinkin ne ovat ja jos hänellä olisi enemmän valtaa niin varmasti Suomi voisi paremmin. Ja suomalaiset nuoret liikkua ilman pelkoa. Päiväsaikaankin pelottaa. Mutta nyt jos lukiolainen haluaa olla trendikäs niin varsinkin tytöillä täytyy olla pakolaisystävä, ja jos seurustelee niin on Top. Irakilaiset ykkösenä kuulemma.. somalialaiset on pudonnut listalta. Ai niin.. ja kondoomin käyttöhän ei kuulu heille... on kuulemma epäterveellistä. . (Plastic is not healthy. .. yesss..) Eli luultavasti seuraava sukupuoli on tummia suomalaisia... Tiedot ahdistetuilta tyttäriltäni ja heidän ystäväpiiriltä. ( Herttoniemi ja arkadia) ihanat tytöt jotka eivät enään uskalla kulkea hameissa.

Vai että kansainvälinen

Vai että kansainvälinen etsintäkuulutus teosta josta tuomio on ehdollinen ja turvapaikka.

Jännä ilmiö tuo rikoksesta

Jännä ilmiö tuo rikoksesta palkitseminen. Suomalainen tuomio on palkinto näille vieraillemme.

Näistä asioista on

Näistä asioista on seurauksena myös se, mikä on mm. Saksassa jo tapahtunut, nimittäin sanan "ulkomaalainen" merkityksen muuttuminen. Saksassa "Ausländer" (suom. "ulkomaalainen) tarkoittaa enää vain vähemmän pidettyä ja vähemmän fiksua ei-saksalaista asukasta. Kunnollista suomalaista ei kutsuta Saksassa nimellä "Ausländer", sillä se ei olisi korrektia. Miten se vanha viisaus kuuluikaan: "Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä". Saksassa ulkomaalaisen nimi on jo pahennettu, ja sama on tapahtumassa täällä.

Mitä ihmeen kitinää, kun

Mitä ihmeen kitinää, kun valtiovalta ei näe mitään pahaa tai väärää kulttuurien kolarissa josta suomalaiset maksavat kustannukset uhrien mielenterveyden menetyksellä ja tekijöiden elättämisellä. Vain tosiasioiden julkituominen rangaistaan. Kansanedustajia uhataan erottamisella kun eivät suostu hyväksymään rikoksista hyötyä saavaa lakia. Tämä ei ole vihapuhetta. Median kertomaa faktaa tämä on. Valtiolliset vaalit tulossa ja säälipisteitä kerätään jotta päättäjänä oleminen saisi jatkoa. Sitä saatte mitä tilaatte ja sehän maksaa joka tilaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu