Puheenaihe

Työvoimapulasta kärsii yhä useampi yritys – USU: näillä aloilla työvoimaa tarvitaan

Puhelinmyyjistä on edelleen pulaa.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä on lisääntynyt tänä vuonna, kertoo Uutissuomalainen.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaikeasti täytettäviä työpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan 16 900, kun niitä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä oli keskimäärin 13 200. Kasvua on myös verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, jolloin avoinna oli 13 400 vaikeasti täytettävää työtä.

Esimerkiksi puhelinmyyjistä, lääkäreistä ja sosiaalityön erityisasiantuntijoista on pulaa. Palvelualoilla ja rakennusalalla tilanne on samansuuntainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

On se niin väärin, ettei

On se niin väärin, ettei osaavia työntekijöitä ole valmiina odottamassa työtä. Tyhmempikin ymmärtää, ettei osaajia tule kuin koulutuksella ja työllistämisellä. Työllisttämisellä jonka palkalla tulee toimeen ja pysyy ostamaan kodinkin perheelleen. Kun yhtiöt ja isot työllistäjät ovat ulkomaisessa omistuksessa ei yhtiöt itse ole kouluttaneet työntekijöitä. Miksi sitä tekisivätkään niin kauan kuin valtiovalta maksaa riittävät tuet ja verohelpotukset jotka rittävät tuotoksi. Kun vielä saa viedä rahat paratiisipankkeihin niin eihän niin tyhmää enää olekaan joka vapaaehtoisesti haluaisi vrtonsa maksaa ja yheistä hyvää ja suomalaisuutta haluaisi edistää. Juhlapuheet ovat sitä varten ettei tyhmä kansa huomaisi miten sitä cusetetaan. Eläköön yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Eikös vajetta ole paikattu jo

Eikös vajetta ole paikattu jo pari vuotta? Kumma juttu, ettei kymmenien tuhansien siirtolaisten joukosta löydy sopivaa sakkia täyttämään nämä paikat. No, ehkä sitten, kun maahamme on tullut esim. >250000 urhoa, on tilanne korjattavissa.

Tätä vähän ihmettelen

Tätä vähän ihmettelen itsekkin.suut vaahdossa käteinen haali tänne työvoimaa ja kaikkihan olivst lääkäreitä,lentäjiä ja koneinsinöörejä. Paljastu vaan oleskeluvan jälkeen,että kaikki paperit hävisivät matkalla,luku ja kirjoitustaito myöskin ja sitten tulikin rasismi.

Lääkärirn ja sosiaalityön

Lääkärirn ja sosiaalityön erityisasiantuntijoiden sekä alvelualan ja rakennusalan työn tarpeellisuuden ymmärrän. Mutta mitä hyötyä on puhelinmyyjistä? Suurin osa heistä on varsinainen maanvaiva joka piinaa niitä satojatuhansia suomalaisia, jotka ovat erehtyneet netissä vastaamaan typeriin "kuinka monta kolmiota näet kuvassa", "Mikä on Tanskan pääkaupunki" tai "Mikä vuodenaika olisit" -kysymyksiin, ja samalla antavat yhteystietonsa ja markkinointiluvan "yhteistyökumppaneille", jotka ainakin nimellisesti ovat enimmäkseen tanskalaisia ja ruotsalaisia yrityksiä. Jotkut yhteistyökumppanit kyllä myyvät puhelinmyyjien avustuksella Suomessa julkaistuja lehtiä, mutta suuren osan puhelinmyyjistä ovat palkanneet epämääräiset yritykset, jotka myyvät vitamiinipillereitä, ravintolisiä, alusvaatteita, sukkia yms. tavaraa, jota saisi laadukkaampina ja edullisemmin apteekista tai lähimarketista. Puhelinmyynnin vyöryn lisäksi netissä kysymyksiin vastanneet saavat vuodessa tuhansia roskapostiviestejä, joissa nuo yhteistyökumppanit yrittävät myydä noita samoja ulkolaisten tuotemerkkien tavaroita. Roskapostin ja puhelinmyyntiterrorin lopettaminen on tehty usein hyvin vaikeaksi - silloin kun se onnistuu, tyypillisesti yhteistyökumppanin yhteystiedot viittaavat Sveitsiin, kai siitä syystä etteivät EU:n markkinointisäännöt viime kädessä koske noita yhteistyökumppaneita. Kyllä Suomen viranomaisten täytyisi ryhtyä toimenpiteisiin tämän kieron liiketoiminnan rajoittamiseksi tai lopettamiseksi. Tietenkin osa puhelinmyynnistä on aivan rehellistä, ja se tarjoaa työmahdollisuuksia tuhansille, mutta tuo kiero ulkolaisten yritysten ohjaama puhelin- ja roskapostimyynti eivät mitenkään edistä Suomen taloutta. Jopa kansalaispalkka olisi parempi ratkaisu tukea työttömiä kuin ulkolaisten yritysten ohjaama puhelinmyynti - rahat hyödyttäisivät taloutta nimenomaan Suomessa.

Ongelma on tämä:

Ongelma on tämä: Jotta vakituisessa työsuhteessa oleva saisi 1 000 euroa/kk käteen, tulee se maksamaan työnantajalle jopa yli 3 500,00 euroa/kk. Tämä johtuu kovasta verotuksesta ja veronkaltaisista maksuista. Yhtälö on huono sekä duunarilla ja työnantajalle. Jokainen voi itse kuvitella, että jos on vaikka kuppila ja tarvitsee lisää työvoimaa. Voiko yksi työntekijä tuoda tuon jopa yli 3 500,00 euron lisäarvon? HUOM - tämä ongelma ei koske julkista sektoria, aina voi verottaa lisää vaikkapa yrittäjiä :-D Ps. jos epäilee näitä lukuja niin voi laskea itse https://www.palkka.fi/palkkalaskuri/ ja https://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Henkilotiedot.aspx

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu