Puheenaihe

"Juoksuhauta on juostu loppuun ja takki on tyhjä"– K–U: Sotaveteraani laati pysäyttävän lehti-ilmoituksen

Oheinen ilmoitus julkaistiin Keski-Uusimaa-lehdessä viime perjantaina.

Oskari Lehto

Apua. Juoksuhauta on juostu loppuun ja takki on tyhjä ja täytyisi saada ruokaa. Haluaisin apua kaupassa käyntiin, kerrotaan Keski-Uusimaa-lehdessä viime viikolla julkaistussa ilmoituksessa.

Keski-Uusimaan mukaan ilmoituksen teki 93-vuotias järvenpääläinen sotaveteraani, joka ei kykene kaatumisen takia käymään itse kaupassa. Miehen luona käy kaupungin kotihoitajia kahdesti päivässä, mutta hei eivät ehdi, voi tai halua asioida kaupassa miehen puolesta, lehti kertoo.

Ilmoitus on jo tuottanut tulosta, sillä lehden mukaan sotaveteraani on saanut ilmoituksensa perusteella jo muutaman yhteydenoton. Apuaan on tarjonnut esimerkiksi 27-vuotias nainen.

– Soitin ihan mielenkiinnosta, koska ilmoitus oli mielestäni hauskasti kirjoitettu. Ajattelin myös, ettei tämä ole minulle iso vaiva siitä, että hän saa tarvitsemansa kauppapalvelut, nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo Keski-Uusimaalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Posti alkaa hoitaa vanhusten kauppapalvelua Helsingissä10.7.2017 16.57
Vanhusten palvelutalo etsii taas nuorta asukasta – 290 euron kuukausivuokralla21.4.2017 18.05

Kommentit (28)

Kommentit

itse autan saman ikäistä

itse autan saman ikäistä sotaveteraania vaikka asuu eri kaupungissa vähintään kerran viikossa,hän on kiitollinen pienistäkin asioista ;) ;) ja minullekkin tulee hyvä mieli käydessäni ;)

Nuo hymiöt herättävät vahvoja

Nuo hymiöt herättävät vahvoja epäilyksiä siitä, minkä tyyppisestä "avusta" on kyse ;)

Missä on tosiaan valtiovallan

Missä on tosiaan valtiovallan ja eliitin kiitollisuus näitä henkilöitä kohtaan jotka ovat pelastaneet maan ja kansan itsenäisyyden. Eliitti on ryöstää rauhanaikana maata ja sen kansan omaisuutta ilman pelkoa tuomiosta? Eikä heitä hävetä käyttää rahoja joita kansan karttuinen käsi joka vuosi kerää nimenomaan vielä elossa oleville veteraaneille. Ja kenen käytössä ovat veteraanien kuntoutuskeskukset? Taitaa olla niin, että organisatiot vievät kaikki rahat eikä veteraaneille jää latin latia auttamaan heitä nykyisessä tilanteessa. Eihän heitä tarvita kuin vaalien alla varmistamaan nykyisten itsenäisyyden myyjien paikat uusissa hallituksissa ja ministeriöissä ja muissa julkisissa viroissa jättipalkoilla ja palkkioilla pascanpuhumisen ja sumun heittämisestä kansalaisten silmille. Ja kehtaavat vielä viettää itsenäisyyspäivän juhlia joissa muutamaa veteraania viedään näytille ja leikitään kiitollisuutta. Heti, kun juhlat on loppu heitä ei enää tarvita ja heidän muistonsa pannaan säilytykseen uudelleen käytettäväksi seuraavien juhlien aikana. Kukaan ei edes media kerro, että se itsenäisyys on myyty jo aika päivää 13 mepin ja 1 komissaarin paikasta. Iloitaan itsenäisyydestä ja omien asioiden määräämisoikeudesta. Olemmehan tasa-arvoisia, yhdenvertaisia eurooppalaisia. Vai olemmeko?

Kunniakansalaiset sylkevät

Kunniakansalaiset sylkevät puuroihinsa,vaikka fazerilta on palkattu oikein kokit valmistamaan ruuat heille. Kun ei oikein kelpaa.

"Kunniakansalaiset"

"Kunniakansalaiset" haitarisaappaineen ovat tottuneet parempaan, mutta Sotaveteraaneja kohdellaan kuin likarättiä sinunlaisten vellihousujen vuoksi.

Tämä on Suomi 100 v.

Tämä on Suomi 100 v. Sotaveteraanille ei löydy kaupassakäynti apua yhteiskunnan taholta . Vantaalla sokealle vanhalle miehelle koirineen ei löydy asunto jossa pärjäisi . Häätö uhkaa heinäkuun lopussa kun asunto menee purkuun . Sossu pesee kätensä , ja asuntotoimisto kehottaa sokeaa itseään aktiiviseen ???? asunnon etsintään koirineen ! Jos noista vaikka vain toinen olisi ollut maahanmuuttaja/ pakolainen , ja juttu mennyt tuolla tavalla ja päässyt julkisuuteen olisi siitä noussut hirveä haloo viikoiksi mediaan . Rasismi syytökset olisivat kaikuneet , mielenosoitusmarssit heti pantu pystyy pappien ja piispojen sekä politikkojen ja hyysäävien suvakkien voimalla . Tuollaisia juttuja emme näe ikinä turvapaikan saaneiden , maahan muuttaneiden tai omien romaaniemme kohtalona . Heille ei yksinkertaisesti koskaan Suomessa voi /sallita noin tapahtua . Heille etsitään asunto ja saavat sen itse valita niin paikan kuin koon suhteen . Huonokuntoiselle turvapaikansaaneelle, maahanmuuttajalle ja romaanillemme palvelu kyllä pelaa niin kaupassakäynnin kuin ihan kaiken muunkin suhteen . He ovat valittu joukko ja ansaitsevat vain parasta Suomessa . Näin täällä priorisointi toimii .

Soili Nurminen

Leipäjonot ovat kanssa yksi

Leipäjonot ovat kanssa yksi hyvä esimerkki,eipä paljon näitä mutuja näy,niille riittää kelassa käynti ja taas saa kaupasta ruokaa. Senverran ovat osanneet työllistyä,että parit on päässeet kelaan/sossuun töihin jakamaan maanmiehilleen rahaa loputtomasta kaivosta.

Suomalaiset saavat yhtä

Suomalaiset saavat yhtä paljon toimeentulotukea kuin mutut, mutta kun kaikki rahat menee kaljaan, niin sitten on pakko mennä leipäjonoon. Nämä sun kuvailemat mutut taas eivät dokaa ja muslimit eivät juo alkoholia ollenkaan, joten ei ole tarvetta seistä leipäjonossakaan, kun rahaa jaa ruokaan.

Kyllä meidän pihapiirissä

Kyllä meidän pihapiirissä ainakin somalimiehet juovat siinä missä suomalaisetkin, eikä se khat myöskään ilmaista ole. Mutta kyllä tämä veteraanien kohtelu on törkeää, varoja heidän ansiosta on liitto kerännyt miljoonia mutta taitaa mennä hallintokuluihin kaikki. Heille kyllä kuuluisi loppuun saakka kaikki palvelut ilmaiseksi, sen olemme heille velkaa.

Ja millä tavalla se

Ja millä tavalla se "veteraani" on parempi ihminen kuin pakolainen ja ansaitsee erikoista kohtelua? Veteraanit ovat fasisteja jotka taistelivat Hitlerin puolella, teurastivat punaisia Mannerheim lahtarin käskystä. Pakolaiset taas pakenevat sotaa, jonka USA ja NATO maat ovat aloittaneet, he eivät ole tappaneet ketää, he pakenevat verenvuodatusta. Itse ainkain mieluummin autan henkilöä, joka ei halua satuttaa ketään, edes koskea aseisiin, kuin jotain natsia, joka on tappanut kymmeniä punaisia!

Mene toki kertomaan

Mene toki kertomaan näkemyksesi veteraaneille. Tai pidä puhe aiheesta jossain suomi100 tilaisuudessa itsenäisyyspäivänä. Sen verran törkeää tekstiä sinulta punavihreä, että selvästi olet saanut huonon kasvatuksen ja vanhempasikin ovat olleet sossupummeja.

Punavihreä kommentista

Punavihreä kommentista todellakin paistaa maksimaalinen idioottius. Pappani sotilaspassin ja siinä olleen 3 vuoden ja 4 kuukauden sodanajan palveluksen kirjauksen nähneenä on kyllä pakko todeta, että ei näitä veteraaneja yksikertaisesti voi verrata mihinkään mamuun. Se olisi sama kun vertaisi leijonaa rottaan. Toinen on ollut viidakon valtias, Suomi-nimisen valtion kantava voima ja perustaja, toinen yhteiskunnan nakertaja.

Taidat kulkee punavihreät

Taidat kulkee punavihreät lasit silmillä.Tottuneesti lähiidän nuoret miehet kaljatölkkiä halailee.Ovat tietysti ottaneet oppia suomalaisilta.Ei tarvitse mennä leipäjonoon kun veronmaksajat kustantavat majoituksen ja ruoan heille.Polkupyörät viimeisin päällä ja vaatetus kun muotilehdestä ja tietysti puhelimet joka iikalla.

Hesarissa onkin juttu

Hesarissa onkin juttu sopivasti leipäjonosta,kilsa. Onne kaikki suomalaiset vaan niin juoppoja...sompanssi se osa säästää ja sijoittaa,ettei tarvi madella. Senkun vääntää virta-avaimesta ja hurauttaa LÄHI-ITIKSEEN shoppailemaan.

Tässähän tätä.

Tässähän tätä. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707252200286023_u0.shtml

Itä-helsingistä kun tulee

Itä-helsingistä kun tulee jotain videoo uutisissa tai missä vaan,on eräät hyvin edustettuina katukuvassa,mutta tosiaan näissä karkeloissa ei heitä näy. Kummallista.

Mitä varten kerätään veroja

Mitä varten kerätään veroja Suomessa ei näköjään vanhushoitoon vaan ylipalkkaisille valtion virkamiehille taitaa kaikki mennä taas kerran.

Punavihreä , kerro nyt ,

Punavihreä , kerro nyt , todellako olisit halunnut Neuvostoliiton miehittävän Suomen ? Tähän ajatukseen väkisin tulee kun kommenttejasi lukee . Suomen veteraanit taistelivat vapauden ja isänmaan sekä perheittensä , lastensa ja vanhusten ihan kaikkien suomalaisten puolesta . Heille oli kunnia asia hoitaa isänmaan puolustus . Totta on , etteivät he olleet sotahulluja ja moni suomalainen sotilas katsoi ettei omaa rajaa olisi ikinä pitänyt ylittää. Kuitenkaan he eivät luikkineet , joitain tosi punikkeja lukuun ottamat, käpykaartiin , eivätkä paenneet ulkomaille muiden eläteiksi jättäen oman maansa ja kansansa sodan jalkoihin . Suomeen tulleissa pakolaisissa sen sijaan on juuri näitä sotaa oikeasti kokemattomia pakoon Eurooppaan kipaisseita nuoria miehiä ja he tuntuvat valittavan eniten ihan kaikesta . Pakolaisissa on myös aivan liian paljon huijareita ja paremman elintason perässä tulleita . Siitä kertoo jo se , ettei heille Euroopasta kelvannut mikään muu maa kuin pakolaisille ja turvapaikan hakijoille anteliaista anteliain Suomi . Kun ajattelee , että nuo Stadin asemallakin mieltään osoittaneet ovat täällä vain suomalaisten naisten autettavina ja heidän hyysättävinään , kertoo se jo todella paljon "miesten" luonteista . Jos todella edes osa heistä juoksi sotaa pakoon Suomi-naisten selän taa jättäen lapsensa , vaimonsa , vanhat vanhempansa kärsimään kotimaihinsa , en heitä arvosta tippaakaan . Kommunismille sokeutunutta ei voi auttaa . Hänen aivonsa yksinkertaisesti kieltäytyvät hyväksymästä tosiasioita siinä kohtaa kun jopa venäläiset kertovat vihanneensa kommunismin aikoja ja sitä kurjuutta joka oli miljoonille todellisuutta Neuvostoliitossa .

Soili Nurminen

Mitä hyötyä veteraanien

Mitä hyötyä veteraanien uhrauksista on? - Veteraanit taistelivat etteivät venäläiset tulisi tänne? > No nyt venäläisten lisäksi tänne ovat tulleet, somalit, syyrialaiset, afganistanilaiset, irakilaiset, nigerialaiset, jne.. Ja suomi ottaa niitä avosyliin ja ihan vapaehtoisesti. - Veteraanit taistelivat ettei suomalaisten tarvitsisi elättää venäläisiä? > Nyt suomalaiset elättävät venäläisten lisäksi kaikkia edellä mainittuja. - Taistelivat suomen itsenäisyydestä? > Mitä itsenäisyyttä enää on, kun suomi ei voi päättää itsenäisesti edes mopojen nopeusrajoituksista, vaan EU päättää kaikesta? EU sanoo, että suomen pitää ottaa joka vuosi 30 000 pakolaista, suomi ottaa. Mitä itsenäisyyttä tämä on? Ainakin kun suomi oli venäjän tsaarin alla, niin suomella oli huomattavasti enemmän itsenäisyyttä ja päättämisvaraa. - Taistelleet, ettei suomalaisten tarvitsisi opiskella venäjää? > Onko pakkoruotsi sitten parempi? Kummasta kielestä on enemmän hyötyä elämässä, ruotsista, vai venäjästä? Ottaako venäjä pakolaisia? Ei, joten jos olisimme venäjän provinssi, niin meidän ei tarvitsisi ottaa pakolaisia. Nyt pakolaiset haluavat rakentaa suurmoskeijan Helsinkiin, onko moskeija parempi kuin esim venäläinen ortodoksinen kirkko? Jo nyt joka seitsemäs pääkaupunkiseudulla on ulkomaalainen. Muutama vuosi vielä ja heidän lapsensa täyttävät 18v ja saavat äänioikeuden. Pari sukupolvea lisää ja suomalaiset ovat vähemmistö, ja meillä voi olla vaikka Šaria lakia käytössä. Ja sinunkin tyttären tyttäresi joutuu laittamaan burkan päälle. Tämänkö eteen veteraanit ovat taistelleet? En tiedä teistä, mutta mielestäni veteraanit ovat taistelleet ihan turhaan, uusi sukupolvi on luopunut kaikesta, minkä eteen veteraanit ovat verensä vuotaneet.

Veteraanien taistelu ei ollut

Veteraanien taistelu ei ollut turhaa , he tekivät sen mitä silloin oli tehtävä . Mikäli olisimme joutuneet osaksi Venäjää meille olisi käynyt aivan samoin kuin Virolle ja monelle muulle Neuvostoliiton valloittamalle maalle . Olisiko Suomi päässyt vapaaksi kuten Viro joka uudelleen itsenäistyi v.1991 , sitä emme tiedä . Sen tiedämme , että oleminen orjana omassa maassaan ei ole ollut valloitettujen maiden kansalaisille herkkua. Kaikki tuo josta "työtön" kirjoittaa on sallittu tapahtua pikkuhiljaa ja meidän kansalaisten omasta tahdosta ja meidän valintojemme perusteella . Toki meidät harhautettiin liittymään EU:hun mutta kaikki sopimukset pakolaisten ottamisista ja muusta on tehty äänestämiemme puolueiden ja heidän edustajien ja ministerien toimesta . Me olemme vaaleilla valinneet eduskunnat , hallitukset ja päättäjät ja sallineet ihan kaiken josta nyt valitamme . Kun nyt valitamme , on syytä katsoa peiliin kaikkien niiden joiden edustajat hallituksessa ja ministereinä ovat istuneet EU:hun liittymisestä saakka . Rehellisyyden nimissä on sanottava että koko EU:n on muuttunut eivätkä alkuperäiset jäseniä koskevat säännöt ja lait ole enää vuosiin olleet voimassa . Kaiken ovat päättäjämme siunanneet ja hyväksyneet muka meidän parhaaksi ja tämän me olemme nielleet kakistelematta . Kun katsoo tiettyjen puolueiden nykyisiä kannatuslukuja on turha odottaa pienintäkään muutosta mihinkään . Nykyiseen tilanteeseen ei veteraaneilla joiden keski-ikä on v.2017 n. 92vuotta ole osaa ei arpaa . Veteraanit ovat edelleen kunnioituksemme ja arvostuksemme ansaitsevia . Soisi 100 vuotiaan Suomen pystyvän huolehtimaan noista 17000 sotaveteraanista , joista 2500 on sotainvalideja , ainakin yhtä hyvin kuin maassamme oleilevista pakolaisista , kerjäävistä ulkomaan romaaneista , laittomasti Suomessa oleilevista ja turvapaikan hakijoista eli ihmisistä jotka eivät ole panneet "tikkua ristiin " tämän Suomen hyväksi .

Soili Nurminen

Olet aivan oikeassa. Maailmaa

Olet aivan oikeassa. Maailmaa sotien aikana ja nyt ei voi verrata toisiinsa, silloin rajat pidettiin kiinni nyt ne ovat poliittisen päätöksenteon takia auki ja maan asiat menossa huonoon suuntaan. Mikäli veteraanimme eivät olisi taistelleet isänmaansa itsenäisyyden säilymisen puolesta niin suurinta osaa meistä täällä kommentoijista ei olisi koskaan syntynytkään. Veteraanimme taistelivat isänmaansa itsenäisyyden puolesta riippumatta omasta polittisesta kannastaan tai uskonnostaan, heille ne olivat vain asioita mutta itsenäisyys oli kaikille tärkeää. Minä arvostan heidän uskomatonta panostaan maamme puolesta. Nykypoliitikkojen maan myyminen vähiten tarjoavalle on mielestäni halveksittavaa. Ennen yhteinen etu oli tärkein, rakennettiin hyvinvointivaltio kovalla työllä. Nykypoliitikot ajavat omaa ja lähipiirinsä etuja unohtaen kaiken muun, paitsi vaalien edellä puhutaan kauniita, että taas päästään hillotolpn viereen istumaan. Jo sekin, ettei veteraaneille kerättyjä rahoja käytetä heidän hyväkseen vaan ne pyörivät jossain piilossa elättäen ilmeisesti ison joukon ihmisiä jotka eivät olleet edes syntyneet, kun veteraanimme olivat rintamalla kertoo omaa karua kieltään itsekeskeisestä maailmasta. Minun mielestäni pitäisi olla itsestään selvää, ettei kenenkään tarvitse huutaa asioidenhoitoapua lehtien palstoilla, ei veteraanin eikä muiden. Sitä varten veteraanimme ja seuraavat sukupolvet rakensivat hyvinvointiyhteiskunnan.

Siinä olen samaa mieltä kyllä

Siinä olen samaa mieltä kyllä työttömän kanssa,että loppujenlopuksi melko turhaa oli taistelut. Suomi on saanut kyllä nauttia vapaudesta muutama vuosikymmen,mutta nythän tämä maa on lahjoitettu/lahjoitetaan muille ihan ilmaiseksi.

Kotipalvelu ottaa

Kotipalvelu ottaa kauppalistan ylös, ja autolla tuodaan kotiovelle kassillinen ruokaa. Tästä palvelusta täytyy valitettavasti kyllä jotakin maksaa. Ja jos ei halua kotipalvelun kautta tilata, niin sekä S-, että K-ryhmillä on verkkokaupat. Sieltä sitten vaan tilaamaan, toki kuljetus on maksullinen tässäkin. Jos veteraani ei osaa netin kautta tilata, niin kotipalvelun hengettäret vievät kyllä mennessään ihan ruutupaperille tehdyn kauppalistan, ja nakuttelevat sen toimipaikassaan nettiin.

Toivottavasti veteraanilla on

Toivottavasti veteraanilla on niin hyvä eläke, että on varaa maksaa kotiinkuljetuksista. Toisaalta jos on varaa maksaa kotiinkuljetuksista, niin on varaa palakata jonkun auttamaan päivittäisasioissa. Ellei sitten ole pihi ja haluaa saada kaiken ilmaiseksi.

Todella kyyniset mielipiteet

Todella kyyniset mielipiteet Rva Ränni ja työtön , kyseessä 93 v. sotaveteraani eikä parempaa elintasoa hakeva nuori sotaa paennut mieshenkilö joka saa nokkansa eteen kaikki mitä kehtaa vaatia ja kyllä kehtaa , ja suomi tyttö palvelee polvet notkuen.

Kyynistä? Miten ihmeessä

Kyynistä? Miten ihmeessä kommenttini oli kyyninen? Näin ne kauppareissut tänä päivänä hoituu niiden kohdalta, jotka eivät enää voi itse kauppaan kipaista.

Mieti sitä... arvoisa rouva

Mieti sitä... arvoisa rouva .Miehen luona käy kotihoitajia kahdesti päivässä mutta he eivät ehdi , voi , tai halua asioida kaupassa miehen puolesta. Jospa halut naputella ruutupaperille tehdyn kauppalistan nettiin ovat yhtä olemattomat.En usko että tuonikäinen henkilö tyhjästä apua pyytää.Hävettää että jotkut ihmiset kehtaa arvostella ikäihmisten tarve saada apua. Jos asuisin lähempänä niin kävisin mielellään auttamassa vaikka itsekin olen jo iäkäs.

Hienoa että löytyi apus.

Hienoa että löytyi apus.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu