Puheenaihe

Supo: Viranomaiset saivat alkuvuonna vihjeen Turun puukotuksista epäillystä – "Epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta"

Turun puukotuksista epäilty puukotti perjantaina yhteensä kymmentä henkilöä. Kaksi heistä kuoli. Ihmiset ovat tuoneet kukkia ja kynttilöitä Turun kauppatorille.

Janne Koivisto

Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä henkilöstä, kertoo Suojelupoliisi.

Vihje tuli Lounais-Suomen poliisille, joka toimitti tiedon Suojelupoliisin käyttöön. Vihjeen mukaan Turun teoista epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta. Vihjeeseen ei liittynyt tietoa isku-uhasta, Suojelupoliisi kertoo tiedotteessaan.

Suojelupoliisin mukaan vastaavia vihjeitä on tullut viranomaisille parin viime vuoden kuluessa yli tuhat. Suojelupoliisin mukaan kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan, mutta niiden läpikäynti edellyttää voimakasta priorisointia. Etusijalla ovat vihjeet, joihin liittyy tietoa konkreettisesta uhasta.

Turun teoista epäilty henkilö ei ole ollut Suojelupoliisin terrorismintorjunnan kohdehenkilö. Suojelupoliisilla on noin 350 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä, jotka ovat toimintansa, yhteyksiensä tai radikalisoitumisensa takia Suojelupoliisin erityisen tiedonhankinnan kohteita.

Kohdehenkilöiden määrä on noussut muutamassa vuodessa yli 80 prosenttia. Suojelupoliisi kertoo kohdistavansa suurimman osan terrorismintorjunnan resursseista kohdehenkilöiden valvontaan ja tiedonhankintaan heistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Joukkopuukotuksen pääepäilty on Abderrahman Mechkah – nimi leviää nyt maailmalla21.8.2017 11.53
"Aivan kuin joku hänen sisällään olisi määrännyt häntä" – IS: Näin naapurusto kuvailee Turun epäiltyä puukottajaa21.8.2017 08.50
KRP: Turun puukotuksista epäiltyjen vangitsemisesta esitys maanantaina – osa kiinniotetuista voi päästä vapaaksi20.8.2017 21.11
Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä, kohteena muun muassa Turun Runosmäki20.8.2017 14.03

Kommentit (3)

Kommentit

Vai olisiko etusijalla

Vai olisiko etusijalla realistiset suomalaiset joita vihapuheen puhujiksi kutsutaan.

Eihän viranomaiset usko eikä

Eihän viranomaiset usko eikä toimi vaikka Suomessa asuvat ulkomaalaiset naiset kertoo nuoriin tyttöihin kohdistetuista ympärileikkauksista ja naittamisista ulkomailla jonne nämä lähetetään tai viedään väkisin . Tytöt eivät vain yhtenä päivänä enää ilmesty kouluihinsa ja katoavat jonnekin. Suomalainen viranomainen vähättelee ja sanoo ettei voi puuttua kun siitä saattaa tulla ongelmia perheen sisällä ? Reilumpaako sitten heidän mielestään on että nuoret tytöt kärsiin , leikellään ja naitetaan jopa vanhoille äijälle vastoin tahtoaan ? Koska suomalaiset viranomaiset alkaa kuuntelemaan asiantuntijoja , siis näitä naisia jotka ovat eläneet maissa joissa naisilla ei ole oikeuksia ? Nämä naiset kyllä tietävät että tuo pahuus on siirtynyt Suomeen muuttajien mukana tänne ja jatkuu edelleen . Miksi Suomeen tuleville perheille ei heti suorasanaisesti ilmoiteta että kaikki em. toimet ovat Suomessa rikoksiksi luettuja ja rangaistus tulee jos saadaan tietää ?

Soili Nurminen

Supo tietää mutta ei

Supo tietää mutta ei ilmeisesti saa tehdä tai ei viitsi tehdä mitään asioille.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu