Puheenaihe

Turvapaikanhakija levitti islamistista propagandaa vastaanottokeskuksessa – "Sai silti oleskeluluvan"

Kuvituskuva.

Arkisto

Suomen viranomaiset ovat saaneet Suojelupoliisin (Supo) mukaan kahden viime vuoden aikana yli tuhat vihjettä turvapaikanhakijoista, joiden on epäilty radikalisoituvan ja hautovan mahdollisesti väkivaltaisia rikoksia.

Suojelupoliisi kertoi maanantaina, että myös Turun joukkopuukotuksen pääepäillystä varoitettiin viranomaisia ennakolta.

Vihje tuli Supolle Lounais-Suomen poliisin kautta. Vihjeen mukaan mies oli vaikuttanut radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta.

Vihjeeseen ei kuitenkaan liittynyt tietoa konkreettisesta uhkasta.

Käytännössä viranomaisten on hyvin haasteellista seuloa vihjetulvasta kaikkein vaarallisimmat tekijät.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan eräässä suomalaisessa vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakija kehui osaavansa rakentaa autopommin. Mies myös levitti muille asukkaille islamistista propagandaa ja jakoi tietoa islamistien verkkosivuista. 

Vastaanottokeskus teki miehestä varoituksen viranomaisille, jotka kävivät puhuttamassa miestä. 

Varoitus ei kuitenkaan johtanut toimenpiteisiin ja kyseinen mies on sittemmin saanut oleskeluluvan Suomesta.

Vastaanottokeskuksessa turvallisuusviranomaisten toiminta herättää muutenkin ihmettelyä. 

HU:n lähde hämmästelee, miksi ilmeisen vaaralliselta vaikuttanut mies sai jäädä Suomeen, kun samaan aikaan esimerkiksi kidutuksen uhrit ja mielenterveydellisistä ongelmista kärsivät turvapaikanhakijat saavat kielteisiä oleskelulupapäätöksiä.

Suojelupoliisin maanantaina julkistaman tiedotteen mukaan kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan, mutta työtä joudutaan priorisoimaan voimakkaasti. Etusijalla ovat vihjeet, joihin liittyy tietoa konkreettisesta uhasta.

Supon mukaan Suomen terrorismintorjunnassa seurataan tällä hetkellä noin 350 kohdehenkilöä. Supo on valikoinut heidät seurantaan heidän radikalisoitumisensa tai yhteyksiensä pohjalta. Seurattavien määrä on kasvanut 80 prosenttia muutamassa vuodessa.

Turun joukkopuukotuksen pääepäilty ei ollut Supon seurattavien listalla, Supo kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Joukkopuukotuksen pääepäilty on Abderrahman Mechkah – nimi leviää nyt maailmalla21.8.2017 11.53
Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii kaikkia pidätettyjä vangittaviksi21.8.2017 12.12
Supo: Viranomaiset saivat alkuvuonna vihjeen Turun puukotuksista epäillystä – "Epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta"21.8.2017 11.56

Kommentit (44)

Kommentit

Mahdollista vain Suomessa.

Mahdollista vain Suomessa. Millä tähän touhuun saadaan loppu, kun poliitikot eivät siihen kykene?

Siinä on sulle pressa mallia

Siinä on sulle pressa mallia miten asiat maassasi hoidetaan, valmistaudu seuraavaan itkuvirteesi.

"HU:n lähde hämmästelee,

"HU:n lähde hämmästelee, miksi ilmeisen vaaralliselta vaikuttanut mies sai jäädä Suomeen, kun samaan aikaan esimerkiksi kidutuksen uhrit ja mielenterveydellisistä ongelmista kärsivät turvapaikanhakijat saavat kielteisiä oleskelulupapäätöksiä." Voi harmi,että mielenterveyspotilaat eivät voi jäädä,niitähän täällä tarvitaan. Ja kidutuksen uhrit...hmm,olisi ehkä ihan kiva nähdä,onko niitäkään oikeasti. Puhuahan aina voi,mitä ksuheuksia on muka tapahtunut turvapaikan toivossa. Mitenhän ne paikalliset naiset ja lapset siellä sitten pärjää?

Terroristeja ei pidä päästää

Terroristeja ei pidä päästää maahan, mutta minusta tuntuu, että taidat olla todellisuudesta vieraantunut,ellet ymmärrä, että on oikeasti olemassa ihmisiä, jotka tarvitsevat turvapaikan.

Niin on,mutta ne oikeasti

Niin on,mutta ne oikeasti tarvitsevat ei ole näitä läheskään näitä,mitä tänne on puskenut.

oikeat avuntarvitsijat eli

oikeat avuntarvitsijat eli naiset lapset ja vanhukset ovat pakolaisleireillä. nuoret miehet = rintamakarkurit maksavat rahalla 15 000e "pakomatkansa" ja ajavat nyt bemarilla espoossa. mutta tämähän se unelma oli eikös ollutkin? tasapuolisuuden nimissä vähintään 30 000 naimaikäistä naista saatava suomeen. mielellään sopuisasta kulttuurista ja nättejä ja kuuliaisia tietenkin. miehiä saatiin jo. tasa-arvoa tähänkin turvapaikkapeliin! naisia vaihteeksi tänne.

Ei nyt ihan noinkaan. Kyllä

Ei nyt ihan noinkaan. Kyllä täällä on hyvin paljon pakolaisia ihan aiheesta. Sitä olisi syytä tutkia enemmän, miksi suuri osa on yksinäisiä nuoria miehiä, sekä sitä, millä perusteella marokkolaisia on ylipäänsä otettu prosessiin. Marokkoa ei ole luokiteltu turvattomaksi maaksi. Ei kyllä Venäjääkään, vaikka sieltäkin tulee turvapaikanhakijoita, mutta heidän kohdallaan on useimmiten kyse poliittisesta tai seksuaalisesta vainosta. Marokosta tulevat ovat pääasiassa elintasopakolaisia. Jokainen maa rakentakoon hyvinvointinsa itse. Siitä ovat vastuussa myös ne jotka sieltä lähtevät karkuun. Ellei omin voimin onnistu, Eurooppa voi opastaa paikan päällä. Raukkamaisinta on lähteä kotimaasta Eurooppaan valmiiseen pöytään rettelöimään.

On tämä touhua. Kohta on

On tämä touhua. Kohta on oikeasti kansalaiskapina edessä, ei tämä mahdu 99% Suomalaisten oikeustajuun tämä nykymeno, suvakit yms. on se 1%.

Eivätkös nuo jatka poliisin

Eivätkös nuo jatka poliisin mukaan samaa vankilassa? Eristyskoppiin tai heti pois maasta. Yllättäen vaan omat kotimaansa eivät huoli rikollista ainesta takaisin. Palautetaan silti vaikka väkisin lupaa kysymättä. Mitään kotoutusrahoja ei pidä Suomen valtion veronmaksajien kustantaa, kun laittomasti ensin tultiinkiin. Ei mitään rahaa, niin ei Suomi enää kiinnosta. Talvellakin on kylmä.

Eivätkös nuo jatka poliisin

Eivätkös nuo jatka poliisin mukaan samaa vankilassa? Eristyskoppiin tai heti pois maasta. Yllättäen vaan omat kotimaansa eivät huoli rikollista ainesta takaisin. Palautetaan silti vaikka väkisin lupaa kysymättä. Mitään kotoutusrahoja ei pidä Suomen valtion veronmaksajien kustantaa, kun laittomasti ensin tultiinkiin. Ei mitään rahaa, niin ei Suomi enää kiinnosta. Talvellakin on kylmä.

Sisäministeriön

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on sanonut: "Henkilöä ei voi poistaa maasta pelkän terroriepäilyn vuoksi". Eli terroristi matun "oikeudet" ovat suuremmat kuin Suomen kansalaisten. Siinähän se totuus tulee esiin. Mitä virkaa on Supon seurannalla, jos sen perusteella ei voida tehdä mitään.

Sisäministeriön

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on sanonut: "Henkilöä ei voi poistaa maasta pelkän terroriepäilyn vuoksi". Eli terroristi matun "oikeudet" ovat suuremmat kuin Suomen kansalaisten. Siinähän se totuus tulee esiin. Mitä virkaa on Supon seurannalla, jos sen perusteella ei voida tehdä mitään.

Tämä puhuteltu tapaus on siis

Tämä puhuteltu tapaus on siis edelleen Suomessa. Siinäkö seuraava tappaja?

Ai kun kiva. Missäs tämä

Ai kun kiva. Missäs tämä herra tällä hetkellä oleksii ja onko kiinnostus edelleen autopommin räjäyttämiseen vahva? Vai keskittyykö poliisi 50 vihapuhepoliisin avulla Turun tapahtumien kritisoijien jahtaamiseen netissä. Googlaa itse tuo 50 vihapuhepoliisia, koska et kuitenkaan usko että näin typeriin asioihin hallitus kyllä löytää varoja. Sitä että marokkolainen kaveri marssii sisään palestiinalaisena 17-vuotiaana turvapaikanhakijana, valehtee aivan kaiken itsestään, ei Suomen lain mukaan pidetä edes rikoksena. Sen jälkeen tällainen tyyppi kostaa sen ettei saanut maleskelulupaa tappamalla vääräuskoisia. Allahilta ainakin tuli nyt vähän muita parempi taivaspaikka hänelle itselleen ja se on ainoa, jolla tuntuu olevan kaverille väliä.

"Supon mukaan Suomen

"Supon mukaan Suomen terrorismintorjunnassa seurataan tällä hetkellä noin 350 kohdehenkilöä. ... Seurattavien määrä on kasvanut 80 prosenttia muutamassa vuodessa". Supon seurannassa olevien määrän kasvu olisi jäänyt kohtuullisen pieneksi, jos 2015-2016 Suomeen olisi päästetty vain oikeita pakolaisia vaikkapa 2 000 niiden noin 40 000 elintasopakolaisen sijasta!

komppaan edellistä 150

komppaan edellistä 150 prosenttisesti!

Nukkukaa rauhassa, näin

Nukkukaa rauhassa, näin meillä viranomaiset hoitaa asioita. Ja tyyppi on kelan päivärahalla dallaamassa kartsalla.

Ei välttämättä, voihan se

Ei välttämättä, voihan se olla bussia ajamassa. Tai ajamassa suurmoskeijaa tänne.

Ei tarvitse olla

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, kun sanoo nätä iskuja Suomeen vielä lukuisia! Syynä on nyt ja aiemminen ilmi tulleet viranomaisten järjetön välinpitämättömyys, alkaen rajan yli päästämiseen päättyen selvien vihjeiden hyllyttämiseen?

Ja eikun viranomaisten

Ja eikun viranomaisten mokailuja tulee ilmi aina vaan enemmän ja enemmän, kuitenkaan ei ole mitään hätää ja terroristikin on pääperkeleen mukaan yksi meistä, voi vi**u mitä touhua. Ei näköjään viranomaiset pysty kansaa suojelemaan, niin kansa on kohta valmis alkamaan suojelemaan itseään ja sitä tuskin kukaan haluaa. Se on tiedetty aina, että poliitikot on täysin kädettömiä, mutta että virkavalta sössii näin lahjakkaasti kaiken, on hiukan yllätys.

Ei ehkä kannata liika

Ei ehkä kannata liika viranomaisia arvostella jotka joutuvat toteuttamaan säädettyjä lakeja. Lakja säätävät kansanedustajamme ei uskalla lyödä tälle loisimiselle loppua. Ne vellihousut hyvine soputumiseläke-etuineen laittavat kaiken veronmaksajien maksettavaksi että saavat pitää omat etunsa, ja mielummin piilossa nekin. Onneksi PS on nyt puhdistunut lampaista ja asioista puhutaan oikeilla nimillä.

Lähderanta landepaukku

Siinä vaiheessa kun paperiton

Siinä vaiheessa kun paperiton kielteisen päätöksen saanut annetaan vapaana kulkea pikin Suomea, niin poliisi ei noudata säädettyä lakia. Tuo paperiton hylsyn saanut on laittomasti maassa. Kyllä tässä on supo sössinyt, mutta siitä ole kanssasi samaa mieltä, että suurimmat töpeksijät löytyvät Arkadianmäeltä.

Se että on saanut kielteisen

Se että on saanut kielteisen päätöksen ei tarkoita vielä mitään, kaksi kolmesta valituksen tehneistä saa jäädä maahan. Aina voi paljastua uusia seikkoja, vaikka turvanpaikanhakija kääntyi kristityksi tai paljastuu, että hän on homo, joten ei ole enää turvallista palata kotimaahansa.

Kiesus,mikä sekopää!

Kiesus,mikä sekopää!

Siinä vaiheessa kun paperiton

Siinä vaiheessa kun paperiton kielteisen päätöksen saanut annetaan vapaana kulkea pikin Suomea, niin poliisi ei noudata säädettyä lakia. Tuo paperiton hylsyn saanut on laittomasti maassa. Yrittäisit nyt edes käsittää lukemaasi. Ei paperiton laittomasti maassa oleva kristitty, eikä homo ole yhtään sen laillisemmin maassa kuin kukaan muukaan. Ja nytkö sinun mielestä homoksi ja kristityksi aletaan vain sen takia kun paukahtaa hylsy naamariin. Kiitos kun taas kerroit totuuksia miten kusetatte viranomaisia.

Päätös ei ole lainvoimainen

Päätös ei ole lainvoimainen niin kauan kuin on valituslupa, ja voi kestää vuosia ennen kuin kaikki oikeusasteet on läpikäyty. Ja siinä ajassa voi tapahtua vaikka mitä, turvapaikanhakija on voinnut mennä vaikka naimisiin suomalaisen kanssa ja saada näin oleskeluluvan, tai hänen kotimaassaan on voinut alkaa uusi sota. Oikeusprosessithan kestää vuosia.

Hullu,kellokoski...

Hullu,kellokoski...

Tuo sinun vollotuksesi

Tuo sinun vollotuksesi perustuu ainoastaan päätelmiin voi olla, tai, ehkä, voisitko oikeasti nyt perustella noita piipityksiäsi, eikä vain olettaa jotain? Onko teillä suvakeilla tosiaan noin huono antaa totuudenpohjaisia kommentteja oikeasta asiasta, vai ainako pitää turvautua olettamuksiin, joita ei ehkä koskaan tapahdu? Tuolla tyylillä sinä teet itsestäsi totaalisen pellen, kun ei sinulla ole antaa perusteluita väittämillesi saduille. Onko oikeasti niin, että teidän suvaitsevaisten pöhinä on vain pelkkää olettamusta, eikä totuuteen perustuvaa toimintaa ole lainkaan? Koska siihen ei ole mahdollisuutta, sillä toimintanne on laein vastaista rikollista toimintaa ja siksi ette pysty koskaan antmaan vastauksia kysymyksiin. Tuo väittämäsi ettei päätös ole laein voimainen on sekin täysin väärä, sillä palautus voidaan laittaa käytäntöön, vaikka valitus on aktiivinen.

Kielteisen

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat hakea heti uutta turvapaikkaa. Uusi hakemus on voitu jättää viime päivinä ennen maasta poistumista tai jopa vielä lentokentällä. https://www.aamulehti.fi/kotimaa/kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneet-voivat-hakea-heti-uutta-turvapaikkaa-vireilla-100-tapausta-24263506/

Turvapaikkahakemus voidaan

Turvapaikkahakemus voidaan jättää tutkimatta, jos 1) hakija on saapunut turvallisesta turvapaikkamaasta, jossa hän olisi voinut saada turvapaikan tai oleskeluluvan suojelun tarpeen perusteella ja jonne hänet voidaan palauttaa, 2) hakija voidaan lähettää toiseen EU-valtioon, joka on vastuussa turvapaikkahakemuksen käsittelystä. Ensimmäisessä tapauksessa hakija voi valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusaika on 21 päivää, mutta päätös eli käännytys voidaan panna täytäntöön 8. päivänä (joista 5 pitää olla arkipäiviä) sen jälkeen, kun päätös on annettu tiedoksi hakijalle. Helsingin hallinto-oikeus voi hakemuksesta kieltää tai keskeyttää käännyttämisen täytäntöönpanon 8 vrk:n määräajan puitteissa. Myös jälkimmäisessä tapauksessa turvapaikanhakija voi valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 21 päivän kuluessa, mutta Maahanmuuttoviraston päätös eli käännytys voidaan panna täytäntöön välittömästi. Luehan nyt tuosta totuus käännytyksestä ja lopeta tuo turhan länkytys, teet itsestäsi vaan enemmän naurunalaisen noilla valheillasi.

Mikäli turvapaikanhakija

Mikäli turvapaikanhakija valittaa maahanmuuttoviraston tekemästä kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen ja korkeimpaan oikeuteen, hän voi oleskella Suomessa kaksi vuotta käsittelyaikojen puitteissa. http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016050321506155_cm.shtml Ja sen jälkeen ei muuta kuin uusi turvapaikkahakemus vaikka lentokentällä.

Hah ja sinä laitat viitteeksi

Hah ja sinä laitat viitteeksi jotain iltalehden toimittelijan kirjoittamaa satua ja vielä uskot siihen. Sinä kun et nyt todellakaan ymmärrä mite tämä asia menee, tuo ainainen valitus ei todellakaan takaa onneksi sitä, etteikö venkoilijaa voitaisi maasta poistaa. Ja nyt myönsit jälleen, että tuo koko turhapaikka valitus höttö on täysin keksittyä ja pelkkää valhetta, kun yritetään valehdella joka kerta eri asiat, mutta kun te suvakit olette niin tyhmiä ja tuotte kusetuksenne tällä tavoin julkisuuteen, niin vaikeutuu valituksien tekeminen jatkuvasti, onneksi.

Sisäministeriön

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg:"Henkilöä ei voi poistaa maasta pelkän terroriepäilyn vuoksi." Nainen on sekopää; voiko parempaa syytä olla? Täti käy sanomassa saman heille, jotka nyt makaavat TYKSin teho-osastolla terrori-iskun uhreina. SuPo varoitti terrori-iskun tekijästä jo etukäteen, mutta sisäministeriö päätti viisaudessaan, että mitään ei tarvitse tehdä. Sisäministeriksi ja kansliapäälliköksi on pikavauhtia saatava henkilöt, jotka ottavat tehtävänsä tosissaan ja reagoivatkin tietoon, jota heille toimitetaan.

Koska päättäjämme haluavat

Koska päättäjämme haluavat Suomen olevan ulkomaailman silmissä humaaneista humaanein eivät he suomalaisten hengestäkään piittaa . Rahammehan he jo ovatkin luvanneet työpaikkojen ohella maahan tuleville terroristeilla ja näille lukutaidottomille insinööreille . Me otamme Suomeen ja annamme Suomesta mutta aina se on suomalaiselta ihmiseltä . Noilla keinoilla ovat päättäjämme nähneet että sieltä maailmalta joku kiva ja kallispalkkainen virka lohkeaa jollekin Suomi-päättäjälle vaikka tosin Tarja ei sellaista saanutkaan , ainakaan vielä?

Soili Nurminen

Eiköhän suomalainen "vihapuhe

Eiköhän suomalainen "vihapuhe" ole sittenkin agendalla se ensiarvoinen asia ja nämä pomminrakentelijat ainoastaan "yksittäistapauksia"?

Kiitos Sipilä!

Kiitos Sipilä!

Saattepa nähdä, että MIKÄÄN

Saattepa nähdä, että MIKÄÄN ei muutu, paitsi että saamme tiedustelulain vihapuheiden seurantaan. Odotellaanpa siis seuraavaa iskua.

Suomen päättäjät ja päätökset

Suomen päättäjät ja päätökset on omaa luokkaansa.

Kansalla näyttää olevan mitta

Kansalla näyttää olevan mitta täysi. On mielenkiintoista nähdä, näkyykö se seuraavissa vaaleissa. En halua tulevaisuutta missä minun pitää asua muslimien naapureina, olenhan vääräuskoinen heidän mielestään. Outo juttu kun asioiden pitää mennä tosi pahaan jamaan ennenkuin niihin puututaan. Nyt se on nähty ettei meitä pystytä suojelemaan. Edes tiedustelulakia ei saada vauhdilla läpi. Että tälläistä tällä kertaa.

Kiitos viherpipertäjät!?

Kiitos viherpipertäjät!? Taitaa tulla vaaleissa oikein kunnon JYTKY, saatte kaikkien kunniamurhaajien ja allahin tappajasoturien äänet...

Vihreät ovat jo toiseksi

Vihreät ovat jo toiseksi suurin puolue: https://yle.fi/uutiset/3-9779594 Ensi vaaleissa ehkä viihdoinkin pääsemme eroon natseista hallituksessa!

Ja taas jatkat tuota, jos,

Ja taas jatkat tuota, jos, vaikka, kuin, ehkä, jollei, ellei tyyliä. Sanotaan nyt ihan silleen, että sinäkin ymmärrät. Vihreät eivät nouse hallitukseen seuraavienkaan vaalien jälkeen ja siitä vihreät itse pitävät huolen, joka alkoi viime viikonlopun aikana Turussa ja näkyy jatkuvan päivästä toiseen. Sinä et sitten edes ymmärrä mikä on natsi, etkä ymmärrä myöskään mitä on rasismi.

Olisi rasismia poistaa

Olisi rasismia poistaa potentiaalinen islamistiterroristi maasta. Vasta kun vähintään yksi viaton - mieluummin useita - on kuollut, voidaan asiaa harkita.

Yksikään istuva

Yksikään istuva kansanedustaja ei enää välitä kansalaisten turvallisuudesta. Näen sen joka päivä. Sipilä on täysi fiasko, Orpo menetti uskottavuutensa kun vaimo Kanniainen-Orpo pyörittää pakolaisbisnestä, Soini ostettiin suurlähettilään paikalla, jne... Sen sijaan nyt nämä Li Anderssonit ja Touko Aallot istuvat kahvilassa posket punoittaen laatimassa vaatimuksia joilla saisi lisää oikeuksia turvapaikanhakijoille ja kaikki kantasuomalaisten perusoikeuksia haluavat ovat edellisten mielestä rasisteja isoilla ärrillä. Perusoikeuksilla tarkoitan yhteiskuntarauhaa tavallisessa arkipäivän elämässä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu