Puheenaihe

Sijoitetaanko Isis-taistelija lähiöyksiöön "ohituskaistan" kautta? – Helsingin kaupunki haraa sisäministeriötä vastaan

TURVALLISUUS   Sisäministeriön kehittämispäällikkö arvostelee Helsingin entistä pormestaria nihkeästä suhtautumisesta Syyriaan ja Irakiin lähteneiden taistelijoiden ja heidän läheistensä tukemisesta erityispalveluilla. Ministeriöstä kiistetään, että kyse olisi "ohituskaistasta".

Arkisto

Pääkaupunkiseudulla kohistaan nyt sisäministeriön suunnitelmasta sijoittaa Syyrian ja Irakin sotatoimialueilta Suomeen palaavia henkilöitä keskelle tavallisia asuinalueita.

Palaajien joukossa on muun muassa rikoksiin syyllistyneitä Isis-sotilaita.

Osaa politikoista on kuohuttanut etenkin se, että ministeriö haluaa sotatoimialueilta palaavien pääsevän muun muassa vuokra-asuntojonojen ohitse ennen tavallisia suomalaisia.

Palaajille halutaan antaa myös erilaisia tukipalveluita, jotta nämä integroituisivat yhteiskuntaan helpommin.

Vaikka sisäministeriö myöntää itsekin, että nyt kaavailtu "ohituskaista" saattaa on kansalaisten oikeustajun kannalta ongelmallinen, ministeriö kuitenkin haluaa toteuttaa kyseisen suunnitelman.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada kuntoon hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, ministeriön ehdotuksessa muistutetaan.

Helsingin entinen pormestari Jussi Pajunen ei lämmennyt keväällä ministeriön esittämälle ajatukselle, vaikka hänen mukaansa Isis-taistelijoiden sodasta johtuvat seuraukset ja traumat ovatkin äärimmäisen vakava asia. 

– Koska nämä väkivallasta ja traumasta johtuvat oireet koskettavat myös laajaa turvanpaikanhakijajoukkoa ja heidän perheitään, heidät voidaan kaikki katsoa tavalla tai toisella taistelualueilta tulleina, Pajunen muistuttaa kaupungin antamassa lausunnossa.

– Näin ollen kaupunki ei näe tarkoituksenmukaisena nostaa pientä ryhmää esiin. Toimimme näiden Isis-taistelijoiden peruspalveluiden kanssa siten, kun toimimme myös muiden sodasta tai väkivallasta traumatisoituneiden aikuisten ja lasten kanssa.

Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kiistää, että kyse olisi epätasa-arvoisesta "ohituskaistasta".

– Pitää muistaa, että sotatoimialueelta palaajia on hyvin monenlaisia. Sisäministeriö huolehtii rikoksiin syyllistyneistä Isis-sotilaista, mutta muiden palaajien on syytä saada tasavertaisesti kunnallisia palveluita, Mankkinen muistuttaa.

Jos tulijaa epäillään rikoksesta, poliisi käynnistää aina normaalin rikostutkinnan. Teon vakavuudesta riippuen epäilty voidaan vangita tutkinnan ajaksi. Rikoksen tekijää rangaistaan Suomen lakien mukaan, olipa hänen taustansa mikä tahansa.

– Mitä taas niin sanottuun "ohituskaistaan" tulee, en ymmärrä, voiko esimerkiksi Syyrian sodan vuoksi traumatisoitunutta viisivuotiasta pitää automaattisesti tällaisella kaistalla kulkevana, sillä palvelutarve tutkitaan aina yksilökohtaisesti, riippumatta hänen taustastaan.

Mankkinen myös ihmettelee Helsingin kaupungin nihkeyttä ministeriön kotoutumissuunnitelmalle. Hänen mukaansa kaikki muut suurkaupungit ovat näyttäneet hankkeelle vihreää valoa. 

Lausunnon ministeriön ehdotukseen on antanut muun muassa Vantaa. Lausunnossaan Vantaa pitää ministeriön väläyttämään "ohituskaistaa" ongelmallisena, mutta toteaa, että sota-alueilta palaajien ryhmä "jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluja, mikäli 'ohituskaistaa' ei kehitetä.

Vantaan kaupunginjohtajan Kari Nenosen allekirjoittamassa lausunnossa korostettiin, että sosiaalialan ammattilaiset tarvitsevat lisäkoulutusta. Vantaalla pidettiin myös hyvänä, että vaaralliseksi katsottujen henkiöiden paluu Suomeen voitaisiin estää.

Vantaan lausuntoa on arvostellut kansanedustaja Mika Niikko (ps.), jonka mukaan Vantaa tulee asettaneeksi sota-alueille matkustaneet muiden avun tarpeessa olevien edelle. Vantaan  kaupungin perhepalvelujen johtaja Anna Cantell-Forsbom kiisti Niikon tulkinnan Vantaan Sanomissa.

Ainakin 80 lähtenyt sotatoimialueille

Viranmaisten arvion mukaan ainakin 80 ihmistä on matkustanut Suomesta Irakin ja Syyrian sotatoimialueille. Osa on osallistunut taisteluihin, mutta joukossa on myös muun muassa perheenjäseniä.

Noin 20 ihmisen on kerrottu palanneet Suomeen.

Viranomaisten mukaan lähtijöitä on voinut olla enemmänkin.

Suomesta on arvioitu lähteneen väkilukuun nähden suhteessa enemmän taisteilijoita kuin mistään muusta länsimaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (55)

Kommentit

Muualla nämä ihmishirviöt

Muualla nämä ihmishirviöt laitetaan vankilaan, heiltä otetaan kansalaisuus pois. Jos on muutaman vuoden tappanut ja rääkännyt ihmisiä huvikseen, niin miksi Suomi haluaa palkita tästä? Netti on täynnä kuvia, kuinka he leikkaavat vangeiltaan pään irti, polttavat kokonaisia perheitä elävältä jne. Enää puuttuu, että vaaditaan veteraanistatus, kuntoutukset ja kutsu linnan juhliin. No, onneksi nykyinen linnan isäntä on tolkun mies, eikä nuoleskele terroristijärjestöä.

Miten ISIS-sotaveteraani

Miten ISIS-sotaveteraani eroaa suomen sotaveteraanista? Eikö sinua pelota, että suomalainen ihmishirviöveteraani, joka on ampunut kymmeniä venäläisiä, pitänyt Leningradin piiritettynä ja antanut miljoonien venäläisten lasten ja naisten kuolla siinä nälkään. Asuu nyt naapurissasi ja taatusti omistaa useita laittomia sodasta jääneitä aseita ja jopa kranaatteja? Suomessa on eniten maailmassa aseita ihmistä kohden, samoin tuhansia mahdollisesti psyykkisesti epävakaita sotaveteraaneja, eikö sinua pelota? Mutta miksi yhtäkkiä Syriasta palannut lapsi pelottaa sinua niin paljon?

Ole huoleti sotiemme

Ole huoleti sotiemme kunniakkaista veteraaneista. He puolustivat maatamme kaksi kertaa maahan hyökännyttä valtiota vastaa. Heidän ansiostaan maamme jäi itsenäiseksi ja pystyi kehittymään hyvinvointivaltioksi, jossa voidaan elättää yhteiskunnan varoin punavihreitä vetelehtijöitä sekä maahan tulvineita tulijoita. Jos epäilet, niin käyhän kysymässä vanhemmilta virolaisilta, miltä tuntui olla 50 vuotta saappaan nuolijana, kun ei puolustettu omaa maata. Nämä terroristisiin tarkoituksiin ulkomaille täysin vapaaehtoisesti matkustaneet ovat liikkeellä vain tappamisen halusta. Euroopan unioni on vahvistanut luettelon terroritekoihin osallistuneista henkilöistä, ryhmistä ja yhteisöistä. Taustalla on tarve panna täytäntöön YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma näiden terroristijärjestöjen toiminnan lopettamisesta. Tämän johdosta Suomi muun EU:n mukana toimii terrorismin vastaisessa toiminnassa. Vain todella sairaat ihmiset vielä jaksavat ihannoida ja puolustella tämän ihmiskunnan pohjasakan iljettävää, vastenmielistä toimintaa.

Monta syyrialaista lasta on

Monta syyrialaista lasta on tullut?!? Kannattaisi ottaa punapipivihreä asioista selvää varmaan. Ja mitä suomalainen sotaveteraani tähän liittyy? Lähtikö ne elelemään jonkun muiden siivellä? Vai taisteliko ne oman maansa puolesta,että voivat elää täällä?

Nimim. PUNAVIHREÄ. Käyhän

Nimim. PUNAVIHREÄ. Käyhän lukemassa Suomen sota-ajan historiaa. Suomen armeija ei koskaan Neuvostoliittoa vastaan käytyjen talvi- ja jatkosodan aikana piirittänyt Leningradia. Kaupunkia piiritti Saksan armeija, joka yritti saada kaupungin antautumaan nälänhädällä, jonka piirityksellään aiheuttivat.

Ehkä pikemminkin nimimerkki

Ehkä pikemminkin nimimerkki Triden kannattaisi tutustua paremmin Suomen historiaan jotta harhakuvitelmat oikenisivat. Mainio tutustumiskohde, ihan perusasioiden jälkeen, voisi olla Saksan Leningradin vastaisen rintaman Georg von Küchlerin muistelmiin. Niissä hän kiittää Suomen armeijaa siitä kuinka se täydellisesti täytti sopimusvelvoitteensa Leningradin piirityksessä ja jopa ylitti ne Syvärillä.

Sotatoimialueilta palaavat

Sotatoimialueilta palaavat tasitelijat eivät kaipaa suojelua tai ohituskaistaa, vaan paluulipun sinne mistä tulivat. Suomen kansalaiset, jotka ovat vailla muuta kansalaisuutta voidaan sulkea tahdonvastaiseen hoitoon toistaiseksi. Tähän pakkohoitoon on mielenterveyslain mukaiset perusteet, koska henkilö on selvästi vaaraksi itselleen tai muille. Sotiminen äärijärjestön leivissä sopii tuohon määritelmään.

Kovin usein nykyään tehdään

Kovin usein nykyään tehdään kansalaisten oikeustajun vastaisia päätöksiä. On aika siirtyä korvamerkittyyn verotukseen, jolloin oikeustajun omaavat kansalaiset voivat päättää mihin maksamansa verot käytetään.

Hyvä idea. Kiitos.

Hyvä idea. Kiitos. Kannatetaan.

Tuota pitäisi kyllä kysyä

Tuota pitäisi kyllä kysyä kansalaisilta, haluammeko kurkunleikkaajaterroristin naapuriksemme. Voiko tuon enempää oksentaa oman kansansa ja äänestäjänsä päälle.

Suomi on kyllä ansainnut

Suomi on kyllä ansainnut hölmöläisen maineensa. Jos tapat 5 ihmistä rajojen sisäpuolella saat varmasti rangaistuksen johon ei kuulu "ohituskaistaa". Jos taas lähdet taistelemaan ideologian puolesta, tapat ja kiduta ihmisiä niin sinulle järjestellään ohituskaistoja joilla pääset taas kiinni mukavaan elämänmenoon, kun kalifaatti ei sitten onnistunutkaan. Kukaan ei vahingossa lähde tappamaan ja taistelemaan, ei varmasti.

Suomen veteraanit lahtari

Suomen veteraanit lahtari Mannerheimin johdolla ampuivat punaisia ja muka taistelivat suomen itsenäisyydestä. Mutta saman tekevät myös ISIS taistelijat, taistelevat ISLAM valtionsa itsenäisyydestä amerikkalaista ja venäläistä aggressiota vastaan. Islam on rauhan uskonto ja he eivät halunneeet muuta, kuin elää rauhassa omassa, itsenäisessä valtiossa. Mikä jostain syystä ei kelvannut USA:lle ja länsimaille.

Harmi,että jätti yhden

Harmi,että jätti yhden ratkaisevan punavihreän isoisoisoäidin ampumatta.

Naapuriinne juuri

Naapuriinne juuri pakkomuutettiin isis-taistelija, nukkukaa rauhassa toivoo migri.

'– Taistelualueelta palaavan

'– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada kuntoon hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, ministeriön ehdotuksessa muistutetaan.' Kyllä suomalaisetkin osaavat protestoida, toistaiseksi on siltä säästytty. Naapurit asetetaan vaikeaan asemaan: Pitääkö taloyhtiön järjestyssäännötkin ohittaa kun potentiaalinen kurkunleikkaaja asettuu naapuriin ison perheensä kanssa. Toisaalta heidän on ehkä turvallisempaa jäädä sinne missä taistelivat: BBC: 31 August 2017
From the section 
Middle East Iraq's prime minister says Nineveh province has been "fully liberated" from so-called Islamic State, after the district of Tal Afar was recaptured. It leaves IS in control of just a few urban areas and some barren desert in central and western Iraq.

''Toimimme näiden Isis

''Toimimme näiden Isis-taistelijoiden peruspalveluiden kanssa siten, kun toimimme myös muiden sodasta tai väkivallasta traumatisoituneiden aikuisten ja lasten kanssa.'' Sepä hienoa. Suomalainen haavoittunut rintamamies sai kuokan ja palan viljelyyn huonosti sopivaa maata. Isis on uutisten mukaan voitettu joten ei ihme jos sotarikolliset palaavat Suomineidon nisälle sankoin joukoin. Uhkailu, kiristys, syyttömien hakkaaminen, tappaminen ja raiskaaminen siirtyvät heidän mukanaan Suomen maaperälle. Seuraamme Ruotsin esimerkkiä kuin uskolliset koiranpennut. Hallituksemme on tyhmä mutta kansa vielä tyhmempi kun on heitä äänestänyt.

ISIS-taisteilija on

ISIS-taisteilija on sotaveteraani ja ansaitsee samat edut kuin suomen veteraanit.

Onnistunutta trollaamista.

Onnistunutta trollaamista. Onnittelut...

Asunto ja toimeentulo...

Asunto ja toimeentulo... Joteski tuntuu että parin tonnin veteraanieläke ja ilmainen asunto odottaa palaavaa isis veteraania. Ja toisaalla rakennetaan rekkaesteitä. Suomalaisten tyhmyys ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Ei se ole veteraanieläke,

Ei se ole veteraanieläke, järjestelmä on jo olemassa ja sen nimi on sopeutumiseläke.

ISIS-taistelija ansaitsee

ISIS-taistelija ansaitsee sotaveteraanin arvon, mutta omassa kotimaassaan, ei Suomessa.

ISIS-taistelijoilla ei ole

ISIS-taistelijoilla ei ole omaa kotimaata, sen perustamiseen puolesta he ovat taistelleetkin. Ja monilla ISIS taistelijoilla on jo suomen kansalaisuus, joten heidän kotimaansa on suomi.

Et viitsis saivarrella

Et viitsis saivarrella

Ohituskaista asuntoon.

Ohituskaista asuntoon. Lääkäripalvelut mehiläisestä palvelusetelillä kysymättä. Kohtuullinen toimeentulo= eläke, mikähän on ministeriön mielestä kohtuullinen toimeentulo.

Haluaako valtio

Haluaako valtio (sisäministeriö) yhdessä Vantaan kaupungin kanssa kanssa antaa sellaista signaalia, että meidän maltillisempienkin suomalaisten on syytä alkaa harkitsemaan "kättä pidemmän" kantamista aina mukanaan julkisilla paikoilla liikkuessaan omaksi ja perheensä turvaksi? Ulkomaalaisten sotarikollisten asuttaminen tavallisen kansan keskuuteen antaa tämänkaltaista signaalia. Tämänkaltainen kehitys ei varmaan ole toivottavaa mistään näkökulmasta katsottuna? Kannattaisi ehkä siis ennemminkin suunnitella palaavien "taistelijoiden" ottamista haltuun tai sitten paluun estämistä.

Suomesta on tulossa

Suomesta on tulossa kurkunleikkaajien saareke.

Sisäministeri risikko haluaa

Sisäministeri risikko haluaa siis lähettää suomen kansalle viestin että jos muslimi muuttaa naapuriisi se voi olla kurkunleikkaaja isis veteraani. Hieno viesti yhteiskuntarauhan kannalta.

Ei gantsi heti mennä

Ei gantsi heti mennä valittamaan jos siellä poltetaan vesipiippua tai teurastetaan lammasta.

Terroristi järjestössä

Terroristi järjestössä taistellutta ei pidä ottaa takaisin, peruuttaa oleskelulupa ja karkotus. Mikäli ollut Suomen kansalainen, niin kansalaisuuden riisto. Ei ole mitään järkeä ottaa heitä takaisin. Suomi ja Kela ei saa tukea ISIS-taistelijoita. Terroristijärjestön tukeminen on laitonta. Suomalaisten turvallisuus tärkeimpänä prioriteettina. Pidetään lintukodostamme huolta! Suomen pitää karkottaa epäilyn perustella! Turha haaskata rahoja oikeudenkäyntiin. Jos Saksa pystyy karkottaa terroriepäilyn perusteella, niin miksei Suomi karkottaisi terroristejä. IL juttu maaliskuulta 2017. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703222200089386_ul.shtml?fb_action_ids=1728273734130474&fb_action_types=og.comments

"Geneven sopimuksen mukaan

"Geneven sopimuksen mukaan palkkasoturia voidaan kohdella tavanomaisena rikollisena ja hänet tuomita siviilioikeudessa voimassaolevan rikoslain mukaan. Häntä ei myöskään konfliktin jälkeen, toisin kuin sotavankia, tarvitse kotiuttaa kotimaahansa." Wikipedia: Palkkasotilas.

Mistä lähtien Suomi on

Mistä lähtien Suomi on seurannut sopimuksia?

Ja taas se Punavihreä

Ja taas se Punavihreä maanpetturi trolli täällä agitoi. Jäispä isisin alle...

Kyllä punavihreän hymy hyytyy

Kyllä punavihreän hymy hyytyy, kun isisin teloittajat leikkaa kurkun auki puukolla. Oletteko muuten katsoneet interneti ihmeellisestä maailmasta, kun isis teloittaa vankejaan leikkaamalla kurkun auki? On muuten aika karua katsottavaa ja sitten, kun miettii, että juuri he otetaan tänne ohistuskaistaa myöten paapottavaksi. Nukkukaa kaikki rauhassa.

Kukaan ei ala leikkaamaan

Kukaan ei ala leikkaamaan kenenkään kurkkuja, jos on onnellinen uudessa kotimaassaan. Siksi on tärkeätä panostaa pakolaisten kotoutumiseen ja sitä varteen on ohituskaistakin on keksitty. Jos ihminen tuntee itsensä tervetulleeksi ja hyväksytyksi, niin hän ei lähde terrorismin polulle. Ja kaikki terrori-iskut ovat rasistien syytä, ilman rasismia ei olisi myöskään terrorismia.

Tämän on oltava pahaa unta.

Tämän on oltava pahaa unta. Onko meidän päättäjät oikeasti näin sekaisin? Tähän tultava muutos!

Tyhmempää kansaa saa kaukaa

Tyhmempää kansaa saa kaukaa hakea. Ääri-idiotismia jättää terroristit tuomitsematta, mutta vain suomalainen on tarpeeksi tyhmä jopa palkitsemaan terroristit! "Ohituskaista", voi helvata sentään! Kansalaisoikeudet pois, ja jos sattuu olemaan kaksoikansalainen, niin sitten kansalaisuuskin pois. Eikä pääsyä maahan - ei missään nimessä, eikä minkään ikäisille. Daesh opettaa lapsetkin murhaamaan panttivankeja. Ei lapsiterroristeja tarhoihin ja kouluihin!

Ainut syy miksi nämä ihmiset

Ainut syy miksi nämä ihmiset suosivat ISIS terroristeja täytyy olla että he sympatisoivat heidän aatettaan. Todella pelottavaa että meidän "johtajat" tukevat tälläistä toimintaa.

Punavihreä, miksi olette niin

Punavihreä, miksi olette niin pahoja? Pelkäät itse yhtä lasta, häntä, josta voi tulla kansallissosialisti. Miksi voi tulla? Sinun ja kaltaistesi toiminnan johdosta. Apua tarvitsevia suomalaisia pitää mielestänne syrjiä. Vallassa olevat ämmät ovat valitettavasti häpeäpilkku meidän naisten joukossa. Olen pettynyt heihin, heidän sydäntään lähinnä ovat näemmä maahanmuuttajista aivan ketkä tahansa. Te olette häpeäksi myös sanalle vihreä, jonka pitäisi tarkoittaa luonnonsuojelijaa ja sanalle punainen, joka tarkoitti ennen proletariaatin ja työläisten tukijaa. Tahtoisin äänestää punavihreitä, tai ainakin vihreitä, jos se ei tarkoittaisi sinua ja kaltaisiasi vaan sitä, mitä se sana voisi kuvata.

Pk-seudun kunnat tukee

Pk-seudun kunnat tukee terroristeja ennemmin kun tavallisia suomalaisia. Kuka yllättyi?

Isis taisteilijat tarvitsee

Isis taisteilijat tarvitsee vaan yhden kaistan ja se on ulos Suomesta heti.

Sama koske suomalaisia

Sama koske suomalaisia rasisteja, sillä suomessa ei ole tilaa vihaalle!

Ilmeisesti tässäkin asiassa

Ilmeisesti tässäkin asiassa matkitaan Ruotsia. Siellä on tullut ongelmaksi se kun kurkunleikkaajia on yritetty työllistää esim. kunnan puistotöitä, niin kukaan ei halua työskennellä niiden kanssa.

On tämä sairasta toimintaa.

On tämä sairasta toimintaa. Henkilö vapaaehtoisesti lähtee sotimaan, kiduttamaan ihmisiä, ja palaa maahan josta on saanut kansalaisuuden tai oleskeluluvan, silitetään päätä, annetaan asunto ja rahaa. Voiko tämä oikeasti olla mahdollista, miten helvetin tyhmiä meidän päättäjät on.

Ja miten sairasta on kun NATO

Ja miten sairasta on kun NATO/UK/USA käskee ja suomen kansalaisia pakotetaan jonnekin Afganistaniin turvajoukkoihin, missä he vammautuvat ja kuolevat eivät tietäen minkä takia ovat taistelleet ja kaatuneet. Ja sitten samat natsit, presidenttiä myöten, ajavat suomea NATO:on, tähän natsijärjestöön tappamaan ihmisiä ympäri maapalloa, jonkun hullun amerikkalaisen käskystä? USA aloitti sodan Afganistanissa, USA aloitti sodan Irakissa, joidenkin kemiallisten aseiden takia, joita EI OLE koskaan löydetty, ja nyt suomalaisia kuolee siellä? Miksi? Miten hullua tämä on?

a) Kansainvälisiin tehtäviin

a) Kansainvälisiin tehtäviin pääsee vain Suomessa vain vapaaehtoiset reserviläiset ja kantahenkilökuntaan kuuluvat - ja heistäkin vain harvat ja valitut. Ketään ei pakoteta minnekkään. Suomi osallistuu Afganistanin rauhanturvatehtäviin omasta aloitteestaan, ei kenenkään pakottamana. Sama koskee koulutustehtäviä Irakissa. b) Nato on puolustusliitto. Suomen uskottavan puolustuksen kannalta olisii suotavaa, että Suomi liittyisi Natoon. Liittyminen ei ole kuitenkaan mikään automaatio, ja on erittäin epätodennäköistä, että Suomea enää huolittaisiin osaksi liittoumaa. c) "Nazi"-termi on lyhenne Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei -puolueesta. Henkilöä kuvailtaessa "Nazi"/"Natsi"-käsitteellä viitataan kyseisen puoleen jäseneen. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei lakkautettiin vuonna 1945, elikkä Natseja ei ole enää olemassa. Lähin analogi löytyy Venäjän Federaation Kleptokraatis-Oligarkisesta, Sekurokratisesta järjestelmästä - melkein peilikuva Kolmannesta Valtakunnasta. Ihan lyhennettä myöten: Naši. Oletko sinä Naši? d) Operaatio "Iraqi Freedom":n aikana (2003-2011) tilastoitiin yli 1500 Irakin hallituksen joukkoja, liittouman joukkoja ja siviilejä vastaan kohdistunutta iskua, jossa käytettiin kemiallisia aseita (kloori-, sinappi-, ja sariinikaasujen ollessa yleisimpiä) osana konvetionaalista iskua. Daesh on myöskin hyödyntänyt valtaamiltaan alueilta löytyneistä kemiallisten aseiden varastoja/piiloja hyökkäyksissään IRakin hallituksen ja sen liittolaisten joukkoja/siviilejä vastaan. Viimeksi Mosulin valtauksen yhteydessä -Punavihreä muistaa varmaan tämän kaiken? Vaikkei Moskovan totuuteen sovikkaan. e) Ja vielä Afganistanin tilanteesta. Maahan on ollut sotatilassa vuodesta 1979-lähtien. Neuvostoliitto syrjäytti hallituksen ja aloitti sotatoimet. Muistat varmaan tämän? Vaikkei Moskovan näkemyksiin sovikkaan. Sisällis-sota jatkui Neuvostoliiton vetäydyttyä maasta, eikä päättynyt Talebanin saatua vallan (Pakistanin, Iranin ja Venäjän Federaation tukemana) vaan on jatkunut tähän päivään saakka. Erona aikaisempaan on se, että nyt länsimaat tukevat Afganistanin legitiimiä hallitusta taistelussa Talebania ja sen tukijoita vastaan.

a) Paitsi että

a) Paitsi että ulkomaankomennuksista tehdään pakollisia suomen sotilaille. Et ole enää velvollinen puolustamaan vain kotimaasi, vaan sut voidaan pakottaa sotimaan ulkomaille, halusit sä sitä vai et: https://yle.fi/uutiset/3-8545837 b) Ai Nato on puolustusliito vai? Montako kertaa se joutui puolustautumaan? Ööööö... Entäs montako kertaa on ollut hyökkääjänä? Riittääkö edes sormia laskea? Unohditko miten se pommitti Kosovoa tai miten Nato maa Turkki tappaa kurdeja tälläkin hetkellä, jotka joutuvat pakenemaan suomeen pakolaisina Nato maan vainoa? Sori vaan, mutta Nato on ollut ainoastaan aggressori tähän mennessä. c) Kaikki jotka ovat ihmissyyttä vastaan ovat natseja d) Paitsi että mistään kemiallisista aseista ei ole mitään todisteita, eikä niitä koskaan ole löydetty. Jos sellaiset muka olivat maalla, niin eiköhän ne olisi jo löydetty. Mutta sen sijan USA on käyttänyt radioaktiivisia ohjuksia niin Afganistanissa kuin Irakissakin ja se on fakta. Joten lähdetään pommittamaan yhdysvallat? e) Jällen kerran et tiedä mistä puhut. Yhdysvallat tuki Afganistanissa juuri niitä joukkoja, joita nyt kutsuu terrosteiksi. Ilman Yhdysvaltojen sekaantumista Afganistaniin, ei olisi ollut Al-Qaida. Yhdysvallat loi Al-Qaida itse, auttoi sitä ja antoi niille aseita, ainoastaan Neuvostoliiton kiusaaksi. Neuvostoliito soti rauhan puolesta ja yhdysvallat tuki terroristeja. Ihan sama mitä tekee nyt Syriassakin.

AINUT OHITUSKAISTA HEILLE ON

AINUT OHITUSKAISTA HEILLE ON MAASTA POISTUMINEN!!!!

Ainakin Espoo tarjoaa

Ainakin Espoo tarjoaa auliisti ISIS-terroristeille täydenpalvelun olosuhteet Leppävaarasta tai Espoon keskuksesta. Näissä kun on heidän tarvitsemat moskeijansakin. Voivat sitten Espoon keskuksessa käydä ihan itse vaikka kiittämässä Espoon päättäjiä kädestä pitäen.

Ellei ISIS-taistelijoille ole

Ellei ISIS-taistelijoille ole peräti luovutettu suoraan asuntojensa avaimia Espoon keskustan Asemakujalta oikein kaupungin johdon taholta. Sen verran tärkeitä kulttuuripersoonia kun ovat.

Vain Suomen hölmölässä. Miten

Vain Suomen hölmölässä. Miten olisi se helpompi ratkaisu, että tätä porukkaa iästä riippumatta ei päästetä edes maahan ja kaikki kansalaisoikeudet perutaan? Kotimaisiakaan traumatisoituneita lapsia ei ole varaa hoitaa. Saati sitten jotakin irtopäällä potkupalloa pelannutta vesseliä. Uutta Turun tapausta annetaan kansan odottaa. Päättäjillä on kova kiire palkita sitä ennen murhaaja-terroristit teoistaan. Tietää taas, ketä ei ainakaan tarvitse äänestää. Joidenkin poliitikkojen mielestä on vielä ok piilotella noita! Varmaan kertovat rehellisesti, että oikeasti CV:ssä lukee ammattina vääräuskoisten kansanmurhailu.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu