Puheenaihe

Ala-asteen oppilailla raju riita Helsingissä – pojan kurkulla pidettiin puukkoa

Kuvituskuva.

Arkisto

Helsingin Meri-Rastilassa kuumenivat koululaisten tunteet rajulla tavalla tiistaina. 

Joukko ala-asteikäisiä koululaisia ajautui Meritorilla sanaharkkaan iltapäivällä neljän pintaan, jolloin yksi oppilaista uhkaili kolmea muuta oppilasta. Vuosaaren Facebook-ryhmässä kerrotaan, miten uhkailija repi ja tönäisi yhden pojista asfalttiin sekä kuristi toista poikaa.

Tähän tilanteeseen tuli uhkailijan veli, joka otti esiin puukon ja uhkaili sillä muita poikia. Yksi pojista lähti karkuun, mutta puukkoa näyttänyt laittoi teräaseen yhden pojan kurkulle ja huusi: "Haluatko kuolla tänään?!"

Oppilaat pääsivät kuitenkin pois tilanteesta. Asiaa selvittämään kutsuttiin poliisi.

Pojat ovat Merilahden peruskoulun 4- ja 5-luokkalaisia. Koulun rehtori Timo Heikkinen vahvistaa kahakan tapahtumat. 

– Vaikka välikohtaus sattuikin kouluajan ulkopuolella, sen osapuolet ovat kuitenkin meidän oppilaitamme. Koulu suhtautuu ilman muuta vakavasti tällaisiin konflikteihin, Heikkinen muistuttaa.

– Nyt jatkotoimet ovat sellaiset, että asia selvitetään perinpohjin. Asianosaiset saavat tukea kuraattorin ja psykologin avulla. Myöhemmin koolle kutsutaan myös oppilaiden vanhemmat. Osa pojista on myös pari päivää poissa koulusta.

Heikkisen mukaan kaikkein tärkeintä on se, että kaikki koulun oppilaat tuntevat olonsa turvalliseksi myös jatkossa.

– Hankalaksi tilanteen tekee se, että tämä sattui kouluajan ulkopuolella. Valitettavasti oppilaiden vapaa-aika ei kuulu koulun toimivallan piiriin, mutta tietenkin teemme parhaamme asian selvittämiseksi.

– Tällainen on aivan poikkeuksellista, sillä koskaan ennen ei oppilaidemme riita ole ajautunut näin vakavaksi, Heikkinen kertoo.

Lue myös aiempi uutinen Helsingin koulujen turvallisuuskäytännöistä, jossa kerrottiin, että kouluissa tapahtuu sisäisiä uhkatilanteita aiempaa enemmän

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hätäpainikkeet halutaan kouluihin Turussa – Helsinki ei näe tarvetta2.9.2017 12.15

Kommentit (31)

Kommentit

Uutisesta unohtui, että

Uutisesta unohtui, että uhkaaja oli erästä tiettyä kansanryhmää, joka on valtiovallan erityissuojeluksessa. Ei tässäkään tapauksessa uhri tule saamaan oikeutta.

Eihän meri-rastilassa niitä

Eihän meri-rastilassa niitä paljoa ole:)

Pieniä kulttuurieroja,

Pieniä kulttuurieroja, hajaantukaa.

Tarvitaanko

Tarvitaanko koulunkäyntiavustajaksi henkilöturvasuojaajaa... pankaahan koulut maksamaan niin minullekin ois töitä.

Varsinkin ne parempiosaiset

Varsinkin ne parempiosaiset viraston akat voisi kustantaa itse vartijansa. Just ne jotka kultamunat tänne on halunneet.

Loppuu rahat,kun pitää pitää

Loppuu rahat,kun pitää pitää tulkkeja niin paljon jo koululla,ettei tule syrjityksi sitten.

Rikkauttahan se vaan on.

Rikkauttahan se vaan on.

Poitsu rikastui kertaheitolla

Poitsu rikastui kertaheitolla. Milloin on sinun lapsesi vuoro?

Ja mitä aiot tehdä asialle?

Ja mitä aiot tehdä asialle? Annas kun arvaan. Et mitään?

Mitäpä sille voisi tehdä? Ei

Mitäpä sille voisi tehdä? Ei tietenkään yhtään mitään. Nämä kunniakansalaiset ovat erityissuojeluksessa. Ja lisää tulee kokoajan. Ovat levittäytyneet Kulosaaresta itään aika tehokkaasti.

Osallistua rajat kiinni

Osallistua rajat kiinni mielenosoituksiin ja vaatia muutosta.

Hoisie, pitäähän tulevalla

Hoisie, pitäähän tulevalla ravimiehellä puukko olla.

Jos puukolla uhataan toisen

Jos puukolla uhataan toisen henkeä, ei riitä psykologit ja tulkit, vaan tarvitaan lastensuojelu väliin. Tuon ikäinen pitää ottaa pois kotoaan ja tutkia perin pohjin - terveet pikkupojat eivät uhkaile toisia puukolla. Se, että uhkaajalla on perhe-/yms. taustassaan jotain ongelmaa, ei ole sitten taas koulukavereiden ongelma, vaan vanhempien selvitettävä asia lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Ennen oli kouluampumiset,

Ennen oli kouluampumiset, nykyään koulu kaulaanpuukotukset.

Harmillinen

Harmillinen yksittäistapausten sarja saa jatkoa. Tällä kertaa Helsingistä.

Näitä häirikkösikoja on niin

Näitä häirikkösikoja on niin kantasuomalaisissa kuin myös muissa kansalaisuuksissa. Eräs kantasuomalainen tuttavani asui aikoinaan kyseisellä alueella ja sanoi, ainoa haitta on suomalaiset känniörveltäjät.

Oliko tekijällä suorat housut

Oliko tekijällä suorat housut?

Anteeksi turha kysymykseni,

Anteeksi turha kysymykseni, tässä on vastaus siihen: Ihanaa tämä monikulttuurisuus. http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/06/somalipojat-pahoinpitelivat-ala-asteikaisia-helsingissa-haluatko-kuolla-tanaan/

"Vanhemmat matkoilla

"Vanhemmat matkoilla somaliassa" Mitä helvettiä,siksi näitä ei näy näköjään ruokajonoissa! Nyt pitäisi viimeistään laittaa ählämikielto somppulasta tänne,mikä sota siellä on,kun voi lomailla siellä sarvessa? Veronmaksajat kiittää! Puhoksessakin on ihan oma matkatoimisto näille sossupakoloisille,jotta pääsevät helpommin lomailemaan.

Muistakaa, että nämä

Muistakaa, että nämä kultamunat maksavat tulevaisuudessa meidänkin eläkkeemme. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Meidän suomalaisten kuuluu vain alistua tällaiseen pikku kepposteluun. Sitäpaitsi, hiljan käydyissä kunnallisvaaleissa helsinkiläiset äänestäjät antoivat tällaisia sattumuksia edistävälle politiikalle vahvan tuen.

Suomen tulevaisuuden toivot.

Suomen tulevaisuuden toivot.

Onkohan tuo kuvan ruskea

Onkohan tuo kuvan ruskea kenkä /valkoinen kenkä meille pikku vinkki osallisten hmm. noo vaikkapa habituksesta ? Varmaan taas kotoutuminen todella epäonnistunut jos vanhemmatkin huhun mukaan mieluummin viihtyy entisessä kotimaassaan ja jättävät alaikäiset lapset yksi Suomeen ? Toivottavasti sentään ovat matkalla omilla rahoillaan etteivät sossun kustantamalla erityislomalla ? Terapiaa kuulemma tiedossa ja eihän toki etsitä syyllisiä vaikka nyt puukkoa kaulalle tarjoiltiin ja jopa valittavaksi kuolin päivää ? Ihan on pikkukeskustelun paikka vaan kunhan kaikkien osallisten vanhemmat saapuu paikalle ? Ai niin kyllä asia kuulemma selvitetään myös perin pohjin , mitä tuo sitten tarkoittaneekin ? Koulu johon en ihmislasta laittaisi kaiken kuulemani jälkeen . Opettajat ei uskalla avautua ollenkaan ja hyssyn tyssyn ollaan kun ei ruumiita ole vielä tullut ?

Soili Nurminen

Nyt tarvitaan taas lisää

Nyt tarvitaan taas lisää rahaa kotoutukseen, sillä määrärahat on ihan liian pieniä. Pari miljardii lisää kotoutukseen niin riittää itäafrikan pojilla puuhaamista eikä jää aikaa tällaiseen perinteiseen puukkujunkkari leikkeihin.

Pitäiskös hommata tälläinen

Pitäiskös hommata tälläinen pikkupuukko, jos sattuisi kultamunat tulla uhkailemaan. Tälläiselläkin vois vähän kurkunpäätä kutitella. Käy vielä kun kälviällä perkele. Se on Mate In Finland https://postimg.org/image/3ju24cmlx/

Herää kysymys mikä maa mikä

Herää kysymys mikä maa mikä valuutta, kun lukee näitä uutisia? ja kuka on vastuussa maasta ja kansasta ja sen hyvinvoinnista? Suomi on taas tilanteessa jossa sen on itse hankittava turvallisuutensa ja pidettävä paikat turvallisina. On aivan sama mikä nimi tai väri on henkilöllä mutta kuriin on pantava. Väkivalta on väärin teki sitä kuka tahansa. Ja puukolla uhaten ihan näin lähekkäin Turun veriteon jälkeen. Pahin seuraus tästä on se, että kansa ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja lähtee hakemaan koston kautta oikeutta itselleen. Kokemus on osoittanut, että menee siinä terveys ja henki myös niiltä joilta korvausta haetaan. Yhteiskuntarauha häiriintyy ja osansa tulevat saamaan myös viranomaiset jotka eivät ole tehneet heille kuuluvaa turvatyötään. Kyllä suomalaisissa raakuutta riittää kun sitä tarvitaan. Historia sen kertoo.

Ei kai tässä kohta auta, kun

Ei kai tässä kohta auta, kun rueta kyselemään mopojemgeiltä tms. Oisko niillä myytävänä jotain "mutkaa" takin povariin, kun ei näköjään kohta uskalla lenkilläkään käydä ilman, että voi tulla tapetuksi siihen paikkaan. Tähän on menty. Suomi100

"Valitettavasti oppilaiden

"Valitettavasti oppilaiden vapaa-aika ei kuulu koulun toimivallan piiriin" Ja kouluaikana maahanmuuttajakiusaajilta suljetaan silmät ettei koulun imago kärsi? Paitsi että sehän koskee kaikkia kiusaajia. oli maahanmuuttaja tai ei, mutta maahanmuuttajalla on silti edelleen erityiskohtelu. Valitettavasti millään vihapuhelaeilla ei enää kansaa hallita, ellei viranomaiskoneisto ala näyttämään esimerkkiä että maahanmuuttajia kohtaan sovelletaan samaa lakia ja samalla voimalla mitä kantasuomalaisiin. Kyllä se on satavarma, että tämä homma räjähtää Suomessa käsiin. Kantasuomalaisten toimesta. Viha ja katkeruus on patoutunut jo liian pitkään.

Ei kuulu koulun toimivallan

Ei kuulu koulun toimivallan piiriin. Eikä kuulu kuuluakaan puukko kurkulla tehty tappouhkaus on aina poliisiasia riippumatta siitä onko henkilöt samassa koulussa vai ei. Nyt koulukuraattorin tulee napata sompukkaa korvasta kiinni ja taluttaa poliisille. Todellisia tappouhkauksia(on eri asia heittää kaverille "Vi**u mä tapan sut" kännykkäpeliä pelatessa tai puukko kurkulla) tehneet pojat eivät kuulu kouluun ennen kuin asia on perusteellisesti käsitelty.

Eräillä on lyhyempi pinna ja

Eräillä on lyhyempi pinna ja isompi ego, siksi puukot heiluvat. Jos kyseessä on maahanmuuttaja pitäisi vanhempineen lähettää oman kulttuurinsa pariin.

Yleensä ja todistetuksi on

Yleensä ja todistetuksi on tuhansia kertoja tullut , että he joilla on lyhempi pinna ja isompi ego omaavat valitettavasti vähemmän sitä älykkyyttä eli oppimis- ja sopeutumiskykyä . Sitä ei edes terapialla, eikä rahalla pystytä lisäämään . Älykäs kyllä oppii asioista , laajentaa tietojaan ja oppii virheistään siten, ettei niitä jatkuvasti toista eli on viisastunut . Tekoja ja tuomioita tarkastellen todistetuksi on tullut myös se mihin ryhmään, älykkäisiin tai " lyhyt pinnaisiin ja suuregoisiin " täällä erinäiset seurueet ja joukot kuuluu .

Soili Nurminen

Näissä tapauksissa käy

Näissä tapauksissa käy poikkeuksetta niin, että kärsivä osapuoli joutuu vaihtamaan koulua ja puukottajan oikeuksia suojellaan, koulu vetoaa vaitiolovelvollisuuteen miksi eivät voi siirtää puukottajaa muualle, mieluiten vaikka kotimaahansa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu