Puheenaihe

Pitäjänmäessä 16-vuotiaan raiskanneelle miehelle pitkä tuomio

16-vuotiaan tytön Pitäjänmäellä heinäkuussa raiskanneelle luettiin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa pitkä tuomio. Kuvituskuva.

Marko Kekki

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Pitäjänmäellä heinäkuussa tapahtuneesta nuoren naisen raiskauksesta epäillyn miehen pitkään vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 25-vuotiaan Athir Taleb Khumais Al-Khazrajin törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen ja määräsi tuomitun maksamaan uhrilleen 9 500 euron korvaukset henkisistä ja fyysisistä kärsimyksistä.

16-vuotias tyttö oli 7. heinäkuuta lähtenyt kävelemään Pitäjänmäen juna-asemalta kotiaan kohti metsikön läpi kello 21:n jälkeen.

Tuomittu oli lähtenyt pyöräänsä taluttaen kävelemään tytön perään ja tarjonnut tupakkaa. Uhri ja tuomittu olivat polttaneet yhdessä savukkeet. Mies oli tämän jälkeen kysynyt, missä tyttö asui, kuinka vanha tämä oli ja keitä kotona sillä hetkellä oli.

Osa keskustelusta oli käyty suomeksi ja osa englanniksi.

Tämän jälkeen vastaaja oli alkanut suudella tyttöä väkisin ja ottanut tätä ranteesta kiinni alkaen vetää tyttöä metsikköön. Tuomittu oli metsässä laittanut kätensä tämän housuihin sekä purrut tyttöä rinnoista ja kaulasta sekä raiskannut tämän.

Tuomittu seurasi tyttöä teon jälkeen vielä ainakin kodin alaovelle.

Kotiin päästyään tyttö oli ollut hysteerinen ja itkuinen sekä kertonut tapahtuneesta. Tyttö vietiin vielä saman illan aikana sairaalaan.

Helsingin Uutiset kertoi tapauksesta viimeksi syyskuussa. Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaati miehelle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeästä raiskauksesta.

Tuomittu kiisti oikeudessa kaiken ja kertoi lähes päinvastaisen tarinan.

Miehen mukaan kanssakäyminen oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja molempien suostumuksella. Miehen mukaan tyttö oli ollut suorastaan aloitteellinen ja hän itse oli ollut suorastaan ihmeissään tytön alkaessa riisua hänen housujaan.

Oikeuden mukaan kirjalliset todisteet, uhrissa olleet vammat ja dna-näytteet tukivat tytön kertomaa.

Oikeus ei pitänyt uskottavana, että tapahtumat olisivat edenneet yhteisymmärryksessä, puhumattakaan tytön aloitteesta, kuten tuomittu oli kertonut.

Käräjäoikeus ei pitänyt johdonmukaisena eikä todennäköisenä, että 16-vuotias tyttö olisi savukkeen poltettuaan ja vain lyhyen keskustelun jälkeen ryhtynyt avoimella paikalla ensin oma-aloitteisesti suutelemaan ja halaamaan täysin ventovierasta miestä sekä tämän jälkeen tien reunan tuntumassa avannut tämän housut ja ollut yhdynnässä miehen vain ihmetellessä tilannetta.

Oikeus piti tekoa törkeänä. Teko oli kohdistunut täysin tuntemattomaan henkilöön yllättäen ja nöyryyttävällä tavalla ulkona metsässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Jopas olikin " pitkä " tuomio

Jopas olikin " pitkä " tuomio ja ensikertalaisena mehmetti istuu puolet, jos sitäkään. Vielä kehtaa kiistaa ja kertoo tarinoita, melkoisia satusetiä nuo ovat..... Liekko vielä peruuvat koko tuomion, kun nyt julkisuudessa käsitellään asiaa... Kyllä on ihanaa unelmaa ja suvakit ja feministit vain on hiljaa.

Suomalais-tytöille pitää

Suomalais-tytöille pitää vissiin määrätä ulkonaliikkumiskielto klo 18 jälkeen. Se ei olisi edes rasistista. Eiku.

Hunnut päähän myös!

Hunnut päähän myös!

Muuten asiallinen uutinen,

Muuten asiallinen uutinen, mutta otsikko on pielessä. Otsikoksi olisi sopinut: 16-vuotiaan törkeästi raiskannut selvisi alle neljän vuoden vankeudella.

Joo olisi parempi otsikko...

Joo olisi parempi otsikko... onko alle kolme vuotta muka pitkä vankeustuomio kun tytön elämä on pilalla...

16-vuotiaan lapsen raiskausta

16-vuotiaan lapsen raiskausta käsittelevän artikkelin kuvaksi on valittu aikuinen nainen kekkuloimassa sivukujalla roiskeläppähameessa. Miksi? Mitä tässä nyt halutaan viestittää? Tuomio, tai rangaistus-seuraamuksiksi niitä sossulandiassa kutsutaan, oli jälleen uhria, yleistä järjestystä ja ihmisyyttä loukkaava. Tiilenpäitä laskee 2/3-osaa korkeintaan, ja tästäkin avovankilassa suuren osan. Onneksi sentään ikä tarkentui oikeampaan suuntaan oikeuskäsittelyn aikana - tai käräjille lähtiessä olla vielä alaikäinen. Ei helvetti. Määrättyjä korvauksia ei tuomittu tule koskaan maksamaan, ei myöskään oikeudenkäyntikuluja. Omathan tietenkin kohtuullistetaan valtion vahingoksi.

Athir Taleb Khumais Al

Athir Taleb Khumais Al-Khazrajin ON vietävä Korpilain tuomittavaksi. Pikaoikeudenkäynti, jonka jälkeen Tuomari ja lautamiehet poistuvat, "rikkaus ja voimavara" EI....

Jos media ja oppilaitokset

Jos media ja oppilaitokset eivät aivopesisi nuoria luottamaan kaikkiin ihmisiin näin ei ollut käynnyt.

Oliko tuo olevinaan pitkä

Oliko tuo olevinaan pitkä vankeusrangaistus ko. rikoksesta? Syytä pitää mielessä että, Suomessa kun ollaan, tuomittu istuu tuosta korkeintaan puolet.

Ei hätää parahin Athir.

Ei hätää parahin Athir. Hovioikeuden kukkahattutädit puolittavat tuomion, eikä korvauksiakaan tarvitse maksaa, koska ei ajettu ylinopeutta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu