Jaguar-kuski ajoi jalankulkijoiden päälle Helsingissä – syytteet murhasta ja viidestä tapon yrityksestä

Annankadun varteen tuotiin kynttilöitä yliajossa kuolleen naisen muistoksi. Yliajo tapahtui Lönnrotinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä vähän matkan päässä muistopaikasta.

Arkisto / Sirkku Aalto

Syyttäjä vaatii Helsingin Lönnrotinkadulla jalankulkijoiden päälle Jaguarilla ajaneelle miehelle elinkautista tuomiota murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Virtanen tiedotti syytteiden nostamisesta torstaina. Asiaa käsitellään Helsingin käjäräoikeudessa 24. lokakuuta. 

Tapauksesta syytetty mies ajoi henkilöautolla kaikkiaan kuuden jalankulkijan päälle 28. heinäkuuta. Yliajossa kuoli 51-vuotias nainen ja loukkaantui viisi ihmistä.

Yliajon jälkeen kuljettaja jatkoi matkaansa pitkin Lönnrotinkatua, josta hän kääntyi Annankadulle. Poliisin mukaan mies oli pysäköinyt autonsa ja kävellyt läheiseen ravintolaan.

Poliisi löysi miehen ravintolasta ja otti hänet kiinni.

Mies on esitutkinnassa tunnustanut kuljettaneensa ajoneuvoa ja törmänneensä suojatiellä olleisiin henkilöihin.

Käyttäjän riikka.jokinen@media.fi kuva
Riikka Jokinen

Kommentit (2)

Kommentit

Jokin logiikka tuossa tuntuu ontuvan? Murha ja viisi tapon yritystä? Miksei murha ja viisi murhayritystä? Vai oliko kuollut uhri harkittu kohde? No viisaammat selittäköön, jos selittävät.

Pena123

Liekkö tuolla väliä kun huvioikeus kuitenkin kumoaa tuomion tai lieventää merkittävästi ja jokatapauksessa istuu vain korkeintaan puolet.

Verojenmaksaja