Puheenaihe

Uudet luvut julki: köyhien suomalaisten määrä kasvanut roimasti

Kuvituskuva

Lähes Helsingin kaupungin väkiluvun verran suomalaisia elää köyhyysrajan alapuolella. THL:n mukaan 11,7 prosenttia eli noin 660 000 suomalaista jäi 2015 suhteellisen köyhyysrajan alle. Vielä kaksi vuotta aiemmin tämä arki oli alle 500 000 suomalaisella.

Raportin mukaan suhteellinen köyhyys nousee 12,5 prosenttiin vuosina 2015–2017 eniten työelämän ulkopuolella olevien työikäisten, yksinasuvien ja yli 65-vuotiaiden keskuudessa.

Toimeentulotuki paikkaa yhä enemmän matalaa perusturvaa. Esimerkiksi takuueläkkeellä olevan perusturva riitti 2014 kattamaan juuri ja juuri minimibudjetin, vuonna 2017 enää 94 prosenttia siitä. Työttömän perusturva riittää 73 prosenttiin minimibudjetista.

– Sosiaaliturvaa uudistettaessa tulisi käydä keskustelu siitä, mikä tarveharkintaisen toimeentulotuen rooli on suomalaisessa sosiaaliturvajärjestelmässä, tutkimusprofessori Pasi Moisio toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tutkimus: Köyhäksi leimautuminen pelottaa – ruoka-apu voi jäädä hakematta25.10.2017 10.57
Viinan juomisen tavalla on iso merkitys – köyhä kuolee nuorempana5.9.2017 19.45
Vanhemmat syytävät raha-apua aikuisille lapsilleen – "On huolta siitä, jäävätkö lapsemme meitä köyhemmiksi"5.9.2017 18.22

Kommentit (11)

Kommentit

Onko tuossa luvussa mukana

Onko tuossa luvussa mukana maahan muuttaneet pakolaiset sekä suomen kansalaisuuden saaneet turvapaikan hakijat vai kaikkiko yhtenä könttänä ? Suurin osa elää muiden rahoilla eli tuilla kahdesta viimeisimmäksi mainitsemastani ryhmästä . Eläkeläisten köyhyys on tiedossa, mutta koska demarit ja Lipponen sen omilla päätöksillään sai aikaa poistaessaan kansaneläkkeen ja indeksikorotuksen pientä työeläkettä saavilta. Se on kai muuttamaton tilanne kunnes kaikki köyhät eläkeläiset jotka nyt yli 60 v ovat kuolleet . Eikä siihen kai kauaa mene kun lääkkeetkin jo heiltä on karsittu . Viinan juomiseen kuolee todella moni eikä ehdi eläkettään nauttia yhtään vaikka on se itse osaltaan työssäolon aikana maksanut . Mihin nekin rahat menee ? Kai ulkomaalaisten hyväksi ? Köyhistä lapsista ja nuorista yhteiskunta piittaa sen verran , että ulkomaalaistaustaisten nuoret ei tarvitse enää osata lukea ei kirjoittaa suomenkieltä puhumisesta puhumattakaan kun saavat työpaikan josta tosin palkan maksaa Kela ym. korvauksina veronmaksaja . Tarveharkintaisen toimeentulotuen ja vastikkeellisen sosiaaliturvan roolista keskustellaan varmaan seuraavat sata vuotta . Se ei vain edelleenkään johda mihinkään , ei ole ennenkään johtanut .

Soili Nurminen

Ei tuota tarvitse ihmetellä

Ei tuota tarvitse ihmetellä tämän(kään) hallituksen toimien jälkeen. Rikkaat voivat entistä paremmin ja pienituloiset entistä huonommin. Pienipalkkainen yksin eläjä ei saa tukia, maksaa korkeaa vuokraa. Raha ei riitä aina lääkkeisiin einä mihinkään yllättävään rahanmenoon. Esim jos pesukone tms hajoaa. Vaihtoehtona muuttaa kauas pois työttömäksi? Ja elää yhteiskunnan varoin?

Hei me tienataan tällä! Ketkä

Hei me tienataan tällä! Ketkä me? Niinpä.

Tämä on sitä porukkaa jota

Tämä on sitä porukkaa jota presidentti ei suostu näkemään.

Rikkaita myös huomattavasti

Rikkaita myös huomattavasti enemmän kuin ennen ja kohta muutama lisää kuin sote rikastuttaa muutaman kansanedustajan.

Kyllä nyt alkaa

Kyllä nyt alkaa toimeentulotuki menot kasvamaan kohisten . Kela jakaa toimeentulotukea jo paperittomille Turussa , Hesari 27.10.17 jutun mukaa, pelkän Suomessa oleskelun perusteella . Kela siis taitaa jatkossa jakaa veronmaksajilta kerättyjä rahoja myös Suomessa tilapäisesti, oleskeleville paperittomille ja kohta kai hylkypäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille ja laittomasti Suomessa oleskeleville. Miksipä kukaan tuosta porukasta poistuisi Suomesta ikinä muuten kuin lomailemaan ja vierailemaan kotimaahansa Kelan lahjoittaman rahasäkin kanssa . Selvää on ettei kukaan lähde kun saa täällä ihan samat oikeudet kuin Suomen kansalainen ja varsinkin KAIKKI samat edut . Riittää että on Suomessa ! Tieto leviää salaman nopeasti ja jos tuo ei ole houkutin koko maailman ihmisille tulla oleilemaan ja elämään ilmaiseksi Suomessa , niin kertokaa voiko enää tuota kutsu houkuttavammaksi tehdä ?

Soili Nurminen

Terve ihminen silti itse

Terve ihminen silti itse valinnut köyhyyden maassa missä on työtä ja koulutusta tarjolla heitä en sääli.

Tyhmemmin et olisi voinut

Tyhmemmin et olisi voinut kirjoittaa, mutta et ehkä tarkoittanut maana Suomea.

Ja nämä päälle.

Ja nämä päälle. Kelan on maksettava paperittomille tukea. https://postimg.org/image/7rpk1mef8r/ Saatanan rosvot.Edullisia vuokra-asuntoja perkele. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005426339.html

Huomioitava on myös että

Huomioitava on myös että Suomessa tuhansia rikollisia jotka ovat ilman virallisia tuloja ja joutuvat köyhyystilastoihin sen kertoo jo kasvussa oleva huumekauppa mistä kiinni jääminen lehdissä jatkuvasti ja taitavat talousrikolliset.Poliisi epäonnistunut täysin talousrikosten tutkinnassa ja rahojen takaisin saantiin kuin tavoite oli 40 miljoonaa euroa ja löysivät vaivaiset 15 miljoonaa euroa.Paras valtiolle olisi parkki ja ylinopeus sakottamisen kasvattaminen valtion tulot varmemmat siinä.

Superpäivänä (uusi hieno nimi

Superpäivänä (uusi hieno nimi) lähes kaikkien muiden suuryritysten paitsi Nesteen tulos oli laskenut. Miten tämä kaikki ympärillä tapahtuva on mitenkään mahdollista hyvän noususuhdanteen omaavassa maassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu