Puheenaihe

THL: Köyhyys lisääntyy – perusturva ei riitä elämiseen

THL:n mukaan suhteellinen köyhyys lisääntyy ja tuloerot kasvavat.

Arkisto / Sauvo Jylhä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan suhteellinen köyhyys nousee 12,5 prosenttiin vuosina 2015–2017.

Köyhien osuus kasvaa, sillä vuonna 2015 suhteellisen köyhyysrajan alle jäi 11,7 prosenttia eli noin 660 000 suomalaista.

Köyhyysrajan alle jää, jos käytössä on 60 prosenttia tai vähemmän keskituloisen kotitalouden käytettävissä olevista tuloista.

THL:n arvion mukaan köyhyys lisääntyy eniten muun muassa yksinasuvien, yli 65-vuotiaiden, eläkeläisten ja työttömien keskuudessa.

Tiedot käyvät ilmi raportista, jossa on arvioitu perusturvan riittävyyttä ja köyhyyttä Suomessa.

Raportin mukaan myös tuloerot kasvavat Suomessa.

Vuonna 2015 suomalaisista lähes yhdeksällä prosentilla, eli noin 490 000 henkilöllä, tulot eivät riittäneet kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Heidän tulonsa alittivat minimibudjetin köyhyysrajan.

Minimibudjettiköyhyyden ennustetaan pysyvän nyt samalla tasolla.

Perusturvaetuuksien ja asumistukien indeksikorotukset ovat olleet jäädytettynä vuodesta 2015. Tästä poikkeuksena on toimeentulotuki.

Toimeentulotuella paikataan THL:n mukaan yhä enemmän matalaa perusturvaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tässä menee suomalainen köyhyysraja – pärjäisitkö sinä?4.8.2016 15.49

Kommentit (18)

Kommentit

Onhan meillä sentään köyhän

Onhan meillä sentään köyhän kansan presidentti.

Alan kyllä entistä

Alan kyllä entistä voimakkaammin kannattamaan erinäisiä kansalaispalkkamalleja. Olisin kyllä valmis työllistämään työtöntä naapuriani erinäisiin kylätalkkari hommiin. Valitettavasti nykysäädösten mukaan tuo edellyttää varsin laajaa paparisotaa sekä työntekijän kuin työnantajan kannalta. Voisin anta esim. ruohonleikkuun mökkitalttarin tehtäväksi, ellei tuota byrokratiaa olisi. Käytännössä nykyisin Kossupullon tarjoaminen hoitaa asian.

Koitappa esim. raksalle saada

Koitappa esim. raksalle saada harjoittelija. Muutamat kurssit,1000e en7423 standardinmukaiset suojavaatteet,taistelukoulutus+muu paska,ennenkun pääset pääset astumaan varpaallakaan työmaalle.(tämä siis koskee suomalaisia)

Viikonpäästä harjoittelija

Viikonpäästä harjoittelija sanoo,emmä jaksakkaan. Ei muutakun uutta kehiin ja lompakko auki taas.

Harjoittelijaa? Joka joutuu

Harjoittelijaa? Joka joutuu tekee työtä 9€/päivä kulukorvausta vastaan, josta toinen saa 4000-5000€/kk? En kyllä itsekään jaksaisi nälkäpalkalla mitään tehdä. Maksa kunnon palkka, niin alkaa jaksaviakin löytymään.

Köyhyysrajan alle jää, jos

Köyhyysrajan alle jää, jos käytössä on 60 prosenttia tai vähemmän keskituloisen kotitalouden käytettävissä olevista tuloista Samako pitää saada kun työssäkäyvä? Nostakaa tuet niin kukaan ei tee enää töitä alle 3000€/kk palkalla kun se ei kannata.

Kas kun kukaan ei ole vielä

Kas kun kukaan ei ole vielä huomannut ja kirjoittanut, että köyhyys on vihervassareiden syytä. Yleensähän, kun näissä keskusteluissa puututaan epäkohtiin, niin syyllinen löytyy heissä.

No sinähän sen fiksuna toit

No sinähän sen fiksuna toit julki, niin turha sitä on toisten enää kommentoida. Mutta kerrankin olet oikeassa syyllisistä.

ernesti taitaa olla itse

ernesti taitaa olla itse kepun mannekiini poika fakta on vaan se että kun suomessa on vihervasemmisto hallitus niin kaikilla on mukavempaa ps ernesti mene sipilän körökörökirkkoon sipoon kellariin ja nauti hurskaudesta

Hehheh, kerroppa milloin

Hehheh, kerroppa milloin Suomessa on ollut vihervasemmisto hallitus, yllättyisit varmaan jos tietäisit minkä porukan mannekiini yritän olla?

Toivottavasti lähi-idän

Toivottavasti lähi-idän vieraamme eivät joudu kokemaan ahdinkoa ja nöyryytystä täällä onnelassa. Mitähän ulkomaillakin ajateltaisiin meistä?

jep ei vielä ole ollut mutta

jep ei vielä ole ollut mutta aina kuin ei ole kepu ollut sähläämässä niin silloin on maassa ollut joku tolkku

ps ja tähän kokoonpanoon

ps ja tähän kokoonpanoon tulisi rkp demarit vihreät vas kok tai persut

Ja mitäköhän tuo 60% on

Ja mitäköhän tuo 60% on rahassa?

Rikollisuus ja harmaat työt

Rikollisuus ja harmaat työt voi olla suuri pelastus monelle.

Nämäkin roistot on

Nämäkin roistot on köyhyysrajan alapuolella. Näin veronmalksajien rahoja ryöstetään laillisesti. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005443327.html https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005443351.html

Niin rikolliset pärjää aina.

Niin rikolliset pärjää aina.

Hyvinvointimaa? Paskapuhetta

Hyvinvointimaa? Paskapuhetta - kallis, huonopalkkainen, sosiaaliturvavetoinen, palkitsematon ja korruptoitunut eliittiporukka -maa! Onnellisuustilastot valehtelevat täydellisesti ja laittavat maamme kymmenen joukkoon, vaikka oikea tila olisi sotaa käyvien maiden tasolla...kansa yhtä epätoivoinen ja köyhä - suhteessa. Politiikan eliitti korruptoitunutta siistiltä näyttävällä tavalla eli peitellään kaikki toiminta itse luotujen lakien taakse. Samaan aikaan palkansaajia kyykytetään osallistumaan talkoisiin eikä koskaan palauteta otettuja rahoja - ne on siirretty keiman-tileille ja uskovaislahkojen tyynyjen alle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu